Möttölä ja Rannikko samaan seuraan

21.7.2004 Suomalainen koripalloammattilainen Hanno Möttölä jatkaa uraansa Italiassa, mutta uudessa seurassa. Möttölä on allekirjoittanut kaksivuotisen sopimuksen Scavolini Pesaron kanssa. Samassa joukkueessa pelaa myös Suomen toinen huippuammattilainen, Teemu Rannikko.

Viime kaudella Italiassa Fortitudo Bolognassa pelannut Möttölä, 27, puhkuu intoa saadessaan kovan haasteen. Pesaro lunasti tulevaksi kaudeksi paikan Euroopan kovatasoisimpaan ammattilaissarjaan Euroliigaan ja hankki Möttölän joukkueeseen keskeiseen rooliin. 

- Tavoitteenani oli jatkaa Italiassa, kunhan vain löytyy sopiva seura ja tarjous, ja Pesarosta sellainen tuli. Joukkueessa on luvassa runsaasti vastuuta. Lisäksi on mahtavaa päästä pelaamaan yhdessä Teemun kanssa, Möttölä iloitsee. 

Möttölästä tuli viikonloppuna Euroopan siirtomarkkinoiden puheenaihe, kun Espanjan mestari FC Barcelona ryntäsi viime hetkellä suomalaisen kintereille. Muun muassa valmentaja Svetislav Pesic oli yhteydessä suomalaiseen useaan kertaan. 

- Barcelonalla ei ollut kaikki palikat vielä kasassa, eikä se kyennyt takaamaan sopimusta. Seura odotti muun muassa päätöstä Espanjan liigan ulkomaalaissäännöistä. Pesaron tarjoama haaste miellytti minua, enkä halunnut menettää sitä vetkuttelun vuoksi.

Adrianmeren rannalla sijaitsevassa Pesarossa on Italian liigan suurin koripallohalli, ja seuralla legendaarisen fanaattinen kotiyleisö. Ensi kaudella panokset ovat suuret, sillä seura haluaa säilyttää paikkansa Euroliigassa. Italiassa on joka vuosi jaossa vain kaksi paikkaa, kun Fortitudolla ja Trevisolla on varmat paikat. 

Möttölä on Scavolini Pesaron kesän ensimmäinen nimekäs hankinta joukkueeseen, joka putosi Italian liigan välierissä, mutta eteni maan liigacupissa finaaliin saakka. Seuran ykköstähti on amerikkalainen pistelinko Alphonso Ford. Rannikon ja Fordin lisäksi Pesarossa jatkavat mm. serbitakamies Aleksandar Djordjevic ja slovenialaistähti Marko Milic. Seuran odotetaan vielä vahvistavan korinaluskalustoaan. 

Möttölä arvioi viime kauden Bolognassa sujuneen hyvin. Joukkue pääsi Euroliigan ja Italian liigan loppuotteluihin, mutta hävisi molemmat mestaruudet. 

- Ailahtelevuus oli riesanamme, sekä itsellä että joukkueella. Minun oli vaikeata saada kaikkea irti joukkueessa, joissa peliaikaa jaettiin tasaisesti, vaikka peli sujuisi kuinka hyvin tai huonosti, Möttölä kertoi. 

Euroliigassa Möttölä ja Rannikko joutuivat kovaan lohkoon. Pesaro ottaa lohkossa mittaa Euroliigan ja Israelin hallitsevasta mestarista Tel Aviv Maccabista, Espanjan mestarista FC Barcelonasta, Italian mestarista Montepaschi Sienasta, Liettuan mestarista Zalgiris Kaunasista, Slovenian mestarista Olimpija Ljubjanasta sekä kreikkalaisesta AEK Ateenasta ja ranskalaisesta Villeurbannesta.  

