Naisten Korisliiga palasi joulutauolta neljällä ottelulla - HyPolle kauden avausvoitto

5.1.2020 19:44 Hyvinkään Ponteva otti kauden avausvoittonsa, kun se kukisti kotikentällään Vimpelin Vedon. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät Catz Lappeenranta, Kouvottaret ja Peli-Karhut.

Kristina Baltic (keskellä) auttoi HyPon kauden avausvoittoon. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

HyPolle kauden avausvoitto

HyPo katkaisi 14 ottelun tappioputkensa voittamalla kotikentällään ViVe:n 61-60. Kotijoukkue hallitsi ottelua alusta asti, mutta vierasjoukkue tuli viimeisellä neljänneksellä vielä pisteen päähän. Voittoon asti se ei kuitenkaan riittänyt.

- Kilpaurheilussa on huomattavasti mukavampi voittaa kuin hävitä ja tänään me ansaittiin voitto. Toteutettiin hienosti pelisuunnitelmaan ja hyökkäyspäässäkin olen tyytyväinen 35 minuuttiin siihen, miten pelasimme ja maltoimme pyörittää palloa, totesi kotijoukkeen päävalmentaja Miikka Sopanen. 

Hyvinkääläisten voiton takuupelaajina häärivät 22 pistettä, neljä syöttöä ja hurjat 20 levypalloa tilastoinut Kristina Baltic ja 17 pistettä tehnyt Titta-Riitta Lepistö. Vierasjoukkueen tehokkaimmat pelaajat olivat Abria Trice 23 pisteellä ja seitsemällä levypallolla sekä Amy Griffin 15 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla.

- Onnittelut HyPolle ansaitusta voitosta! Meillä oli tänään huono heittopäivä. Kahden viikon joulutauon jälkeen kaksi yhteistä treeniä takana ja se näkyi myös tänään kentällä. Harmittaa erityisesti ottelun ensimmäiset jaksot, kun HyPo pääsi tekemään helppoja koreja. Kristina Balticin kanssa ei pärjätty tänään ollenkaan ja hän pääsi liian helposti pelaamaan 1 vastaan 1 korin alla. Siihen olen tyytyväinen, että noustiin 17 pisteen päästä vielä pelaamaan voitosta. Yhden korin ottelun vei tänään HyPo, Jarkko Havu pohti.

Ottelutilasto

Catz Lappeeranta nousi sarjataulukon kolmanneksi

Catz Lappeenranta otti kolmannen voittonsa putkeen, kun se voitti Forssan Alun vieraskentällä 97-86. Voiton ansiosta lappeenrantalaisjoukkue nousi sarjataulukossa kolmanneksi.

Lappeenrantalaisjoukkue johti ottelua parhaimillaan 19 pisteellä ja viimeisen neljänneksen loppu oli lähinnä kosmetiikkaa. Vierasjoukkueesta viisi pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistesaldoon. Erica Covile ja Jordan Jones pussittivat 23 pistettä. Lisäksi Covile napsi 9 levypalloa ja Jones jakoi 11 syöttöä. Heitä säestivät Natalie Day ja Roosa Kosonen 18 pisteellä.

Vierasjoukkueesta suurimman vastuun kantoivat Taru Tuukkanen 26 pisteellä ja 11 levypallolla sekä Delaney Bruce 22 pisteellä ja 11 levypallolla. 

Ottelutilasto

Kouvottaret käänsi tiukan ottelun voitoksi

Sarjakakkonen Kouvottaret joutui tekemään täyden päivätyön kahden pisteen eteen. EBT johti ottelua vielä muutama minuutti ennen ottelun loppua, mutta lopulta kotijoukkue käänsi ottelun voitoksi 73-69. 

Kotijoukkueen pistetehtailu oli pitkälti Camille Zimmermanin ja Ameryst Alstonin varassa. 73 pisteestä Zimmerman teki 29 ja Alston 24. EBT:n ykkönen oli Carly Boag 22 pisteellä ja 14 levypallolla. 

Kouvottarilla oli ottelussa mukanaan uusi pelaaja, kun loukkaantunutta Claire Lamunua paikkaamaan saapunut Brandi Harvey-Carr teki ensiesiintymisensä joukkueessa. Hän pelasi 18 minuuttia, joissa teki 8 pistettä ja kaapi kaksi levypalloa.

