Naisten Korisliiga palasi joulutauolta neljällä ottelulla - HyPolle kauden avausvoitto

5.1.2020 19:44 Hyvinkään Ponteva otti kauden avausvoittonsa, kun se kukisti kotikentällään Vimpelin Vedon. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät Catz Lappeenranta, Kouvottaret ja Peli-Karhut.

Kristina Baltic (keskellä) auttoi HyPon kauden avausvoittoon. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

HyPolle kauden avausvoitto

HyPo katkaisi 14 ottelun tappioputkensa voittamalla kotikentällään ViVe:n 61-60. Kotijoukkue hallitsi ottelua alusta asti, mutta vierasjoukkue tuli viimeisellä neljänneksellä vielä pisteen päähän. Voittoon asti se ei kuitenkaan riittänyt.

- Kilpaurheilussa on huomattavasti mukavampi voittaa kuin hävitä ja tänään me ansaittiin voitto. Toteutettiin hienosti pelisuunnitelmaan ja hyökkäyspäässäkin olen tyytyväinen 35 minuuttiin siihen, miten pelasimme ja maltoimme pyörittää palloa, totesi kotijoukkeen päävalmentaja Miikka Sopanen. 

Hyvinkääläisten voiton takuupelaajina häärivät 22 pistettä, neljä syöttöä ja hurjat 20 levypalloa tilastoinut Kristina Baltic ja 17 pistettä tehnyt Titta-Riitta Lepistö. Vierasjoukkueen tehokkaimmat pelaajat olivat Abria Trice 23 pisteellä ja seitsemällä levypallolla sekä Amy Griffin 15 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla.

- Onnittelut HyPolle ansaitusta voitosta! Meillä oli tänään huono heittopäivä. Kahden viikon joulutauon jälkeen kaksi yhteistä treeniä takana ja se näkyi myös tänään kentällä. Harmittaa erityisesti ottelun ensimmäiset jaksot, kun HyPo pääsi tekemään helppoja koreja. Kristina Balticin kanssa ei pärjätty tänään ollenkaan ja hän pääsi liian helposti pelaamaan 1 vastaan 1 korin alla. Siihen olen tyytyväinen, että noustiin 17 pisteen päästä vielä pelaamaan voitosta. Yhden korin ottelun vei tänään HyPo, Jarkko Havu pohti.

Ottelutilasto

Catz Lappeeranta nousi sarjataulukon kolmanneksi

Catz Lappeenranta otti kolmannen voittonsa putkeen, kun se voitti Forssan Alun vieraskentällä 97-86. Voiton ansiosta lappeenrantalaisjoukkue nousi sarjataulukossa kolmanneksi.

Lappeenrantalaisjoukkue johti ottelua parhaimillaan 19 pisteellä ja viimeisen neljänneksen loppu oli lähinnä kosmetiikkaa. Vierasjoukkueesta viisi pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistesaldoon. Erica Covile ja Jordan Jones pussittivat 23 pistettä. Lisäksi Covile napsi 9 levypalloa ja Jones jakoi 11 syöttöä. Heitä säestivät Natalie Day ja Roosa Kosonen 18 pisteellä.

Vierasjoukkueesta suurimman vastuun kantoivat Taru Tuukkanen 26 pisteellä ja 11 levypallolla sekä Delaney Bruce 22 pisteellä ja 11 levypallolla. 

Ottelutilasto

Kouvottaret käänsi tiukan ottelun voitoksi

Sarjakakkonen Kouvottaret joutui tekemään täyden päivätyön kahden pisteen eteen. EBT johti ottelua vielä muutama minuutti ennen ottelun loppua, mutta lopulta kotijoukkue käänsi ottelun voitoksi 73-69. 

Kotijoukkueen pistetehtailu oli pitkälti Camille Zimmermanin ja Ameryst Alstonin varassa. 73 pisteestä Zimmerman teki 29 ja Alston 24. EBT:n ykkönen oli Carly Boag 22 pisteellä ja 14 levypallolla. 

Kouvottarilla oli ottelussa mukanaan uusi pelaaja, kun loukkaantunutta Claire Lamunua paikkaamaan saapunut Brandi Harvey-Carr teki ensiesiintymisensä joukkueessa. Hän pelasi 18 minuuttia, joissa teki 8 pistettä ja kaapi kaksi levypalloa.

