Naisten Korisliigan ennakko 2/4: Riento, Honka ja Alku haastajina kauteen

1.10.2014 Vahvoilla korinaluspelaajilla varusteltu Turun Riento, naisten maajoukkuelaituri Krista Grossin juuri ennen kauden alkua riveihinsä saanut Tapiolan Honka sekä paluuta mitalikantaan virittelevä Forssan Alku luottavat uuden kauden alkaessa perinteisiin, pyyteettömään työntekoon sekä yllätyskypsyyteensä.

193-senttinen Elli Koskinen kuuluu Turun RIennon kulmakiviin.

Minna Sten palaa HoNsUsta Alun paitaan.

Nuorten maajoukkuetaituri Noora Parttimaa tuo Alkuun lupausta ja tulivoimaa.

Krista Gross on väkevä vahvistus Tapiolan Hongalle.

Tuuli Menna on kasvanut Hongan avainpelaajistoon. Kuvat: Francois Perthuis, Oma Design & Ville Vuorinen.

Turun Riennon viime kausi oli vähintäänkin hankala. Neljä voittoa kauden aikana saavuttanut turkulaisryhmä lähtee kuitenkin toiveikkaana uuteen kauteen.

Nuoren joukkueen ehdoton vahvuus ovat sen sentterit, jotka ovat Elli Koskisen (193cm/18v) johdolla taas vuoden kokeneempia ja valmiimpia liigapelaajia. Nuorten maajoukkueen kanssa kesällä pelannut Koskinen on optimistinen kauden alla, eikä joukkueen vahvuudesta ole hirveästi kysymysmerkkejä.

– Kesällä on treenattu paljon ja on sujunut ihan hyvin. Palaset alkavat pikkuhiljaa loksahtelemaan paikoilleen. Meidän vahvuutemme tulevat varmasti löytymään aggressiivisesta puolustuksesta, jota ollaan viime aikoina paljon harjoiteltu. Joukkueen tavaramerkki tulee myös olemaan loppuun asti yrittäminen, Koskinen linjaa.

Päävalmentaja Jukka Valpola muistuttaa, että vaikka joukkueesta poistui kesän aikana pelaajia, mm. Sofia Pelander Tshekkiin Slovanka MB:n riveihin, on ryhmässä silti potentiaalia.

– Joukkueemme on nuori, mutta uskon, että meillä on iskukykyinen ryhmä. Kesällä muutama avainpelaaja lähti, mutta turha poislähtijöiden perään on murehtia. Uskon, että pystymme haastamaan sarjassa muut. Jokaista peliä lähdetään voittamaan ja katsotaan keväällä sitten mihin se riittää, Valpola summaa.

Vahvistuksiksi joukkueen riveihin on hankittu amerikkalaispelaajat Shafontaye Myers (takamies, 173/22) sekä Amber Moore (laituri, 180/23).

Forssan Alku yrittää palata mitalikantaan

Viirit Feeniks-hallin seinässä muistuttavat vielä Forssan Alun 1990-luvun – ja 2000-luvun alkuvuosien – loisteesta, mutta tätä kirjoitettaessa forssalaisjoukkueen kultaisista vuosista on ehtinyt vieriä rutkasti vuosia.

Se loiste ei kuitenkaan helpolla unohdu, ja perinteikkään seuran luonnollinen tavoite onkin palata ainakin välieräjoukkueeksi niin nopeasti kuin mahdollista.

– Tavoitteemme on palata mitalikantaan. Se on ihan realismia, kunhan vain saamme harjoittelun käyntiin ja joukkuepelaamista kuntoon, vakuuttaa Alun valmentaja Rami Salonen.

Täysin ongelmitta joukkueen valmistautuminen tulevaan kauteen ei ole kuitenkaan sujunut. Lähtijöiden listalta löytyy Hyvinkäälle siirtynyt Anni Jämsä, Xavierin yliopistoon päässyt Anniina Äijänen sekä luotettava takamies Katri Menna. Lisäksi joukkuetta on koetellut kesän mittaan vähän tavanomaisempikin ongelma.

– Sairastellessa on valitettavasti mennyt osa kesästä, ärhäkkä flunssa kaatanut lähes koko joukkueen. Aloitusviisikon tasolla tapahtui kesällä isokin muutos, mutta vaihtopelaajien kanssa ei, Salonen kertaa.

Pelaajaliikenne on Alun kohdalla käynyt myös sisäänpäin. Jyväskylästä ja Kotkasta joukkueen vahvuuteen siirtyivät sentterit Minna Sten (190/26) sekä Juta Jahilo (186/29). BC Nokian todella lupaava, -98 syntynyt ja 170-senttinen takamies Noora Parttimaa vahvistaa joukkueen takamiesosastoa.

