Naisten Korisliiga-kauden 2017/18 ennakko 1/2: HBA, Huima ja EBT täynnä nuorta energiaa, Vimpeli ja Kouvottaret tähtäävät pudotuspeleihin

26.9.2017 Naisten Korisliigan tuore kausi pyörähtää käyntiin torstaina 28.9. HBA:n ja Catzin välisellä ottelulla. Lukiopelaajista koostuva HBA lähtee hakemaan isoja voittoja, kun taas Äänekoskella pyritään totuttautumaan Kenya Robinsonin jälkeiseen aikaan. Espoo Basket Team hakee pelillisiä askelia eteenpäin ja Vimpelin Veto sekä Kouvottaret tähtäävät kauden jatkamiseen runkosarjan jälkeen jälleen pudotuspeleissä.

Lotta Aaltonen näkee, että EBT:llä on tulevalla kaudella nuori ja innokas joukkue, jonka takakentältä löytyy laatua ja hyviä heittäjiä. Kuva: Francois Perthuis

HBA:n Lotta-Maj Lahtinen siirtyy syksyllä syksyllä 2018 NCAA:han maineikkaaseen Georgia Techin yliopistojoukkueeseen. Kuva: Ville Vuorinen

Toissa Kaudella Huiman paidassa pelannut Jazmine Perkins palaa joukkueeseen mitalinkiilto silmissään. Kuva: Francois Perthuis

Kouvottariin Vimpelistä siirtynyt Ulriikka Latvala on vaikuttunut joukkueen taustaorganisaatiosta ja yleisömääristä Kouvolassa. Kuva: Francois Perthuis

 

Lukioikäisille pelaajille portin Suomen naisten pääsarjaan tarjoava HBA lähtee tulevaan kauteen nuoruuden innokkuudella. Sarjan nuorimman joukkueen Lotta-Maj Lahtinen (176/17) uskoo, että isompien joukkueiden kaataminen on mahdollista hyvän energian avulla.

– Yritämme olla sarjan paraskuntoisin ja energisin joukkue.

Joukkueen päävalmentaja, naisten maajoukkueen keulasta tuttu Pekka Salminen uskoo, että HBA:n rooli toimia ”hautomona” rapakon taakse ja Eurooppaan mieliville pelaajille toimii erinomaisesti.

Naisten Korisliigan tasoa hän kehuu kovaksi erityisesti suomalaisten pelaajien osalta.

– Yleinen käsitys lienee se, että naisten Korisliiga ei olisi niin kovatasoinen kuin se oikeasti on.

HBA:n koviin nimiin Salminen listaa Anna Kahelinin (176/18) , Sara Bejedin (166/17) sekä Elina Ariken (182/17).

 

Huimassa valmistaudutaan Kenya Robinsonin jälkeiseen aikaan

 

Äänekosken Huiman riveissä viimeiset kautensa pelannut naisten Korisliigan vakionimi Kenya Robinson laittoi koristossut naulaan viime kauden jälkeen. Huiman päävalmentaja Mervi Nurmen mukaan Robinson jättää ison aukon joukkueeseen.

– Kenya Robinson näytti esimerkillään miten pelataan. Hän auttoi valmennuksessa ja kaikessa. Jää tosi iso aukko.

Huiman uusiin nimiin kuuluvat muun muassa Catzista siirtyvä Heta Äijänen (186/19) sekä amerikkalaisvahvistukset Suriya Mc Guire (180/25), Jazmine Perkins (178/27) ja Tyler Gilbert (185/23). Perkins oli mukana takaamassa Huimalle pronssimitaleita kaudella 2015–2016. Hän asettaa tähtäimen jälleen huipulle.

– Haluan olla parempi joukkuetoveri nuorille. Tuon joukkueeseen puolustusta. Uskon, että olen liigan paras puolustaja. Haluan olla myös parempi pelintekijä, koska ennen viime kautta en ollut pelannut pointtina niin paljoa, Huimaan palaava Perkins kertoo.

 

Espoo Basket Team hakee seuraavaa tasoa

 

Espoo Basket Teamin päävalmentaja Niko Hellman kertoo, että joukkue tarjoaa hyvät olosuhteet nuorien pelaajien kehitykseen.

