Naisten Korisliigan ennakko 1/4: HyPo ja Veto hamuavat pudotuspeleihin, Pyrintö tahtoo säilyttää liigapaikan

30.9.2014 Naisten Korisliigan kausi 2014/15 pyörähtää käyntiin lauantaina täyden kierroksen merkeissä. Kolmesta nousijajoukkueesta Hyvinkään Ponteva lähtee kauteen pudotuspelit mielessään Taru Tuukkasen johdolla, ja Vimpelin Veto luottaa joukkueen vahvaan kemiaan playoff-paikkoja metsästäessä. Tampereen Pyrinnöllä on mielessä liigapaikan uusiminen.

Taru Tuukkanen johdattaa HyPon playoff-jahtiin.

Pontevan kantaviin voimiin kuuluu myös Moona Hämäläinen.

Espoosta siirtynyt Meral Bedretdin tuo Pyrintöön iskuvoimaa.

"Ipe" Rantasen koutsaama Pyrintö lähtee kauteen takamatkalta.

Ulriikka Nuolikosken mukaan Vimpelin Veto luottaa joukkueen kemiaan. Kuvat: Francois Perthuis, Tytti Nuoramo & Matti O. Koskinen.

Mielenkiintoisen sekoituksen potentiaalia ja kokemusta kentälle juoksuttava Hyvinkään Ponteva on nousijajoukkueista kenties todennäköisimmin pudotuspeleihin itsensä selvittävä joukkue.

– Tämä kausi tulee olemaan minulle hyvin erilainen. Viime kaudella PeKassa lähdetiin pelaamaan mestaruudesta ja usein peleissä oli kyse enemmän marginaalista kuin siitä kumpi voittaa. Nyt on hieman eri tilanne, toteaa yksi Suomen kaikkien aikojen koripalloilijoista, Taru Tuukkanen.

Tuukkasen (192cm/36v) rooli on kieltämättä hieman normaalista poikkeava, mutta kenties juuri sellainen mitä nuori HyPo ennen kaikkea tarvitsee. Esimerkiksi lupaavan -95 syntyneiden viisikon (Venla Laakso, Ella Pirttinen, Nora Maxhuni, Anni Jämsä ja Moona Hämäläinen) kannalta on äärimmäisen iso asia päästä näkemään läheltä, miten kokenut ammattilainen tekee töitä päivästä toiseen. Myös pelillisen johtajan rooli yhdessä takamies Kaisa Höökin (173/33) kanssa tulee olemaan iso.

Päävalmentaja Tero Niskanen on myös luonnollisesti tyytyväinen Tuukkasen saapumisesta Hyvinkäälle. Tuukkasen kaltainen pelaaja tuo muutakin lisää joukkueelle kuin vain pisteitä tulostaululle.

– Taru oli tärkeä avaus kesän rekrytoinneille. Hänen tulonsa myötä moni asia loksahti paikalleen. Taru on tuonut kokemusta, antaa paljon tulevaisuudennäkymiä nuoremmille pelaajille. Tarun kaltainen kokenut pelaaja antaa paljon myös coachille, Niskanen pyörittelee.

– Lähdetään pudotuspelipaikasta taistelemaan, yksi ottelu kerrallaan, Niskanen toteaa.

Pyrintö sarjapaikkaa säilyttämään

Vasta kesäkuussa sarjapaikan saanut Tampereen Pyrintö lähtee kauteen haastavasta tilanteesta. Korisliigaan valmistautuminen saatiin käyntiin toivottua myöhemmin, eivätkä joukkueen viime kauden parhaat pistenaiset Roosa Lukkarinen ja Noora Suomilammi jatka joukkueessa.

– Valmistautumisaika sarjaan on ollut lyhyt: saimme sarjapaikan kesäkuussa ja itse lähdin mukaan kesäkuun lopussa. Jos ajatellaan, että huippu-urheilu on ympärivuotista toimintaa, niin takamatkalta lähdemme. Pitkällä aikavälillä tavoite on kuitenkin vakiinnuttaa sarjapaikka ja vakiinnuttaa Naisten Korisliiga -ohjelma seuraan, niputtaa Pyrinnön päävalmentaja Ilpo Rantanen.

