Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: HBA, Veto ja Pyrintö lähtevät taistelemaan pudotuspelipaikasta

5.10.2020 19:00 HBA ja Vimpelin Veto uusiutuivat alkavalle kaudelle. Sarjanousija Tampereen Pyrintö luottaa omiin kasvatteihinsa ja sarjanousun arkkitehteihin.

Viime kaudella HBA:n Janette Aarnio tilastoi 10,4 pistettä, 3,9 levypalloa ja 3,8 koriin johtanutta syöttöä ottelua kohden. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

HBA:lla tavoitteena pudotuspelipaikka

HBA aloittaa viidennen kauden pääsarjassa. Joukkue tunnetaan ensisijaisesti kotimaisten pelaajien kehityspaikkana. Tulevan kauden tavoitteena on pudotuspelipaikka. Joukkueessa nähdään jälleen paljon pelaajia nuorisomaajoukkueista. Heistä yksi on Janette Aarnio, joka aloittaa kolmannen kautensa naisten Korisliigassa. Aarnio debytoi naisten maajoukkueessa EM-karsintaottelussa Belgiaa vastaan ja oli isossa roolissa Latvia-maaotteluissa elokuun alussa.

Harjoituskaudella Aarnio on pyrkinyt kehittymään kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi.

- Olen pyrkinyt kehittämään kaikkia pelin osa-alueita. Erityisesti olen pyrkinyt oppimaan pelin lukua ja johtamaan peliä paremmin. Lisäksi olen kehittänyt heittoani, Aarnio toteaa.

Kauteen valmistautuminen on joukkueessa sujunut hyvin. HBA on harjoitellut hyvin ja harjoitusottelut ovat sujuneet lupaavasti. Joukkueessa on Aarnion mukaan ollut hyvä meininki.

- Olemme joukkueena pystyneet harjoittelemaan normaalisti, eikä korona ole sillä tavalla vaikuttanut harjoitteluun. Olemme tietenkin noudattaneet koronaan liittyviä ohjeita.

Viime kaudella Awak Kuier putsasi palkintopöydän naisten Korisliigan yleisöäänestyksissä ja siirtyi täksi kaudelle Italin ammattilaiskentille. Hänen jättämän aukon täyttäminen on vaikeaa mille tahansa joukkueelle, Aarnion mukaan se onnistuu joukkuepelillä.

- Tottakai Awakin lähtö vaikuttaa joukkueeseemme, mutta pyrimme pelaamaan mahdollisimman hyvin joukkueena. Meillä on paljon potentiaalisia pelaajia, jotka pystyvät tekemään pisteitä ja napsimaan levypalloja, Aarnio tuumaa.

Naisten Korisliigassa tullaan näkemään juokseva, nopeatempoinen ja agressiivinen HBA. Tulevaisuuden lupauksista koostuvasta joukkueesta Aarnio nostaa esiin muutaman pelaajan, joita kannattaa tällä kaudella erityisen tarkasti seurata. 

- Tällä kaudella kannattaa seurata erityisesti Kati Ollilaista, Saga Ukkosta, Ebba Pekosta ja Saana Kujalaa. He ovat kaikki taitavia ja hyviä heittäjiä.

Ennakkosuosikin paineet Aarnio sysää Kotkan suuntaan.

- PeKa on mielestäni suurin ennakkosuosikki. Heidän kovimpia haastajiaan ovat FoA ja Kouvottaret, Aarnio päättää.

HBA 20-21 pähkinänkuoressa

 

Uudistuneen Vimpelin Vedon tähtäimessä pudotuspelit

Seitsemännen kautensa pääsarjassa aloittava Vimpelin Veto on uudistunut täksi kaudeksi. Viime kauden amerikkalaisvahvistukset ovat vaihtuneet uusiin. Lisäksi Taru Timo ja Miina Lapila poistuivat viime kauden päätteeksi joukkueesta. Kotimaisten pelaajien tilalle on nostettu omia junioreita.

Joukkueen kesäharjoittelu on sujunut pääosin kotimaisin voimin, sillä amerikkalaiskolmikko Doniyah Cliney, Destinee Young ja Mariah Miller saapuivat Suomeen hieman myöhemmin kuin tavallisesti. 

- Saliharjoittelussa koronarajoitukset eivät ole juurikaan näkyneet. Muutoin tietenkin pelaajat pyrkivät noudattamaan yleisiä koronaohjeistuksia huolella. Jenkit pääsivät joukkueharjoituksiin normaalia myöhemmin, joten peli on varmasti alkukaudesta vielä rakennusvaiheessa, päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala myöntää.

Vimpeliläisten tulostavoitteena on tällä kaudella pudotuspelipaikka. Lisäksi joukkue pyrkii hitsautumaan mahdollisimman hyvin yhteen ja kehittämään nuoria pelaajia. Viime kaudella useampi tiukka ottelu kääntyi lopulta tappioksi ja sitä lähdetään muuttamaan tälle kaudelle.

