Naisten Korisliigan ennakko 2/4: Riento, Honka ja Alku haastajina kauteen

1.10.2014 Vahvoilla korinaluspelaajilla varusteltu Turun Riento, naisten maajoukkuelaituri Krista Grossin juuri ennen kauden alkua riveihinsä saanut Tapiolan Honka sekä paluuta mitalikantaan virittelevä Forssan Alku luottavat uuden kauden alkaessa perinteisiin, pyyteettömään työntekoon sekä yllätyskypsyyteensä.

193-senttinen Elli Koskinen kuuluu Turun RIennon kulmakiviin.

Minna Sten palaa HoNsUsta Alun paitaan.

Nuorten maajoukkuetaituri Noora Parttimaa tuo Alkuun lupausta ja tulivoimaa.

Krista Gross on väkevä vahvistus Tapiolan Hongalle.

Tuuli Menna on kasvanut Hongan avainpelaajistoon. Kuvat: Francois Perthuis, Oma Design & Ville Vuorinen.

Turun Riennon viime kausi oli vähintäänkin hankala. Neljä voittoa kauden aikana saavuttanut turkulaisryhmä lähtee kuitenkin toiveikkaana uuteen kauteen.

Nuoren joukkueen ehdoton vahvuus ovat sen sentterit, jotka ovat Elli Koskisen (193cm/18v) johdolla taas vuoden kokeneempia ja valmiimpia liigapelaajia. Nuorten maajoukkueen kanssa kesällä pelannut Koskinen on optimistinen kauden alla, eikä joukkueen vahvuudesta ole hirveästi kysymysmerkkejä.

– Kesällä on treenattu paljon ja on sujunut ihan hyvin. Palaset alkavat pikkuhiljaa loksahtelemaan paikoilleen. Meidän vahvuutemme tulevat varmasti löytymään aggressiivisesta puolustuksesta, jota ollaan viime aikoina paljon harjoiteltu. Joukkueen tavaramerkki tulee myös olemaan loppuun asti yrittäminen, Koskinen linjaa.

Päävalmentaja Jukka Valpola muistuttaa, että vaikka joukkueesta poistui kesän aikana pelaajia, mm. Sofia Pelander Tshekkiin Slovanka MB:n riveihin, on ryhmässä silti potentiaalia.

– Joukkueemme on nuori, mutta uskon, että meillä on iskukykyinen ryhmä. Kesällä muutama avainpelaaja lähti, mutta turha poislähtijöiden perään on murehtia. Uskon, että pystymme haastamaan sarjassa muut. Jokaista peliä lähdetään voittamaan ja katsotaan keväällä sitten mihin se riittää, Valpola summaa.

Vahvistuksiksi joukkueen riveihin on hankittu amerikkalaispelaajat Shafontaye Myers (takamies, 173/22) sekä Amber Moore (laituri, 180/23).

Forssan Alku yrittää palata mitalikantaan

Viirit Feeniks-hallin seinässä muistuttavat vielä Forssan Alun 1990-luvun – ja 2000-luvun alkuvuosien – loisteesta, mutta tätä kirjoitettaessa forssalaisjoukkueen kultaisista vuosista on ehtinyt vieriä rutkasti vuosia.

Se loiste ei kuitenkaan helpolla unohdu, ja perinteikkään seuran luonnollinen tavoite onkin palata ainakin välieräjoukkueeksi niin nopeasti kuin mahdollista.

– Tavoitteemme on palata mitalikantaan. Se on ihan realismia, kunhan vain saamme harjoittelun käyntiin ja joukkuepelaamista kuntoon, vakuuttaa Alun valmentaja Rami Salonen.

Täysin ongelmitta joukkueen valmistautuminen tulevaan kauteen ei ole kuitenkaan sujunut. Lähtijöiden listalta löytyy Hyvinkäälle siirtynyt Anni Jämsä, Xavierin yliopistoon päässyt Anniina Äijänen sekä luotettava takamies Katri Menna. Lisäksi joukkuetta on koetellut kesän mittaan vähän tavanomaisempikin ongelma.

– Sairastellessa on valitettavasti mennyt osa kesästä, ärhäkkä flunssa kaatanut lähes koko joukkueen. Aloitusviisikon tasolla tapahtui kesällä isokin muutos, mutta vaihtopelaajien kanssa ei, Salonen kertaa.

Pelaajaliikenne on Alun kohdalla käynyt myös sisäänpäin. Jyväskylästä ja Kotkasta joukkueen vahvuuteen siirtyivät sentterit Minna Sten (190/26) sekä Juta Jahilo (186/29). BC Nokian todella lupaava, -98 syntynyt ja 170-senttinen takamies Noora Parttimaa vahvistaa joukkueen takamiesosastoa.

Amerikkalaisvahvistuksina joukkueeseen on hankittu takamies Dequesha McClanahan (170/22) sekä laituri Katie Young (180/22).

Tapiolan Honka joukkueena eteenpäin

"Joukkue" on se sana, jonka nimeen Tapiolan Hongan riveissä vannotaan. Kaikissa puheissa ennen kauden alkua on painotettu koko joukkueen panoksen merkitystä, mikäli joukkue aikoo menestyä tulevalla kaudella.

– Olemme nuoria ja pieniä, mutta joukkueessa on hyvä kemia, jolla pystymme varmasti korvaamaan monta asiaa, uskoo Hongan yhdysvaltalainen takamies Jennifer Schlott.

Yliopistosarja NCAA:n neljänneksi paras korintekijä menneellä kaudella ollut Schlott (168/23) tuo Honkaan ennen kaikkea pelillistä johtajuutta.

– Oma roolini on pelintekijä. Minulta odotetaan pallon jakamista ja johtamista kentällä. Olen tottunut kantamaan vastuuta myös korinteosta, joten pisteitäkin voi minulta odottaa, Schlott listaa.

Schlottin lisäksi Honka saa riveihinsä kovan luokan vahvistuksen, kun maajoukkuelaituri Krista Gross (183/23) liittyy joukkueen kokoonpanoon tulevaksi kaudeksi. Gross pelasi viime kauden Italiassa Saces Dike Napolin riveissä, jossa syntyi 19 ottelussa tehot 11,5 pistettä ja 10,2 levypalloa. Gross pelasi kesällä naisten maajoukkueessa kaikki EM-karsintapelit ja teki niissä keskimäärin 7,0 pistettä ja repi 6,3 levypalloa.

Grossin ja Schlottin tasoiset pelaajat tuovat Hongan nuorelle kaartille pelillisen johtajuuden lisäksi malliesimerkin, miten ammattilaistason pelaajat tekevät töitä päivästä toiseen. Etenkin U18 -maajoukkueesta tuttu nelikko Emilia Helle (170/18), Elina Koskimies (180/18), Tuuli Menna (182/18) ja Iina Salmenkivi (182/18) saavat arvokasta kokemusta ja oppia läpi kauden.

– Pelaajamme ovat nuoria, mutta myös kehityskykyisiä ja -haluisia, innokkaita ja mukavia tyyppejä. Olemme halunneet joukkueeseen nimenomaan sellaisia pelaajia, jotka haluavat olla meillä, ovat hyviä harjoittelijoita ja haluavat kehittyä pelaajina, painottaa Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu.

 
4.10.2018 14:59 Ajankohtainen

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

Kotkan Peli-Karhut juhlii naisten Korisliigan mestaruutta

Naisten Korisliigan mestari vuosimallia 2017/2018 on Kotkan Peli-Karhut. Kotkalaisjoukkue ratkaisi voiton venymällä naisten Korisliigan viidennen finaalin päätösneljänneksellä 69–56-voittoon.

27.4.2018 Haastattelu

Mestaruushaastattelussa Linda-Lotta Lehtoranta ja Megan Mullings: ”Maailman paras tunne”

Kotkan Peli-Karhut päätti kuluvan naisten Korisliigan kauden mestaruusjuhliin. Kotkalaisten kova tahtotaso toi joukkueelle mestaruuden lisäksi kauden ensimmäisen vierasvoiton Lappeenrannan Catzin kotihallista.

Peli-Karhut voittoon – naisten Korisliigan mestaruus ratkeaa viidennessä finaalissa

Kotkan Peli-Karhujen ilmiömäinen pelivire johti joukkueen voittoon Lappeenrannan Catzista naisten Korisliigan neljännessä finaaliottelussa. Peli-Karhut rynnisti 82–71-voittoon ja siirsi mestaruuden ratkaisun viidenteen finaaliotteluun.

Lappeenrannan Catz otti toisen kiinnityksen mestaruuteen

Lappeenrannan Catz nousi päätösjaksolla voittoon Kotkan Peli-Karhuista naisten Korisliigan kolmannessa finaalikamppailussa lukemin 79–68. Voitolla Catz johtaa finaalisarjaa 2–1. Mestaruus on katkolla ensimmäistä kertaa tiistaina Kotkan Karhuvuoressa.

Peli-Karhut murisi finaalisarjan tasoihin

Kotkan Peli-Karhut piti pintansa kotihallissaan naisten Korisliigan toisessa finaalikamppailussa Lappeenrannan Catzia vastaan. 79–72 -voitolla kotkalaiset tasoittivat ottelusarjan 1–1:een.

Naisten Korisliigan loput finaaliottelut YLE TV2:lla

Naisten Korisliigan loput finaaliottelut näkyvät YLE:n kanavilla TV2:ssa. Sarja jatkuu keskiviikkona Kotkan Peli-Karhun kotiottelulla.

Lappeenrannan Catz rouhi avausvoiton naisten Korisliigan finaaleissa

Naisten Korisliigan finaalisarja käynnistyi maanantaina. Lappeenrannan Catz urakoi Aleighsa Welchin vahvan esityksen avulla 72–60-voittolukemat.

15.4.2018 Haastattelu

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Catz kohtaa Peli-Karhut

Naisten Korisliigan finaalisarja vuosimallia 2017–2018 käynnistyy huomenna maanantaina 16. huhtikuuta. Lappeenrannan Catzin ja Kotkan Peli-Karhujen valmentajat odottavat finaalisarjasta kahden monipuolisen joukkueen kohtaamista.

Hyvinkään Ponteva louhi naisten Korisliiga -pronssia

Hyvinkään Ponteva nousi naisten Korisliigan pronssiottelun päätösneljänneksellä takamatkalta voittoon. Pronssiottelun voittonumerot kirjattiin hyvinkääläisille 63–59.

Catz ja Peli-Karhut raivasivat finaalipaikat naisten Korisliigassa

Naisten Korisliigan välieräsarjat ratkaistiin torstaina pudotuspelivaiheen viidensissä otteluissa. Lappeenrannan Catz pysäytti Hyvinkään Pontevan pitäen voittopisteet kotihallissa lukemin 68—56. Myös Kotkan Peli-Karhut urakoi viidennessä välierässä finaaleihin kaatamalla vierasparketilla Tapiolan Hongan numeroin 81—55.

Naisten Korisliigan välierät viidensiin otteluihin

Naisten Korisliigan neljännet välieräottelut pelattiin maanantai-iltana Hyvinkäällä ja Kotkassa. HyPo jatkoi kotivoittojen ottelusarjaa kaatamalla Catzin numeroin 74-71 (46-40) ja Honka piti Peli-Karhujen kirin kurissa, venyttämällä myös toisen ottelusarjan sen viidenteen otteluun 68-61 (34-30) -vierasvoiton turvin.

