Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: HBA, Veto ja Pyrintö lähtevät taistelemaan pudotuspelipaikasta

5.10.2020 19:00 HBA ja Vimpelin Veto uusiutuivat alkavalle kaudelle. Sarjanousija Tampereen Pyrintö luottaa omiin kasvatteihinsa ja sarjanousun arkkitehteihin.

Viime kaudella HBA:n Janette Aarnio tilastoi 10,4 pistettä, 3,9 levypalloa ja 3,8 koriin johtanutta syöttöä ottelua kohden. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

HBA:lla tavoitteena pudotuspelipaikka

HBA aloittaa viidennen kauden pääsarjassa. Joukkue tunnetaan ensisijaisesti kotimaisten pelaajien kehityspaikkana. Tulevan kauden tavoitteena on pudotuspelipaikka. Joukkueessa nähdään jälleen paljon pelaajia nuorisomaajoukkueista. Heistä yksi on Janette Aarnio, joka aloittaa kolmannen kautensa naisten Korisliigassa. Aarnio debytoi naisten maajoukkueessa EM-karsintaottelussa Belgiaa vastaan ja oli isossa roolissa Latvia-maaotteluissa elokuun alussa.

Harjoituskaudella Aarnio on pyrkinyt kehittymään kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi.

- Olen pyrkinyt kehittämään kaikkia pelin osa-alueita. Erityisesti olen pyrkinyt oppimaan pelin lukua ja johtamaan peliä paremmin. Lisäksi olen kehittänyt heittoani, Aarnio toteaa.

Kauteen valmistautuminen on joukkueessa sujunut hyvin. HBA on harjoitellut hyvin ja harjoitusottelut ovat sujuneet lupaavasti. Joukkueessa on Aarnion mukaan ollut hyvä meininki.

- Olemme joukkueena pystyneet harjoittelemaan normaalisti, eikä korona ole sillä tavalla vaikuttanut harjoitteluun. Olemme tietenkin noudattaneet koronaan liittyviä ohjeita.

Viime kaudella Awak Kuier putsasi palkintopöydän naisten Korisliigan yleisöäänestyksissä ja siirtyi täksi kaudelle Italin ammattilaiskentille. Hänen jättämän aukon täyttäminen on vaikeaa mille tahansa joukkueelle, Aarnion mukaan se onnistuu joukkuepelillä.

- Tottakai Awakin lähtö vaikuttaa joukkueeseemme, mutta pyrimme pelaamaan mahdollisimman hyvin joukkueena. Meillä on paljon potentiaalisia pelaajia, jotka pystyvät tekemään pisteitä ja napsimaan levypalloja, Aarnio tuumaa.

Naisten Korisliigassa tullaan näkemään juokseva, nopeatempoinen ja agressiivinen HBA. Tulevaisuuden lupauksista koostuvasta joukkueesta Aarnio nostaa esiin muutaman pelaajan, joita kannattaa tällä kaudella erityisen tarkasti seurata. 

- Tällä kaudella kannattaa seurata erityisesti Kati Ollilaista, Saga Ukkosta, Ebba Pekosta ja Saana Kujalaa. He ovat kaikki taitavia ja hyviä heittäjiä.

Ennakkosuosikin paineet Aarnio sysää Kotkan suuntaan.

- PeKa on mielestäni suurin ennakkosuosikki. Heidän kovimpia haastajiaan ovat FoA ja Kouvottaret, Aarnio päättää.

HBA 20-21 pähkinänkuoressa

 

Uudistuneen Vimpelin Vedon tähtäimessä pudotuspelit

Seitsemännen kautensa pääsarjassa aloittava Vimpelin Veto on uudistunut täksi kaudeksi. Viime kauden amerikkalaisvahvistukset ovat vaihtuneet uusiin. Lisäksi Taru Timo ja Miina Lapila poistuivat viime kauden päätteeksi joukkueesta. Kotimaisten pelaajien tilalle on nostettu omia junioreita.

Joukkueen kesäharjoittelu on sujunut pääosin kotimaisin voimin, sillä amerikkalaiskolmikko Doniyah Cliney, Destinee Young ja Mariah Miller saapuivat Suomeen hieman myöhemmin kuin tavallisesti. 

- Saliharjoittelussa koronarajoitukset eivät ole juurikaan näkyneet. Muutoin tietenkin pelaajat pyrkivät noudattamaan yleisiä koronaohjeistuksia huolella. Jenkit pääsivät joukkueharjoituksiin normaalia myöhemmin, joten peli on varmasti alkukaudesta vielä rakennusvaiheessa, päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala myöntää.

Vimpeliläisten tulostavoitteena on tällä kaudella pudotuspelipaikka. Lisäksi joukkue pyrkii hitsautumaan mahdollisimman hyvin yhteen ja kehittämään nuoria pelaajia. Viime kaudella useampi tiukka ottelu kääntyi lopulta tappioksi ja sitä lähdetään muuttamaan tälle kaudelle.

