Naisten Korisliigan ennakko 1/2: Catzillä silmissään viides perättäinen mestaruus ja Huimalla finaalipaikka, Pyrintö ja FoA haastajina kauteen

30.9.2015 Naisten Korisliigan kausi 2015/16 starttaa käyntiin perjantaina, kun Lappeenrannassa nähdään viime kauden finaaliuusinta Catz – Äänekosken Huima ja Tampereella yhteen iskevät Pyrintö sekä Forssan Alku. Catz lähtee kauteen silmissään mestaruuden uusiminen, Huimalla tavoitteena puolestaan finaalipaikka. Pyrintö tähtää pudotuspeleihin ja FoA etenee peli kerrallaan.

Tapiolan Hongasta siirtynyt Jennifer Schlott lähtee jahtaamaan Catzin kanssa viidettä perättäistä Suomen mestaruutta.

Alkava kausi on jo 20. pääsarjakausi valmentajauralla Mervi Nurmelle.

Bedretdinin Pyrintö tähtää Naisten Korisliigan pudotuspeleihin.

Minna Sten johdattaa Alun kauteen kokemuksellaan. Kuvat: Francois Perthuis, Äänekosken Huima, Oma Design.

 

Edelliset neljä Suomen mestaruutta voittanut Lappeenrannan Catz jatkaa lähes samalla rungolla, kuin viime kaudella. Uusia tuulia joukkueeseen tuovat edelliskaudella Korisliigassa pelanneet amerikkalaiset Jennifer Schlott (Tapiolan Honka) sekä Chandra Harris (Huima).

 

- Joukkueessa on tapahtunut pientä vaihtuvuutta, mutta rungon pysyminen samana auttaa meitä menemään asioissa eteenpäin, joukkueen päävalmentaja Mika Haakana toteaa.

 

Paluumuuttaja Ulriikka Nuolikoski (ViVe) uskoo joukkueen käsittelevän ennakkosuosikin ”paineet” hyvin.

 

- Meidän täytyy pysyä nöyränä vaan ja välttää takki auki -asennetta, vaikka meidät on ennakkosuosikeiksi rankattukin, Nuolikoski kertoo.

 

Catz saa tuoreita haasteita kevätkaudella, kun joukkue osallistuu Viron ja Latvian seurajoukkueista koostuvaan kansainväliseen sarjaan.

 

- Mielenkiinnolla odotan, mitä tuleman pitää, mutta meillä on ihan täydet mahdollisuudet pärjätä myös kansainvälisillä kentillä, Haakana päättää.

 

Huima hamuaa jälleen finaalipaikkaa

 

Äänekosken Huiman amerikkalaislaituri Dorothy Williams (182cm / 23v) saapui Suomeen ja Äänekoskelle eksoottisesta Mongoliasta, jossa hän johdatti Bayangol Falconsin maan mestariksi.

 

- Mongolian reissu oli opettavainen kokemus ja viihdyin siellä hyvin. Suomesta en tiennyt ennen tänne tulemistani kuin sen, että täällä on aina kylmä, Williams naurahtaa.

 

- Olen monipuolinen pelaaja ja vahvuuteni on etenkin puolustuspäässä, hän jatkaa pelaamisensa vahvuuksia kysyttäessä.

 

Päävalmentaja Mervi Nurmelle alkava kausi on jo valmentajauran 20. kausi pääsarjatasolla.

 

- Aina tämä kauden alku vähän jännittää yhtälailla joka vuosi, Nurmi naurahtaa.

 

- Paljon parannettavaa joukkueena vielä, mutta kyllä se tavoite edellisvuoden tempun tapaan on siellä finaaleissa. Ei varmaan vuosi sittekään kukaan uskonut meidän menevän niin pitkälle.

 

Uusia kasvoja joukkueessa ovat paluumuuttajat Emmi-Julia Nurmi sekä Jonna Tiihonen ja takakentälle vahvistusta tuova, hyvinkäältä siirtynyt Anni Jämsä (169/19).

