Naisten Korisliigan ennakko 1/4: HyPo ja Veto hamuavat pudotuspeleihin, Pyrintö tahtoo säilyttää liigapaikan

30.9.2014 Naisten Korisliigan kausi 2014/15 pyörähtää käyntiin lauantaina täyden kierroksen merkeissä. Kolmesta nousijajoukkueesta Hyvinkään Ponteva lähtee kauteen pudotuspelit mielessään Taru Tuukkasen johdolla, ja Vimpelin Veto luottaa joukkueen vahvaan kemiaan playoff-paikkoja metsästäessä. Tampereen Pyrinnöllä on mielessä liigapaikan uusiminen.

Taru Tuukkanen johdattaa HyPon playoff-jahtiin.

Pontevan kantaviin voimiin kuuluu myös Moona Hämäläinen.

Espoosta siirtynyt Meral Bedretdin tuo Pyrintöön iskuvoimaa.

"Ipe" Rantasen koutsaama Pyrintö lähtee kauteen takamatkalta.

Ulriikka Nuolikosken mukaan Vimpelin Veto luottaa joukkueen kemiaan. Kuvat: Francois Perthuis, Tytti Nuoramo & Matti O. Koskinen.

Mielenkiintoisen sekoituksen potentiaalia ja kokemusta kentälle juoksuttava Hyvinkään Ponteva on nousijajoukkueista kenties todennäköisimmin pudotuspeleihin itsensä selvittävä joukkue.

– Tämä kausi tulee olemaan minulle hyvin erilainen. Viime kaudella PeKassa lähdetiin pelaamaan mestaruudesta ja usein peleissä oli kyse enemmän marginaalista kuin siitä kumpi voittaa. Nyt on hieman eri tilanne, toteaa yksi Suomen kaikkien aikojen koripalloilijoista, Taru Tuukkanen.

Tuukkasen (192cm/36v) rooli on kieltämättä hieman normaalista poikkeava, mutta kenties juuri sellainen mitä nuori HyPo ennen kaikkea tarvitsee. Esimerkiksi lupaavan -95 syntyneiden viisikon (Venla Laakso, Ella Pirttinen, Nora Maxhuni, Anni Jämsä ja Moona Hämäläinen) kannalta on äärimmäisen iso asia päästä näkemään läheltä, miten kokenut ammattilainen tekee töitä päivästä toiseen. Myös pelillisen johtajan rooli yhdessä takamies Kaisa Höökin (173/33) kanssa tulee olemaan iso.

Päävalmentaja Tero Niskanen on myös luonnollisesti tyytyväinen Tuukkasen saapumisesta Hyvinkäälle. Tuukkasen kaltainen pelaaja tuo muutakin lisää joukkueelle kuin vain pisteitä tulostaululle.

– Taru oli tärkeä avaus kesän rekrytoinneille. Hänen tulonsa myötä moni asia loksahti paikalleen. Taru on tuonut kokemusta, antaa paljon tulevaisuudennäkymiä nuoremmille pelaajille. Tarun kaltainen kokenut pelaaja antaa paljon myös coachille, Niskanen pyörittelee.

– Lähdetään pudotuspelipaikasta taistelemaan, yksi ottelu kerrallaan, Niskanen toteaa.

Pyrintö sarjapaikkaa säilyttämään

Vasta kesäkuussa sarjapaikan saanut Tampereen Pyrintö lähtee kauteen haastavasta tilanteesta. Korisliigaan valmistautuminen saatiin käyntiin toivottua myöhemmin, eivätkä joukkueen viime kauden parhaat pistenaiset Roosa Lukkarinen ja Noora Suomilammi jatka joukkueessa.

– Valmistautumisaika sarjaan on ollut lyhyt: saimme sarjapaikan kesäkuussa ja itse lähdin mukaan kesäkuun lopussa. Jos ajatellaan, että huippu-urheilu on ympärivuotista toimintaa, niin takamatkalta lähdemme. Pitkällä aikavälillä tavoite on kuitenkin vakiinnuttaa sarjapaikka ja vakiinnuttaa Naisten Korisliiga -ohjelma seuraan, niputtaa Pyrinnön päävalmentaja Ilpo Rantanen.

Toivoton joukkueen tilanne ei kuitenkaan ole. Laituri Kaisa Lindin (180cm/26v) ja takamies Meral Bedretdinin (174/21) saapumisten myötä joukkueella on riittävästi laatua haastamaan sarjan keskikastin joukkueita.

Viime kaudella Jyväskylässä HoNsUn paidassa Korisliigaa pelannut Lind tuo Pyrinnön joukkueeseen tarvittavaa liigakokemusta ja monipuolisuutta hyökkäyspäähän. Viime kauden 8,8 pisteen ja 4,6 levypallon keskiarvoilla pelannut Lind lähtee hyvillä mielin alkavaan liigakauteen.

