Möttölä siirtyy Moskovan Dynamoon

4.8.2005 Koripalloilija Hanno Möttölä jatkaa ammattilaisuraansa Venäjän hopeajoukkueessa Moskovan Dynamossa. Möttölä, 28, on solminut kahden vuoden mittaisen sopimuksen Venäjän superliigaa ja eurooppalaista ULEB-cupia pelaavan MBC Dynamon kanssa.

Dynamo ylsi keväällä Venäjän finaaleihin, mutta hävisi niissä ylivoimaisella materiaalilla pelanneelle naapuriseura CSKA:lle. Kaksi kautta NBA:n Atlanta Hawksissa pelannut 209-senttinen Möttölä edusti viime kaudella Italian Serie A:n Scavolini Pesaroa, joka ajautui kesällä konkurssiin. Möttölä purki sopimuksensa ennen konkurssia ja lähti etsimään uutta seuraa.

- Sain ensi kauden osalta tarjouksia myös Italiasta ja Espanjasta. Kuitenkin kaikki se, jonka olen nyt nähnyt, kokenut ja kuullut muilta täällä pelanneilta ulkomaalaisilta, helpotti päätöksen tekoa, kertoo Möttölä, joka allekirjoitti sopimuspaperit torstaina Moskovassa.

- Siirtoni takana oli vahvasti Dynamon arvostettu valmentaja Dusan Ivkovic. Hän halusi minut joukkueeseensa.

Pelilliset puitteet hienossa kunnossa

Möttölän mukaan Moskovan Dynamon toiminnassa heijastuu vakaa taloudellinen tilanne.

- Ja ainakaan pelillisesti täällä ei tule mitään vaikeuksia. Toiminta on kaikilta osin kansainvälistä. Toki kentän ulkopuolella sopeutuminen erilaiseen kulttuuriin vie aikansa.

Möttölä muuttaa perheineen Moskovaan syyskuussa, kun maajoukkueen EM-karsintaottelut ovat ohi. Venäjän superliiga käynnistyy lokakuun puolivälissä ja ULEB-cup 8. päivä marraskuuta. ULEB-cup on Euroopan toiseksi kovatasoisin liiga Euroliigan jälkeen.

Dynamon kanssa samassa alkulohkossa pelaa muun muassa Jukka Matisen edustama Frankfurt Skyliners. Tason takaa myös Rooma, jossa pelaa eurokenttien legenda Dejan Bodiroga.

- Venäjän superliiga on tunnetusti tasokas sarja, mutta kovat euro-ottelut ovat aina tervetulleita, Möttölä toteaa.

Myös Dynamo tähtää tulevaisuudessa Euroliigaan.

- Venäjä on anonut toista paikkaa Euroliigaan, nyt siellä pelaa vain CSKA. Toki voimme päästä Euroliigaan myös Venäjän mestaruuden myötä, muistuttaa Möttölä.

CSKA oli viime kaudella Euroliigan ylivoimaisesti suurin suosikki, kunnes lähes voittamaton joukkue notkahti Moskovassa pelatussa lopputurnauksessa. CSKA joutui seuraamaan päät kallellaan, kun Maccabi Tel Aviv kruunattiin toisen kerran peräkkäin Euroopan parhaaksi seurajoukkueeksi.

- CSKA ja Dynamo ovat Venäjän kaksi merkittävintä koripalloseuraa. Me haastamme CSKA:n ensi kaudella tosissamme, painottaa Möttölä.

Dynamo on ollut tämän takia varsin aktiivinen siirtomarkkinoilla. Möttölä on jo toinen pelaaja, joka tulee Venäjälle Italian Serie A:sta. Ennen Möttölää sopimuksen ehti solmia Italian mestarin Fortitudo Bolognan viime kauden ratkaisupelaaja, takamies Ruben Douglas.

Keskittymisrauha EM-karsintoihin

Henrik Dettmannin valmentama Suomen maajoukkue jatkaa EM-karsintoja 3. syyskuuta Helsingin jäähallissa, jossa vastaan asettuu Gordon Herbertin luotsaama Georgia. Vieraskentillä Suomi kohtaa Georgia-ottelua seuraavalla viikolla Luxemburgin ja Makedonian.

Valmistautuminen karsintoihin käynnistyy ensi viikon alussa Vierumäellä, minkä jälkeen Suomea odottavat kovatasoiset turnaukset Italiassa ja Sloveniassa.

- Sopimus Moskovan Dynamon kanssa syntyi hyvään aikaan. Pyhitän seuraavat viisi viikkoa täydellisesti maajoukkueelle, lupaa Hanno Möttölä.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/

Henkilöt

 
23.9.2018 21:30 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphyn vahvat otteet eivät riittäneet Mestarien liigassa

Alex Murphyn kausi unkarilaisseura Szolnoki Olaj'ssa käynnistyi Mestarien liigan karsinnoissa, mutta joukkueen tie nousi pystyyn heti ensimmäisellä karsintakierroksella italialaista Cantua vastaan.

21.9.2018 14:15 Susijengi

Lassi Tuovin ja Jamar Wilsonin kaudet käynnistyvät viikonloppuna

Ranskassa ja Liettuassa pyörähtävät kaudet käyntiin viikonlopun aikana ja samalla Lassi Tuovin sekä Jamar Wilsonin joukkueet pääsevät tositoimiin. Tuovi palasi kesällä tuttuun osoitteeseen tehtyään valmentajasopimuksen SIG Strasbourgin kanssa ja Wilsonia odottavat uudet haasteet Liettuassa Lietkabelisin riveissä.

