Naisten Korisliigan ennakko 1/4: HyPo ja Veto hamuavat pudotuspeleihin, Pyrintö tahtoo säilyttää liigapaikan

30.9.2014 Naisten Korisliigan kausi 2014/15 pyörähtää käyntiin lauantaina täyden kierroksen merkeissä. Kolmesta nousijajoukkueesta Hyvinkään Ponteva lähtee kauteen pudotuspelit mielessään Taru Tuukkasen johdolla, ja Vimpelin Veto luottaa joukkueen vahvaan kemiaan playoff-paikkoja metsästäessä. Tampereen Pyrinnöllä on mielessä liigapaikan uusiminen.

Taru Tuukkanen johdattaa HyPon playoff-jahtiin.

Pontevan kantaviin voimiin kuuluu myös Moona Hämäläinen.

Espoosta siirtynyt Meral Bedretdin tuo Pyrintöön iskuvoimaa.

"Ipe" Rantasen koutsaama Pyrintö lähtee kauteen takamatkalta.

Ulriikka Nuolikosken mukaan Vimpelin Veto luottaa joukkueen kemiaan. Kuvat: Francois Perthuis, Tytti Nuoramo & Matti O. Koskinen.

Mielenkiintoisen sekoituksen potentiaalia ja kokemusta kentälle juoksuttava Hyvinkään Ponteva on nousijajoukkueista kenties todennäköisimmin pudotuspeleihin itsensä selvittävä joukkue.

– Tämä kausi tulee olemaan minulle hyvin erilainen. Viime kaudella PeKassa lähdetiin pelaamaan mestaruudesta ja usein peleissä oli kyse enemmän marginaalista kuin siitä kumpi voittaa. Nyt on hieman eri tilanne, toteaa yksi Suomen kaikkien aikojen koripalloilijoista, Taru Tuukkanen.

Tuukkasen (192cm/36v) rooli on kieltämättä hieman normaalista poikkeava, mutta kenties juuri sellainen mitä nuori HyPo ennen kaikkea tarvitsee. Esimerkiksi lupaavan -95 syntyneiden viisikon (Venla Laakso, Ella Pirttinen, Nora Maxhuni, Anni Jämsä ja Moona Hämäläinen) kannalta on äärimmäisen iso asia päästä näkemään läheltä, miten kokenut ammattilainen tekee töitä päivästä toiseen. Myös pelillisen johtajan rooli yhdessä takamies Kaisa Höökin (173/33) kanssa tulee olemaan iso.

Päävalmentaja Tero Niskanen on myös luonnollisesti tyytyväinen Tuukkasen saapumisesta Hyvinkäälle. Tuukkasen kaltainen pelaaja tuo muutakin lisää joukkueelle kuin vain pisteitä tulostaululle.

– Taru oli tärkeä avaus kesän rekrytoinneille. Hänen tulonsa myötä moni asia loksahti paikalleen. Taru on tuonut kokemusta, antaa paljon tulevaisuudennäkymiä nuoremmille pelaajille. Tarun kaltainen kokenut pelaaja antaa paljon myös coachille, Niskanen pyörittelee.

– Lähdetään pudotuspelipaikasta taistelemaan, yksi ottelu kerrallaan, Niskanen toteaa.

Pyrintö sarjapaikkaa säilyttämään

Vasta kesäkuussa sarjapaikan saanut Tampereen Pyrintö lähtee kauteen haastavasta tilanteesta. Korisliigaan valmistautuminen saatiin käyntiin toivottua myöhemmin, eivätkä joukkueen viime kauden parhaat pistenaiset Roosa Lukkarinen ja Noora Suomilammi jatka joukkueessa.

– Valmistautumisaika sarjaan on ollut lyhyt: saimme sarjapaikan kesäkuussa ja itse lähdin mukaan kesäkuun lopussa. Jos ajatellaan, että huippu-urheilu on ympärivuotista toimintaa, niin takamatkalta lähdemme. Pitkällä aikavälillä tavoite on kuitenkin vakiinnuttaa sarjapaikka ja vakiinnuttaa Naisten Korisliiga -ohjelma seuraan, niputtaa Pyrinnön päävalmentaja Ilpo Rantanen.

Toivoton joukkueen tilanne ei kuitenkaan ole. Laituri Kaisa Lindin (180cm/26v) ja takamies Meral Bedretdinin (174/21) saapumisten myötä joukkueella on riittävästi laatua haastamaan sarjan keskikastin joukkueita.

Viime kaudella Jyväskylässä HoNsUn paidassa Korisliigaa pelannut Lind tuo Pyrinnön joukkueeseen tarvittavaa liigakokemusta ja monipuolisuutta hyökkäyspäähän. Viime kauden 8,8 pisteen ja 4,6 levypallon keskiarvoilla pelannut Lind lähtee hyvillä mielin alkavaan liigakauteen.

