Möttölä jälleen ratkaisijana Taun voitossa

17.10.2002 Espanjalaisjoukkue Tau Ceramica Vitoria otti keskiviikko-iltana kolmannen voittonsa alkaneen kauden sarjaotteluissa. Kuten kahdessa aiemmassakin ottelussa, Taun ratkaiseva hahmo oli suomalainen Hanno Möttölä. 209-senttinen Möttölä sinetöi Taun 76-72-vierasvoiton Slovenian mestarijoukkue Olimpia Ljubljanasta pussittamalla joukkueensa 13 viimeisestä pisteestä seitsemän, joiden joukossa tyylipuhtaat vapaaheitot 14 sekuntia ennen loppusummeria.

Voitto oli Taulle toinen Euroliigassa, kun kaksi kierrosta on takana. Ensimmäisessä ottelussa Tau kukisti israelilaisen Tel Aviv Maccabin Hanno Möttölän takoessa Euroliiga-viikon MVP-titteliin oikeuttaneet 31 pistettä. Espanjan liigassa Tau Vitorialla on koossa kolmen kierroksen jälkeen yksi voitto, jonka Möttölä pelasti joukkueelleen upottamalla ottelun viimeisellä sekunnilla kolmosen kahdeksasta metristä.

Keskiviikkona Ljubljanassa Tau oli altavastaajana reilut 39 minuuttia. Vasta 42 sekuntia ennen päätöstä Tau siirtyi ensimmäisen kerran johtoon (71-70), kun Möttölä onnistui kahden pisteen heitossaan. Hetkeä aiemmin Tau nousi pisteen päähän (70-69) Möttölän ja argentiinalaisen Andres Noccionin kolmosilla.

Ottelun saldoikseen Möttölä kasasi 13 pistettä ja kaksi levypalloa 26 minuutissa. Pelitilanneheittonsa hän pussitti hyvällä osumatarkkuudella 4/8 ja vapaaheittonsa 4/5. Tau Vitorian tehomies oli Noccioni 19 pisteellään ja peräti 15 levypallollaan.

Myös muualla eurokentillä on nähty suomalaisväriä. Nimittäin Teemu Rannikko ja Jukka Matinen olivat tositoimissa, kun Euroliigan kakkostason kilpailu ULEB Cup pyörähti käyntiin. Rannikon italialaisseura Euro Roseto joutui espanjalaisen Pamesa Valencian rökittämäksi lukemin 62-98. Rannikko oli joukkueensa aloitusviisikossa, viihtyi kentällä 28 minuuttia ja heitti yhdeksän pistettä. Matisen edustama saksalainen Frankfurt Skyliners puolestaan hävisi jugoslavialaiselle BC Zeleznikille vieraissa 60-82. Poskiontelon tulehduksesta toipuva Matinen käväisi kentällä 13 minuutin ajan, mutta tehomerkinnöiksi tuli ainoastaan kolme levypalloa.

Larkiolle ja Lehtoselle 34 minuuttia mieheen

Saksan Bundesliigassa pelattiin keskiviikko-iltana suomalaisittain mielenkiintoinen mittelö, kun Braunschweig ja Ludwigsburg kohtasivat toisensa. Braunschweig voitti ottelun 99-78 ja jatkaa viiden kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä, vaikka joutui pelaamaan ilman loukkaantuneita Mikko Noopilaa ja amerikkalaisvahvistus Demond Malletia. Braunschweigin Markku Larkio pelasi 34 minuuttia, heitti kolme pistettä ja noukki seitsemän levypalloa. Ludwigsburgin Jyri Lehtonen vietti parketilla saman minuuttimäärän heittäen 12 pistettä ja antaen seitsemän koriinjohtanutta syöttöä.

 
29.12.2018 13:51 Susijengi

Jamar Wilson sivuun Lietkabelisin kokoonpanosta

Liettuan liigaa ja FIBA Mestarien Liigaa pelaava BC Lietkabelis on jättänyt Susijengin pelinrakentajaveteraani Jamar Wilsonin, 34, kokoonpanonsa ulkopuolelle. Wilsonin ja Lietkabelisin välinen sopimus pysyy toistaiseksi voimassa.

27.12.2018 09:57 Susijengi

Erik Murphylla vahva iltapuhde Saksassa

Erik Murphy oli Frankfurt Skylinersin tehomies, kun Frankfurt nappasi kotonaan tärkeän voiton. Petteri Koposen edustaman Bayern Münchenin puhdas tili Saksan Bundesliigassa jatkui.

23.12.2018 23:13 Susijengi

Susijengin pelaajat hyvässä heitossa

Peräti viisi pelaajaa ylsi kaksinumeroisiin pisteisiin loppuviikon peleissä Euroopan korisparketeilla. Ilonaiheisiin kuului myös Jukka Toijalan ensimmäinen voitto Sopotin peräsimessä.

23.12.2018 11:48 Susiladies

Anniina Äijäsen joukkue voittoputkessa joulun viettoon

Naisten kansainväliset korissarjat vetäytyivät joulutauolle lauantain jälkeen. Anniina Äijäsen Sedis Basquet liihottaa viiden ottelun voittoputkessa ja Vilma Kesäsen KR pitää jaettua kärkisijaa Islannin liigassa.

22.12.2018 09:55 NCAA

Rokkasen Toledo voittoputkessa joulutauolle - Vaalavirta ja Salmi ennätyspisteille

Naisten NCAA-kentillä Sara Rokkasen Toledo nappasi voitot kauden kahdesta viimeisestä konferenssin ulkopuolisesta ottelustaan. Kia Vaalavirta heitti San Franciscon trillerissä tulokaskauden ennätyksensä 20 pistettä ja Northern Illinoisin Ninni Salmi ylsi voittokkaassa ottelussa kauden parhaimpaansa.

20.12.2018 09:56 Susijengi

Koponen ja Salin voittojen takuumiehinä eurokentillä

Petteri Koponen pääsi keskiviikkoiltana juhlimaan Bayern Münchenin kolmatta peräkkäistä voittoa Euroliigassa ja EuroCupissa Sasu Salin ja Malaga päättivät alkulohkon tyylikkäästi voittoon.

19.12.2018 22:07 FIBA Europe Cup

Kataja Basket ei onnistunut nujertamaan voittamatonta Bakken Bearsia

Tanskalaisjoukkue on voittanut nyt kauden kaikki kahdeksan otteluaan FIBA Europe Cupissa.

19.12.2018 14:36 Haastattelu

Tulokaskauttaan NCAA:ssa pelaava Lotta-Maj Lahtinen: ”Itsevarmuus on avain”

HBA:n peliasu vaihtui kesän aikana Georgia Techin paitaan, kun Lotta-Maj Lahtinen lähti Atlantaan tavoittelemaan unelmaansa ja keräämään kokemusta kansainvälisiltä koripallokentiltä. Nyt 19-vuotiaalla Lahtisella on takanaan kymmenen ottelua Yhdysvaltojen arvostetuimmassa yliopistosarjassa NCAA:ssa.

19.12.2018 14:07 Susijengi

Carl Lindbom pelaa vahvaa kautta Puolassa

Carl Lindbom, 27, otti uuden askeleen urallaan tällä kaudella, kun hän siirtyi Puolan pääsarjassa pelaavan Rosa Radomin joukkueeseen. Lindbom nappasi nopeasti ison roolin joukkueessa ja on pelannut vahvaa kautta.

19.12.2018 09:47 FIBA Europe Cup

Voittamaton Bakken Bears saapuu keskiviikkona Joensuuhun – "Vielä ei ole löytynyt pysäyttäjää"

Katajalla on edessään tärkeä kotiavaus FIBA Europe Cupin jatkolohkossa.

