Naisten Korisliigan ennakko 4/4: PeKa kauteen kotkalaisin voimin, Catz neljättä peräkkäistä jahtaamassa

3.10.2014 12:01 Mestarisuosikkia ei tarvitse tälläkään kaudella kaukaa hakea. Lappeenrannan Catz on se joukkue jota muut yrittävät haastaa, muuttuneesta kokoonpanosta huolimatta. Viime vuosina lähimmäksi haastajana päässyt PeKa lähtee kauteen myös muuttuneella, kotkalaispainotteisella pelaajistolla.

Reetta Piipari saa Peli-Karhujen takakentällä vierelleen..

..ToPosta saapuneen Saara Wahlgrenin.

Jelena Reshetko on nuorentuneen Catzin kiintotähti..

..ja USA:sta palaava Noora Järvikangas joukkueen kantavia kotimaisia. Kuvat: Kai Kilappa, Tytti Nuoramo & Johan Paulin.

Peli-Karhujen kokoonpanolistaa kun katsoo, nousee yksi asia ylitse muiden. Suomalaispelaajien kasvattajaseurojen kohdalla on yhtä lukuun ottamatta joko "Kotkan Työväen Palloilijat" tai "Peli-Karhut". Se on hieno asia nykyhetkeä ajatellen ja puoltaa joukkueen lanseeraamaa "Oman Kylän Naiset" -teemaa, mutta luo samalla vankkaa pohjaa jatkuvuudelle.

– Sillä on iso merkitys, että suurin osa pelaajista on oman kylän tyttöjä. Se ei ole välttämättä tietoinen valinta, mutta näin on käynyt, kertaa PeKan päävalmentaja Seppo Kurkki.

Joukkueen iskukyky on ehkä paperilla hieman heikentynyt viime vuodesta. Sentterit Taru Tuukkanen (HyPo) ja Juta Jahilo (FoA) siirtyivät muihin seuroihin, ja kokoa ei näin ollen ole yhtä paljon kuin ennen. Koko on kuitenkin korvattu liikkuvuudella ja aktiivisuudella.

– Erittäin hyvä joukkue tällä hetkellä. Koossa on ennen kaikkea todella aktiivinen joukkue. Kahdeksan mitalia putkeen tullut, joten tavoite on selvästi saada vielä se yhdeksäskin. Tällä kaudella mitalin saaminen tulee kuitenkin olemaan vaikeampaa kuin aikoihin, Kurki summaa.

Joukkueen ainoa ei-kotkalainen, Saara Wahlgren (174cm/21v), siirtyi täksi kaudeksi PeKan riveihin neljän ToPossa pelaamansa kauden jälkeen. Uusia tuulia uralleen sekä Kotkaan pelaajana kehittymään siirtynyt Wahlgren on ollut tyytyväinen näkemäänsä.

– Pari kautta meni Helsingissä ja kaipasin muutosta omaan pelaamiseen. Tuli hyvä tilaisuus ja tartuin siihen. Kotkassa on ollut todella hyvä meno. Meillä on kokenut runko, hyvät vahvistukset ja potentiaalisia junioreita. Oma tavoitteeni on kehittyä pelaajana ja saada tuloksia aikaan, Wahlgren niputtaa.

Tuon kokeneen rungon kirkkaimpana tähtenä on nostettava esiin joukkueen hyökkäystä maagisilla syötöillään tahdittava Reetta Piipari (170/34). Rinnalleen amerikkalaisvahvistuksiksi Piipari on saanut laiturit Jasmine Gillin (185/24) ja Natasha Thamesin (183/23), sekä takamies Keira Peakin (175/23).

Catz neljättä perättäistä hakemassa

Lappeenrannan Catz. Mestarisuosikki numero yksi. Kolmen perättäisen mestaruuden joukkue on kokenut kevään viimeisen summerin soiton jälkeen kuitenkin muutoksia. Joukkueen runkopelaajista Dionne Pounds, Hanna Vapamaa sekä Anni Mäkitalo eivät jatka joukkueessa alkavalla kaudella.

Se ei kuitenkaan tarkoita, että joukkue olisi välttämättä yhtään vähemmän iskukykyinen. Uusien amerikkalaispelaajien, Chandrea Jonesin (laituri, 177/26) ja Dayeesha Hollinsin (takamies, 168/23) lisäksi Catzissa jatkaa tuttu sentterivahvistus, Alexandria Anderson (186/28).