– Hyvin erilaista ollut kuin Jyväskylässä, koska olemme todella nuori joukkue. Ensivaikutelma on kuitenkin ollut hyvä, tavoitteena on haastaa näitä kokeneempia joukkueita sarjassa. Lind listaa.

– Meidän pitää pystyä aggressiivisella puolustuksella haastamaan kokeneempia joukkueita. Haemme vielä vähän, että mikä on se meidän juttumme, Lind avaa.

Vahvistusta korin alle Pyrintö hankki Caldwell Collegesta lähtöisin olevasta sentteristä Jeanette Andersonista (183/23).

Vimpelillä nuori, mutta yhtenäinen joukkue

– Vahvuus on, että olemme pelanneet ihan kuusivuotiaasta pelanneet yhdessä. Semmoinen kemia, jota ei välttämättä muulla tavalla saa, kun kasvamalla keskenään, Vimpelin Vedon Ulriikka Nuolikoski sanoo.

Nuoren joukkueen vahvuus on varmasti juuri tuo. Pudotuspelipaikoista taistelemaan lähtevä Veto ei paperilla ole välttämättä kaikkien mielestä pudotuspelijoukkue, mutta etenkin kauden alkupuolella joukkue voi hyvinkin ottaa koviakin päänahkoja joukkueista, jotka eivät ole samalla tavalla yhtenäinen porukka kuin Veto.

Vedon ympärillä vallitsee innostunut ja positiivinen tunnelma kauden alla. Nuoren ryhmän johtohahmoihin kuuluva Nuolikoski ainakin lähtee optimistisena kauteen.

– Todella odottavat tunnelmat näin ennen kautta. Olen yksi niistä pelaajista, jotka ovat liigaa aikaisemmin pelanneet. Koitan auttaa minkä pystyn ja olla johtohahmo. Olemme ihan aikataulussa, nyt vain odotetaan sarjan alkua, Nuolikoski linjaa.

Vedon valmentajan Jarkko Havun tavoitteet kauteen ovat selkeät. Sarjapaikan säilytys on tietysti ensimmäinen tavoite, mutta se toteutuu pudotuspeleihin pääsemällä. Nousijajoukkueella on kuitenkin aina omat haasteensa kauteen lähdettäessä.

– Meillä on urheilullinen ja nopea joukkue. Tavoitteemme on pudotuspelit. On tämä silti haastavampi tilanne viime kauteen verrattuna monessa mielessä. Emme ihan tarkasti vielä tiedä, että mihin olemme lähteneet mukaan, mutta syyskaudella se selviää, Havu kertaa.

Vahvistuksia seura on hakenut laiturin tontille kovan pistenaisen Breanna Salleyn (180/26) muodossa. Salleyn lisäksi joukkue on vahvistanut korin alustaansa sentteri India Hairstonilla (190/22).

 
5.2.2020 15:15 Naisten Korisliiga

HBA-Märskyn Awak Kuier on Naisten Korisliigan tammikuun pelaaja

Awak Kuier on valittu Naisten Korisliigan tammikuun pelaajaksi. Valinta on 18-vuotiaalle Kuierille uran ensimmäinen.

26.1.2020 21:03 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin mestaruus Kotkaan

Yli tuhatpäinen yleisö oli saapunut seuraamaan naisten Suomen Cupin finaalia Kouvolan Jatke Areenalle. Kotijoukkueen fanit joutuivat kuitenkin pettymään, kun Peli-Karhut pääsi juhlimaan mestaruutta 96-82.

24.1.2020 13:14 Suomen Cup

Ennakko: Naisten Suomen Cupin finaalissa luvassa huima Kymenlaakson paikalliskamppailu

Kouvottaret kohtaa sunnuntaina Kouvolan Jatke Areenalla Peli-Karhut. Ottelu alkaa kello 19.00 ja se on nähtävissä YLE TV2:ssa suorana lähetyksenä. Voittajajoukkueelle on luvassa 10.000 euron pääpalkinto.

16.1.2020 21:13 Naisten Korisliiga

HBA-Märsky kaatoi Hongan - Awak Kuierilla huimat tilastot

HBA-Märsky kesti vierasjoukkueen kirin ja voitti 83-78. Voiton kulmakivenä toimi Awak Kuier, joka teki 47 pistettä

13.1.2020 10:15 Naisten Korisliiga

Joulukuun kuukauden pelaajan Elena Melton mukaan joukkueella on edelleen varaa parantaa peliään

Joulukuussa Naisten Korisliigan pelaajaksi valittiin Peli-Karhujen Elena Melto. Hän on matkustanut Lappeenrannan ja Kotkan välillä koko kauden ajan, mutta se ei ole näkynyt hänen otteissaan.