Amerikkalaisvahvistuksina joukkueeseen on hankittu takamies Dequesha McClanahan (170/22) sekä laituri Katie Young (180/22).

Tapiolan Honka joukkueena eteenpäin

"Joukkue" on se sana, jonka nimeen Tapiolan Hongan riveissä vannotaan. Kaikissa puheissa ennen kauden alkua on painotettu koko joukkueen panoksen merkitystä, mikäli joukkue aikoo menestyä tulevalla kaudella.

– Olemme nuoria ja pieniä, mutta joukkueessa on hyvä kemia, jolla pystymme varmasti korvaamaan monta asiaa, uskoo Hongan yhdysvaltalainen takamies Jennifer Schlott.

Yliopistosarja NCAA:n neljänneksi paras korintekijä menneellä kaudella ollut Schlott (168/23) tuo Honkaan ennen kaikkea pelillistä johtajuutta.

– Oma roolini on pelintekijä. Minulta odotetaan pallon jakamista ja johtamista kentällä. Olen tottunut kantamaan vastuuta myös korinteosta, joten pisteitäkin voi minulta odottaa, Schlott listaa.

Schlottin lisäksi Honka saa riveihinsä kovan luokan vahvistuksen, kun maajoukkuelaituri Krista Gross (183/23) liittyy joukkueen kokoonpanoon tulevaksi kaudeksi. Gross pelasi viime kauden Italiassa Saces Dike Napolin riveissä, jossa syntyi 19 ottelussa tehot 11,5 pistettä ja 10,2 levypalloa. Gross pelasi kesällä naisten maajoukkueessa kaikki EM-karsintapelit ja teki niissä keskimäärin 7,0 pistettä ja repi 6,3 levypalloa.

Grossin ja Schlottin tasoiset pelaajat tuovat Hongan nuorelle kaartille pelillisen johtajuuden lisäksi malliesimerkin, miten ammattilaistason pelaajat tekevät töitä päivästä toiseen. Etenkin U18 -maajoukkueesta tuttu nelikko Emilia Helle (170/18), Elina Koskimies (180/18), Tuuli Menna (182/18) ja Iina Salmenkivi (182/18) saavat arvokasta kokemusta ja oppia läpi kauden.

– Pelaajamme ovat nuoria, mutta myös kehityskykyisiä ja -haluisia, innokkaita ja mukavia tyyppejä. Olemme halunneet joukkueeseen nimenomaan sellaisia pelaajia, jotka haluavat olla meillä, ovat hyviä harjoittelijoita ja haluavat kehittyä pelaajina, painottaa Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu.

 
22.4.2021 20:10 Naisten Korisliiga

Hongalle avausvoitto finaalisarjassa

Kotkan Peli-Karhuilla oli mahdollisuus ratkaista Suomen mestaruus suoraan kolmessa ottelussa. Vierasjoukkue ei kuitenkaan tähän suostunut ja hallitsi päivän ottelua oikeastaan alusta loppuun. Ratkaisu siirtyi ainakin neljänteen peliin, kun Honka voitti 90-64.

20.4.2021 09:10 Erotuomarit

Naisten toisessa finaalissa tehtiin historiaa: naispuolinen nelikko vastasi oikeuden jakamisesta

Tapiolan Hongan ja Peli-Karhujen toisessa finaalissa tehtiin suomalaista korishistoriaa, kun ottelun koko erotuomarikolmikko sekä komissaari olivat naisia.

19.4.2021 20:16 Naisten Korisliiga

PeKa otti toisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen

Finaalien toinen ottelu pelattiin Espoossa. Honka oli pitkään ottelussa kuskin paikalla, mutta lopulta voitto matkasi Kotkaan 82-77. PeKa:lla on mahdollisuus varmistaa Suomen mestaruus torstaina.

19.4.2021 13:30 NCAA

Emerita Mashaire siirtyy tulevaksi kaudeksi Cincinnatin yliopiston vahvuuteen

HBA-Märskyssä kautensa päättänyt, Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Emerita Mashaire, 20, on sitoutunut Cincinnatin yliopistoon, jonne hän siirtyy tulevaksi kaudeksi. Leppävaaran Pyrinnön kasvatti pussitti HBA:lle naisten Korisliigassa 9,1 pistettä per ottelu.

17.4.2021 18:39 Naisten Korisliiga

Forssa nappasi pronssimitalit

EBT ja Forssan Alku päättivät kautensa pronssiottelussa, joka pelattiin Espoossa. FoA oli parempi ja päätti kautensa voittoon 74-55.