Euroliiga-kausi on Rannikolle uran ensimmäinen, Möttölälle kolmas. Möttölä pelasi Euroliigaa kaudella 2001-02 espanjalaisen Tau Ceramica Vitorian ja viime kaudella Skipper Bolognan riveissä. Möttölä tehtaili Bolognassa 22 Euroliigan ottelussa keskiarvoikseen 10,8 pistettä ja 3,8 levypalloa. Italian liigan runkosarjassa 209-senttisen suomalaisen vastaavat lukemat olivat 10,4 ja 4,3.  

Ennen Euroliiga-kokemuksiaan Möttölä pelasi kaksi kautta Atlanta Hawksissa NBA:ssa ja sitä ennen neljä vuotta Utahin yliopistossa, Yhdysvalloissa.

Ennen kuin Möttölä ja Rannikko pääsevät Euroliigassa ja Italian liigassa yhdessä tositoimiin, hioo kaksikko yhteispeliään kuntoon maajoukkueessa. Kaksikko liittyy maajoukkueen vahvuuteen elokuun aikana. Syyskuussa Suomi kohtaa EM-karsinnoissa Georgian vieraissa (11.9.) ja kotikentällään Espoon LänsiAuto Areenalla Luxemburgin (15.9.) sekä Makedonian (18.9.).Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
23.9.2018 21:30 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphyn vahvat otteet eivät riittäneet Mestarien liigassa

Alex Murphyn kausi unkarilaisseura Szolnoki Olaj'ssa käynnistyi Mestarien liigan karsinnoissa, mutta joukkueen tie nousi pystyyn heti ensimmäisellä karsintakierroksella italialaista Cantua vastaan.

21.9.2018 14:15 Susijengi

Lassi Tuovin ja Jamar Wilsonin kaudet käynnistyvät viikonloppuna

Ranskassa ja Liettuassa pyörähtävät kaudet käyntiin viikonlopun aikana ja samalla Lassi Tuovin sekä Jamar Wilsonin joukkueet pääsevät tositoimiin. Tuovi palasi kesällä tuttuun osoitteeseen tehtyään valmentajasopimuksen SIG Strasbourgin kanssa ja Wilsonia odottavat uudet haasteet Liettuassa Lietkabelisin riveissä.

17.6.2018 10:50 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalla uran opettavaisin ja antoisin kausi

Jukka Toijala valmensi Steaua Bukarestin toisena vuotena peräkkäin Romanian liigan hopealle. Vaikka finaalitappio luonnollisesti kismitti Toijalaa, niin hän piti kautta uransa opettavaisimpana.

15.6.2018 08:29 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi lämmitti Koposta

Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

8.6.2018 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorin vahva kausi Israelissa päättyi pettymykseen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Israelin liigassa pelanneen Gerald Lee Juniorin, 30, kausi loppui alkuviikosta, kun hänen seuransa Maccabi Ashdod putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, oli Lee kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.

7.6.2018 08:48 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua nappasi kotiedun Romanian finaaleissa

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest tasoitti Romanian liigan finaalisarjan Oradeaa vastaan ja nappasi samalla itselleen kotiedun. Petteri Koposen Barcelona sen sijaan koki toisen tappion Espanjan liigan välierissä.

5.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koponen Barcelonan paras pistemies tappiossa

Petteri Koponen oli Barcelonan paras pistemies, kun Barcelona aloitti Espanjan liigan välierät selvällä tappiolla Baskoniaa vastaan. Tappion kärsivät myös Jukka Toijalan Steaua Bukarest Romanian liigan finaaleissa ja Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod Israelin liigan pudotuspeleissä.

4.6.2018 14:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin suhteellisen tyytyväinen kauteen Malagassa

Sasu Salinin ensimmäinen kausi Malagassa päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle suoraan kahdessa ottelussa. Kokonaisuudessaan Salin piti kautta kuitenkin kohtuullisen hyvänä.