Kotimaisista uusista nimistä mielenkiintoisimmat lisäykset kokoonpanoon ovat ehdottomasti Oral Robertsin yliopistosta paluun kotimaan kentille tehnyt laituri Noora Järvikangas (184/20), sekä huippulupaava takamies Lotta-Maj Lahtinen (170/15).

– Muutoksia tuli jonkun verran. Joukkue - yllätys, yllätys – nuoreni. Meidän tapauksessa hyvin kuvaavaa on, että vain yhdellä uudella pelaajalla taitaa olla ajokortti, hymähtää päävalmentaja Mika Haakana.

Joukkueen pelaajistoon tulleet muutokset ovat pakottaneet Haakanan myös muuttamaan päivittäistä harjoittelua.

– Joukkueen ikärakenteen muutoksen myötä moni asia on muuttunut ja myös harjoittelua on pitänyt muuttaa. Olemme entistä enemmän panostaneet henkilökohtaiseen harjoitteluun. Joukkuetasolla emme ole olleet näin kaukana valmiudesta varmaan 3-5 vuoteen, Haakana paljastaa.

Luottavaisin mielin on liikkeellä myös jo kymmenennen kautensa Catzin riveissä aloittava laituri Jelena Reshetko (184/28). Myös Reshetko on huomioinut joukkueen ikärakenteen muutoksen.

– Meillä on tällä kertaa nuori joukkue, mutta niin tuntuu olevan kaikilla, Reshetko huomauttaa.

Jääminen Suomeen oli Reshetkolle mietinnän takana, mutta vielä täksi kaudeksi se tuntui oikealta vaihtoehdolta. Joukkueesta ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa epäselvyyttä.

– Puntaroin lähtöä muualla, mutta päätin jäädä ainakin yhdeksi kaudeksi vielä Suomeen ja tietenkin silloin Catziin. Olen pelannut täällä kauan ja roolini on varmaan samanlainen kuin aiemmin; joukkue on täynnä pikkusiskoja ja yhdessä Alexin (Alexandria Andersson) kanssa pyrimme auttamaan heitä, Reshetko kertoo.

"Joukkuetasolla kauimpana valmiudesta 3-5 vuoteen" ja nuorentunut kokoonpano. Onko Catz oikeasti valmis taistelemaan mestaruudesta?

– Kevääseen on vielä pitkä aika ja luotto joukkueeseen on kova; neljättä mestaruutta lähdetään hakemaan, Haakana päättää.

Lue myös

 
13.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Honka pelaa Suomen mestaruudesta

Espoolaisjoukkueet ratkaisivat finaalipaikan kohtalon Hongan kotikentällä. Kotijoukkue otti toisen perättäisen voittonsa 74-62 ja eteni finaaleihin voitoin 3-2.

13.4.2021 08:18 Naisten Korisliiga

Honka ja EBT ratkaisevat finaalipaikan – huippuottelu monikameratuotantona Ruudussa tänään

Naisten Korisliigan viides ja ratkaiseva välierä Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin välillä pelataan tänään. Ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 18.00.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

10.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Espoolaisten välieräsarja viidenteen peliin

EBT:llä oli mahdollisuus varmistaa finaalipaikka kotikentällään. Honka kuitenkin kesti kotijoukkueen päätösjakson rynnistyksen ja finalisti ratkeaa viidennessä pelissä.

7.4.2021 20:42 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin – EBT:llä mahdollisuus samaan lauantaina

Ensimmäinen välieräsarja saatiin päätökseen, kun Peli-Karhut eteni finaaleihin suoraan voitoin 3-0. Espoo Basket Team voi varmistaa finaalipaikkansa lauantaina.

7.4.2021 09:30 Naisten Korisliiga

Hongan ja EBT:n 3. välierä monikameratuotantona Ruudussa keskiviikkona

Naisten Korisliigan kolmannet välieräottelut pelataan tänään. Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 19.00.

4.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuilla katkon paikka keskiviikkona – EBT vei trillerin

Välieräsarjoissa pelattiin toiset ottelut. PeKa nappasi jo toisen voittonsa, kun taas EBT tasoitti espoolaisten välisen sarjan.

3.4.2021 08:25 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkaselle 1000 playoff-pistettä täyteen

Tapiolan Honkaa edustava Taru Tuukkanen ylsi 1000 pudotuspeliottelupisteen rajapyykkiin perjantaina Hongan välieräavauksessa EBT:tä vastaan.

