Naisten Korisliigassa kolme ottelua - EBT ja ToPo katkaisivat tappioputkensa

25.1.2020 19:24 Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. EBT ja ToPo palasivat voittojen tielle. HBA otti tärkeän voiton taistelussa pudotuspelipaikasta.

Hannah Little pisti tämän kauden levypalloennätyksen uusiksi. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

EBT katkaisi tappioputkensa

Alavireisesti viime aikoina pelanneet Vimpelin Veto ja EBT kohtasivat Vimpelissä. Molemmilla joukkueilla oli allaan neljä tappiota. Vierasjoukkue voitti 75-68 ja palasi voittojen tielle.

Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue oli pirteämpi ja ensimmäinen puoliaika sujui sen pienoisessa hallinnassa. Puoliajalle lähdettiin tilanteesta 37-33. Toisella puoliskolla espoolaiset ottivat ottelun hallintaansa. Vieraat hallitsivat kolmatta ja neljättä jaksoa. EBT:n voitto kirjattiin lopulta 75-68.

- Olimme tänään parempia suoraviivaisuudessa ja kamppailupelaamisessa. Tämän takia meitä rikottiin enemmän ja päästiin dominoimaan levypalloja, EBTn valmentaja Niko Hellman pohti.

Espoo Basket Team hallitsi ottelussa korinalustaa. Joukkue nappasi ottelussa 57 levypalloa ja teki näistä 21 pistettä. ViVe keräsi ottelussa 41 levypalloa. Hannah Little pisti tämän kauden Naisten Korisliigan levypalloennätyksen uusiksi. Hänen käsiinsä tarttui hurjat 29 levypalloa.

Vierasjoukkueen parhaat pisteidentekijät olivat Carly Boag 19 pisteellä ja kapteeni Lotta Eräkangas 18 pisteellä. Hurjan levypallomäärän kerännyt Little teki 15 pistettä, mutta menetti pallon kahdeksan kertaa. Kotijoukkueen pisteistä vastasivat tuttuun tapaan Amy Griffin joka pussitti 21 pistettä sekä tupla-tuplan 20 pisteellä ja 14 levypallolla tehnyt Jamee Swan.

- Emme käyttäneet vapaita heittopaikkoja tänään tarpeeksi hyvin. Lisäksi ajauduimme virhevaikeuksiin ja se vaikeutti peliämme, Jamee Swan totesi.

EBT nousi voittonsa ansiosta 16 pisteeseen ja on sarjassa kuudentena. ViVellä on kasassa kuusi pistettä.

Ottelutilasto

Catz Lappeenrannan voittoputki poikki

Loistavassa vireessä tammikuussa ollut Catz Lappeenranta matkasi Helsinkiin ToPon vieraaksi. Torpan Pojat oli hävinnyt edelliset kolme otteluaan otti ottelusta voiton 73-69.

Ottelu oli todella tasainen. Ensimmäisellä puoliajalla vierasjoukkue oli hieman parempi ja pääsi puoliajalle seitsemän pisteen johdossa. Toisella puoliajalla ToPo oli parempi. Se voitti kolmannen jakson seitsemällä pisteellä. Kotijoukkue varmisti voiton voittamalla viimeisen neljänneksen 22-18.

- Toteutettiin tänään tosi hyvin pelisuunnitelmaa. Toisella puoliajalla paransimme puolustusta ja sen johdosta saimme riistoja, ToPon Meri Kanerva kommentoi.

Catz hallitsi ottelussa korinalustaa. Se vei levypallot 57-39. ToPon puolustus oli kuitenkin timanttinen. Joukkueelle kirjattiin 15 pallonriistoa ja se pakotti vierasjoukkueen 23 pallonmenetykseen.

- Harmittaa tosi paljon. Levypallot voitettiin tänään reilusti, mutta se ei näy voittona, Catzin Roosa Kosonen sanoi.

Naisten Korisliigan pistetilastoa johtava Alex Louin teki 34 pistettä. Louinille kirjattiin myös 10 levypalloa ja 4 pallonriistoa. Ida Myllyoja keräsi tupla-tuplan 16 pistettä ja 11 levypalloa. Vierasjoukkueesta Natalie Day teki 24 pistettä ja 15 levypalloa. Tupla-tuplan tilastoivat myös Roosa Kosonen 10 pistettä ja 15 levypalloa sekä Erica Covile 11 pisteellä ja 12 levypallolla.

ToPo on sarjassa seitsemäntenä kuudella voitolla. Catzillä on kasassa 24 pistettä ja joukkue on kasassa 24 pistettä. 

Ottelutilasto

HBA-Märsky otti tärkeä voiton

Lauantain viimeisessä pelissä HBA-Märsky matkasi Hyvinkäälle HyPon vieraaksi. Ottelu oli todella tärkeä pudotuspelipaikkojen ja putoamiskamppailun kannalta.

Kuten päivän aikaisemmat ottelut, myös päivän viimeinen ottelu oli ensimmäisen puoliajan osalta tasainen. Puoliajalle mentiin HBAn 36-34 johdossa. Vierasjoukkue tuli terävästi kolmannelle jaksolle ja vei sen nimiinsä 30-16. HBA voitti vielä viimeisen jakson neljällä pisteellä ja pääsi juhlimaan voittoa 88-68.

Awak Kuier oli tuttuun tapaan Märskyn tehokkain pelaaja. Kuier upotti 31 pistettä ja otti 18 levypalloa. Janette Aarnio teki 14 pistettä ja jakoi hienot 10 koriin johtanutta syöttöä. Vierasjoukkueesta Nea Kuisma heitti 23 pistettä hyvällä heittoprosenttilla. Titta-Riina Lepistö teki ottelussa 20 pistettä. 

Voiton ansiosta HBAn ero yhdeksäntenä olevaan ViVeen kasvoi kuuteen pisteeseen. HyPo on sarjassa viimeisenä kaksi pistettä yhdeksännestä sijasta.

Ottelutilasto


 

 
5.9.2022 07:53 Naisten Korisliiga

Kevään Suomen mestari Sara Rokkanen siirtyy Forssan Alkuun

Naisten Korisliiga-kautteen valmistautuva Forssan Alku tiedotti viime viikolla uudesta pelaajasopimuksesta, kun 22 ottelua Susiladiesissa pelannut Sara Rokkanen, 26, siirtyy Forssaan. Rokkanen oli voittamassa viime keväänä Suomen mestaruuden Peli-Karhujen riveissä.

31.8.2022 10:34 Sääntötiedote

Koripallon virallisiin pelisääntöihin muutoksia

Tähän artikkeliin on koottu FIBA:n sääntömuutoksen tärkeimmät kohdat. Muutokset astuvat Suomessa voimaan 1.9.2022.

30.8.2022 15:18 Naisten Korisliiga

Reili Richardson Pyrinnön naisten liigajoukkueeseen

Tampereen Pyrintö on solminut yksivuotisen sopimuksen yhdysvaltalaisen Reili Richardsonin, 23, kanssa. Richardson on 180-senttinen takapelaaja, joka pelasi koko yliopistouransa Arizona State Universityn joukkueessa.

30.8.2022 08:29 Naisten Korisliiga

Venla Määttänen jatkaa EBT:ssä, Sierra Moore uutena mukaan

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva EBT on solminut jatkosopimuksen Venla Määttäsen kanssa. Viime kaudella Turkin kakkosliigassa pelannut Sierra Moore liittyy joukkueen vahvuuteen.

25.8.2022 14:47 Susiladies

Susiladiesin Silja Viita siirtyy Forssan Alkuun

Susiladiesissa kymmenen ottelua pelannut, viime kaudella Ruotsin pääsarjaa pelannut, Silja Viita, 20, on tehnyt ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen Forssan Alun kanssa. Viita pelasi edellisen kerran naisten Korisliigaa kaudella 2020-21 HBA:ssa.

22.8.2022 12:17 Naisten Korisliiga

Lotta Hämäläinen palaa Espoo Basket Teamiin

Lotta Hämäläinen, 26, ja Espoo Basket Team ovat solmineet sopimuksen naisten Korisliiga-kaudelle 2022-23. Sopimus sisältää ulkomaanoption vuoden vaihteeseen asti.

22.8.2022 09:13 Susiladies

Susiladiesin Ebba Pekonen on tehnyt sopimuksen Torpan Poikien kanssa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Torpan Pojat on kiinnittänyt Susiladies-takapelaaja Ebba Pekosen, 21, ensi kaudeksi. Pekonen pelasi kaudella Ruotsin pääsarjassa, josta hän siirtyi joulukuussa Espanjan kakkostasolle.

19.8.2022 14:07 Naisten Korisliiga

ToPon naiset jatkavat Kuusen ja Syrjäsen komennossa

Niko Kuusi on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen viime kauden päätteeksi pronssia voittaneen ToPon kanssa. GM Jussi Syrjänen jatkaa myös naisten Korisliiga-kauteen valmistautuvan helsinkiläisjoukkueen valmennuksessa.

19.8.2022 10:37 Naisten Korisliiga

Vähäuski sekä Räty jatkosopimuksiin Kouvottarien kanssa - Mäkelä liittyy joukkueen vahvuuteen

Kouvottaret on solminut 1-vuotiset jatkosopimukset viime kauden runkopelaajiin kuuluneiden Henriikka Vähäuskin ja Johanna Rädyn kanssa. Lisäksi Kouvojen kasvatti Chalina Mäkelä liittyy uutena tulokkaana Kouvottarien riveihin.

19.8.2022 08:43 Naisten Korisliiga

Simona Růžková ja Pyrinnön naisten liigajoukkue sopimukseen

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen 23-vuotiaan tšekkiläispelaajan kanssa.

18.8.2022 09:46 Naisten Korisliiga

Carmen Tyson-Thomas siirtyy EBT:hen, Mäntylä ja Lähde jatkosopimuksiin

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Espoo Basket Team ja Carmen Tyson-Thomas ovat solmineet sopimuksen tulevalle kaudella. Lisäksi seura solmi jatkosopimukset omien kasvattien Kiia Mäntylän ja Ruska Lähteen kanssa.

15.8.2022 09:52 Naisten Korisliiga

Cayro Lyza-Toomingas Forssan Alkuun

Forssan Alku on tehnyt kauden 2022-2023 kattavan sopimuksen 18-vuotiaan Cayro-Lyza Toomingasin kanssa.

11.8.2022 10:59 Naisten Korisliiga

Makeda Nicholas Kouvottarien toinen ulkomaalaisvahvitus - seura kiinnitti 3 suomalaispelaajaa

Kouvottaret on solminut yksivuotisen sopimuksen yhdysvaltalaisen Makeda Nicholaksen kanssa. Uusina kasvoina riveihin liittyy Claudia Kärnä sekä Essia Hurme. Viime kauden joukkueesta Pinja Leppänen jatkaa Kouvottarissa.

5.8.2022 10:04 Naisten Korisliiga

Meri Kanerva ja ToPo jatkosopimukseen, Aarrejoki uutena mukaan

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva ToPo on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen Meri Kanervan kanssa. Annika Aarrejoki siirtyy joukkueeseen JBA:n riveistä.

5.8.2022 09:37 Naisten Korisliiga

Tuulia Anttonen palaa Vimpelin Vetoon

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Vimpelin Veto on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen seuran oman kasvatin Tuulia Anttosen, 25, kanssa.

4.8.2022 13:36 Naisten Korisliiga

Tera Reed vahvistamaan Pyrinnön naisten liigajoukkuetta

Yksivuotisella sopimuksella Tampereelle saapuva Akiene Tera Reed, 23, on Uuden-Seelannin ja Yhdysvaltojen kaksoiskansalainen, joka on pelannut yliopistourallaan NCAA-sarjaa Virginiassa (VCU) ja Etelä-Kaliforniassa (USC).

4.8.2022 13:35 Naisten Korisliiga

Jemina Airaksinen siirtyy Forssan Alkuun

Lähestyvään naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Forssan Alku on vahvistanut kokoonpanoaan 185-senttisellä ja 4/5-paikoilla viihtyvällä Jemina Airaksisella.

30.7.2022 12:21 Naisten Korisliiga

Susiladies-debyyttinsä tänä kesänä tehnyt Ninni Salmi siirtyy Vimpelin Vetoon

Kesäkuussa debyyttinsä naisten maajoukkueessa tehnyt Ninni Salmi, 25, on tehnyt pelaajasopimuksen naisten Korisliigassa pelaavan Vimpelin Vedon kanssa.

30.7.2022 12:08 Naisten Korisliiga

Heta Äijänen Kouvottarien vahvuuteen – Tierra Hodges aloittaa ammattilaisuransa Kouvolassa

Kouvottaret on solminut tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen 186-senttisen Tampereen Pyrinnön kasvatin Heta Äijäsen, 25, kanssa. Äijäsen lisäksi 175-senttinen yhdysvaltalaispelaaja Tierra Hodges , 24, on allekirjoittanut ensimmäisen ammattilaissopimuksensa Kouvottarien kanssa.

27.7.2022 15:02 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 27.4. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 18 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

Näytä lisää vastaavia