Möttölä ilmaisi huolensa olosuhdeasioihin: ”Nuorta harrastajaa motivoi sellaiset edustusjoukkueet, jotka kilpailevat hienoissa puitteissa”

30.1.2020 13:15 Sisäjoukkuepelien lajiliitot julkistivat tänään lajien olosuhteiden nykytilaa sekä lajien yhteiskunnallista merkitystä käsittelevän keskustelupaperin. Hanno Möttölä näkee nykyisen hallitilanteen huolestuttavana.

Hanno Möttölä oli yksi neljästä panelistista Helsingin Musiikkitalolla lajiliittojen keskustelupaperin julkistamistilaisuudessa järjestetyssä paneelikeskustelussa. Möttölän lisäksi keskusteluun osallistui salibandylegenda Tero Tiitu, Palloliiton olosuhdepäällikkö Tero Auvinen sekä käsipalloseura Dickenin toiminnanjohtaja Anna Airava.

Aula Researchin toteuttaman tutkimuksen mukaan kuntapäättäjät tunnistavat palloiluolosuhteiden heikon nykytilan. Osana selvitysprojektia toteutettuun kyselyyn vastanneista kuntapäättäjistä 59 prosenttia on sitä mieltä, että heidän kuntaansa tarvitaan uusi palloiluhalli. Yli 100 000 asukkaan kuntien liikuntavaikuttajista peräti 73 prosenttia haluaa kuntaansa uuden, tämän päivän standardit täyttävän palloiluhallin.

Panelistit ilmaisivat yhteisen huolensa nykytilanteeseen.

- Helsinkiläinen pääsarjajoukkue ei pysty pelaamaan omassa kaupungissaan Salibandyliigan otteluita, se kertoo tilanteesta oleellisen, Tero Tiitu viittasi Salibandyliigan ottelunsa Vantaalla pelaavaan EräViikinkeihin.

- Joudumme tällä hetkellä toimimaan tiloissa, jotka ovat suunniteltu koululiikuntaan varten, vaikka sisäpalloiluseurat ovat talviaikaan yksi suurimmista tapahtumajärjestäjistä, Palloliiton Tero Auvinen kommentoi nykytilannetta.

- Esimerkiksi Helsingissä ei ole kansainvälisten vaatimusten täyttämää hallia. Meillä olisi seurana potentiaalia kasvaa, mutta nyt joudumme joskus nuorille myymään ei-oota, kun hallien seinät tulevat vastaan. Meillä on vaikeaa tarjota tasapuolisia ja fiksuja olosuhteita nuorille niin, että treenimatkat olisivat inhimillisiä, avasi Dickenin toiminnanjohtaja Anna Airava. 

 

Möttölän mukaan palloilulajit menettävät kiinnostustaan nuorten harrastajien silmissä

Hanno Möttölä ilmaisi huolensa koripallon harjoitus- ja pelipaikkojen suhteen. Sisäjoukkuepelien - futsalin, koripallon, käsipallon, lentopallon ja salibandyn – lajiliitot perustivat yhteisen olosuhdeasiantuntijaryhmän, jonka tarkoituksena on tukea palloiluhallien rakennus- ja korjausprojekteja suunnittelevia kuntavaikuttajia ja paikallistasolla toimivia laji-ihmisiä. Koripalloliitosta mukana on kilpailujohtaja Tom Westerholm.

Möttölä näkee, että olosuhdeasiatuntijaryhmälle on tarvetta:

- Kun Vantaan Energia Areenaa rakennettiin, minulta pyydettiin mielipiteitä. Heille oli silloin uutta, että katsomot pitäisi olla neljällä sivulla. Lähtökohtahan on ylipäätänsä se, että urheilija tuntee olevansa näyttämöllä eikä pelaamassa seinän vieressä.

- Korisliigassa olemme tällä hetkellä tilanteessa, että joku myy pullaa ja makkaraa pöydällä, joka on kannettu hallin käytävälle. Se luo kotikutoisen fiiliksen ja se voisi tapahtua viikonloppuna junnupeleissä, mutta ei ammattilaisurheilussa.

Möttölä nostaa yhden esimerkin esikuvien merkityksestä.