Ottelutilasto

Peli-Karhut jatkaa sarjan kärjessä

Peli-Karhut voitti kotonaan ToPon 98-88. Voitto oli joukkueelle 12:s peräkkäinen. Vierasjoukkue aloitti ottelun pirteästi ja päätti ensimmäisen neljänneksen johtoasemassa. Tämän jälkeen kotijoukkue kuitenkin käänsi ottelun voitokseen.

Kotkalaisten parhaimmistoon kuuluivat Zykera Rice 27 pisteellä ja 11 levypallolla sekä Zykira Lewis 30 pisteellä ja seitsemällä koriin johtaneella syötöllä. Vierasjoukkueen pisteiden teko oli pitkälti korintekotilastoa johtavan Alex Louinin varassa. Hän pelasi ottelussa täydet 40 minuuttia ja teki 41 pistettä ja nappasi 13 levypalloa.

Ottelutilasto


 

 
14.7.2020 13:02 WU18

Henriikka Vähäuski on kypsynyt Kouvottarissa rymisteleväksi aikuispelaajaksi

Nuorten maajoukkueryhmässä kesän viettävä Henriikka Vähäuski, 18, on kasvanut kontakteja välttelevästä junioripelaajasta rymisteleväksi naisten Korisliiga-sentteriksi. Vähäuski on malliesimerkki Kouvojen lähivuosien panostuksesta nais- ja tyttökoripalloon.

13.7.2020 14:22 Naisten Korisliiga

Hannah Little ja Lotta Hämäläinen jatkavat EBT:ssa

Naisten Korisliigassa pelaava Espoo Basket Team on tehnyt kauden 2020-21 kattavat jatkosopimukset viime kaudella joukkueessa pelanneiden Hannah Littlen sekä Lotta Hämäläisen kanssa.

13.7.2020 11:22 Naisten Korisliiga

HyPo-kasvatti Vera Mäenpää suuntaa yliopistokentille USC Aikeniin

Hyvinkään Pontevan naisten Korisliiga-joukkueessa viime kaudella pelannut Vera Mäenpään ura jatkuu Etelä-Carolinassa sijaitsevassa USC Aikenin yliopistossa.

10.7.2020 08:55 Naisten Korisliiga

Lind ja Airaksinen jatkavat Kouvottarissa

Kouvottarien naisten Korisliiga-joukkue kaksi merkittävää jatkosopimusta, kun Kaisa Lind ja Jemina Airaksinen jatkavat Kouvolassa 1+1-mallisilla sopimuksilla.

10.7.2020 08:42 Naisten Korisliiga

Tuomisto ja Vesiluoma jatkosopimuksiin EBT:n kanssa

EBT:n naisten Korisliiga-joukkueen pallollinen pelaaminen on tulevalla kaudellakin vahvasti seuran omien nuorten kasvattien käsissä. Lotta Vesiluoma ja Sanni Tuomisto jatkavat joukkueessa kaudella 2020-21.

8.7.2020 08:12 Naisten Korisliiga

Edellisellä visiitillä hurjaa jälkeä tehnyt Mia Loyd palaa Forssaan

Forssan Alun naisten Korisliiga-joukkue sai mieluisan paluumuuttajan, kun 26-vuotias Loyd palaa joukkueeseen vuoden tauon jälkeen. Ensimmäisellä kaudellaan Loyd oli sarjan paras pisteiden tekijä.

6.7.2020 08:04 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Aliyah Collier vuoden mittaiseen sopimukseen

175-senttinen takapelaaja pelasi viime kaudella ensimmäisen ammattilaiskautensa Portugalin pääsarjassa.

29.6.2020 08:32 NCAA

PeKan Latifa Amzil siirtyy Yhdysvaltoihin Cisco Collegeen

Päättyneellä naisten Korisliiga-kaudella Peli-Karhuja edustanut Latifa Amzil, 20, siirtyy Yhdysvaltoihin Cisco Collegeen.

26.6.2020 19:09 Naisten Korisliiga

Mika Haakana aloittaa jo yhdennentoista kautensa Catzin päävalmentajana

Naisten Korisliigaan valmistautuva lappeenrantalainen Catz on kiinnittänyt edustusjoukkueensa päävalmentajaksi Mika Haakanan, jolle tuleva kausi on yhdestoista joukkueen luotsina.