17.12.2018 08:30 NCAA

Nina Augustin johdatti Robert Morrisin voittoon

Naisten NCAA-kentillä Nina Augustin nakutti kauden korkeimmat pistelukemansa Robert Morrisin palatessa voittojen tielle. Lotta-Maj Lahtinen osoitti monipuolisuuttaan Georgia Techin ottaessa kauden kahdeksannen voittonsa.

17.12.2018 08:06 Susijengi

Koponen loisti Bayern Münchenin voitossa – Salin juhli Barcelonan kaatoa

Petteri Koponen oli avainroolissa, kun Bayern München jatkoi puhtaalla pelillä Saksan Bundesliigassa. Sasu Salinin ja Malagan vahva kausi Espanjan liigassa sai jatkoa komealla voitolla kärkijoukkue Barcelonasta.

16.12.2018 21:03 Susiladies

Anniina Äijäsen joukkue voittoputkessa Espanjassa – Pelanderille tupla-tupla

Anniina Äijäsen edustama Sedis Basquet on vahvassa iskussa Espanjan liigassa, kun joukkue kirjautti jo neljännen peräkkäisen voittonsa. Sofia Pelander oli jälleen hienolla pelipäällä kirjauttaen komean 15 pisteen ja 12 levypallon tupla-tuplan Ruotsissa.

15.12.2018 09:00 Susijengi

Antti Kanervo tykitti uskomattomat 40 pistettä

Antti Kanervo oli täysin pitelemätön, kun hän upotti käsittämättömät 40 pistettä Islannin liigan ottelussa. Euroliigassa Petteri Koposen Bayern München otti makean päänahan kaataessaan viime kauden Final Four -joukkue Zalgirisin kotonaan.

12.12.2018 23:10 Susijengi

Erik Murphy ja Shawn Huff johdattivat Frankfurtin voittoon EuroCupissa

Erik Murphy ja Shawn Huff olivat isossa roolissa, kun Frankfurt Skyliners otti voiton EuroCupissa. Murphy oli ottelun paras pistemies ja Huff sinetöi Frankfurtin voiton viime hetkillä.

12.12.2018 19:18 FIBA Europe Cup

Avtodor Saratov oli tyly isäntä – Kataja Basket avasi FIBA Europe Cupin jatkolohkon vierastappiolla

Venäläisjoukkue iski tulostaululle murskaavat lukemat 98–57.

12.12.2018 11:01 FIBA Europe Cup

Kataja avaa tänään Fiba Europe Cupin jatkolohkonsa Venäjällä

Kataja metsästää pudotuspelipaikkaa yhdessä Avtodor Saratovin, Bakken Bearsin ja ZZ Leidenin kanssa.

10.12.2018 08:24 NCAA

Kalin, Korpinen ja Menna energisinä NCAA:ssa

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa naisten NCAA:ssa nähtiin viikonloppuna pirteitä suomalaissuorituksia, kun Tuuli Menna ja Marika Korpinen takoivat kaksinumeroiset lukemat ja Marianne Kalinin vahva levypallotyöskentely kiritti Hofstran voittoon.

9.12.2018 23:33 Susijengi

Lindbom ja Kanervo käsi kuumana – Koposelle ja Wilsonille tuplavoitot

Carl Lindbomin ja Antti Kanervon sihti oli kunnossa, kun molemmat pussittivat 21 pistettä johdattaessaan joukkueensa voittoihin. Petteri Koponen sekä Jamar Wilson pääsivät juhlimaan kahta voittoa viikon peleissä.

9.12.2018 22:43 Susiladies

Pounds ja Kesänen joukkueidensa pistetykkejä

Anissa Pounds ja Vilma Kesänen olivat joukkueensa parhaita pistenaisia viikonlopun otteluissa ja Saksassa Heta Äijäsen sekä Anni Mäkitalon Donau-Ries eteni Saksan cupissa jatkoon.

Näytä lisää vastaavia