Minna Stenin mukaan Naisten Korisliigan taso on noussut huimasti

8.4.2020 12:03 Tällä kaudella Kotkan Peli-Karhujen riveissä Suomen Cupin voittaneen Minna Stenin mukaan Suomen naisten pääsarjan taso on parantunut huimasti hänen uransa alkuajoista.

Minna Stenin mukaan Naisten Korisliigan taso on noussut ja se on loistava sarja nuorille pelaajille. Kuva:Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Minna Sten teki debyyttinsä Suomen korkeimmalla sarjatasolla Turun Riennon paidassa kaudella 2003-04. Sarja oli tuolloin hyvin erilainen kuin nykyään. Amerikkalaisvahvistuksia ei joukkueissa saanut olla. Monilla joukkueilla oli yksi EU-statuksella pelaava pelaaja.

- Olen aina sanonut, että kun Ray Ailus nosti minut Riennon SM-joukkueeseen, osasin hädin tuskin juosta. Totta kai koripalloperheessä kasvaneena ja koripalloa harrastaneena oli tiettyjä taitoja mitkä auttoivat. Vuoden 2003 versiolla minusta ei olisi kuitenkaan mitään asiaa nykypäivän Naisten Korisliigaan. Toki silloinkin oli mahtavia pelaajia, joita vastaan pääsi pelaamaan ja jotka edelleen olisivat erittäin hyviä nykysarjassa. Sarjan taso on kuitenkin noussut ihan valtavasti, Sten sanoo

Kolmen Suomessa pelatun kauden jälkeen turkulaiskasvatti suuntasi Yhdysvaltojen yliopistosarjoihin. Seuraavat kaksi kautta vierähtivät Long Islandin yliopiston paidassa. Se on monelle pelaajalle luontainen reitti myös nykypäivänä. Kaksi kertaa vuoden puolustuspelaajan palkinnon voittanut Sten kuitenkin toivoo, että nuoria pelaajia nähtäisiin enemmän kotimaan pääsarjassa.

- Mielestäni Naisten Korisliiga on nuorten pelaajien kehittämisen kannalta erittäin aliarvostettu sarja. Nykyään Suomen korisliigat naisissa sekä miehissä ovat äärimmäisen laadukkaita ja hyviä paikkoja myös nuorille kehittyä. Minusta tuntuu, että jenkit ovat parempia ja urheilullisempia joka vuosi. Sitä kautta koko liigan taso nousee vuosi vuodelta. Naisten Korisliigassa pelaa paljon pelaajia, jotka ovat ponnistaneet kotimaan sarjasta Euroopan kentille. Totta kai osalle pelaajista myös jenkkiyliopistoura tuo paljon hyviä juttuja, mutta itse pidän Naisten Korisliigaa erittäin hyvänä reittinä Euroopan kentille, Sten pohtii.

Peli-Karhut ehti voittamaan tällä kaudella Suomen Cupin. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga
Peli-Karhut ehti voittamaan tällä kaudella Suomen Cupin. Kuva:Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Pitkän uran aikana Turun Riennon kasvatti on ehtinyt pelaamaan myös Euroopassa. Pelejä kertyi Saksan pääsarjassa ja Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Naisten Korisliiga ei tasoltaan ole kaukana näistä sarjoista.

- Mielestäni, Saksan Bundesliigan ja Ranskan kakkosliigan parhaat joukkueet ovat pikkuisen parempia ja ammattimaisempia kuin Suomen parhaat, mutta kuilu ei ole kauhean suuri. Saksassa ei ole rajoituksia ulkomaalaisten määrässä, joten osa joukkueista on todella kovia. Ranskan kakkosliigassa pelaajat ovat todella urheilullisia ja ainakin silloin kun itse pelasin, oli todella isoja pelaajia, Sten kertoo.

Naisten korkeimmalla sarjatasolla toiminta on koko ajan mennyt ammattimaisempaan suuntaan. Liian usein pelaajat joutuvat kuitenkin vaikeiden valintojen eteen, jotka saattavat katkaista peliuran. 

- Toivoisin, että uskallettaisiin maksaa myös suomalaisille pelaajille. Osa seuroista tekee jo näin, mutta toivoisin, että kaikki seurat mahdollistaisivat nuorten pelaajien opiskelun ja pelaamisen korisliigassa. Täysipäiväinen opiskelu ja koripallo ovat niin haastava yhdistelmä, että töiden yhdistäminen siihen erittäin vaikeaa. Liian usein naiskoripalloilijoilta kuulee, että valintoja tehdään muutaman sadan euron takia, Sten sanoo.

Sten ja Peli-Karhut ehti voittamaan tällä kaudella Suomen Cupin. Kuva:Ville Vuorinen/NaistenKorisliiga
Minna Stenin kausi oli onnistunut. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Tällä kaudella Peli-Karhujen paidassa esiintyneelle pelaajalle kesken jäänyt kausi oli jo 14. pääsarjassa. Vaikka kautta ei pystytty pelaamaan loppuun ja mestaruus jäi ratkomatta, ehti PeKa kuitenkin voittamaan Suomen Cupin.

- Kaudesta jäi todella hyvät fiilikset. Viime kauteen verrattuna paljon tasapainoisempi kausi. Viime kaudella jouduttiin vaihtamaan amerikkalaisia ja nyt oli melkein alusta asti sama porukka. Pitkän kauden aikana tietenkin on loukkaantumisia ja notkahduksia. Uskon kuitenkin, että olisimme taistelleet mestaruudesta. Henkilökohtaisella tasolla kausi oli parempi, kuin ensimmäinen kauteni PeKa:ssa. Pääsin jälleen pelaamaan loistavien pelaajien kanssa, mikä on mahtava juttu, Sten päättää.