2.1.2020 09:24 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille kärkipaikan ratkaissut Elena Melto on Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja

Sarjakärki Peli-Karhuja edustava 24,3 pistettä ja 30,3:n teholukeman tilastoinut Elena Melto valittiin Naisten Korisliigassa joulukuun pelaajaksi.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.12.2019 21:29 Naisten Korisliiga

Kuier palasi kentälle, mutta Louin veti pidemmän korren – Honka ja ToPo illan voittajat

Naisten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Tapiolan Honka ja Torpan Pojat. HBA-Märskyn Awak Kuier palasi takaisin pelikentille, mutta Alex Louinin johtama ToPo oli lukiolaisille liikaa.

14.12.2019 21:21 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvisti johtoaan Naisten Korisliigassa – Claire Lamunu loukkaantui, mutta 17-vuotias Henriikka Vähäuski paikkasi huippusuorituksella

Voittajia Naisten Korisliigassa olivat tänään Kouvottaret, Catz Lappeenranta ja Tapiolan Honka. Illan näyttävin sentterien kaksintaistelu käytiin yli 20 vuotta pelanneen Taru Tuukkasen ja vasta 17-vuotiaan Henriikka Vähäuskin välillä.

12.12.2019 20:54 Naisten Korisliiga

Vimpelin Veto oli vedossa – Amy Griffinillä ennätyksiä hipova 58:n teholukema

Naisten Korisliigan toiseksi viimeistä sijaa pitävä Vimpelin Veto haki HBA-Märskyn luota reilun 58–91-voiton. Ottelun tehosankari oli Amy Griffin.

3.12.2019 10:12 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja jälleen Kouvottarista – marraskuun valinta on Camille Zimmerman

Kouvottarissa kovaa jälkeä tehnyt Camille Zimmerman on Naisten Korisliigan marraskuun pelaaja.

1.12.2019 19:49 Naisten Korisliiga

Yllätyskäänne Kymenlaakson derbyssä – Peli-Karhut katkaisi Kouvottarien voittoputken yli 50 pisteen voitossa

Peli-Karhut järjesti yllätyksen Kotkassa katkaisemalla Kouvottarien voittoputken kymmeneen otteluun ja nappaamalla samalla sarjataulukon kärkipaikan itselleen.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

9.11.2019 20:43 Naisten Korisliiga

EBT juhli sarjapisteitä kotonaan, Kouvottaret ja Catz voittivat vieraskentillä

Kouvolalaisjoukkue jatkaa yhä sarjakärjessä ilman ainuttakaan tappiota.

8.11.2019 10:38 Naisten Korisliiga

Lokakuun pelaaja Claire Lamunu ei tyydy voittoputkesta huolimatta – ugandalaissentterin vapaa-aika kuluu Kouvolassa avantouimalla

Claire Lamunu valittiin kuukauden pelaajaksi Naisten Korisliigassa toisen perättäisen kerran. Edellinen valinta tuli viime runkosarjan viimeisenä kuukautena. Hänen edustamansa Kouvottaret porskuttaa parhaillaan sarjan kärjessä 7–0-tuloksella, mutta Lamunu sanoo, että työtä on silti tehtävänä kevättä ajatellen.

2.11.2019 19:42 Naisten Korisliiga

Kuukauden pelaaja Lamunu loisti Kouvottarien seitsemännessä perättäisessä voitossa – ToPon Louinilla 43 pisteen ilta

Naisten Korisliigan hallitseva kuukauden Claire Lamunu teki vaikuttavaa työtä Kouvottarien kaataessa Vimpelin Vedon. Illan muita voittajia olivat Lappeenrannan Catz ja Torpan Pojat.

24.10.2019 21:50 Naisten Korisliiga

HBA rökitti ToPon Naisten Korisliigan helsinkiläiskohtaamisessa

Huippulupaus Awak Kuier oli raivokkaana korin alla, kun HBA Märsky kukisti illan ainoassa ottelussa Torpan Pojat 84–62.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

12.10.2019 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut mätti tulostaululle tylyt lukemat viime kauden finaalistien kohtaamisessa

Peli-Karhut ei jättänyt epäselvyyttä iskukyvystään, kun se kaatoi viime vuoden finaalistien kohtaamisessa Catzin 82-43. Lauantaina toisessa ottelussa Kouvottaret jatkoi voittokulkuaan HyPon kustannuksella.

11.10.2019 21:14 Naisten Korisliiga

Forssan Alku kaatoi ToPon kärkiottelussa, kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla

Naisten Korisliigan perjantain ainoassa kohtaamisessa kauden tappiotta aloittaneet Forssan Alku ja Torpan Pojat kohtasivat toisensa. Tiukka ottelu ratkesi vasta päätösneljänneksellä FoA:n 87-80-voittoon.

Näytä lisää vastaavia