 

Pyrintö koittaa ottaa askeleen eteenpäin viime kaudesta

 

Tampereen Pyrintö asetti viime kauden tavoittekseensa sarjassa säilymisen. Tavoite toteutui ja nyt joukkue tähtää pudotuspelikamppailuihin.

 

Joukkueen kapteeni Meral Bedretdin (173/22) toivoo itseltään tällä kaudella itseltään tasaisempaan suoritusvarmuutta.

 

- Hyvä kesätreenikausi takana ja nyt olisi tarkoitus tuoda peleihin enemmän johtajuutta ja tuoda tasaisuutta viime kautta enemmän.

 

- Kaikki on omasta asenteesta kiinni, mutta kyllä meillä on rahkeet haastaa jokainen joukkue tässä sarjassa.

 

Ensimmäistä liigakauttaan Pyrintöä valmentava Roope Tähkä lähtee myös kauteen luottavaisin mielin.

 

- Harjoituskausi on sujunut hyvin ja kaikki tarvittava on tehty. Pelillisesti ollaan vielä hieman aikataulusta jäljessä, mutta fyysisesti olemme erinomaisessa kunnossa, Tähkä tuumii.

 

Alku lähtee voittamaan otteluita

 

Viime kaudella kuudenneksi sijoittunut Forssan Alku on tällä kaudella sekoitus nuoruuden intoa sekä kokemusta, tavoitteenaan ”voittaa seuraava peli”.

 

FoA:n kokenutta kaartia edustavat myös viime kaudella Forssassa pelanneet maajoukkuesentteri Minna Sten (190/27), Juta Jahilo (186/30) sekä Sanna Helenius (180/31). Uusia kasvoja joukkueessa nähdään junioreista nostetun Ada Hellsténin (173/15) sekä amerikkalaispelaajien Candice Warthenin (165/23) ja joukkueen kapteenin Crystal Learyn (185/23) muodossa.

 

 
22.4.2021 20:10 Naisten Korisliiga

Hongalle avausvoitto finaalisarjassa

Kotkan Peli-Karhuilla oli mahdollisuus ratkaista Suomen mestaruus suoraan kolmessa ottelussa. Vierasjoukkue ei kuitenkaan tähän suostunut ja hallitsi päivän ottelua oikeastaan alusta loppuun. Ratkaisu siirtyi ainakin neljänteen peliin, kun Honka voitti 90-64.

20.4.2021 09:10 Erotuomarit

Naisten toisessa finaalissa tehtiin historiaa: naispuolinen nelikko vastasi oikeuden jakamisesta

Tapiolan Hongan ja Peli-Karhujen toisessa finaalissa tehtiin suomalaista korishistoriaa, kun ottelun koko erotuomarikolmikko sekä komissaari olivat naisia.

19.4.2021 20:16 Naisten Korisliiga

PeKa otti toisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen

Finaalien toinen ottelu pelattiin Espoossa. Honka oli pitkään ottelussa kuskin paikalla, mutta lopulta voitto matkasi Kotkaan 82-77. PeKa:lla on mahdollisuus varmistaa Suomen mestaruus torstaina.

19.4.2021 13:30 NCAA

Emerita Mashaire siirtyy tulevaksi kaudeksi Cincinnatin yliopiston vahvuuteen

HBA-Märskyssä kautensa päättänyt, Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Emerita Mashaire, 20, on sitoutunut Cincinnatin yliopistoon, jonne hän siirtyy tulevaksi kaudeksi. Leppävaaran Pyrinnön kasvatti pussitti HBA:lle naisten Korisliigassa 9,1 pistettä per ottelu.

17.4.2021 18:39 Naisten Korisliiga

Forssa nappasi pronssimitalit

EBT ja Forssan Alku päättivät kautensa pronssiottelussa, joka pelattiin Espoossa. FoA oli parempi ja päätti kautensa voittoon 74-55.

17.4.2021 12:56 Naisten Korisliiga

Elena Melto kovaan rajapyykkiin, Peli-Karhut sivusi pudotuspelien kolmosennätystä

Naisten Korisliigan avausfinaalin vieneen Peli-Karhujen Elena Melto otti 200. riistonsa pudotuspelissä. PeKa tykitti 17 onnistunutta kolmen pisteen heittoa, joka sivuaa ennätystä.