17.6.2018 10:50 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalla uran opettavaisin ja antoisin kausi

Jukka Toijala valmensi Steaua Bukarestin toisena vuotena peräkkäin Romanian liigan hopealle. Vaikka finaalitappio luonnollisesti kismitti Toijalaa, niin hän piti kautta uransa opettavaisimpana.

15.6.2018 08:29 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi lämmitti Koposta

Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

8.6.2018 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorin vahva kausi Israelissa päättyi pettymykseen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Israelin liigassa pelanneen Gerald Lee Juniorin, 30, kausi loppui alkuviikosta, kun hänen seuransa Maccabi Ashdod putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, oli Lee kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.

7.6.2018 08:48 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua nappasi kotiedun Romanian finaaleissa

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest tasoitti Romanian liigan finaalisarjan Oradeaa vastaan ja nappasi samalla itselleen kotiedun. Petteri Koposen Barcelona sen sijaan koki toisen tappion Espanjan liigan välierissä.

5.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koponen Barcelonan paras pistemies tappiossa

Petteri Koponen oli Barcelonan paras pistemies, kun Barcelona aloitti Espanjan liigan välierät selvällä tappiolla Baskoniaa vastaan. Tappion kärsivät myös Jukka Toijalan Steaua Bukarest Romanian liigan finaaleissa ja Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod Israelin liigan pudotuspeleissä.

4.6.2018 14:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin suhteellisen tyytyväinen kauteen Malagassa

Sasu Salinin ensimmäinen kausi Malagassa päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle suoraan kahdessa ottelussa. Kokonaisuudessaan Salin piti kautta kuitenkin kohtuullisen hyvänä.

3.6.2018 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

2.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Barcelona välieriin

Petteri Koposen Barcelona eteni välieriin, kun se voitti Espanjan liigan puolivälierien ratkaisevassa kamppailussa Andorran. Israelin liigassa Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod taipui Hapoel Tel Avivin vieraana.

31.5.2018 08:09 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua Romanian liigan finaaliin

Jukka Toijalan luotsaama Steaua Bukarest eteni upeasti Romanian liigan finaaleihin. Espanjassa Petteri Koponen oli jälleen Barcelonan parhaimmistoa johdattaessaan joukkueen pakkovoittoon Andorrasta.

30.5.2018 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorille komea tupla-tupla Israelin pudotuspelien avauksessa

Gerald Lee Junior loisti Maccabi Ashdodin avatessa Israelin pudotuspelit voitolla. Lee merkkautti komeasti tupla-tuplan Ashdodin kaataessa Hapoel Tel Avivin. Sasu Salinin kausi Espanjassa sen sijaan tuli päätökseen.

28.5.2018 16:12 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior aloittaa pudotuspelit Israelissa

Israelin liigan runkosarja saatiin päätökseen monen mutkan kautta sunnuntaina ja pudotuspelit käynnistyvät jo tiistaina. Vielä viime viikolla koko kauden loppu oli vaakalaudalla.

28.5.2018 10:12 Suomalaiset ulkomailla

Koposen tehoilta ei riittänyt - Toijalan Steaua tasasi otteluvoitot

Petteri Koponen oli Barcelonan ykköstykki, mutta sekään ei riittänyt voittoon Espanjan liigan pudotuspelien avauksessa. Myös Sasu Salinin Malaga joutui taipumaan. Jukka Toijalan valmentama Steaua otti kuitenkin tärkeän voiton ja Gerald Lee Juniorin runkosarja Israelissa päättyi voittoon.

27.5.2018 17:55 Suomalaiset ulkomailla

Suuri rooli maistui Huffille: ”Mitä enemmän tulee ikää, niin sitä helpompi on pelata”

Shawn Huffin Frankfurt Skyliners oli lähellä suuryllätystä, kun se pisti Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä runkosarjan ykkösen Bayern Münchenin tiukoille. Kausi päättyi lopulta putoamiseen otteluvoitoin 2-3. Kokonaisuudessaan Huff piti kuitenkin sekä omaa että joukkueensa kautta onnistuneena.

27.5.2018 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Koponen ja Salin aloittavat pudotuspelit Espanjan liigassa

Espanjan koripalloliigassa alkavat pudotuspelit sunnuntaina. Petteri Koposen Barcelona saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Andorran ja Malagaa edustavan Sasu Salinin avauskierroksen vastustaja on Baskonia.

25.5.2018 10:41 Suomalaiset ulkomailla

Koposen ja Salinin runkosarja päätökseen

Espanjan liigassa Petteri Koponen ja Sasu Salin päättivät runkosarjan ja edessä siintävät seuraavaksi pudotuspelit. Koposen sihti kolmen pisteen viivan takaa oli runkosarjassa toiseksi tarkin.

21.5.2018 21:45 Suomalaiset ulkomailla

Jamar Wilson aloittaa taistelun Ranskan mestaruudesta

Ranskan liigan runkosarja saatiin viime viikolla päätökseen ja Jamar Wilson sekä Nanterre aloittavat pudotuspelit tiistaina Strasbourgia vastaan.

20.5.2018 08:17 Suomalaiset ulkomailla

Salin ilmiömäisessä iskussa – uusi piste-ennätys Espanjan liigassa

Sasu Salin pussitti uudeksi piste-ennätyksekseen Espanjan liigassa 26 pistettä, kun Malaga nappasi tärkeän voiton Andorrasta. Petteri Koponen oli niin ikään iskussa, kun Barcelona otti makean voiton. Shawn Huffin ja Gordon Herbertin kausi Saksan Bundesliigassa sen sijaan tuli päätökseen.

19.5.2018 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

Näytä lisää vastaavia