Toivoton joukkueen tilanne ei kuitenkaan ole. Laituri Kaisa Lindin (180cm/26v) ja takamies Meral Bedretdinin (174/21) saapumisten myötä joukkueella on riittävästi laatua haastamaan sarjan keskikastin joukkueita.

Viime kaudella Jyväskylässä HoNsUn paidassa Korisliigaa pelannut Lind tuo Pyrinnön joukkueeseen tarvittavaa liigakokemusta ja monipuolisuutta hyökkäyspäähän. Viime kauden 8,8 pisteen ja 4,6 levypallon keskiarvoilla pelannut Lind lähtee hyvillä mielin alkavaan liigakauteen.

– Hyvin erilaista ollut kuin Jyväskylässä, koska olemme todella nuori joukkue. Ensivaikutelma on kuitenkin ollut hyvä, tavoitteena on haastaa näitä kokeneempia joukkueita sarjassa. Lind listaa.

– Meidän pitää pystyä aggressiivisella puolustuksella haastamaan kokeneempia joukkueita. Haemme vielä vähän, että mikä on se meidän juttumme, Lind avaa.

Vahvistusta korin alle Pyrintö hankki Caldwell Collegesta lähtöisin olevasta sentteristä Jeanette Andersonista (183/23).

Vimpelillä nuori, mutta yhtenäinen joukkue

– Vahvuus on, että olemme pelanneet ihan kuusivuotiaasta pelanneet yhdessä. Semmoinen kemia, jota ei välttämättä muulla tavalla saa, kun kasvamalla keskenään, Vimpelin Vedon Ulriikka Nuolikoski sanoo.

Nuoren joukkueen vahvuus on varmasti juuri tuo. Pudotuspelipaikoista taistelemaan lähtevä Veto ei paperilla ole välttämättä kaikkien mielestä pudotuspelijoukkue, mutta etenkin kauden alkupuolella joukkue voi hyvinkin ottaa koviakin päänahkoja joukkueista, jotka eivät ole samalla tavalla yhtenäinen porukka kuin Veto.

Vedon ympärillä vallitsee innostunut ja positiivinen tunnelma kauden alla. Nuoren ryhmän johtohahmoihin kuuluva Nuolikoski ainakin lähtee optimistisena kauteen.

– Todella odottavat tunnelmat näin ennen kautta. Olen yksi niistä pelaajista, jotka ovat liigaa aikaisemmin pelanneet. Koitan auttaa minkä pystyn ja olla johtohahmo. Olemme ihan aikataulussa, nyt vain odotetaan sarjan alkua, Nuolikoski linjaa.

Vedon valmentajan Jarkko Havun tavoitteet kauteen ovat selkeät. Sarjapaikan säilytys on tietysti ensimmäinen tavoite, mutta se toteutuu pudotuspeleihin pääsemällä. Nousijajoukkueella on kuitenkin aina omat haasteensa kauteen lähdettäessä.

– Meillä on urheilullinen ja nopea joukkue. Tavoitteemme on pudotuspelit. On tämä silti haastavampi tilanne viime kauteen verrattuna monessa mielessä. Emme ihan tarkasti vielä tiedä, että mihin olemme lähteneet mukaan, mutta syyskaudella se selviää, Havu kertaa.

Vahvistuksia seura on hakenut laiturin tontille kovan pistenaisen Breanna Salleyn (180/26) muodossa. Salleyn lisäksi joukkue on vahvistanut korin alustaansa sentteri India Hairstonilla (190/22).

 
4.10.2018 14:59 Ajankohtainen

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

Kotkan Peli-Karhut juhlii naisten Korisliigan mestaruutta

Naisten Korisliigan mestari vuosimallia 2017/2018 on Kotkan Peli-Karhut. Kotkalaisjoukkue ratkaisi voiton venymällä naisten Korisliigan viidennen finaalin päätösneljänneksellä 69–56-voittoon.

27.4.2018 Haastattelu

Mestaruushaastattelussa Linda-Lotta Lehtoranta ja Megan Mullings: ”Maailman paras tunne”

Kotkan Peli-Karhut päätti kuluvan naisten Korisliigan kauden mestaruusjuhliin. Kotkalaisten kova tahtotaso toi joukkueelle mestaruuden lisäksi kauden ensimmäisen vierasvoiton Lappeenrannan Catzin kotihallista.

Peli-Karhut voittoon – naisten Korisliigan mestaruus ratkeaa viidennessä finaalissa

Kotkan Peli-Karhujen ilmiömäinen pelivire johti joukkueen voittoon Lappeenrannan Catzista naisten Korisliigan neljännessä finaaliottelussa. Peli-Karhut rynnisti 82–71-voittoon ja siirsi mestaruuden ratkaisun viidenteen finaaliotteluun.

Lappeenrannan Catz otti toisen kiinnityksen mestaruuteen

Lappeenrannan Catz nousi päätösjaksolla voittoon Kotkan Peli-Karhuista naisten Korisliigan kolmannessa finaalikamppailussa lukemin 79–68. Voitolla Catz johtaa finaalisarjaa 2–1. Mestaruus on katkolla ensimmäistä kertaa tiistaina Kotkan Karhuvuoressa.

Peli-Karhut murisi finaalisarjan tasoihin

Kotkan Peli-Karhut piti pintansa kotihallissaan naisten Korisliigan toisessa finaalikamppailussa Lappeenrannan Catzia vastaan. 79–72 -voitolla kotkalaiset tasoittivat ottelusarjan 1–1:een.

Naisten Korisliigan loput finaaliottelut YLE TV2:lla

Naisten Korisliigan loput finaaliottelut näkyvät YLE:n kanavilla TV2:ssa. Sarja jatkuu keskiviikkona Kotkan Peli-Karhun kotiottelulla.

Lappeenrannan Catz rouhi avausvoiton naisten Korisliigan finaaleissa

Naisten Korisliigan finaalisarja käynnistyi maanantaina. Lappeenrannan Catz urakoi Aleighsa Welchin vahvan esityksen avulla 72–60-voittolukemat.

15.4.2018 Haastattelu

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Catz kohtaa Peli-Karhut

Naisten Korisliigan finaalisarja vuosimallia 2017–2018 käynnistyy huomenna maanantaina 16. huhtikuuta. Lappeenrannan Catzin ja Kotkan Peli-Karhujen valmentajat odottavat finaalisarjasta kahden monipuolisen joukkueen kohtaamista.

Hyvinkään Ponteva louhi naisten Korisliiga -pronssia

Hyvinkään Ponteva nousi naisten Korisliigan pronssiottelun päätösneljänneksellä takamatkalta voittoon. Pronssiottelun voittonumerot kirjattiin hyvinkääläisille 63–59.

Catz ja Peli-Karhut raivasivat finaalipaikat naisten Korisliigassa

Naisten Korisliigan välieräsarjat ratkaistiin torstaina pudotuspelivaiheen viidensissä otteluissa. Lappeenrannan Catz pysäytti Hyvinkään Pontevan pitäen voittopisteet kotihallissa lukemin 68—56. Myös Kotkan Peli-Karhut urakoi viidennessä välierässä finaaleihin kaatamalla vierasparketilla Tapiolan Hongan numeroin 81—55.

Naisten Korisliigan välierät viidensiin otteluihin

Naisten Korisliigan neljännet välieräottelut pelattiin maanantai-iltana Hyvinkäällä ja Kotkassa. HyPo jatkoi kotivoittojen ottelusarjaa kaatamalla Catzin numeroin 74-71 (46-40) ja Honka piti Peli-Karhujen kirin kurissa, venyttämällä myös toisen ottelusarjan sen viidenteen otteluun 68-61 (34-30) -vierasvoiton turvin.