Ottelutilasto

Peli-Karhut jatkaa sarjan kärjessä

Peli-Karhut voitti kotonaan ToPon 98-88. Voitto oli joukkueelle 12:s peräkkäinen. Vierasjoukkue aloitti ottelun pirteästi ja päätti ensimmäisen neljänneksen johtoasemassa. Tämän jälkeen kotijoukkue kuitenkin käänsi ottelun voitokseen.

Kotkalaisten parhaimmistoon kuuluivat Zykera Rice 27 pisteellä ja 11 levypallolla sekä Zykira Lewis 30 pisteellä ja seitsemällä koriin johtaneella syötöllä. Vierasjoukkueen pisteiden teko oli pitkälti korintekotilastoa johtavan Alex Louinin varassa. Hän pelasi ottelussa täydet 40 minuuttia ja teki 41 pistettä ja nappasi 13 levypalloa.

Ottelutilasto


 

 
5.9.2022 07:53 Naisten Korisliiga

Kevään Suomen mestari Sara Rokkanen siirtyy Forssan Alkuun

Naisten Korisliiga-kautteen valmistautuva Forssan Alku tiedotti viime viikolla uudesta pelaajasopimuksesta, kun 22 ottelua Susiladiesissa pelannut Sara Rokkanen, 26, siirtyy Forssaan. Rokkanen oli voittamassa viime keväänä Suomen mestaruuden Peli-Karhujen riveissä.

31.8.2022 10:34 Sääntötiedote

Koripallon virallisiin pelisääntöihin muutoksia

Tähän artikkeliin on koottu FIBA:n sääntömuutoksen tärkeimmät kohdat. Muutokset astuvat Suomessa voimaan 1.9.2022.

30.8.2022 15:18 Naisten Korisliiga

Reili Richardson Pyrinnön naisten liigajoukkueeseen

Tampereen Pyrintö on solminut yksivuotisen sopimuksen yhdysvaltalaisen Reili Richardsonin, 23, kanssa. Richardson on 180-senttinen takapelaaja, joka pelasi koko yliopistouransa Arizona State Universityn joukkueessa.

30.8.2022 08:29 Naisten Korisliiga

Venla Määttänen jatkaa EBT:ssä, Sierra Moore uutena mukaan

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva EBT on solminut jatkosopimuksen Venla Määttäsen kanssa. Viime kaudella Turkin kakkosliigassa pelannut Sierra Moore liittyy joukkueen vahvuuteen.

25.8.2022 14:47 Susiladies

Susiladiesin Silja Viita siirtyy Forssan Alkuun

Susiladiesissa kymmenen ottelua pelannut, viime kaudella Ruotsin pääsarjaa pelannut, Silja Viita, 20, on tehnyt ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen Forssan Alun kanssa. Viita pelasi edellisen kerran naisten Korisliigaa kaudella 2020-21 HBA:ssa.

22.8.2022 12:17 Naisten Korisliiga

Lotta Hämäläinen palaa Espoo Basket Teamiin

Lotta Hämäläinen, 26, ja Espoo Basket Team ovat solmineet sopimuksen naisten Korisliiga-kaudelle 2022-23. Sopimus sisältää ulkomaanoption vuoden vaihteeseen asti.

22.8.2022 09:13 Susiladies

Susiladiesin Ebba Pekonen on tehnyt sopimuksen Torpan Poikien kanssa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Torpan Pojat on kiinnittänyt Susiladies-takapelaaja Ebba Pekosen, 21, ensi kaudeksi. Pekonen pelasi kaudella Ruotsin pääsarjassa, josta hän siirtyi joulukuussa Espanjan kakkostasolle.

19.8.2022 14:07 Naisten Korisliiga

ToPon naiset jatkavat Kuusen ja Syrjäsen komennossa

Niko Kuusi on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen viime kauden päätteeksi pronssia voittaneen ToPon kanssa. GM Jussi Syrjänen jatkaa myös naisten Korisliiga-kauteen valmistautuvan helsinkiläisjoukkueen valmennuksessa.