– Hyvin erilaista ollut kuin Jyväskylässä, koska olemme todella nuori joukkue. Ensivaikutelma on kuitenkin ollut hyvä, tavoitteena on haastaa näitä kokeneempia joukkueita sarjassa. Lind listaa.

– Meidän pitää pystyä aggressiivisella puolustuksella haastamaan kokeneempia joukkueita. Haemme vielä vähän, että mikä on se meidän juttumme, Lind avaa.

Vahvistusta korin alle Pyrintö hankki Caldwell Collegesta lähtöisin olevasta sentteristä Jeanette Andersonista (183/23).

Vimpelillä nuori, mutta yhtenäinen joukkue

– Vahvuus on, että olemme pelanneet ihan kuusivuotiaasta pelanneet yhdessä. Semmoinen kemia, jota ei välttämättä muulla tavalla saa, kun kasvamalla keskenään, Vimpelin Vedon Ulriikka Nuolikoski sanoo.

Nuoren joukkueen vahvuus on varmasti juuri tuo. Pudotuspelipaikoista taistelemaan lähtevä Veto ei paperilla ole välttämättä kaikkien mielestä pudotuspelijoukkue, mutta etenkin kauden alkupuolella joukkue voi hyvinkin ottaa koviakin päänahkoja joukkueista, jotka eivät ole samalla tavalla yhtenäinen porukka kuin Veto.

Vedon ympärillä vallitsee innostunut ja positiivinen tunnelma kauden alla. Nuoren ryhmän johtohahmoihin kuuluva Nuolikoski ainakin lähtee optimistisena kauteen.

– Todella odottavat tunnelmat näin ennen kautta. Olen yksi niistä pelaajista, jotka ovat liigaa aikaisemmin pelanneet. Koitan auttaa minkä pystyn ja olla johtohahmo. Olemme ihan aikataulussa, nyt vain odotetaan sarjan alkua, Nuolikoski linjaa.

Vedon valmentajan Jarkko Havun tavoitteet kauteen ovat selkeät. Sarjapaikan säilytys on tietysti ensimmäinen tavoite, mutta se toteutuu pudotuspeleihin pääsemällä. Nousijajoukkueella on kuitenkin aina omat haasteensa kauteen lähdettäessä.

– Meillä on urheilullinen ja nopea joukkue. Tavoitteemme on pudotuspelit. On tämä silti haastavampi tilanne viime kauteen verrattuna monessa mielessä. Emme ihan tarkasti vielä tiedä, että mihin olemme lähteneet mukaan, mutta syyskaudella se selviää, Havu kertaa.

Vahvistuksia seura on hakenut laiturin tontille kovan pistenaisen Breanna Salleyn (180/26) muodossa. Salleyn lisäksi joukkue on vahvistanut korin alustaansa sentteri India Hairstonilla (190/22).

 
7.9.2021 10:41 Naisten Korisliiga

Henna Salomaa palaa naisten Korisliigaan – myös Kelsey McClure vahvistamaan ToPoa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Joukkueeseen lisäkokemusta tuo paluun Korisliiga-kentille tekevä Henna Salomaa. Lisäksi seura solmi sopimuksen Kelsey McCluren kanssa.

6.9.2021 08:37 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajaksi valittu Linda-Lotta Lehtoranta jatkaa Peli-Karhuissa

Hallitseva Suomen mestari sai iloisia uutisia, kun naisten maajoukkueen takapelaaja Linda-Lotta Lehtoranta solmi yksivuotisen jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa.

3.9.2021 08:30 Naisten Korisliiga

EBT:lle tärkeitä jatkosopimuksia: Vesiluoma, Mäntylä ja Niinikoski jatkavat

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Espoo Basket Team on solminut jatkosopimukset Lotta Vesiluoman, Kiia Mäntylän ja Amanda Niinikosken kanssa. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Juliana Haddad ja Roberta Björnman.

25.8.2021 08:55 Susiladies

Liisa Taponen on sitoutunut Illinoisin yliopistoon

Kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä loistodebyyttikauden naisten Korisliigassa pelannut Liisa Taponen, 19, on tehnyt suullisen sitoumuksen University of Illinoisin kanssa. Susiladiessa tulikasteensa tänä kesänä saanut Taponen siirtyy Yhdysvaltojen yliopistosarjaan syksyllä 2022.

