Murphy konferenssin välieriin, Raitasen San Francisco tuli yllätetyksi

11.3.2019 09:14 Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa konferenssin lopputurnaukset ovat pyörähtäneet käyntiin ja runkosarjat pelattu päätökseen. Tomas Murphyn Northeastern selvitti tiensä konferenssinsa välieriin, kun taas Remu Raitasen San Francisco hävisi puolivälierissä Pepperdinelle.

Tomas Murphy ja Northeastern pelaa konferenssin finaalipaikasta ensi yönä. Kuva: Ville Vuorinen.

Tomas Murphy ja Northeastern selvitti itsensä CAA-konferenssin välieriin pieksemällä UNCW:n selvin numeroin 59-80 (28-39). Murphy pelasi ottelussa kymmenen minuuttia pussittaen neljä pistettä, hakien yhden levypallon ja tarjoillen yhden syötön.

Välierissä Northeastern saa ensi yönä vastaansa Charlestonin.

Ottelutilastot

WCC-konferenssin lopputurnauksessa Remu Raitasen ja San Franciscon tie päättyi, kun tulikuumasti heittänyt Pepperdine pääsi yllättämään puolivälierissä 89-72 (42-34). Raitanen pelasi ottelussa yhdeksän minuuttia keräten tilastosarakkeeseensa kolme pistettä, kaksi levypalloa ja yhden torjunnan.

Raitanen pelasi kolmannella kaudellaan San Franciscossa keskimäärin 9,8 minuuttia ottelua kohden kirjaten 3,3 pistettä ja 1,7 levypalloa keskiarvoikseen. San Franciscolla on vielä realistiset mahdollisuudet tulla valituksi joko NCAA:n lopputurnaukseen tai NIT-turnaukseen.

Ottelutilastot

Gustavsonin ja Valtosen runkosarjaottelut päätökseen

Andre Gustavson ja Richmond etenivät konferenssin lopputurnaukseen. Kuva: Jason Vida/Richmond.

Andre Gustavsonin Richmond päätti runkosarjansa Atlantic 10 -konferenssissa tappioon, kun Davidson vei voiton niukasti 73-69 (32-36). Gustavson pelasi aloitusviisikossa 24 minuuttia tehtaillen 11 pistettä, kaksi levypalloa ja yhden syötön ennen virhetilinsä täyttymistä.

Richmond lähtee keskiviikkona alkavaan konferenssin lopputurnaukseen yhdenneltätoista sijalta ja kohtaa ensimmäisessä ottelussaan Fordhamin.

Ottelutilastot

Elias Valtonen ja Arizona State päättivät Pac-12-konferenssissa runkosarjan voittoon viemällä pidemmän korren Arizonaa vastaan 72-64 (33-33). Valtonen käytti pelaamansa yhdeksän minuuttia hyvin keräten neljä levypalloa, yhden syötön ja yhden tärkeän torjunnan.

Arizona State sijoittui runkosarjassa toiseksi ja kohtaa konferenssin lopputurnauksen puolivälierissä torstaina joko UCLA:n tai Stanfordin.

Ottelutilastot

Lassi Nikkarinen ja Montana Staten runkosarja Big Sky -konferenssissa sai päätöksensä, kun Portland State vei voiton nimiinsä loppunumeroin 80-84 (41-42). Nikkarinen jäi pisteittä pelaamassaan viidessä minuutissa.

Konferenssin lopputurnaukseen Montana State lähtee yhdeksänneltä sijalta ja kohtaa ensimmäisellä kierroksella tiistaina North Dakotan.

Ottelutilastot

Jaakkolan ja Niemisen kaudet ohitse

Tuukka Jaakkolan tulokaskausi päättyi tappioon. Kuva: Goranka Zloporubovic.

Tuukka Jaakkolan ja Cal Polyn kausi sai päätöksensä, kun UC Santa Barbara oli liian pala purtavaksi loppulukemin 92-82 (50-38). Jaakkola pelasi ottelussa kahdeksan minuuttia heittäen kolme pistettä ja kauhoen yhden levypallon.

Cal Poly ei päässyt Big West -konferenssin lopputurnaukseen sijoittuen viimeiseksi kahdella voitolla ja kolmellatoista tappiolla.

Jaakkola pelasi tulokaskaudellaan keskimäärin 13,7 minuuttia ottelua kohden 2,9 pisteen ja 2,3 levypallon keskiarvoilla.

Ottelutilastot

Samuli Niemisen ja Stephen F. Austinin kausi sai päättyi 68-57 (34-30) -tappioon Sam Houston Statea vastaan. Nieminen pelasi 12 minuuttia hakien yhden levypallon.