- Pyrimme olemaan hankala vastustaja. Joka ilta haluamme taistella voitosta. Toivottavasti saamme käännettyä viime kauden tiukat tappiot voitoiksi, Kujala pohtii. 

Joukkue on yksi sarjan nuorimpia. Vimpelin paidassa nähdään paljon pelaajia, jotka ovat isolle yleisölle vielä hieman tuntemattomampia. Kujala nostaakin pari nimeä esille.

- Minttu Isoranta ja Pihla Jaatinen ovat vuoden vanhempia ja tulevat saamaan tällä kaudella lisää vastuuta, Kujala kertoo.

Ennakkosuosikeiksi Vimpelin päävalmentaja nimeää useamman joukkueen. 

- Suurimmat ennakkosuosikit ovat Peli-Karhut, FoA, Kouvottaret ja ehkä Honka, Kujala päättää.

Vimpelin Veto 20-21 pähkinänkuoressa

 

Tampereen Pyrintö lähtee kiusaamaan isompiaan

Täksi kaudeksi uutena joukkueena naisten Korisliigaan nousi Tampereen Pyrintö. Joukkue oli viime kaudella todella vakuuttava ykkösdivisioonassa, sillä 18 pelistä tarttui 17 voittoa. Yksi nousun arkkitehdeista oli Liisa Taponen, joka jatkaa joukkueessa myös tällä kaudella. Taposen mukaan sarjassa tullaan näkemään tällä kaudella jonkin verran tasoeroja.

- Sarjassa tulee luultavasti olemaan isoja eroja kärjen ja loppupään joukkueiden välillä. Sarjassa on muutama odotettavasti tosi kova joukkue, joista löytyy paljon kokemusta, mutta myös useampi nuori ja kokemattomampi joukkue, kuten me, Taponen pohtii.

Pyrintö lähtee kauteen täysin kotimaisella kokoonpanolla. Joukkue onkin päässyt harjoittelemaan yhdessä jo kesän alusta lähtien. 

- Ollaan tehty koko kesä ja alkusyksy kovaa töitä. Olemme pelanneet myös muutaman kovan harjoituspelin ja joukkueena kehitytty paljon, Taponen kertoo.

18-vuotias pelaaja on pyrkinyt kesän aikana kehittämään levypallo- ja puolustuspelaamistaan. Lisäksi yksi vastaan yksi -peliin on pyritty tuomaan lisää varmuutta. Kauden aikaiset kehityskohteetkin ovat hyvin selvillä.

- Henkilökohtaisena tavoitteenani on kehittyä paljon, erityisesti ratkaisijana ja puolustajana, saada lisää itsevarmuutta ja kovalla työnteolla auttaa joukkuetta voittamaan pelejä, Taponen sanoo.

Tampereen Pyrinnön joukkueessa näkyy seuran vahva juniorityön jälki. Joukkueen pelaajista peräti kymmenen on seuran oman juniorimyllyn läpikäyneitä pelaajia. Tasaisesta joukkueesta onkin vaikea nostaa ketään erityisesti esille, joukkueen vahvuudet ovat tasaisuudessa.

- Meillä on todella tasainen joukkue, josta kuka vain saattaa erottua edukseen jossain vaiheessa kautta, Taponen sanoo.

Joukkueen runko on pysynyt hyvin kasassa, mutta se on vahvistunut muutamalla pelaajalla. Suurin ero on kuitenkin lähtökohdissa.

- Suurin ero viime kauteen on joukkueen aseman muuttuminen sarjan ennakkosuosikista altavastaajaksi ja sen myötä asenteiden muuttuminen. Olemme valmiimpia tekemään töitä ja nälkäisempiä. Pyrimme pelaamaan kovalla intensiteetillä ja laajalla rotaatiolla pystymme pitämään kovaa tempoa yllä, Taponen toteaa.
Tamperelaisjoukkue lähtee kauteen maltillisin tavoittein. Tavoitteena on pelaajien ja joukkuepelin kehittäminen. Tulostavoitteena on sarjapaikan säilyttäminen.

Taponen nimeää sarjaan yhden ennakkosuosikin.

- Peli-Karhut tulee olemaan kova tällä kaudella, Taponen päättää.

Tampereen Pyrintö 20-21 pähkinänkuoressa

Naisten Korisliiga käynnistyy 8.10., kun avausottelussa HBA kohtaa Catzin. Kaikki naisten Korisliigan ottelut ovat katsovissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

 
16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

2.3.2024 19:50 Naisten Korisliiga

Da’Nasia Hoodin heitto varmisti Peli-Karhuille sarjapisteet – ToPo vei nimiinsä kärkipään kohtaamisen

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot kirjattiin Peli-Karhuille ja ToPo:lle.

1.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

HBA:lle tärkeät pisteet pudotuspelipaikan kannalta – Kouvottaret äitynyt kovaan vireeseen

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Niissä voittoihin ylsivät HBA-Märsky ja Kouvottaret.

24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia