Naisten Korisliigan ennakko: EBT, Tapiolan Honka ja Vimpelin Veto

29.9.2022 09:25 Espoolaisseurat Espoo Basket Team ja Tapiolan Honka lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tämän kauden sarjassa. Vahvistuneen Vimpelin Vedon harteille sovitellaan kauden mustan hevosen viittaa.

Ninni Salmi palaa juurilleen, kun hän palaa Vimpelin Vetoon tulevalle kaudelle. Kuva: Ville Vuorinen

Naisten Korisliigan runkosarja 2022–23 käynnistyy 30. HBA:n ja Catzin välisellä kohtaamisella. 10 seuraa valmistautuu jälleen kauden mittaiseen koitokseen, ja Basket.fi esittelee joukkueet kolmen artikkelin sarjassa, joka alkaa viime kauden runkosarjan sijoille 5.-7. sijoittuneilla seuroilla.

EBT pyrkii pelaamaan nopeasti

EBT on tälläkin kaudella nostamassa mukaan omia junioreitaan, jotka ottavat ensimmäisiä askeleitaan Naisten Korisliigassa. Joukkueen kokeneempaa kaartia edustaa Lotta Hämäläinen, joka palaa Espooseen Lappeenrannassa vietetyn vuoden jälkeen. Hän odottaa tulevaa kautta jo innolla.

- Tosi innostuneet ja odottavat fiilikset tulevasta kaudesta. Tuttu ympäristö, valmennus sekä tutut joukkuekaverit ovat tehneet paluusta Espooseen helppoa, hän kertaa.

Hämäläisen mukaan harjoittelu joukkueen kanssa on sujunut hyvin ja pelitapaa on hiottu yhtenäisemmäksi. Joukkue pyrkii olemaan valmiina kauden alkaessa. EBT on ollut viimekausina inhottava vastustaja. Myös tälle kaudelle raamit ovat selvillä.

- Totutusti EBT haluaa pelata tänäkin vuonna nopeeta korista. Toivottavasti tehdään vastustajien pelaaminen pelissä vaikeaksi.

Omia kasvatteja joukkueessa on kuusi. Kokemusta tuovat Hämäläisen lisäksi Kouvottarista saapunut Elli Salovaara sekä amerikkalaiset Sierra Moore ja Hongasta tuttu Carmen Tyson-Thomas. Myös Venla Määttäseltä voidaan odottaa seuraavia askeleita.

- Meillä on joukkueessa monia naisten peleihin ensimmäisiä pelejä odottavia junioreita. Suosittelen tarkkailemaan millaisia steppejä he kauden edetessä ottavat, Hämäläinen sanoo.

Tulostavoitetta joukkueessa ei ole vielä asetettu, mutta EBT pyrkii viemään peliään eteenpäin kauden edetessä.

- Joukkueena halutaan kehittyä ja viedä joka treeneissä joukkuepelaamista eteenpäin. Sitä tukee myös yksilöinä kehittymisen mahdollisuus, koska pelaajilla on Espoossa hyvät mahdollisuudet ottaa seuraavia askeleita uralla eteenpäin.  Sen mahdollistavat harjoitukset aamuin ja illoin, Hämäläinen pohtii.

Selkeä ennakkosuosikki Catzin kasvatilta myös löytyy.

- Heittäisin ennakkosuosikin viitan Kotkan Peli-Karhujen suuntaan, hän päättää.

EBT 22-23 pähkinänkuoressa


Tapiolan Honka tähtää mestaruuteen

Tapiolan Hongan penkin päässä jatkaa Niko Nyholm. Espoossa ollaan valmiina tulevaan kauteen.

- Joukkueessa on odottavat tunnelmat kauden alla. Joukkueiden kokoonpanot ovat muuttuneet merkittävästi kesän aikana. On hienoa päästä mittamaan tasomme muita joukkueita vastaan, Nyholm sanoo.

Nyholmin mukaan joukkueen kauteen valmistautuminen on sujunut suhteellisen hyvin, mutta pieniä vammojakin on ollut. Energisyys on isossa roolissa Hongan pelissä, jonka lisäksi seuran vahva juniorityö näkyy joukkueessa.

- Tällä kaudella tullaan näkemään energinen ja taisteleva Honka. Meillä on joukkueessa monta omaa kasvattia, joka varmasti lisää kiinnostusta joukkuetta kohtaan.