Stephen F. Austin ei päässyt Southland-konferenssin lopputurnaukseen. Nieminen pelasi kolmannella kaudellaan keskimäärin 17,5 minuuttia ottelua kohden 2,3 pisteen ja 2,1 levypallon keskiarvoilla.

Ottelutilastot

Hannes Pöllän ja Oklahoman runkosarja Big 12 -konferenssissa päättyi 53-68 (22-32) -tappioon Kansas Statea vastaan. Pöllä ei pelannut ottelussa.

Konferenssin lopputurnaukseen Oklahoma lähtee seitsemänneltä sijalta. Sooners kohtaa ensimmäisessä ottelussaan keskiviikkona West Virginian.

Ottelutilastot

Shawn Hopkins valittiin konferenssinsa tähdistöön

Shawn Hopkins sai tunnustuksen NCAA:n kakkostasolla. Kuva: Ville Vuorinen.

NCAA:n kakkostasolla North Georgian Shawn Hopkins valittiin Peach Belt -konferenssin kolmanteen tähdistöjoukkueeseen. Seniorikauttaan pelaava Hopkins on tehnyt kaudella keskimäärin 16,1 pistettä ja 5,7 levypalloa ottelua kohden.

Lisätietoja: Hopkins Named Third Team All-Conference

Asiat

 
21.4.2020 09:30 Miesten I divisioona A

Teemu Suokas on valinnut yliopistokseen Ball Staten

HBA-Märskyn Teemu Suokas, 19, on valinnut menevänsä tulevaksi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistosarjaan, jossa hänen uusi osoitteensa on Ball State.

16.4.2020 08:06 Susiladies

Elina Arike valitsi yliopistokseen UTEP:n

Suomen laiturilupauksiin kuuluva Elina Arike, 20, on valinnut yliopistokseen Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa University of Texas at El Pason.

3.4.2020 15:19 NCAA

NCAA:ssa monipuolisempaan rooliin harpannut Lotta-Maj Lahtinen: ”Nautin kaudesta todella paljon”

Georgia Techin luottopelaajiin lukeutuva Lotta-Maj Lahtinen otti suuria edistysaskeleita toisella kaudellaan Yhdysvaltojen arvostetuimmassa yliopistosarjassa NCAA:ssa.

26.3.2020 08:29 NCAA

Sara Rokkasen NCAA-ura päättyi kesken pudotuspelien: ”Haikeat fiilikset, mutta olen valmis seuraavaan askeleeseen”

Rokkasen viimeinen kausi Toledon paidassa päättyi puolivälierävoittoon. Vaikka kausi tuli yllättäen päätökseen, Rokkanen katsoo jo odottavaisena tulevaan.

23.3.2020 15:52 Pääjuttu

Susijengin nuori kaarti isännöi ”karanteeniliveä” Instagramissa

Äkkilopun saaneen NCAA-kauden 2019-20 jälkeen Suomeen palanneet nuoret Susijengi-pelaajat Andre Gustavson, Tuukka Jaakkola ja Elias Valtonen ovat viettäneet viime päivät maahantulokaranteenissa Koripallosäätiön mökillä Kisakalliossa. Gustavson, Jaakkola ja Valtonen isännöivät Susijengin Instagram-tiliä lähipäivinä.

22.3.2020 11:16 NCAA

Tomas Murphy vaihtaa Vermontin yliopistoon

Tomas Murphy, 21, on löytänyt NCAA-uralleen uuden osoitteen, kun Murphyn veljeskatraan nuorin ilmoitti siirtymisestään Vermontin yliopistoon.

18.3.2020 08:54 NCAA

Valtonen jättää Arizona Staten, Murphy vaihtaa koulua

Susijengiä myöten kannuksiaan kerännyt Elias Valtonen, 20, jättää Arizona Staten ja on palaamassa Suomeen pohtimaan koripallouransa seuraavaa askelta. Tomas Murphy, 21, taas vaihtaa yliopistoa Yhdysvalloissa.

13.3.2020 09:34 NCAA

Naisten NCAA-kausi ennenaikaisesti päätökseen

Yhdysvaltojen yliopistosarjan ottelut on peruutettu koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Nina Augustinin, Nenna Lindströmin ja Sara Rokkasen kaudet päättyivät voittoon konferenssien lopputurnauksissa.

13.3.2020 08:49 NCAA

NCAA peruutti kevään March Madnessin

Yhdysvaltojen yliopistourheilun kattojärjestö NCAA ilmoitti torstai-iltana, ettei kevään lopputurnauksia pelata koronaviruksen takia. Ennen peruutusta Remu Raitanen ja Mikael Jantunen ehtivät pudota konferenssiensa lopputurnauksista.