16.4.2021 20:38 Naisten Korisliiga

PeKa ylivoimainen ensimmäisessä finaalissa

Naisten Korisliigan finaalit saatiin käyntiin Kotkassa. PeKa vei ottelua heti alusta asti ja nappasi voiton 101-68.

15.4.2021 10:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Honka haastaa kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneen PeKa:n

Finaaleissa kohtaavat runkosarjan voittaja Peli-Karhut ja kakkonen Tapiolan Honka. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa ja Ruutu näyttää kaikki finaalit monikameratuotantona.

13.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Honka pelaa Suomen mestaruudesta

Espoolaisjoukkueet ratkaisivat finaalipaikan kohtalon Hongan kotikentällä. Kotijoukkue otti toisen perättäisen voittonsa 74-62 ja eteni finaaleihin voitoin 3-2.

13.4.2021 08:18 Naisten Korisliiga

Honka ja EBT ratkaisevat finaalipaikan – huippuottelu monikameratuotantona Ruudussa tänään

Naisten Korisliigan viides ja ratkaiseva välierä Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin välillä pelataan tänään. Ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 18.00.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

10.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Espoolaisten välieräsarja viidenteen peliin

EBT:llä oli mahdollisuus varmistaa finaalipaikka kotikentällään. Honka kuitenkin kesti kotijoukkueen päätösjakson rynnistyksen ja finalisti ratkeaa viidennessä pelissä.

7.4.2021 20:42 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin – EBT:llä mahdollisuus samaan lauantaina

Ensimmäinen välieräsarja saatiin päätökseen, kun Peli-Karhut eteni finaaleihin suoraan voitoin 3-0. Espoo Basket Team voi varmistaa finaalipaikkansa lauantaina.

7.4.2021 09:30 Naisten Korisliiga

Hongan ja EBT:n 3. välierä monikameratuotantona Ruudussa keskiviikkona

Naisten Korisliigan kolmannet välieräottelut pelataan tänään. Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 19.00.

4.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuilla katkon paikka keskiviikkona – EBT vei trillerin

Välieräsarjoissa pelattiin toiset ottelut. PeKa nappasi jo toisen voittonsa, kun taas EBT tasoitti espoolaisten välisen sarjan.

3.4.2021 08:25 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkaselle 1000 playoff-pistettä täyteen

Tapiolan Honkaa edustava Taru Tuukkanen ylsi 1000 pudotuspeliottelupisteen rajapyykkiin perjantaina Hongan välieräavauksessa EBT:tä vastaan.

2.4.2021 15:39 Naisten Korisliiga

Kolmannen jakson heittopeli siivitti Hongan voittoon

Kahden espoolaisjoukkueen välieräsarja saatiin käyntiin Hongan kotikentällä. Kotijoukkue ratkaisi voiton itselleen loistavan kolmannen jakson ansiosta ja vei ottelun 101-74.

1.4.2021 20:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan

Ensimmäinen välieräpari saatiin käyntiin Kotkassa, jossa Peli-Karhut sai vieraakseen Forssan Alun. Vierasjoukkue oli ottelussa pitkään kuskin paikalla, mutta lopulta PeKa onnistui nousemaan voittoon 91-85.

1.4.2021 09:06 Naisten Korisliiga

Tapiolan Honka EBT taistelevat Espoon paremmuudesta ja finaalipaikasta

Tapiolan Honka ja EBT sijoittuivat sijoille kaksi ja kolme. Molempien joukkueiden edellisistä mitalipeleistä on vierähtänyt useampi vuosi. Välieräsarja pyörähtää käyntiin Ruudussa perjantaina klo 14.00.

31.3.2021 15:00 Naisten Korisliiga

Menestymään tottuneet Peli-Karhut ja Forssan Alku vastakkain välieräsarjassa

PeKa lähtee ennakkosuosikkina välieräsarjaan Forssan Alkua vastaan. Sarjassa pallo nousee ilmaan torstaina klo 18:30 ja kaikki ottelut ovat nähtävissä Ruutu-palvelun kautta.

Näytä lisää vastaavia