Kirjoita kuvateksti tähän

Joukkueessa viime kaudella liigan vuoden tulokkaan palkinnon voittanut Elsa Lemmilä on vuoden kokeneempi ja varmasti isossa roolissa. Sama koskee myös Olivia Saarelaista ja Emma Ristolaa. Amerikkalaispelaajina nähdään Cierra Walker ja Madelynn Utti.

- Meillä on kasassa erittäin tasainen ja laadukas ryhmä. Kauden aikana tullaan näkemään monia onnistumisia. Lemmilä, Saarelainen ja Ristola ovat mielenkiintoisia pelaajia seurattavaksi. Heidän vastapainokseen meiltä löytyy paluumuuttajia kuten Armi Anttila, Ella Väätänen ja Ronja Orpo, jotka ovat seuraamisen arvoisia tulevalla kaudella, Nyholm sanoo.

Joukkueen tavoitteena on päävalmentajan mukaan mestaruus. Kovimmat kilpailijat löytyvät Kymenlaakson suunnalta.

- Viimevuotiset finalistit Kouvottaret ja Peli-Karhut ovat mestaruussuosikkeja tälläkin kaudella, Nyholm päättää.

Tapiolan Honka 22-23 pähkinänkuoressa


Vimpelin Veto tähtää pudotuspeleihin

Vimpelin Veto aloitti viimekauden todella kovassa lennossa, mutta hyytyi loppukautta kohden. Joukkue saa tälle kaudelle kovan vahvistuksen, kun Ninni Salmi palaa joukkueeseen, jossa aikanaan teki liigadebyyttinsä.

- Hyvät fiilikset paluusta Vimpeliin. Viimeksi, kun olin täällä, se oli ensimmäinen liigakausi niin minulle kuin seurallekin. Nyt molemmille on kertynyt lisää kokemusta, Salmi sanoo.

Harjoittelu on sujunut hyvin ja valmistautuminen on edennyt aikataulussa.

- Valmistautuminen on sujunut aika perinteisen kaavan mukaan harjoittelun kautta. On kuitenkin todella hienoa päästä viimein tositoimiin.

Vimpeli on perinteisesti onnistunut ulkomaalaishankinnoissaan ja he ovat löytyneet tehotilastoissa sarjan kärkipäässä. Tällä kaudella amerikkalaisvahvistuksia on mukana kaksi Tynice Martin ja Shayla Cooper. Salmen lisäksi Tuulia Anttonen tekee paluun Vimpelin paitaan.

- Tällä kaudella tullaan näkemään urheilullinen ja vauhdikas Veto. Anni Kujalaa kannattaa seurata erityisesti, sillä hän on vuodesta toiseen nostanut tasoaan. Hän on minusta hyvä esimerkki pelaajasta, joka on kehittynyt myös junnuvuosien jälkeen, Salmi sanoo.

Myös Salmen suusta vastaus ennakkosuosikista osuu Kotkan suuntaan.

- Peli-Karhut on suurin suosikki Suomen mestariksi, Salmi päättää.

Vimpelin Veto 22-23 pähkinänkuoressa

 
4.12.2022 13:06 Naisten Korisliiga

Elina Aarnisalo tähtää mahdollisimman korkealle

Jo useamman kauden Naisten Korisliigassa pelannut Elina Aarnisalo on tällä kaudella ottanut askeleen seuraavalle tasolle.

3.12.2022 19:25 Naisten Korisliiga

Kärkipään joukkeet vahvoilla päivän otteluissa – FoA:lle voitto jatkoajalla

Lauantaina pelattiin neljä ottelua. Voittoihin niissä ylsivät ToPo, PeKa, EBT ja FoA.

2.12.2022 15:00 Korisliiga

Korisliigojen kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä Korisliigan sekä naisten Korisliigan kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia.

30.11.2022 20:52 Naisten Korisliiga

Reili Richardsonin hirmuilta johdatti Pyrinnön voittoon – EBT:lle kuudes voitto peräkkäin

Naisten Korisliiga palasi tauolta neljällä ottelulla. Kouvottaret ja ToPo katkaisivat tappioputkensa. Muita voittajia olivat EBT ja Pyrintö.

28.11.2022 11:45 Suomen Cup

Suomen Cupin valintatilaisuus maanantaina suorana YouTubessa klo 13

Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuun alkupuolella.