- Pyrimme olemaan hankala vastustaja. Joka ilta haluamme taistella voitosta. Toivottavasti saamme käännettyä viime kauden tiukat tappiot voitoiksi, Kujala pohtii. 

Joukkue on yksi sarjan nuorimpia. Vimpelin paidassa nähdään paljon pelaajia, jotka ovat isolle yleisölle vielä hieman tuntemattomampia. Kujala nostaakin pari nimeä esille.

- Minttu Isoranta ja Pihla Jaatinen ovat vuoden vanhempia ja tulevat saamaan tällä kaudella lisää vastuuta, Kujala kertoo.

Ennakkosuosikeiksi Vimpelin päävalmentaja nimeää useamman joukkueen. 

- Suurimmat ennakkosuosikit ovat Peli-Karhut, FoA, Kouvottaret ja ehkä Honka, Kujala päättää.

Vimpelin Veto 20-21 pähkinänkuoressa

 

Tampereen Pyrintö lähtee kiusaamaan isompiaan

Täksi kaudeksi uutena joukkueena naisten Korisliigaan nousi Tampereen Pyrintö. Joukkue oli viime kaudella todella vakuuttava ykkösdivisioonassa, sillä 18 pelistä tarttui 17 voittoa. Yksi nousun arkkitehdeista oli Liisa Taponen, joka jatkaa joukkueessa myös tällä kaudella. Taposen mukaan sarjassa tullaan näkemään tällä kaudella jonkin verran tasoeroja.

- Sarjassa tulee luultavasti olemaan isoja eroja kärjen ja loppupään joukkueiden välillä. Sarjassa on muutama odotettavasti tosi kova joukkue, joista löytyy paljon kokemusta, mutta myös useampi nuori ja kokemattomampi joukkue, kuten me, Taponen pohtii.

Pyrintö lähtee kauteen täysin kotimaisella kokoonpanolla. Joukkue onkin päässyt harjoittelemaan yhdessä jo kesän alusta lähtien. 

- Ollaan tehty koko kesä ja alkusyksy kovaa töitä. Olemme pelanneet myös muutaman kovan harjoituspelin ja joukkueena kehitytty paljon, Taponen kertoo.

18-vuotias pelaaja on pyrkinyt kesän aikana kehittämään levypallo- ja puolustuspelaamistaan. Lisäksi yksi vastaan yksi -peliin on pyritty tuomaan lisää varmuutta. Kauden aikaiset kehityskohteetkin ovat hyvin selvillä.

- Henkilökohtaisena tavoitteenani on kehittyä paljon, erityisesti ratkaisijana ja puolustajana, saada lisää itsevarmuutta ja kovalla työnteolla auttaa joukkuetta voittamaan pelejä, Taponen sanoo.

Tampereen Pyrinnön joukkueessa näkyy seuran vahva juniorityön jälki. Joukkueen pelaajista peräti kymmenen on seuran oman juniorimyllyn läpikäyneitä pelaajia. Tasaisesta joukkueesta onkin vaikea nostaa ketään erityisesti esille, joukkueen vahvuudet ovat tasaisuudessa.

- Meillä on todella tasainen joukkue, josta kuka vain saattaa erottua edukseen jossain vaiheessa kautta, Taponen sanoo.

Joukkueen runko on pysynyt hyvin kasassa, mutta se on vahvistunut muutamalla pelaajalla. Suurin ero on kuitenkin lähtökohdissa.

- Suurin ero viime kauteen on joukkueen aseman muuttuminen sarjan ennakkosuosikista altavastaajaksi ja sen myötä asenteiden muuttuminen. Olemme valmiimpia tekemään töitä ja nälkäisempiä. Pyrimme pelaamaan kovalla intensiteetillä ja laajalla rotaatiolla pystymme pitämään kovaa tempoa yllä, Taponen toteaa.
Tamperelaisjoukkue lähtee kauteen maltillisin tavoittein. Tavoitteena on pelaajien ja joukkuepelin kehittäminen. Tulostavoitteena on sarjapaikan säilyttäminen.

Taponen nimeää sarjaan yhden ennakkosuosikin.

- Peli-Karhut tulee olemaan kova tällä kaudella, Taponen päättää.

Tampereen Pyrintö 20-21 pähkinänkuoressa

Naisten Korisliiga käynnistyy 8.10., kun avausottelussa HBA kohtaa Catzin. Kaikki naisten Korisliigan ottelut ovat katsovissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

 
25.11.2020 10:18 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kärkikamppailu Korisliigan TV-tuotannolla ja selostettuna tänään Ruudussa

Peli-Karhut matkaa keskiviikkona Espoo Basket Teamin vieraaksi. Tappiottomina kautensa aloittaneiden joukkueiden kohtaamista voi seurata Ruudussa kello 18.20 alkaen.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

17.11.2020 17:23 Naisten Korisliiga

Lokakuun pelaaja Hannah Little: ''Naisten Korisliiga on hyvä ja kilpailullinen sarja''

Lokakuun pelaaja Hannah Little pelaa toista kauttaan EBT:n riveissä. Päätös paluusta joukkueeseen oli helppo. Suurimmat syyt paluuseen olivat joukkuekaverit sekä päävalmentaja Niko Hellman.