24.6.2020 09:04 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga 2019: Peli-Karhut trillerisarjassa toiseen perättäiseen

Saatuaan äitiyslomalta palanneen Lena Reshetkon takaisin vahvuuteensa oli Catz lähellä nousta Naisten Korisliigan mestarin valtaistuimelle kahden välikauden jälkeen. Hallitseva mestari Peli-Karhut pakotti kuitenkin sinnikkään haastajansa seinää vasten ja varmisti mestaruutensa vieraskentällä toisena keväänä peräkkäin.

17.6.2020 11:53 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2018: Peli-Karhuille tahtomestaruus viidessä pelissä

Luovutettuaan edellisenä keväänä Naisten Korisliigan mestarin valtikan Hyvinkään Pontevalle palasi Catz kauteen 2017-18 revanssi mielessään ja veikin runkosarjan nimiinsä suvereenisti. Finaaleissa kissalauma jäi kuitenkin kakkoseksi henki päällä pelanneiden Peli-Karhujen rinnalla, kun kotkalaiset tyylittelivät viidennen osaottelun nimiinsä tahdolla ja taidolla.

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

16.6.2020 12:07 Naisten Korisliiga

Alexandra Ailus jatkaa Hongassa

Tapiolan Honka on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen seuran oman kasvatin ja kapteenina naisten Korisliiga-joukkueessa toimineen Alexandra Ailuksen kanssa.

12.6.2020 11:41 Naisten Korisliiga

Elli Heikkilä ja Erika Mäkelä jatkavat Peli-Karhuissa

Kotkalaisseura on solminut vuoden mittaiset jatkosopimukset seuran omien kasvattien Elli Heikkilän ja Erika Mäkelän kanssa.

11.6.2020 14:55 Susiladies

Suurlupaus Awak Kuier aloittaa ammattilaisuransa Italiassa

Suomen koripallon huipputalentti ja yleisöäänestyksessä naisten Korisliigan vuoden pelaajaksi arvostettu Awak Kuier, 18, on allekirjoittanut pelaajasopimuksen Italian Serie A:ssa pelaavan Virtus Eirene Ragusan kanssa.

10.6.2020 11:12 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2017: Hyvinkään Ponteva kuilun partaalta ensimmäiseen mestaruuteen

Kevään 2017 finaaleihin lähdettäessä oli varmaa, että mestari tulisi vaihtumaan, kun viisi perättäistä kultaa voittanut Catz tipahti välierissä. Espoo United kuittasi finaalien kaksi ensimmäistä osaotteluvoittoa nimiinsä, mutta Hyvinkään Ponteva ryhdistäytyi ja rynni Taru Tuukkanen johtohahmonaan kolmen perättäisen voiton myötä ensimmäiseen mestaruuteensa.

5.6.2020 09:51 Naisten Korisliiga

Meral Bedretdin: Minun valmentajani

Meral Bedretdin, 27, on kulkenut pitkän matkan Lauttasaaresta, Espoon, Tampereen ja Hyvinkään kautta Forssaan. Väliin on mahtunut myös Brysseliä ja Montpellieriä. Valmentajia on mahtunut matkalle reilusti, mutta kuusi nousee kaikkein merkittävimmiksi.

3.6.2020 10:29 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2016: Haastaja-HyPo väläyttelee, Catz viidenteen perättäiseen

Naisten Korisliigan kärkikahinoihin ilmestyi keväällä 2016 uusi nimi, kun kokeneiden suomalaispelaajien kannattelema Hyvinkään Ponteva kohosi runkosarjan kakkossijalle. Finaaleissa tanssittiin kuitenkin vanhaa tuttua säveltä, kun rautaisella rutiinilla varustettu Catz luuti hyvinkääläiset tieltään viidenteen perättäiseen mestaruuteensa.

3.6.2020 09:24 Haastattelu

Ella Salminen: Odysseia altavastaajasta

Ella Salminen, 21, ei ole välttämättä säväyttänyt sinua junnupelaajana, mutta aikuispelaajana kyllä. Salminen on noussut pyöreän nollan junnumaajoukkuekokemuksella Susiladies-rinkiläiseksi, jonka tulevaisuudessa kiiltää ulkomaankentät.

1.6.2020 08:16 Naisten Korisliiga

Aleksi Suominen nousee FoA:n päävalmentajaksi

Viime kaudella naisten Korisliigassa Forssan Alun kakkosvalmentaja toiminut Aleksi Suominen, 34, on joukkueen uusi päävalmentaja.

Näytä lisää vastaavia