Henkilöt

 
22.2.2021 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan Tammikuun valopilkku Mia Loyd: ’’Pienellä paikkakunnalla yhteishenki joukkueen takana on erilaista kuin isoissa kaupungeissa’’

Mia Loyd valittiin itseoikeutetusti tammikuun valopilkuksi, kun hän johdatti forssalaiset kuuteen voittoon kuun aikana.

20.2.2021 20:15 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrintö avasi voittotilinsä

Naisten Korisliigassa sarjanousija Pyrintö katkaisi tappioputkensa ja otti kauden avausvoittonsa. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät Peli-Karhut ja EBT.

17.2.2021 20:39 Naisten Korisliiga

PeKa vei kärkiottelun – Pyrintö metsästää edelleen avausvoittoa

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Suomen Cupin finaalissa pelanneet PeKa ja EBT voittivat omat ottelunsa. Muissa otteluissa voitot Kouvottarille ja HBA:lle.

14.2.2021 19:12 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin mestaruus jälleen Kotkaan

Peli-Karhut voitti toisen perättäisen Suomen Cupin mestaruuden, kun se voitti vieraskentällä EBT:n. PeKa karkasi jo avausjaksolla emänniltään, eikä luopunut johdostaan missään vaiheessa. Finaali päättyi 98-81.

12.2.2021 12:44 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin finaaliennakko: EBT haastaa tappioitta kauden pelanneen Peli-Karhut

Naisten Suomen Cupin finaali pelataan ystävänpäivänä 14.2. Pallo nousee ilmaan klo 17:30, mutta lähetys ottelusta alkaa Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 17:20.

3.2.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Mia Loyd valittiin tammikuun Valopilkuksi

Loistavan tammikuun pelanneen Forssan Alun Mia Loyd on naisten Korisliigan tammikuun Valopilkku.

28.1.2021 19:52 Naisten Korisliiga

Catz vei tiukan ottelun Helsingissä

Lappeenrannan Catz matkasi Helsinkiin HBA-Märskyn vieraaksi. Catz vei tiukan taistelun jälkeen pisteet mukanaan 67-60.

20.1.2021 20:27 Suomen Cup

EBT ja Peli-Karhut kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa

Naisten Suomen Cupin välierissä nähtiin vierasvoittoja. PeKa kaatoi Vimpelin ja EBT Kouvottaret.

20.1.2021 08:10 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin välierät keskiviikkona, Ruutu näyttää ottelut suorina lähetyksinä

Taistelu Suomen Cup -pokaalista ja 10 000 euron pääpalkinnosta jatkuu keskiviikkona 20.1., kun Kouvottaret kohtaa EBT:n ja Vimpelin Veto saa vastaansa Peli-Karhut.

16.1.2021 18:48 Naisten Korisliiga

Catzin tappioputki poikki – PeKa hoiti kärkikamppailun

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voittoihin ylsivät Catz, Honka, Kouvottaret ja Peli-Karhut.

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

14.1.2021 20:17 Naisten Korisliiga

Kouvottaret haki voiton Helsingistä – Hongalle kotivoitto

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Kouvottaret nappasi selvän voiton Märskystä. Honka puolestaan nousi voittoon viimeisellä jaksolla.

10.1.2021 19:29 Naisten Korisliiga

PeKa vei kärkikamppailun – myös Vimpeli ja Forssan Alku voittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Peli-Karhut vei kärkikamppailun Kotkassa. Kotivoittoihin ylsivät myös Vimpeli ja FoA.

7.1.2021 20:49 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkoi voittoputkeaan – Kouvottaret kaatoi sarjakärjen

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Niissä voitot menivät Kotkaan ja Kouvolaan.

29.12.2020 14:20 Naisten Korisliiga

Marraskuun Valopilkku Linda-Lotta Lehtoranta: ’’Naiskoripallo sekä koripallo ylipäätään on täällä arvostettua ja tyttökoris on nosteessa’’

Naisten Korisliigan marraskuun Valopilkuksi valitun Linda-Lotta Lehtorannan mukaan Peli-Karhut pyrkii olemaan parhaimmillaan keväällä, kun pelataan tärkeimpiä pelejä.

19.12.2020 17:28 Naisten Korisliiga

EBT, FoA ja Honka joulutauolle voitoilla

Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut ennen joulutaukoa. Otteluissa voittoihin ylsivät EBT, FoA ja Honka.

17.12.2020 20:07 Naisten Korisliiga

HBA kaatoi Pyrinnön

Torstain ainoassa ottelussa HBA-Märsky sai vieraita Tampereelta. Helsinkiläisjoukkue nappasi ottelusta voiton 69-60.

16.12.2020 21:16 Naisten Korisliiga

Vimpeli ei pystynyt yllättämään EBT:tä

Espoo Basket Team sai vieraakseen Vimpelin. Vierasjoukkue oli ottelussa lähellä yllätystä, mutta lopulta pisteet jäivät Espooseen 84-77.

15.12.2020 21:25 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ratkaisi voiton viimeisellä neljänneksellä

Lappeenrannan Catz sai vieraita Kouvolasta. Vierasjoukkue kävi hakemassa pisteet Lappeenrannan Urheilutalolta 73-64.

12.12.2020 19:59 Naisten Korisliiga

Vimpeli, PeKa, Kouvottaret ja EBT etenivät Suomen Cupin välieriin

Naisten Suomen Cupissa pelattiin puolivälierät. Seuraavalle kierrokselle jatkavat PeKa, Kouvottaret, EBT ja Vimpeli, joka yllätti Hongan.

Näytä lisää vastaavia