24.11.2022 13:30 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat ratkenneet

Korisliigan ja naisten Korisliigan tulevan talven Suomen Cupin rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä. Joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä. Valintatilaisuus järjestetään 28.11. ja se näytetään suorana YouTubessa.

19.11.2022 19:52 Naisten Korisliiga

PeKa ja EBT vahvistivat kumpikin asemiaan Naisten Korisliigan sarjajohtajina

Naisten Korisliigan kahta ensimmäistä sijaa pitävät Peli-Karhut ja Espoo Basket Team ottivat kumpikin voiton illan ottelustaan.

18.11.2022 21:14 Naisten Korisliiga

Kati Ollilainen sivusi sarjan syöttöennätystä HBA:n voitossa

Naisten Korisliiga jatkui perjantaina yhdellä ottelulla. HBA haki vierasvoiton Lappeenrannasta selvin lukemin 105-58.

17.11.2022 10:14 NCAA

Kati Ollilainen on sitoutunut Wyomingin yliopistoon syksyksi 2023

HBA-Märskyn riveissä hienoa kautta pelaava Kati Ollilainen, 19, on valinnut yliopistonsa Yhdysvalloissa, kun Helsingin NMKY:n kasvatti on sitoutunut siirtymään Wyomingin yliopistoon syksyllä 2023.

13.11.2022 19:36 Naisten Korisliiga

Vimpeli tiputti Catzin kyydistä

Naisten Korisliigakierros saatiin sunnuntaina pakettiin, kun Lappeenrannan Catz emännöi Vimpelin Vetoa. Sarjapisteet vei vierasjoukkue, kun se voitti 72-62.

12.11.2022 22:05 Naisten Korisliiga

Pyrintö voitti ToPo:n trillerissä – EBT nousi toiseksi

Sarja jatkui kolmella ottelulla. Päivän voittajia olivat Pyrintö, EBT sekä FoA.

9.11.2022 21:59 Naisten Korisliiga

PeKa nappasi kärkipaikan – Forssa vastasi illan suurimmasta yllätyksestä

Sarja jatkui viidellä ottelulla. Niissä voittajiksi ylsivät Honka, ViVe, EBT, FoA sekä Peli-Karhut.

5.11.2022 22:12 Naisten Korisliiga

Kärkijoukkueet vahvistivat asemiaan sarjassa – Pyrintö pilasi Elena Melton juhlaillan

Sarja jatkui neljällä ottelulla. Päivän voittajia olivat ToPo, Peli-Karhut, EBT ja Pyrintö.

3.11.2022 14:47 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja on HBA:n Elina Aarnisalo

Lokakuun kuukauden pelaajaksi on valittu vasta 17-vuotias Elina Aarnisalo, joka on napannut pistetilaston kärkipaikan itselleen hurjilla tilastoillaan.

30.10.2022 19:12 Naisten Korisliiga

EBT haki voiton Kouvolasta

Illan ainoassa ottelussa Kouvottaret sai vieraakseen EBT:n. Vierasjoukkue oli ottelussa vahvempi ja nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa 81-71.

29.10.2022 21:28 Naisten Korisliiga

ToPo aiheutti Peli-Karhuille kauden ensimmäisen tappion – Vimpeli ylivoimainen Espoossa

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kaksi ottelua. Sarjapisteitä niissä saalistivat ToPo ja ViVe.

22.10.2022 19:31 Naisten Korisliiga

Vieraat vahvoilla Naisten Korisliigassa – Peli-Karhut illan ainoa kotivoittaja

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä kamppailua. Voittajiksi selviytyivät, Pyrintö, ToPo, Kouvottaret ja Peli-Karhut.

21.10.2022 20:38 Naisten Korisliiga

HBA katkaisi tappioputkensa

Naisten Korisliigassa kaksi joukkuetta nähtiin parketilla perjantaina. Illan ainoassa ottelussa HBA voitti FoA:n jännittävän ottelun päätteeksi 79-72.

16.10.2022 19:01 Naisten Korisliiga

Kouvottarille kotivoitto

Naisten Korisliiga jatkui sunnuntaina yhdellä ottelulla. Kouvottaret nappasi siinä voiton HBA:sta.

15.10.2022 18:52 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa vierasvoittojen ilta – Peli-Karhut vei kärkikamppailun

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Sarjapisteitä nappasivat Honka, ViVe ja ainoana joukkueena puhtaalla pelillä jatkava PeKa.

Näytä lisää vastaavia