Mikko Tupamäki Vilpas-laivan peräsimeen

30.3.2011 Korisliiga-kauden viime lauantaina kymmenenteen sijaan päättänyt Salon Vilpas on kääntänyt katseensa kauden 2011-12 valmisteluihin. Ensimmäinen muutos tullaan näkemään penkin päässä. Seura on kiinnittänyt päävalmentajakseen 33-vuotiaaan Mikko Tupamäen, joka valmensi kuluvalla kaudella BC Nokian I divisioonajoukkuetta.

Naisten SM-sarjassa ja miesten I divisioonassa valmentanut Mikko Tupamäki hyppää Salon Vilppaan Korisliiga-joukkueen peräsimeen.

Monipuolinen Jukka Kataja nähdään Vilpas-miehistössä myös ensi kaudella.

Vilpas-kippari Samu Kaaresvirta jatkaa niin ikään - kolmivuotisella sopimuksella. Kuvat: Kimmo Metsälä & Francois Perthuis.

Tupamäki korvaa Salossa Kimmo Vyyryläisen.

Nuoresta iästä huolimatta Tupamäki on varsin kokenut valmentaja. Jyväskylän seudulta lähtöisin olevan Tupamäen taskusta löytyy niin Suomen Koripalloliiton huippuvalmentajatutkinto (HKVT) kuin Euroopan 5. tason valmentajatutkintokin.

Uusi Vilpas-luotsi on koulutukseltaan valmennus- ja testausopin maisteri Jyväskylän yliopiston liikunnalta.

Tupamäki on valmentanut mm. 22-vuotiaiden SM-sarjaa (BC Jyväskylä), naisten SM-sarjassa (Catz, HoNsU), miesten I divisioonaa (Ura-Basket, BC Nokia) ja lisäksi hän on ollut mukana Koripalloliiton nuorten maajoukkuevalmennuksissa viiden vuoden ajan.

Viime kesän meriittinä voidaan pitää alle 18-vuotiaiden poikien nousua ensimmäisenä poikajoukkueena Euroopan A-divisioonaan. Tupamäki toimi turnauksessa mm. Vilppaan Tommi Huolilan apuvalmentajana Gordon Herbertin alaisuudessa.

- Mikko Tupamäen nimi oli esillä jo viime keväänä Philip Dejworekin seuraajaa harkittaessa. Tuolloin valinta kääntyi kokeneen Kimmo Vyyryläisen eduksi. Vyyryläisen jatko-optiota ei käytetty, sillä halusimme Vilppaalle kokopäiväisen valmentajan. Kimmo on tehnyt valmennuksen ohella päivätöitä Aurajoen urheilulukiossa Turussa, ja se ei ollut joukkueelle paras vaihtoehto etenkin aamuharjoittelun suhteen. Mikko Tupamäki muuttaa Saloon toukokuun lopulla, ja sen jälkeen hän on sataprosenttisesti joukkueen mukana, kertoo Vilppaan puheenjohtaja Keijo Poutiainen valmentajavaihdoksen syistä.

Vuoden verran Vilpasta luotsannut Vyyryläinen ei lähde seurasta katkerana.

- Organisaatio on ollut paras, missä olen koskaan toiminut. Olen kuitenkin sitoutunut Aurajoen urheilulukion toimintaan ja täysipäiväinen valmennus Salossa ei olisi tullut kysymykseen. Toivon sydämestäni kaikkea hyvää Vilppaalle ja onnea ensi kauteen. Mikäli runko saadaan pidettyä kasassa ja amerikkalaispuolella onnistutaan, joukkueella on mahdollisuudet vaikka mihin, toteaa Vyyryläinen.

Kaaresvirta ja Kataja jatkavat

Vilpas on solminut pelaajapuolella kaksi tärkeää jatkosopimusta. Joukkueen kapteeni Samu Kaaresvirta (30 vuotta/192 cm) pelaa seuraavat kolme vuotta Vilppaan paidassa ja varakapteeni Jukka Katajan (28/197) syötöt napsahtavat kohdilleen 1+1-sopimuksella.