2.4.2021 15:39 Naisten Korisliiga

Kolmannen jakson heittopeli siivitti Hongan voittoon

Kahden espoolaisjoukkueen välieräsarja saatiin käyntiin Hongan kotikentällä. Kotijoukkue ratkaisi voiton itselleen loistavan kolmannen jakson ansiosta ja vei ottelun 101-74.

1.4.2021 20:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan

Ensimmäinen välieräpari saatiin käyntiin Kotkassa, jossa Peli-Karhut sai vieraakseen Forssan Alun. Vierasjoukkue oli ottelussa pitkään kuskin paikalla, mutta lopulta PeKa onnistui nousemaan voittoon 91-85.

1.4.2021 09:06 Naisten Korisliiga

Tapiolan Honka EBT taistelevat Espoon paremmuudesta ja finaalipaikasta

Tapiolan Honka ja EBT sijoittuivat sijoille kaksi ja kolme. Molempien joukkueiden edellisistä mitalipeleistä on vierähtänyt useampi vuosi. Välieräsarja pyörähtää käyntiin Ruudussa perjantaina klo 14.00.

31.3.2021 15:00 Naisten Korisliiga

Menestymään tottuneet Peli-Karhut ja Forssan Alku vastakkain välieräsarjassa

PeKa lähtee ennakkosuosikkina välieräsarjaan Forssan Alkua vastaan. Sarjassa pallo nousee ilmaan torstaina klo 18:30 ja kaikki ottelut ovat nähtävissä Ruutu-palvelun kautta.

29.3.2021 15:41 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu, otteluiden alkamisajat porrastettu

Peli-Karhut ja Forssan Alku aloittavat urakkansa torstaina 1.4. Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin ensimmäinen välierä pelataan päivää myöhemmin pitkäperjantaina. Kaikki ottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelun kautta.

26.3.2021 20:50 Naisten Korisliiga

Runkosarjan kärkinelikko eteni välieriin

Kaikki puolivälieräsarjat saatiin päätökseen. Peli-Karhut kohtaa välierissä Forssan Alun ja toisessa välierässä nähdään Espoon paikalliskamppailu, jossa yhteen ottavat EBT ja Honka.

25.3.2021 11:39 Naisten Korisliiga

Kouvottarien ja Forssan Alun 2. puolivälierä monikameratuotantona Ruudussa perjantaina

Naisten Korisliigan toiset puolivälieräottelut pelataan perjantaina. Kouvottarien ja FoA:n ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa perjantaina klo 18.30.

23.3.2021 20:38 Naisten Korisliiga

Puolivälierissä nähtiin kotivoittoja - FoA esitti huiman nousun

Puolivälierissä kotijoukkueet ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin. Sarjat ovat katkolla perjantaina FoA:lle, Peli-Karhuille, Hongalle ja EBT:lle.

23.3.2021 08:00 Naisten Korisliiga

Pitkä välimatka tuo oman mausteensa EBT:n ja Vimpelin sarjaan – FoA ja Kouvottaret ennakkoon tasaisin pari

EBT:n ja Vimpelin välisessä sarjassa kohtaa kaksi loistavaa levypallojoukkuetta. FoA ja Kouvottaret pelasivat tasaisia pelejä jo runkosarjassa.

22.3.2021 12:00 Naisten Korisliiga

Catz yrittää horjuttaa Peli-Karhuja – HBA lähtee haastamaan Honkaa

Naisten Korisliigan pudotuspelit alkavat tiistaina. Catzilla on edessään iso haaste, kun se saa vastaansa Peli-Karhut. Honka saa omassa sarjassaan vastaansa nuoren ja aggressiivisen Märskyn.

20.3.2021 19:10 Naisten Korisliiga

PeKa vei runkosarjan – Catz varmisti viimeisenä joukkueena pudotuspelipaikan

Naisten Korisliigan runkosarja paketoitiin viidellä ottelulla. Kierroksella voittoihin ylsivät EBT, FoA, PeKa, Kouvottaret ja Honka.

19.3.2021 13:28 Naisten Korisliiga

Helmikuun valopilkku Zykera Rice: ’’ Olen onnekas, että joukkueessani on pelaajia, jotka tarjoavat minulle työkalut menestyä’’

Kotkalaisjoukkueen tähti valittiin Helmikuun valopilkuksi. Hän suhtautuu henkilökohtaiseen menestykseensä nöyrästi ja korostaa hyvien joukkuekaverien merkitystä.

Näytä lisää vastaavia