– Henkilökohtainen tavoitteeni on tarjota ympäristö, jossa nuoret pelaajat voivat kehittyä.

Joukkue lähtee kauteen kahden amerikkalaisvahvistuksen (Kamilah Jackson (181/25) ja Zykira Lewis (173/23)) voimin. Hellman odottaa, että myös joukkueen suomalaiskaartista nousee seuraavalle tasolle pelaajia.

– (Lotta) Aaltonen on näyttänyt kyntensä ja seuraavaksi varmaan jonkun muista Lotista pitää nousta seuraavalle tasolle, Hellman sanoo viitaten joukkueen kolmeen muuhun Lottaan (Hämäläinen, Eräkangas ja Vesiluoma).

Lotta Aaltonen (180/32) pitää EBT:n takakenttää kovana. Hän uskoo, että omalla esimerkillä ja nuorempien pelaajien tukemisella joukkueesta nousee uusia ratkaisijoita alkavalla kaudella.

 

Vimpelissä on tekemisen meininki

 

Vimpelin Veto aloittaa neljännen kautensa naisten Korisliigassa. Vedon suomalaiset ovat lähes kokonaan seuran omia kasvatteja. Poikkeuksen tekee seuraan tulevaksi kaudeksi siirtynyt Karhun Poikien kasvatti Noora Järvikangas (184/23). Hän pitää Vimpeliä pienenä mutta sympaattisena kaupunkina helsinkiläiselle.

– Vimpelissä on tekemisen meininki ja siellä treenataan kovaa. Treeneissä on aggressiivista vastusta oli kyseessä sitten jenkki tai kahdeksasluokkalainen.

ViVe:n päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala kertoo, että omien nuorien ajaminen joukkueeseen on systemaattisen työn tulosta. Paikkakuntalaisten esiinmarssia tukee Vimpelin palloilulukio, jossa on oma linja koripallolle.

– Ideologiamme on selkeä: ajamme omia nuoria joukkueeseen.

Kujala pitää naisten Korisliigaa erittäin tasokkaana sarjana, johon Veto lähtee toteuttamaan vimpeliläistä pelityyliä.

– Tarkoitus on pelata suunnanmuutoskoripalloa ja olla yhtenäinen joukkue. Joukkuehenki on Vimpelissä erittäin hyvä.

Kujala kertoo joukkueen tavoitteeksi pudotuspelit. Tätä varten joukkueella pitää olla kolme amerikkalaisvahvistusta ja aktiivinen puolustus.

 

Kouvottaret hakee pudotuspelipaikkaa

 

Kouvottaret vahvistui hiljattain viime vuonna edukseen esiintyneellä Whitney Frazierilla (180/25), joka korvaa Alexis Gassionin joukkueessa. Kouvolalaisryhmä lähtee toiseen peräkkäiseen Korisliiga-kauteen hienoisilla pelaajamuutoksilla. Vimpelistä Kouvolaan siirtynyt viime kauden paras kuudes pelaaja Ulriikka Latvala (173/22) näkee, että Kouvola tarjoaa upeat puitteet pelaamiselle ja treenaamiselle. Latvala lupaa ensi kaudelle vauhdikasta koripalloa.

– Vaikka meidän keski-ikä on ilmeisesti suurin tällä kaudella, siellä mennään aika kovaa.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen nostaa muiden tapaan naisten Korisliigan tason korkealle. Hän vakuuttaa, että Kouvottaret ei luovu nopeasta pelaamisesta tulevallakaan kaudella.

– Tavoitteemme on ennen kaikkea kehittää pelaajia ja pyrimme playoffeihin ilman muuta.

 
21.1.2023 19:01 Naisten Korisliiga

Runkosarja päätökseen – FoA nappasi paikan ylemmästä jatkosarjasta

Naisten Korisliigan runkosarja pelattiin päätökseen. Ylemmässä jatkosarjassa pelejään jatkavat PeKa, EBT, Honka, Pyrintö sekä Forssan Alku. Alemmassa jatkosarjassa viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevat ToPo, ViVe, HBA, Kouvottaret ja Catz.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

18.1.2023 20:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa runkosarjan toiseksi viimeinen kierros – Alku tarrasi kiinni ylemmän jatkosarjan paikkaan

Naisten Korisliigan runkosarja on viimeistä kierrosta vaille valmis. Illan isoimmasta voitosta vastasi FoA. Muita voittajia olivat ViVe, Honka, Pyrintö ja Peli-Karhut.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

13.1.2023 14:57 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin välierät lauantaina Helsingissä - luvassa kova taistelu mestaruudesta

Naisten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan lauantaina ja sunnuntaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät Peli-Karhut, Vimpelin Veto, Torpan Pojat ja Tampereen Pyrintö.