- Äärimmäisen tärkeitä miehiä Vilppaalle. Kaaresvirran kausi alkoi täysipainoisesti vasta joulun jälkeen olkapääleikkauksen jäljiltä, joten nälkää Samulle varmasti jäi. Katajan Jukan luovuus ja pelisilmä ovat asioita, joita jokainen Salohallin katsoja osaa arvostaa, toteaa Poutiainen.

Jukka Kataja kirjautti tilastorivilleen Korisliigan runkosarjassa 9,4 pistettä, 6,0 levypalloa ja 3,1 koriin johtanutta syöttöä ottelua kohden. Kaaresvirta ylsi 7,7 pisteen ja 2,0 levyrin tehoihin.

 
14.4.2021 14:45 Korisliiga

Korisliigan finaaliennakko: Hallitseva mestari kohtaa karaistuneen ennakkosuosikkien kaatajan

Kauhajoen ja Salon Vilppaan välisessä finaalisarjassa kohtaavat kaksi hyvin erilaista polkua kulkenutta joukkuetta. Ruutu välittää kaikki finaaliottelut studioineen omassa palvelussaan.

14.4.2021 08:23 Korisliiga

Äänestä hulvattoman Hang Time -sarjan paras jakso ja voita Korisliigan virallinen pelipallo

Ruudussa kauden mittaan nähty Hang Time -sarja Korisliiga-pelaajista on tuonut ihastuttavat persoonat lähemmäksi kannattajia. Nyt on aika äänestää kauden paras jakso.

13.4.2021 12:00 Korisliiga

Korisliigan pelaajat valitsivat tähdistöpelaajat omaan Dream Teamiinsa Veikkausuutisissa

Korisliigan yhteistyökumppani Veikkauksen sivuilla Korisliigan tähtipelaajat valitsevat tämän kauden pelaajista ne suosikkinsa, jotka ottaisivat omaan tähdistökentälliseen.

12.4.2021 12:05 Korisliiga

Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Karhu Basket ja Salon Vilpas aloittavat finaalisarjan torstaina 15.4. kello 18.00 Kauhajoella. Mestariksi vaaditaan neljä voittoa. Ruutu-palvelu välittää kaikki finaalit kotikatsomoihin.

11.4.2021 19:29 Korisliiga

Vilpas finaaliin – Aatu Kivimäen kylmähermoinen ajo ratkaisi välierät

Salon Vilpas selätti vaikeat ennakkoasetelmat ja lähetti ennakkosuosikki Helsinki Seagullsin pronssipeliin.

9.4.2021 20:56 Korisliiga

Kauhajoki varmisti finaalipaikan – Seagulls kavensi Vilppaan johtoa ja sinnittelee yhä mukana

Kauhajoki eteni miesten Korisliigan välieristä finaaliin ja lähetti Pyrinnön pronssiotteluun. Seagullsin ja Vilppaan sarjassa johto kapeni.

8.4.2021 11:10 Susijengi

Teemu Rannikon muistelmateos ilmestyy syyskuussa

Suomi-koriksen kaikkien aikojen ikoneihin lukeutuvan, Susijengin pelinrakentajana vuosikausia ihastuttaneen turkulaislähtöisen ja Salon Vilpasta Korisliigassa edustavan Teemu Rannikon, 40, muistelmateos ilmestyy syksyllä. Valtteri Mörttisen kirjoittaman kirjan ”Teemu Rannikko – Pelin tekijä” julkaisee Docendo.

7.4.2021 20:20 Korisliiga

Vilppaan tarkka-ampujat pelasivat Seagullsin pään pyörälle – myös Kauhajoki voiton päässä finaalista

Miesten Korisliigassa molemmat välieräsarjat päätyivät kutkuttavaan 3–1-tilanteeseen.