Honka venytti sarjan ratkaisua, Catz jälleen kotivoittoon

Naisten Korisliigan välierät etenivät perjantai-iltana kolmansiin otteluihinsa. 0-2 -tilanteessa iltaan lähtenyt Tapiolan Honka onnistui jatkamaan kevättään, joukkueen kaadettua Peli-Karhut kotonaan numeroin 68-43 (36-25). Lappeenrannassa Catz nousi 2-1 voitoin johtoon ottelusarjassa Hyvinkään Pontevaa vastaan vahvalla 80-65 (39-37) -kotivoitolla.

Peli-Karhuille toinen voitto naisten Korisliigan välierissä – Hyvinkään Ponteva tasoitti välieräsarjan

Naisten Korisliigan pudotuspelit jatkuivat tiistaina välierien toisella kierroksella. Hyvinkään Ponteva kavensi välieräsarjan Lappeenrannan Catzia vastaan 1–1:een väkivahvalla 87–52 -voitolla. Kotkan Peli-Karhujen ja Tapiolan Hongan trilleriottelu päättyi Peli-Karhujen 83–72 -voittoon.

Peli-Karhut ja Catz avausvoittoihin naisten Korisliigan välierissä

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät vauhdikkaasti lauantaina. Kotkan Peli-Karhut nujersi Tapiolan Hongan ensimmäisen välieräottelun jatkoajalla lukemin 74–65. Lappeenrannan Catz urakoi väkevän 77–63 -voiton Hyvinkään Pontevasta.

Lappeenrannan Catzin Aleighsa Welch on naisten Korisliigan maaliskuun pelaaja

Lappeenrannan Catz hurjasteli naisten Korisliigan runkosarjan päätökseen 4–0-voittotilastolla maaliskuussa varmistaen paikan välierissä jo ennen runkosarjan päätöstä. Kissalaumasta on erottunut kuluvalla kaudella pirteästi pelaava sentteri Aleighsa Welch, joka valittiin toistamiseen kuluvalla kaudella naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi.

29.3.2018 Haastattelu

Kotkan Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä: ”Lähdemme voittamaan jokaista peliä”

Kotkan Peli-Karhut pääsee viikon lepotauon jäljiltä haastamaan Tapiolan Honkaa naisten Korisliigan välierissä. Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä odottaa pudotuspelien huipennuksesta tiukkoja kamppailuja mitalinkiilto päätavoitteena.

27.3.2018 Haastattelu

Lappeenrannan Catzin päävalmentaja Mika Haakana: ”Tulossa kiinnostavat pudotuspelit”

Vain kahdesti naisten Korisliigan runkosarjan aikana kaatunut Lappeenrannan Catz pääsee aloittamaan pudotuspelit kovalla testillä hallitsevaa mestaria Hyvinkään Pontevaa vastaan. Catzin päävalmentaja Mika Haakana näkee, että välierissä pelaa neljä joukkuetta, joilla on tasaiset mahdollisuudet voittaa Suomen mestaruus.

27.3.2018 Haastattelu

Vimpelin Vedon Noora Järvikangas: ”Pudotuspelit olivat kauden tavoite"

Vimpelin Vedon kausi naisten Korisliigassa päättyi puolivälierävaiheeseen viime lauantaina Hyvinkään Pontevan taistellessa kolmannen voiton myötä välieriin. ViVen Noora Järvikangas näki kauden päätösottelussa paljon hyvää.

Hyvinkään Ponteva ja Kotkan Peli-Karhut naisten Korisliigan välieriin

Hyvinkään Ponteva ja Kotkan Peli-Karhut ottivat lauantaina kolmannet voitot puolivälierävastuksistaan edeten naisten Korisliigan välieriin. HyPo päihitti Vimpelin Vedon trilleriottelun loppusekunneilla kotihallissaan lukemin 82–77 ja Peli-Karhut kaahasi EBT:n ohitse 79—66-tuloksella.

Näytä lisää vastaavia