- On muistettava, että nuoria harrastajia motivoi esikuvat. On eri asia nuorelle, pelaako seuran edustusjoukkue 3000 henkeä vetävässä hallissa vai koulun jumppasalissa. Nuorta urheilijaa motivoi urheilemaan sellainen edustusjoukkue, jonka pelit ovat viikosta toiseen hienoja kulttuuritapahtumia hienoissa puitteissa. Kisahallin 60-70 vuotta vanhat vaneriseinät häviävät nuorten silmissä kilpailun uudemmille halleille, Möttölä avaa.

- On eri asia kuunnella musiikkiesitystä hienolla Musiikkitalolla kuin samaa esitystä koulun jumppasalissa. 

Tutustu keskustelupaperiin tästä > 

 
25.5.2020 18:49 Koripalloliitto tiedottaa

Mineille ja mikroille uudet pelisäännöt – peli kasvaa jatkossa entistä enemmän pelaajien mukana

Koripalloliiton hallitus on hyväksynyt uudet pelisäännöt mini- ja mikrokoripalloon (U7-U12). Uusien sääntöjen keskeisenä tavoitteena on tuottaa entistä parempaa lasten peliä lapsia varten.

22.5.2020 14:00 Susijengi

Susijengi ja Susiladies käynnistävät Open Gym -harjoittelun kesäkuun alussa

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet käynnistävät harjoituskautensa 1. kesäkuuta Helsingissä perinteisen Open Gymin merkeissä. Harjoittelu tapahtuu viranomaisten viidenkymmenen hengen kokoontumisrajoiteohjeistuksen puitteissa.

22.5.2020 12:00 Sudenpennut

Nuorten maajoukkueohjelmaa päivitetty kesälle 2020

Suomen koripallonuorten maajoukkueohjelmaa on päivitetty kesälle 2020. Kesän harjoitteluryhmät ovat muuttuneet totutusta U15-U20-ikäluokkamaajoukkueista.

7.5.2020 09:56 Koripalloliitto tiedottaa

Sarjamaksut jaksotetaan kautta linjan

Suomen Koripalloliiton hallitus on päättänyt kaikkien tulevan pelikauden sarjamaksujen jaksottamisesta helpottaakseen seurojen tilannetta koronapandemian keskellä.

28.4.2020 12:07 Koripalloliitto tiedottaa

Seurojen mahdollisuudet: Avustukset, tuet ja hankkeet -dokumentti julkaistu

Seuratoiminnan tueksi on mahdollista hakea erilaisia avustuksia ja hanketukia. Koripalloliitto on julkaissut seurojen tueksi dokumentin, jossa avataan eri vaihtoehtoja avustuksen ja tukien saamiselle.

9.4.2020 07:21 Koronavirus

Lisätalousarviosta tukea liikunnan ahdinkoon

Suomalainen liikunta ja urheilu sai tänään hartaasti odotetun taloudellisen tukipaketin valtiolta. Lisätalousarviossa esitetään koronaviruspandemian vuoksi vaikeuksiin ajautuneelle seura- ja järjestökentälle sekä liikunnan koulutuskeskuksille noin 20 miljoonan euron tukea.

6.4.2020 18:00 Koripalloliitto tiedottaa

Studio 6: Uudessa koripallon keskusteluohjelmassa sinä pääset kysymään Suomen koristähdiltä

Koripalloliiton uusi viikoittainen keskusteluohjelma tuo keskiviikkoisin suomalaisen koripallon huippuvieraat sinun ruudullesi. Studio 6 on katsottavissa suorana lähetyksenä YouTubessa sekä Elisa Viihteessä. Ensimmäisen vieras on keskiviikkona 8.4. Shawn Huff.

31.3.2020 13:31 Koripalloliitto tiedottaa

Seurojen kyselytunti livenä YouTubessa 2.4.

Koripalloseuroilla on mahdollista saada askarruttaviin kysymyksiin vastauksia torstaina 2.4. klo 18:00 alkaen, kun Koripalloliitto järjestää Seurojen kyselytunnin YouTubessa.

24.3.2020 08:12 Koripalloliitto tiedottaa

Suden jäljillä -materiaali omatoimiharjoitteluun seurojen ja pelaajien käyttöön

Susijengi-tähtien Sasu Salinin ja Carl Lindbomin Pirkka-yhteistyönä toteutettu Suden jäljillä -treenipaketti on nyt vapaasti käytettävissä kaikille kädenojennuksena karenssiolosuhteiden kanssa painivalle korisperheelle.