6.4.2021 20:52 Korisliiga

Vesa Mäkäläisen upea pelaajaura päätökseen – näin entiset joukkuelaiset ja vastustajat häntä muistelevat

Lahden NMKY:n kasvatti Vesa Mäkäläinen, 34, on päättänyt lopettaa ansiokkaan uransa. Kaksi Suomen mestaruutta voittanut Mäkäläinen oli Susijengin EM-joukkueessa Liettuan kisoissa 2011.

5.4.2021 20:10 Korisliiga

Kauhajoki haki voiton Tampereelta – Anthony Hilliard johti taidokasta ryöstöretkeä

Kauhajoki otti välierissä Tampereen Pyrintöä vastaan 2–1-johdon illan tiukan taisteluvoiton seurauksena.

4.4.2021 20:15 Korisliiga

Vilpas näytti Seagullsille kaapin paikan palaamalla takaisin sarjajohtoon

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan kolmas välierävääntö venyi jatkoerään, josta vieraat poistuivat voittonsa ansainneina.

3.4.2021 08:50 Susijengi

Aapeli Alanen loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan

Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

2.4.2021 19:39 Korisliiga

Kauhajoki löysi lääkkeen Pyrinnön paikkaa vastaan – Okko Järvi sai heittokoneensa käyntiin

Kauhajoki tasoitti välieräsarjan Tampereen Pyrintöä vastaan 1–1:een.

1.4.2021 20:12 Korisliiga

Seagulls tasoitti ottelusarjan loppuhetken trillerissä – Vilppaan takamiesten kaukoheittosade ei riittänyt hoitamaan hommaa kotiin

Korisliigan välierätaisto tiukkeni, kun Helsinki Seagulls tasoitti sarjansa Salon Vilpasta vastaan.

30.3.2021 21:19 Korisliiga

Pyrinnön kuuluisa paikka oli liikaa Kauhajoelle – välieräsarja 1–0 tamperelaisten hyväksi

Miesten Korisliigan toisessa välieräsarjassa Pyrintö isännöi Kauhajokea ja otti ensimmäisen voiton itselleen.

29.3.2021 20:08 Korisliiga

Vilpas ryösti Seagullsin kotiedun välieräavauksessa – kentän tähtinä takamiehet Rannikko ja Kivimäki

Runkosarjavoittaja Helsinki Seagulls joutui yllättäen taipumaan kotikentällään Salon Vilppaalle miesten Korisliigan ensimmäisessä välieräottelussa.

29.3.2021 14:21 Korisliiga

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki yrittää hidastaa Pyrinnön vauhtia

Korisliigan toisessa välieräsarjassa kohtaavat tämän kauden ehdoton valopilkku Tampereen Pyrintö ja kaksi edellistä mestaruutta voittanut Karhu Basket. Ennakossa äänessä joukkueiden tähtipelaajat Shawn Hopkins ja Bojan Sarcevic.

28.3.2021 11:45 Korisliiga

Korisliiga-välierässä kohtaa kaksi joukkuetta, jotka tavoittelevat seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta

Sekä Helsinki Seagulls että Salon Vilpas ovat kuuluneet miesten Korisliigan eliittiin jo muutaman vuoden, mutta kummallekaan ei ole tippunut mestaruutta. Nyt he kohtaavat toisensa jo välierissä.

26.3.2021 12:18 Korisliiga

Michael Pounds lopettaa ansiokkaan pelaajauransa

KTP:n kasvatti Michael Pounds, 32, on päättänyt ripustaa koripallokenkänsä naulaan. Päättynyt kausi oli ensiesiintymisensä Korisliigassa 2006–07 tehneelle Poundsille uran 15:s pääsarjassa.

24.3.2021 17:24 Korisliiga

Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu

Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas aloittavat välieräsarjansa maanantaina 29.3. Tampereen Pyrintö ja Karhu Basket päivää myöhemmin. Kaikki välierät ovat katsottavissa Ruutu-palvelun kautta.

Näytä lisää vastaavia