Honka venytti sarjan ratkaisua, Catz jälleen kotivoittoon

Naisten Korisliigan välierät etenivät perjantai-iltana kolmansiin otteluihinsa. 0-2 -tilanteessa iltaan lähtenyt Tapiolan Honka onnistui jatkamaan kevättään, joukkueen kaadettua Peli-Karhut kotonaan numeroin 68-43 (36-25). Lappeenrannassa Catz nousi 2-1 voitoin johtoon ottelusarjassa Hyvinkään Pontevaa vastaan vahvalla 80-65 (39-37) -kotivoitolla.

Peli-Karhuille toinen voitto naisten Korisliigan välierissä – Hyvinkään Ponteva tasoitti välieräsarjan

Naisten Korisliigan pudotuspelit jatkuivat tiistaina välierien toisella kierroksella. Hyvinkään Ponteva kavensi välieräsarjan Lappeenrannan Catzia vastaan 1–1:een väkivahvalla 87–52 -voitolla. Kotkan Peli-Karhujen ja Tapiolan Hongan trilleriottelu päättyi Peli-Karhujen 83–72 -voittoon.

Peli-Karhut ja Catz avausvoittoihin naisten Korisliigan välierissä

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät vauhdikkaasti lauantaina. Kotkan Peli-Karhut nujersi Tapiolan Hongan ensimmäisen välieräottelun jatkoajalla lukemin 74–65. Lappeenrannan Catz urakoi väkevän 77–63 -voiton Hyvinkään Pontevasta.

Lappeenrannan Catzin Aleighsa Welch on naisten Korisliigan maaliskuun pelaaja

Lappeenrannan Catz hurjasteli naisten Korisliigan runkosarjan päätökseen 4–0-voittotilastolla maaliskuussa varmistaen paikan välierissä jo ennen runkosarjan päätöstä. Kissalaumasta on erottunut kuluvalla kaudella pirteästi pelaava sentteri Aleighsa Welch, joka valittiin toistamiseen kuluvalla kaudella naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi.

29.3.2018 Haastattelu

Kotkan Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä: ”Lähdemme voittamaan jokaista peliä”

Kotkan Peli-Karhut pääsee viikon lepotauon jäljiltä haastamaan Tapiolan Honkaa naisten Korisliigan välierissä. Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä odottaa pudotuspelien huipennuksesta tiukkoja kamppailuja mitalinkiilto päätavoitteena.

27.3.2018 Haastattelu

Lappeenrannan Catzin päävalmentaja Mika Haakana: ”Tulossa kiinnostavat pudotuspelit”

Vain kahdesti naisten Korisliigan runkosarjan aikana kaatunut Lappeenrannan Catz pääsee aloittamaan pudotuspelit kovalla testillä hallitsevaa mestaria Hyvinkään Pontevaa vastaan. Catzin päävalmentaja Mika Haakana näkee, että välierissä pelaa neljä joukkuetta, joilla on tasaiset mahdollisuudet voittaa Suomen mestaruus.

27.3.2018 Haastattelu

Vimpelin Vedon Noora Järvikangas: ”Pudotuspelit olivat kauden tavoite"

Vimpelin Vedon kausi naisten Korisliigassa päättyi puolivälierävaiheeseen viime lauantaina Hyvinkään Pontevan taistellessa kolmannen voiton myötä välieriin. ViVen Noora Järvikangas näki kauden päätösottelussa paljon hyvää.

Hyvinkään Ponteva ja Kotkan Peli-Karhut naisten Korisliigan välieriin

Hyvinkään Ponteva ja Kotkan Peli-Karhut ottivat lauantaina kolmannet voitot puolivälierävastuksistaan edeten naisten Korisliigan välieriin. HyPo päihitti Vimpelin Vedon trilleriottelun loppusekunneilla kotihallissaan lukemin 82–77 ja Peli-Karhut kaahasi EBT:n ohitse 79—66-tuloksella.

Näytä lisää vastaavia