Naisten Korisliigan ennakko: EBT, Tapiolan Honka ja Vimpelin Veto

29.9.2022 09:25 Espoolaisseurat Espoo Basket Team ja Tapiolan Honka lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tämän kauden sarjassa. Vahvistuneen Vimpelin Vedon harteille sovitellaan kauden mustan hevosen viittaa.

Ninni Salmi palaa juurilleen, kun hän palaa Vimpelin Vetoon tulevalle kaudelle. Kuva: Ville Vuorinen

Naisten Korisliigan runkosarja 2022–23 käynnistyy 30. HBA:n ja Catzin välisellä kohtaamisella. 10 seuraa valmistautuu jälleen kauden mittaiseen koitokseen, ja Basket.fi esittelee joukkueet kolmen artikkelin sarjassa, joka alkaa viime kauden runkosarjan sijoille 5.-7. sijoittuneilla seuroilla.

EBT pyrkii pelaamaan nopeasti

EBT on tälläkin kaudella nostamassa mukaan omia junioreitaan, jotka ottavat ensimmäisiä askeleitaan Naisten Korisliigassa. Joukkueen kokeneempaa kaartia edustaa Lotta Hämäläinen, joka palaa Espooseen Lappeenrannassa vietetyn vuoden jälkeen. Hän odottaa tulevaa kautta jo innolla.

- Tosi innostuneet ja odottavat fiilikset tulevasta kaudesta. Tuttu ympäristö, valmennus sekä tutut joukkuekaverit ovat tehneet paluusta Espooseen helppoa, hän kertaa.

Hämäläisen mukaan harjoittelu joukkueen kanssa on sujunut hyvin ja pelitapaa on hiottu yhtenäisemmäksi. Joukkue pyrkii olemaan valmiina kauden alkaessa. EBT on ollut viimekausina inhottava vastustaja. Myös tälle kaudelle raamit ovat selvillä.

- Totutusti EBT haluaa pelata tänäkin vuonna nopeeta korista. Toivottavasti tehdään vastustajien pelaaminen pelissä vaikeaksi.

Omia kasvatteja joukkueessa on kuusi. Kokemusta tuovat Hämäläisen lisäksi Kouvottarista saapunut Elli Salovaara sekä amerikkalaiset Sierra Moore ja Hongasta tuttu Carmen Tyson-Thomas. Myös Venla Määttäseltä voidaan odottaa seuraavia askeleita.

- Meillä on joukkueessa monia naisten peleihin ensimmäisiä pelejä odottavia junioreita. Suosittelen tarkkailemaan millaisia steppejä he kauden edetessä ottavat, Hämäläinen sanoo.

Tulostavoitetta joukkueessa ei ole vielä asetettu, mutta EBT pyrkii viemään peliään eteenpäin kauden edetessä.

- Joukkueena halutaan kehittyä ja viedä joka treeneissä joukkuepelaamista eteenpäin. Sitä tukee myös yksilöinä kehittymisen mahdollisuus, koska pelaajilla on Espoossa hyvät mahdollisuudet ottaa seuraavia askeleita uralla eteenpäin.  Sen mahdollistavat harjoitukset aamuin ja illoin, Hämäläinen pohtii.

Selkeä ennakkosuosikki Catzin kasvatilta myös löytyy.

- Heittäisin ennakkosuosikin viitan Kotkan Peli-Karhujen suuntaan, hän päättää.

EBT 22-23 pähkinänkuoressa


Tapiolan Honka tähtää mestaruuteen

Tapiolan Hongan penkin päässä jatkaa Niko Nyholm. Espoossa ollaan valmiina tulevaan kauteen.

- Joukkueessa on odottavat tunnelmat kauden alla. Joukkueiden kokoonpanot ovat muuttuneet merkittävästi kesän aikana. On hienoa päästä mittamaan tasomme muita joukkueita vastaan, Nyholm sanoo.

Nyholmin mukaan joukkueen kauteen valmistautuminen on sujunut suhteellisen hyvin, mutta pieniä vammojakin on ollut. Energisyys on isossa roolissa Hongan pelissä, jonka lisäksi seuran vahva juniorityö näkyy joukkueessa.