5.8.2021 09:07 Naisten Korisliiga

Upea ura jatkuu: Taru Tuukkanen vahvistamaan ToPoa

Suomalaisen naiskoripalloilun ikoni, Taru Tuukkanen, on solminut vuoden mittaisen sopimuksen kasvattajaseuransa kanssa. Tuukkanen tekee paluun seuran edustusjoukkueeseen yli kymmenen vuoden tauon jälkeen.

26.7.2021 08:23 Naisten Korisliiga

Rashida Timbilla vahvistaa Kouvottaria – Elli Salovaara jatkaa

Naisten Korisliigan Kouvottaret on solminut tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen kanadalaisen 185-senttisen Rashida Timbillan, 28, kanssa. Timbillan lisäksi takapelaaja Elli Salovaara, 20, jatkaa Kouvolassa myös tulevalla kaudella.

23.7.2021 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy lokakuun alussa ja mestari on selvillä viimeistään 26.4.2022. Myös naisten Korisliigassa siirrytään formaattiin, jossa joukkueet jaetaan tammikuussa ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

17.7.2021 13:21 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi jatkosopimusta. Viime kausien luottopelaaja Magdalene Agyei, 22, jatkaa joukkueessa, jonka lisäksi myös Meri Damoiseaux, 20, on solminut jatkosopimuksen ToPon kanssa.

14.7.2021 13:03 Naisten Korisliiga

Elena Melto tekee paluun Lappeenrannan Catziin

Naisten Korisliigan Catz Lappeenranta sai riveihinsä kovan luokan paluumuuttajan, kun kaksi edellistä kautta Peli-Karhuissa pelannut Elena Melto, 35, palaa kasvattajaseuraansa. Melton ja Catzin välinen sopimus on yksivuotinen.

12.7.2021 14:43 Naisten Korisliiga

Vuoden kehittynein pelaaja Roosa Kosonen siirtyy Forssan Alkuun

Naisten Korisliigan kauden 2020/21 kehittyneimmäksi pelaajaksi valittu Roosa Kosonen, 21, siirtyy Catz Lappeenrannasta Forssan Alkuun. Alku on myös tehnyt sopimuksen Tampereen Pyrinnöstä siirtyvän Tinna Rantalaisen kanssa.

28.6.2021 11:06 Susiladies

Minna Sten on päättänyt lopettaa koripallouransa

Kaksinkertainen naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaaja, kolminkertainen Suomen mestari ja 76 naisten maaottelua pelannut Minna Sten, 33, on päättänyt lopettaa uransa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

7.5.2021 14:40 Naisten Korisliiga

Linda-Lotta Lehtoranta on naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, mestari Peli-Karhut rohmusi palkintoja

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 29-vuotiaan Linda-Lotta Lehtorannan sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Suomen mestari Peli-Karhujen edustajia palkittiin neljässä kategoriassa.

5.5.2021 10:22 Naisten Korisliiga

Tähtipelaaja Zykera Rice vuoden jatkosopimukseen Peli-Karhujen kanssa

Tuore Suomen mestari Peli-Karhut solmi jatkosopimuksen Gonzagan yliopiston kasvatin Zykera Ricen kanssa.

29.4.2021 12:14 Naisten Korisliiga

Mestaruushaastattelussa Roosa Lehtoranta: ’’ Sillä on iso merkitys, että ensimmäinen mestaruus tulee siellä, mistä kaikki on lähtöisin’’

Kotkan Peli-Karhut juhli sunnuntaina Suomen mestaruutta. Joukkueen riveissä ensimmäisestä mestaruudestaan pääsi nauttimaan seuran oma kasvatti Roosa Lehtoranta.

25.4.2021 17:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei Suomen mestaruuden

Finaalisarjan neljäs ottelu pelattiin Espoossa. Peli-Karhut nousi toisella puoliajalla voittoon 75-57 ja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Joukkue voitti kauden aikana kaiken mahdollisen, sillä se vei tällä kaudella myös Suomen cupin.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

22.4.2021 20:10 Naisten Korisliiga

Hongalle avausvoitto finaalisarjassa

Kotkan Peli-Karhuilla oli mahdollisuus ratkaista Suomen mestaruus suoraan kolmessa ottelussa. Vierasjoukkue ei kuitenkaan tähän suostunut ja hallitsi päivän ottelua oikeastaan alusta loppuun. Ratkaisu siirtyi ainakin neljänteen peliin, kun Honka voitti 90-64.

20.4.2021 09:10 Erotuomarit

Naisten toisessa finaalissa tehtiin historiaa: naispuolinen nelikko vastasi oikeuden jakamisesta

Tapiolan Hongan ja Peli-Karhujen toisessa finaalissa tehtiin suomalaista korishistoriaa, kun ottelun koko erotuomarikolmikko sekä komissaari olivat naisia.

Näytä lisää vastaavia