3.6.2018 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

2.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Barcelona välieriin

Petteri Koposen Barcelona eteni välieriin, kun se voitti Espanjan liigan puolivälierien ratkaisevassa kamppailussa Andorran. Israelin liigassa Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod taipui Hapoel Tel Avivin vieraana.

31.5.2018 08:09 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua Romanian liigan finaaliin

Jukka Toijalan luotsaama Steaua Bukarest eteni upeasti Romanian liigan finaaleihin. Espanjassa Petteri Koponen oli jälleen Barcelonan parhaimmistoa johdattaessaan joukkueen pakkovoittoon Andorrasta.

30.5.2018 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorille komea tupla-tupla Israelin pudotuspelien avauksessa

Gerald Lee Junior loisti Maccabi Ashdodin avatessa Israelin pudotuspelit voitolla. Lee merkkautti komeasti tupla-tuplan Ashdodin kaataessa Hapoel Tel Avivin. Sasu Salinin kausi Espanjassa sen sijaan tuli päätökseen.

28.5.2018 16:12 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior aloittaa pudotuspelit Israelissa

Israelin liigan runkosarja saatiin päätökseen monen mutkan kautta sunnuntaina ja pudotuspelit käynnistyvät jo tiistaina. Vielä viime viikolla koko kauden loppu oli vaakalaudalla.

28.5.2018 10:12 Suomalaiset ulkomailla

Koposen tehoilta ei riittänyt - Toijalan Steaua tasasi otteluvoitot

Petteri Koponen oli Barcelonan ykköstykki, mutta sekään ei riittänyt voittoon Espanjan liigan pudotuspelien avauksessa. Myös Sasu Salinin Malaga joutui taipumaan. Jukka Toijalan valmentama Steaua otti kuitenkin tärkeän voiton ja Gerald Lee Juniorin runkosarja Israelissa päättyi voittoon.

27.5.2018 17:55 Suomalaiset ulkomailla

Suuri rooli maistui Huffille: ”Mitä enemmän tulee ikää, niin sitä helpompi on pelata”

Shawn Huffin Frankfurt Skyliners oli lähellä suuryllätystä, kun se pisti Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä runkosarjan ykkösen Bayern Münchenin tiukoille. Kausi päättyi lopulta putoamiseen otteluvoitoin 2-3. Kokonaisuudessaan Huff piti kuitenkin sekä omaa että joukkueensa kautta onnistuneena.

27.5.2018 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Koponen ja Salin aloittavat pudotuspelit Espanjan liigassa

Espanjan koripalloliigassa alkavat pudotuspelit sunnuntaina. Petteri Koposen Barcelona saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Andorran ja Malagaa edustavan Sasu Salinin avauskierroksen vastustaja on Baskonia.

25.5.2018 10:41 Suomalaiset ulkomailla

Koposen ja Salinin runkosarja päätökseen

Espanjan liigassa Petteri Koponen ja Sasu Salin päättivät runkosarjan ja edessä siintävät seuraavaksi pudotuspelit. Koposen sihti kolmen pisteen viivan takaa oli runkosarjassa toiseksi tarkin.

21.5.2018 21:45 Suomalaiset ulkomailla

Jamar Wilson aloittaa taistelun Ranskan mestaruudesta

Ranskan liigan runkosarja saatiin viime viikolla päätökseen ja Jamar Wilson sekä Nanterre aloittavat pudotuspelit tiistaina Strasbourgia vastaan.

20.5.2018 08:17 Suomalaiset ulkomailla

Salin ilmiömäisessä iskussa – uusi piste-ennätys Espanjan liigassa

Sasu Salin pussitti uudeksi piste-ennätyksekseen Espanjan liigassa 26 pistettä, kun Malaga nappasi tärkeän voiton Andorrasta. Petteri Koponen oli niin ikään iskussa, kun Barcelona otti makean voiton. Shawn Huffin ja Gordon Herbertin kausi Saksan Bundesliigassa sen sijaan tuli päätökseen.

19.5.2018 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

Näytä lisää vastaavia