- Tällä kaudella tullaan näkemään energinen ja taisteleva Honka. Meillä on joukkueessa monta omaa kasvattia, joka varmasti lisää kiinnostusta joukkuetta kohtaan.

Kirjoita kuvateksti tähän

Joukkueessa viime kaudella liigan vuoden tulokkaan palkinnon voittanut Elsa Lemmilä on vuoden kokeneempi ja varmasti isossa roolissa. Sama koskee myös Olivia Saarelaista ja Emma Ristolaa. Amerikkalaispelaajina nähdään Cierra Walker ja Madelynn Utti.

- Meillä on kasassa erittäin tasainen ja laadukas ryhmä. Kauden aikana tullaan näkemään monia onnistumisia. Lemmilä, Saarelainen ja Ristola ovat mielenkiintoisia pelaajia seurattavaksi. Heidän vastapainokseen meiltä löytyy paluumuuttajia kuten Armi Anttila, Ella Väätänen ja Ronja Orpo, jotka ovat seuraamisen arvoisia tulevalla kaudella, Nyholm sanoo.

Joukkueen tavoitteena on päävalmentajan mukaan mestaruus. Kovimmat kilpailijat löytyvät Kymenlaakson suunnalta.

- Viimevuotiset finalistit Kouvottaret ja Peli-Karhut ovat mestaruussuosikkeja tälläkin kaudella, Nyholm päättää.

Tapiolan Honka 22-23 pähkinänkuoressa


Vimpelin Veto tähtää pudotuspeleihin

Vimpelin Veto aloitti viimekauden todella kovassa lennossa, mutta hyytyi loppukautta kohden. Joukkue saa tälle kaudelle kovan vahvistuksen, kun Ninni Salmi palaa joukkueeseen, jossa aikanaan teki liigadebyyttinsä.

- Hyvät fiilikset paluusta Vimpeliin. Viimeksi, kun olin täällä, se oli ensimmäinen liigakausi niin minulle kuin seurallekin. Nyt molemmille on kertynyt lisää kokemusta, Salmi sanoo.

Harjoittelu on sujunut hyvin ja valmistautuminen on edennyt aikataulussa.

- Valmistautuminen on sujunut aika perinteisen kaavan mukaan harjoittelun kautta. On kuitenkin todella hienoa päästä viimein tositoimiin.

Vimpeli on perinteisesti onnistunut ulkomaalaishankinnoissaan ja he ovat löytyneet tehotilastoissa sarjan kärkipäässä. Tällä kaudella amerikkalaisvahvistuksia on mukana kaksi Tynice Martin ja Shayla Cooper. Salmen lisäksi Tuulia Anttonen tekee paluun Vimpelin paitaan.

- Tällä kaudella tullaan näkemään urheilullinen ja vauhdikas Veto. Anni Kujalaa kannattaa seurata erityisesti, sillä hän on vuodesta toiseen nostanut tasoaan. Hän on minusta hyvä esimerkki pelaajasta, joka on kehittynyt myös junnuvuosien jälkeen, Salmi sanoo.

Myös Salmen suusta vastaus ennakkosuosikista osuu Kotkan suuntaan.

- Peli-Karhut on suurin suosikki Suomen mestariksi, Salmi päättää.

Vimpelin Veto 22-23 pähkinänkuoressa

 
8.3.2023 20:31 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut pesi kasvojaan

Viikonloppuna kotitappion Pyrinnölle kärsinyt PeKa sai revanssin tamperelaisista vieraskentällä. Ottelu päättyi Peli-Karhujen voittoon 85-63.

4.3.2023 20:10 Naisten Korisliiga

Kärkijoukkueille tappiot – Kouvottaret varmisti paikkansa pudotuspeleissä

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Ylemmässä jatkosarjassa voitot kirjattiin Pyrinnölle sekä FoA:lle. Alemmassa jatkosarjassa Kouvottaret ja Vimpeli kartuttivat pistetilejään.

2.3.2023 10:00 Naisten Korisliiga

Peli-Karhujen Roosa Kosonen naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan tammikuun vahvimmaksi on valittu Peli-Karhujen Roosa Kosonen.

28.2.2023 20:37 Naisten Korisliiga

Hongalle kotivoitto

Tapiolan Honka nappasi voiton Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa. FoA kaatui Tapiolassa 99-84.