9.3.2020 08:44 NCAA

Ville Tahvanainen ja Bradley konferenssin mestaruuteen

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa viikonloppuna Ville Tahvanainen ja Bradley voittivat Missouri Valley -konferenssin lopputurnauksen ja ansaitsivat täten paikkansa NCAA:n lopputurnaukseen.

9.3.2020 08:37 NCAA

Salmi suomalaiskohtaamisen voittoon, Lindströmin Liberty konferenssin välieriin

Naisten NCAA:ssa pusketaan kovaa vauhtia kohti pudotuspelejä, kun viimeisetkin runkosarjaottelut saatiin viikonloppuna pakettiin. Ninni Salmen Northern Illinois kaatoi päätöskierroksella Sara Rokkasen Toledon ja Nenna Lindström joukkueineen eteni komealla voitolla konferenssin välierävaiheeseen.

6.3.2020 09:42 NCAA

Lahtinen ja Kahelin konferenssin jatkopeleihin - Augustinin joukkue runkosarjaykkönen

Naisten NCAA:ssa Nina Augustin ja Robert Morris lähtevät konferenssin lopputurnaukseen ennakkosuosikin paikalta. Lotta-Maj Lahtinen ja Anna Kahelin etenivät joukkueineen konferenssin jatkopeleihin, mutta Sara Bejedin Arizona State sen sijaan tuli yllätetyksi Pac-12-lopputurnauksen avauskierroksella.

6.3.2020 09:02 NCAA

Mikael Jantunen ensimmäistä kertaa Utahin aloitusviisikossa

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa Mikael Jantunen väänsi viisikkopelaajana seitsemän pistettä ja kahdeksan levypalloa, kun Utah hävisi jatkoajan jälkeen Californialle.

2.3.2020 09:23 NCAA

Lotta-Maj Lahtiselle 18 pistettä ja 12 levypalloa Georgia Techin voitossa

Naisten NCAA-parketeilla tahti kiihtyy ja ottelut kovenevat, kun konferenssien pudotuspelit starttaavat alkavalla viikolla. Runkosarjan päätösottelussa Lotta-Maj Lahtinen takoi uransa ensimmäisen tupla-tuplan ja siivitti joukkueensa komeaan voittoon Clemsonia vastaan.

2.3.2020 08:37 NCAA

Jantunen ja Utah jatkoaikatappioon, Gustavson ja Richmond vireessä lopputurnauksen lähestyessä

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarjassa NCAA:ssa tosipelit ovat alkamassa helmikuun kääntyessä maaliskuun puolelle. Mikael Jantunen oli aloitusviisikossa Utahin jatkoaikatappiossa ja Andre Gustavsonin Richmond on mainiossa vireessä lopputurnausten kynnyksellä.

28.2.2020 08:38 NCAA

Kahelin ja Maine viimeiseen runkosarjapeliin seitsemän ottelun voittoputkessa

Naisten NCAA:ssa runkosarjat ovat huipentumassa ja konferenssien lopputurnaukset lähestyvät. Anna Kahelinin Maine paranteli asemiaan America East-konferenssissa venymällä komeasti seitsemänteen peräkkäiseen voittoonsa.

28.2.2020 07:45 NCAA

Tahvanaiselle ja Bradleylle tärkeä jatkoaikavoitto

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa Ville Tahvanainen ja Bradley varmistivat Missouri Valley -konferenssissa paikkansa neljän parhaan joukossa jatkoaikavoitolla Illinois Statesta.

25.2.2020 08:35 NCAA

Olivier Nkamhoua – stadilainen rämäpää Tennesseen huippuyliopistossa

Olivier Nkamhoua, 19, oli pikkupoikana silkkaa rämäpäisyyttä ja raaka urheilullisuutta. Nkamhoua ja hänen pitkäaikainen juniorivalmentajansa Eero Levä käyvät lävitse HNMKY-kasvatin tarinan Hotel Arthurin liikuntasalista Tennesseen Thompson–Boling Arenalle.

24.2.2020 09:31 NCAA

Anna Kahelin ja Lotta-Maj Lahtinen koviin voittoihin naisten NCAA:ssa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarjassa Anna Kahelinin Maine laittoi stopin Stony Brookin 22 ottelun voittoputkelle ja Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech näytti 18 parhaan joukkoon sijoitetulle Florida Statelle toistamiseen kaapin paikan.

24.2.2020 08:49 NCAA

Mikael Jantunen liekeissä läpi toisen puoliajan Utahin kotivoitossa

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa Mikael Jantunen säkitti 13 pisteestään yksitoista toisella puoliajalla, kun Utah katkaisi tappioputkensa Pac-12-konferenssissa.

Näytä lisää vastaavia