Möttölä ja Rannikko samaan seuraan

21.7.2004 Suomalainen koripalloammattilainen Hanno Möttölä jatkaa uraansa Italiassa, mutta uudessa seurassa. Möttölä on allekirjoittanut kaksivuotisen sopimuksen Scavolini Pesaron kanssa. Samassa joukkueessa pelaa myös Suomen toinen huippuammattilainen, Teemu Rannikko.

Viime kaudella Italiassa Fortitudo Bolognassa pelannut Möttölä, 27, puhkuu intoa saadessaan kovan haasteen. Pesaro lunasti tulevaksi kaudeksi paikan Euroopan kovatasoisimpaan ammattilaissarjaan Euroliigaan ja hankki Möttölän joukkueeseen keskeiseen rooliin. 

- Tavoitteenani oli jatkaa Italiassa, kunhan vain löytyy sopiva seura ja tarjous, ja Pesarosta sellainen tuli. Joukkueessa on luvassa runsaasti vastuuta. Lisäksi on mahtavaa päästä pelaamaan yhdessä Teemun kanssa, Möttölä iloitsee. 

Möttölästä tuli viikonloppuna Euroopan siirtomarkkinoiden puheenaihe, kun Espanjan mestari FC Barcelona ryntäsi viime hetkellä suomalaisen kintereille. Muun muassa valmentaja Svetislav Pesic oli yhteydessä suomalaiseen useaan kertaan. 

- Barcelonalla ei ollut kaikki palikat vielä kasassa, eikä se kyennyt takaamaan sopimusta. Seura odotti muun muassa päätöstä Espanjan liigan ulkomaalaissäännöistä. Pesaron tarjoama haaste miellytti minua, enkä halunnut menettää sitä vetkuttelun vuoksi.

Adrianmeren rannalla sijaitsevassa Pesarossa on Italian liigan suurin koripallohalli, ja seuralla legendaarisen fanaattinen kotiyleisö. Ensi kaudella panokset ovat suuret, sillä seura haluaa säilyttää paikkansa Euroliigassa. Italiassa on joka vuosi jaossa vain kaksi paikkaa, kun Fortitudolla ja Trevisolla on varmat paikat. 

Möttölä on Scavolini Pesaron kesän ensimmäinen nimekäs hankinta joukkueeseen, joka putosi Italian liigan välierissä, mutta eteni maan liigacupissa finaaliin saakka. Seuran ykköstähti on amerikkalainen pistelinko Alphonso Ford. Rannikon ja Fordin lisäksi Pesarossa jatkavat mm. serbitakamies Aleksandar Djordjevic ja slovenialaistähti Marko Milic. Seuran odotetaan vielä vahvistavan korinaluskalustoaan. 

Möttölä arvioi viime kauden Bolognassa sujuneen hyvin. Joukkue pääsi Euroliigan ja Italian liigan loppuotteluihin, mutta hävisi molemmat mestaruudet. 

- Ailahtelevuus oli riesanamme, sekä itsellä että joukkueella. Minun oli vaikeata saada kaikkea irti joukkueessa, joissa peliaikaa jaettiin tasaisesti, vaikka peli sujuisi kuinka hyvin tai huonosti, Möttölä kertoi. 

Euroliigassa Möttölä ja Rannikko joutuivat kovaan lohkoon. Pesaro ottaa lohkossa mittaa Euroliigan ja Israelin hallitsevasta mestarista Tel Aviv Maccabista, Espanjan mestarista FC Barcelonasta, Italian mestarista Montepaschi Sienasta, Liettuan mestarista Zalgiris Kaunasista, Slovenian mestarista Olimpija Ljubjanasta sekä kreikkalaisesta AEK Ateenasta ja ranskalaisesta Villeurbannesta.  

Euroliiga-kausi on Rannikolle uran ensimmäinen, Möttölälle kolmas. Möttölä pelasi Euroliigaa kaudella 2001-02 espanjalaisen Tau Ceramica Vitorian ja viime kaudella Skipper Bolognan riveissä. Möttölä tehtaili Bolognassa 22 Euroliigan ottelussa keskiarvoikseen 10,8 pistettä ja 3,8 levypalloa. Italian liigan runkosarjassa 209-senttisen suomalaisen vastaavat lukemat olivat 10,4 ja 4,3.  

Ennen Euroliiga-kokemuksiaan Möttölä pelasi kaksi kautta Atlanta Hawksissa NBA:ssa ja sitä ennen neljä vuotta Utahin yliopistossa, Yhdysvalloissa.

Ennen kuin Möttölä ja Rannikko pääsevät Euroliigassa ja Italian liigassa yhdessä tositoimiin, hioo kaksikko yhteispeliään kuntoon maajoukkueessa. Kaksikko liittyy maajoukkueen vahvuuteen elokuun aikana. Syyskuussa Suomi kohtaa EM-karsinnoissa Georgian vieraissa (11.9.) ja kotikentällään Espoon LänsiAuto Areenalla Luxemburgin (15.9.) sekä Makedonian (18.9.).Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

Näytä lisää vastaavia