17.4.2021 12:56 Naisten Korisliiga

Elena Melto kovaan rajapyykkiin, Peli-Karhut sivusi pudotuspelien kolmosennätystä

Naisten Korisliigan avausfinaalin vieneen Peli-Karhujen Elena Melto otti 200. riistonsa pudotuspelissä. PeKa tykitti 17 onnistunutta kolmen pisteen heittoa, joka sivuaa ennätystä.

16.4.2021 20:38 Naisten Korisliiga

PeKa ylivoimainen ensimmäisessä finaalissa

Naisten Korisliigan finaalit saatiin käyntiin Kotkassa. PeKa vei ottelua heti alusta asti ja nappasi voiton 101-68.

15.4.2021 10:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Honka haastaa kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneen PeKa:n

Finaaleissa kohtaavat runkosarjan voittaja Peli-Karhut ja kakkonen Tapiolan Honka. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa ja Ruutu näyttää kaikki finaalit monikameratuotantona.

13.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Honka pelaa Suomen mestaruudesta

Espoolaisjoukkueet ratkaisivat finaalipaikan kohtalon Hongan kotikentällä. Kotijoukkue otti toisen perättäisen voittonsa 74-62 ja eteni finaaleihin voitoin 3-2.

13.4.2021 08:18 Naisten Korisliiga

Honka ja EBT ratkaisevat finaalipaikan – huippuottelu monikameratuotantona Ruudussa tänään

Naisten Korisliigan viides ja ratkaiseva välierä Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin välillä pelataan tänään. Ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 18.00.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

10.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Espoolaisten välieräsarja viidenteen peliin

EBT:llä oli mahdollisuus varmistaa finaalipaikka kotikentällään. Honka kuitenkin kesti kotijoukkueen päätösjakson rynnistyksen ja finalisti ratkeaa viidennessä pelissä.

7.4.2021 20:42 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin – EBT:llä mahdollisuus samaan lauantaina

Ensimmäinen välieräsarja saatiin päätökseen, kun Peli-Karhut eteni finaaleihin suoraan voitoin 3-0. Espoo Basket Team voi varmistaa finaalipaikkansa lauantaina.

7.4.2021 09:30 Naisten Korisliiga

Hongan ja EBT:n 3. välierä monikameratuotantona Ruudussa keskiviikkona

Naisten Korisliigan kolmannet välieräottelut pelataan tänään. Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 19.00.

4.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuilla katkon paikka keskiviikkona – EBT vei trillerin

Välieräsarjoissa pelattiin toiset ottelut. PeKa nappasi jo toisen voittonsa, kun taas EBT tasoitti espoolaisten välisen sarjan.

3.4.2021 08:25 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkaselle 1000 playoff-pistettä täyteen

Tapiolan Honkaa edustava Taru Tuukkanen ylsi 1000 pudotuspeliottelupisteen rajapyykkiin perjantaina Hongan välieräavauksessa EBT:tä vastaan.

2.4.2021 15:39 Naisten Korisliiga

Kolmannen jakson heittopeli siivitti Hongan voittoon

Kahden espoolaisjoukkueen välieräsarja saatiin käyntiin Hongan kotikentällä. Kotijoukkue ratkaisi voiton itselleen loistavan kolmannen jakson ansiosta ja vei ottelun 101-74.

1.4.2021 20:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan

Ensimmäinen välieräpari saatiin käyntiin Kotkassa, jossa Peli-Karhut sai vieraakseen Forssan Alun. Vierasjoukkue oli ottelussa pitkään kuskin paikalla, mutta lopulta PeKa onnistui nousemaan voittoon 91-85.

1.4.2021 09:06 Naisten Korisliiga

Tapiolan Honka EBT taistelevat Espoon paremmuudesta ja finaalipaikasta

Tapiolan Honka ja EBT sijoittuivat sijoille kaksi ja kolme. Molempien joukkueiden edellisistä mitalipeleistä on vierähtänyt useampi vuosi. Välieräsarja pyörähtää käyntiin Ruudussa perjantaina klo 14.00.

31.3.2021 15:00 Naisten Korisliiga

Menestymään tottuneet Peli-Karhut ja Forssan Alku vastakkain välieräsarjassa

PeKa lähtee ennakkosuosikkina välieräsarjaan Forssan Alkua vastaan. Sarjassa pallo nousee ilmaan torstaina klo 18:30 ja kaikki ottelut ovat nähtävissä Ruutu-palvelun kautta.

Näytä lisää vastaavia