19.8.2022 10:37 Naisten Korisliiga

Vähäuski sekä Räty jatkosopimuksiin Kouvottarien kanssa - Mäkelä liittyy joukkueen vahvuuteen

Kouvottaret on solminut 1-vuotiset jatkosopimukset viime kauden runkopelaajiin kuuluneiden Henriikka Vähäuskin ja Johanna Rädyn kanssa. Lisäksi Kouvojen kasvatti Chalina Mäkelä liittyy uutena tulokkaana Kouvottarien riveihin.

19.8.2022 08:43 Naisten Korisliiga

Simona Růžková ja Pyrinnön naisten liigajoukkue sopimukseen

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen 23-vuotiaan tšekkiläispelaajan kanssa.

18.8.2022 09:46 Naisten Korisliiga

Carmen Tyson-Thomas siirtyy EBT:hen, Mäntylä ja Lähde jatkosopimuksiin

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Espoo Basket Team ja Carmen Tyson-Thomas ovat solmineet sopimuksen tulevalle kaudella. Lisäksi seura solmi jatkosopimukset omien kasvattien Kiia Mäntylän ja Ruska Lähteen kanssa.

15.8.2022 09:52 Naisten Korisliiga

Cayro Lyza-Toomingas Forssan Alkuun

Forssan Alku on tehnyt kauden 2022-2023 kattavan sopimuksen 18-vuotiaan Cayro-Lyza Toomingasin kanssa.

11.8.2022 10:59 Naisten Korisliiga

Makeda Nicholas Kouvottarien toinen ulkomaalaisvahvitus - seura kiinnitti 3 suomalaispelaajaa

Kouvottaret on solminut yksivuotisen sopimuksen yhdysvaltalaisen Makeda Nicholaksen kanssa. Uusina kasvoina riveihin liittyy Claudia Kärnä sekä Essia Hurme. Viime kauden joukkueesta Pinja Leppänen jatkaa Kouvottarissa.

5.8.2022 10:04 Naisten Korisliiga

Meri Kanerva ja ToPo jatkosopimukseen, Aarrejoki uutena mukaan

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva ToPo on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen Meri Kanervan kanssa. Annika Aarrejoki siirtyy joukkueeseen JBA:n riveistä.

5.8.2022 09:37 Naisten Korisliiga

Tuulia Anttonen palaa Vimpelin Vetoon

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Vimpelin Veto on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen seuran oman kasvatin Tuulia Anttosen, 25, kanssa.

4.8.2022 13:36 Naisten Korisliiga

Tera Reed vahvistamaan Pyrinnön naisten liigajoukkuetta

Yksivuotisella sopimuksella Tampereelle saapuva Akiene Tera Reed, 23, on Uuden-Seelannin ja Yhdysvaltojen kaksoiskansalainen, joka on pelannut yliopistourallaan NCAA-sarjaa Virginiassa (VCU) ja Etelä-Kaliforniassa (USC).

4.8.2022 13:35 Naisten Korisliiga

Jemina Airaksinen siirtyy Forssan Alkuun

Lähestyvään naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Forssan Alku on vahvistanut kokoonpanoaan 185-senttisellä ja 4/5-paikoilla viihtyvällä Jemina Airaksisella.

30.7.2022 12:21 Naisten Korisliiga

Susiladies-debyyttinsä tänä kesänä tehnyt Ninni Salmi siirtyy Vimpelin Vetoon

Kesäkuussa debyyttinsä naisten maajoukkueessa tehnyt Ninni Salmi, 25, on tehnyt pelaajasopimuksen naisten Korisliigassa pelaavan Vimpelin Vedon kanssa.

30.7.2022 12:08 Naisten Korisliiga

Heta Äijänen Kouvottarien vahvuuteen – Tierra Hodges aloittaa ammattilaisuransa Kouvolassa

Kouvottaret on solminut tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen 186-senttisen Tampereen Pyrinnön kasvatin Heta Äijäsen, 25, kanssa. Äijäsen lisäksi 175-senttinen yhdysvaltalaispelaaja Tierra Hodges , 24, on allekirjoittanut ensimmäisen ammattilaissopimuksensa Kouvottarien kanssa.

27.7.2022 15:02 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 27.4. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 18 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

Näytä lisää vastaavia