25.2.2023 18:52 Naisten Korisliiga

Pyrintö kaatoi EBT:n – Kouvottaret kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Ylemmässä jatkosarjassa voittoon ylsi Pyrintö. Alemman jatkosarjan puolella pisteitä nappasivat Vimpeli sekä Kouvottaret.

22.2.2023 22:14 Naisten Korisliiga

EBT vei kärkikamppailun – Hongalle iso voitto Pyrinnöstä

Naisten Korisliigassa pelattiin keskiviikkona kolme ottelua. Ylemmässä jatkosarjassa voitot merkittiin EBT:lle ja Hongalle. Alemman jatkosarjan kärkikamppailu kirjattiin ToPo:n hyväksi.

18.2.2023 19:11 Naisten Korisliiga

Vehka-Ahon hirmuvire siivitti Peli-Karhut voittoon – EBT vahvempi paikalliskamppailussa

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Ylemmän jatkosarjan puolella kärkijoukkueet PeKa sekä EBT olivat vahvoja. Alemman jatkosarjan puolella ToPo kartutti pistetiliään.

17.2.2023 21:06 Naisten Korisliiga

Vimpeli kasvatti eroaan Kouvottariin

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina yksi ottelu. Alemman jatkosarjan ottelussa Vimpeli kartutti pistetiliään Kouvottarien kustannuksella.

15.2.2023 20:35 Naisten Korisliiga

PeKa kiri voittoon – Tera Reed heitti kauden korkeimman pistemäärän Pyrinnön voitossa

Naisten Korisliiga jatkui maajoukkuetauon jälkeen kolmella ottelulla. Ylemmässä jatkosarjassa voittoon ylsivät PeKa ja Pyrintö. Alemmassa jatkosarjassa Märsky haki voiton Lappeenrannasta.

4.2.2023 19:21 Naisten Korisliiga

EBT nousi tasapisteisiin Peli-Karhujen kanssa – ennakkosuosikit vahvoilla alemmassa jatkosarjassa

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Ylemmässä jatkosarjassa EBT otti voiton kotonaan. Alemman jatkosarjan puolella voittoihin ylsivät ToPo ja ViVe.

2.2.2023 13:00 Naisten Korisliiga

Hongan Elsa Lemmilä naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan tammikuun vahvimmaksi on valittu Tapiolan Hongan 18-vuotias Elsa Lemmilä.

2.2.2023 09:59 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta palaa Saksan Bundesliigassa pelaavaan Kelterniin

Peli-Karhuissa aiemmin tällä kaudella pelannut Susiladies-konkari Linda-Lotta Lehtoranta, 31, siirtyy Saksan Bundesliigan toisella sijalla olevaan Rutnorik Stars Kelterniin. Lehtoranta pelasi Kelternissä myös kaudella 2015-16.

30.1.2023 08:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan joulukuun vahvin Madelynn Utti: ’’ Sarjassa on paljon hyviä pelaajia’’

Joulukuun kuukauden vahvimmaksi valittu Madelynn Utti johdatti otteillaan Hongan runkosarjan kolmanneksi.

28.1.2023 19:02 Naisten Korisliiga

Ylempi jatkosarja käynnistyi – FoA ja EBT illan voittajia

Ylemmässä jatkosarjassa pelattiin kaksi ottelua. Näissä voittajaksi ylsivät FoA ja EBT.

21.1.2023 19:01 Naisten Korisliiga

Runkosarja päätökseen – FoA nappasi paikan ylemmästä jatkosarjasta

Naisten Korisliigan runkosarja pelattiin päätökseen. Ylemmässä jatkosarjassa pelejään jatkavat PeKa, EBT, Honka, Pyrintö sekä Forssan Alku. Alemmassa jatkosarjassa viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevat ToPo, ViVe, HBA, Kouvottaret ja Catz.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

18.1.2023 20:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa runkosarjan toiseksi viimeinen kierros – Alku tarrasi kiinni ylemmän jatkosarjan paikkaan

Naisten Korisliigan runkosarja on viimeistä kierrosta vaille valmis. Illan isoimmasta voitosta vastasi FoA. Muita voittajia olivat ViVe, Honka, Pyrintö ja Peli-Karhut.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Näytä lisää vastaavia