23.3.2020 14:48 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloseurat luovat vinkkejä omatoimiseen harjoitteluun

Koripalloseurat ympäri Suomen ovat koronavirusepidemian aikaan alkaneet jakamaan vinkkivideoita omatoimiseen harjoitteluun. Suomen Koripalloliitto kerää päivittäin omalle sivustolleen uusia mielenkiintoisia harjoitteita, joita voi tehdä kotioloissa.

20.3.2020 17:21 Koripalloliitto tiedottaa

Koronavirusepidemialla merkittävät taloudelliset vaikutukset liikuntaan ja urheiluun

Koripalloliitto on yhteystyössä Olympiakomitean ja muiden lajiliittojen kanssa selvittänyt koronavirusepidemian vaikutuksista urheiluun.

17.3.2020 10:30 Koripalloliitto tiedottaa

Sisäjoukkuepelien yhteinen ohjeistus seuroille

Koronavirus on tuonut maailman haastavaan tilanteeseen ja poikkeuksellinen tilanne koskettaa myös urheilua. Suomalaiset sisäjoukkuepelit kokoontuivat maanantaina 16.3.2020 hakemaan yhteisiä linjauksia koronaviruksen seurauksena eteen tulevien haasteiden ratkaisemiseksi.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

3.3.2020 10:00 Koripalloliitto tiedottaa

Juha Sten nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi

Juha Sten on kiinnitetty Viron maajoukkueen päävalmentajaksi siirtyneen Jukka Toijalan paikalle nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi sekä vastaamaan HBA Märskyn I divisioona A -joukkueen valmennuksesta.

21.2.2020 13:38 Koripalloliitto tiedottaa

Lasten urheilu -työryhmän esitys seurojen tarkasteluun, kysely avattu

Koripalloliitto perusti elokuussa 2019 Lasten urheilu -työryhmän, jonka tehtävänä on arvioida, miten lasten koripallon kilpailutoimintaa voitaisiin toteuttaa nykyistä paremmin. Työryhmä pyytää seuroja tutustumaan aiheeseen liittyviin dokumentteihin sekä vastaamaan kyselyyn.

7.2.2020 09:20 Koripalloliitto tiedottaa

Jäsenseurojen esitykset kevään liittokokoukselle tehtävä helmikuun loppuun mennessä

Suomen Koripalloliiton liittokokoukselle voivat esityksiä tehdä liittohallitus ja liiton jäsenseura. Seuran esitys kevään liittokokouksessa käsiteltäväksi asiaksi on toimitettava kirjallisena viimeistään 29.2.

22.1.2020 15:20 Koripalloliitto tiedottaa

Antti Isomäki Koripalloliiton kontrolleriksi

Suomen Koripalloliiton uudeksi kontrolleriksi on valittu Antti Isomäki (KTM, DI). Isomäki aloittaa tehtävänsä helmikuun loppupuolella.

14.1.2020 09:00 Susijengi

Aviasta Suomen koripallomaajoukkueiden uusi varustekumppani monivuotisella sopimuksella

Yhdysvaltalainen urheiluvaatemerkki Avia vaatettaa jatkossa kaikki Suomen koripallomaajoukkueet. Avia saapui vuoden alusta yksinoikeudella K-Citymarketeihin, jonka valikoimista löytyy jatkossa Susijengin fanituotteita.

23.12.2019 10:00 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallon tulevaisuus on positiivinen, julistavat yli 1000 aivoriihiosallistujaa

Mielikuva koripallon tulevaisuudesta on vahvasti positiivishenkinen ja lajin kasvumahdollisuuksiin uskova, kertoo Suomen Koripalloliiton tekemä aivoriihi.

20.12.2019 07:52 Koripalloliitto tiedottaa

Suomen Koripalloliitto hakee kontrolleria

Edellisen kontrollerin siirtyessä uusien haasteiden pariin Suomen Koripalloliitto hakee kontrolleria vakituiseen työsuhteeseen Espooseen. Työ alkaa helmikuussa 2020.

Näytä lisää vastaavia