10.1.2023 11:15 Naisten Korisliiga

Hongan Madelynn Utti on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan joulukuun vahvin on Tapiolan Hongan Madelynn Utti.

9.1.2023 21:08 Naisten Korisliiga

Kouvottaret palasi tehokkaana

Naisten Korisliigassa pelattiin maanantaina yksi ottelu. Kouvottaret nappasi kotivoiton ToPo:sta 81-62.

8.1.2023 18:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga palasi joulutauolta – ennakkosuosikit pitivät pintansa

Sarjassa pelattiin ensimmäiset ottelut tämän vuoden puolella. Päivän voittajia olivat Peli-Karhut, EBT ja Pyrintö.

28.12.2022 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin mestaruudet ratkeavat tammikuussa, liput nyt myynnissä

Naisten ja miesten koripallon Suomen Cup huipentuu tammikuun 13.–15. päivä Urhea-hallissa Helsingissä pelattavaan Final Fouriin. Koriksen superviikonloppu pitää sisällään sekä naisten että miesten välierät sekä finaalin.

23.12.2022 08:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun vahvin Carmen Tyson-Thomas: ’’ Olemme pystyneet yllättämään lähes kaikki alkukauden aikana’’

Toista kautta Naisten Korisliigassa pelaava Carmen Tyson-Thomas on ollut tällä kaudella lähes pitelemätön ja johdattanut EBT:n sarjan kakkospaikalle. Loistavista otteista huolimatta pelaaja toipuu edelleen käden murtumasta ja on joutunut muokkaamaan peliään sen mukaan.

21.12.2022 21:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle Peli-Karhujen komennossa

Sarjassa pelattiin viimeiset ottelut ennen joulutaukoa. Illan voittajia olivat PeKa, Honka, FoA ja EBT. Seuraavan kerran pallo nousee sarjassa ilmaan 8.1.2023.

17.12.2022 18:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kärki tiivistyi – Honka aiheutti Peli-Karhuille kauden toisen tappion

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen kierros ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Pyrintö, EBT, Honka, Kouvottaret ja FoA.

14.12.2022 21:34 Naisten Korisliiga

Keskikastissa tasaista – PeKa kasvatti sarjajohtoaan

Kaikki joukkueet nähtiin parketeilla keskiviikkona. Voittajiksi ylsivät PeKa, FoA, Honka, HBA sekä ToPo.

10.12.2022 20:11 Suomen Cup

Final Four joukkeet selvillä – Pyrintö vastasi päivän suurimmasta yllätyksestä

Naisten Suomen Cupin välieräjoukkueet ovat selvillä. Tiensä jatkoon selvittivät ToPo, PeKa, Pyrintö sekä ViVe. Lopputurnaus pelataan 14-15.1.2023.

5.12.2022 13:20 Naisten Korisliiga

EBT:n Carmen Tyson-Thomas on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan marraskuun vahvin on Espoo Basket Teamin Carmen Tyson-Thomas.

4.12.2022 13:06 Naisten Korisliiga

Elina Aarnisalo tähtää mahdollisimman korkealle

Jo useamman kauden Naisten Korisliigassa pelannut Elina Aarnisalo on tällä kaudella ottanut askeleen seuraavalle tasolle.

3.12.2022 19:25 Naisten Korisliiga

Kärkipään joukkeet vahvoilla päivän otteluissa – FoA:lle voitto jatkoajalla

Lauantaina pelattiin neljä ottelua. Voittoihin niissä ylsivät ToPo, PeKa, EBT ja FoA.

2.12.2022 15:00 Korisliiga

Korisliigojen kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä Korisliigan sekä naisten Korisliigan kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia.

Näytä lisää vastaavia