5.11.2020 20:54 Naisten Korisliiga

Catz ja ToPo voittoihin trillereissä – EBT liian kova Kouvottarille

Naisten Korisliiga jäi parin viikon pituiselle tauolle. Catz nappasi avausvoittonsa. Myös ToPo:lle ja EBT:lle voitot.

3.11.2020 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja on EBT:n Hannah Little

Naisten Korisliigan lokakuun kuukauden pelaajaksi on valittu hurjat tehot lokakuussa iskenyt espoolaisjoukkueen sentteri Hannah Little.

31.10.2020 19:42 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut juhlisti Laura Lehtorantaa voitolla – myös EBT, FoA ja Kouvottaret voittoihin

Peli-Karhut voitti kotonaan Catzin. Ennen ottelua joukkueen monivuotisen kapteenin Laura Lehtorannan pelinumero jäädytettiin. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät EBT, FoA ja Kouvottaret.

29.10.2020 20:22 Naisten Korisliiga

EBT ja FoA selviin voittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin torstaina kaksi ottelua. Illan otteluissa EBT ja FoA nappasivat selkeät voitot.

24.10.2020 19:11 Naisten Korisliiga

EBT takaisin sarjakärkeen – myös Honka ja Kouvottaret voitokkaita

Naisten Korisliigassa nähtiin kolme ottelua. EBT nousi takaisin sarjakärkeen. Myös Honka ja Kouvottaret kasvattivat voittosaldojaan.

23.10.2020 20:46 Naisten Korisliiga

PeKa:lle kauden kolmas voitto

Tappioitta kauden aloittanut Peli-Karhut matkasi Forssaan toisen mestarisuosikin Alun vieraaksi. Kotkalaiset nappasivat vierasvoiton pistein 76-73.

22.10.2020 19:57 Naisten Korisliiga

HBA voitti Pyrinnön jännittävien vaiheiden jälkeen

Torstain ainoassa Naisten Korisliigan ottelussa Tampereen Pyrintö matkasi Helsinkiin HBA:n vieraaksi. Kotijoukkue otti kauden toisen voittonsa tasaisen ottelun jälkeen 73-72.

16.10.2020 13:24 Naisten Korisliiga

Kokenut Anni Jämsä Tampereen Pyrinnön takakentälle

Naisten Korisliigassa pelaava Pyrintö on solminut sopimuksen 191 ottelua naisten Korisliigassa ja Saksan Bundesliigassa pelanneen Anni Jämsän kanssa. Seura solmi lisäksi sopimuksen Sanni Lepolan kanssa.

15.10.2020 21:14 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille voitto kauden ensimmäisessä Kymenlaakson paikalliskamppailussa

Viime kauden Suomen Cup finalistit kohtasivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Peli-Karhut otti kotonaan voiton pistein 80-69.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

14.10.2020 13:30 Korisliiga

Korisliigojen avauskierroksilla nostetaan punainen kortti kiusaamiselle jo kolmatta kertaa

Punainen kortti kiusaamiselle -kampanjalla koko suomalainen koripalloyhteisö haluaa vastustaa kiusaamisen eri muotoja sekä kentällä että sen ulkopuolella.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

12.10.2020 08:29 NCAA

HBA-Märskyn Saga Ukkonen on sitoutunut Texas Techin yliopistoon

HBA-Märskyä alkaneella kaudella edustava Saga Ukkonen, 19, on sitoutunut aloittamaan yliopistouransa Texas Techin yliopistossa kaudella 2021/22.

11.10.2020 19:06 Naisten Korisliiga

Kouvottaret avasi pistetilinsä

Naisten Korisliigan avauskierros saatiin sunnuntaina päätökseen, kun Forssan Alku matkasi Kouvottarien vieraaksi. Pisteet jäivät tällä kertaa Kouvolaan 86-79.

10.10.2020 19:54 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan avauskierros jatkui kolmella ottelulla – ViVe, EBT ja PeKa avausvoittoihin

Naisten Korisliigan avauskierros jatkui lauantaina kolmella ottelulla. Voittoihin päivän otteluissa ylsivät ViVe, PeKa ja jännittävien vaiheiden jälkeen EBT.

8.10.2020 20:43 Naisten Korisliiga

HBA:lle murskavoitto sarja-avauksessa

Naisten Korisliiga pyörähti käyntiin torstaina, kun HBA-Märsky sai vieraita Lappeenrannasta. Helsinkiläisjoukkue nappasi kauden avausvoittonsa vakuuttavan esityksen jälkeen pistein 107-35.

8.10.2020 10:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan infopaketti 2020-21

Naisten Korisliiga-kausi käynnistyy torstaina 8.10., kun HBA ja Catz kohtaavat. Sarjan muut joukkueet aloittavat sarjansa tulevana viikonloppuna.

Näytä lisää vastaavia