Naisten Korisliigassa vierasvoittojen ilta – Peli-Karhut vei kärkikamppailun

15.10.2022 18:52 Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Sarjapisteitä nappasivat Honka, ViVe ja ainoana joukkueena puhtaalla pelillä jatkava PeKa.

Marianne Määttänen pelasi ennakkoluulottomasti. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

PeKa aiheutti EBT:lle ensimmäisen tappion

Sarjan kärkijoukkueet kohtasivat Espoossa, kun Peli-Karhut matkasi EBT:n vieraaksi. PeKa vei sarjapisteet 86-77 ja jatkaa yksin sarjan kärjessä.

Vierasjoukkue teki toisella ja kolmannella jaksolla sellaisen eron, että se kesti loppuun asti, vaikka EBT virittelikin päätösjaksolla kirin.

Kotkalaisjoukkue vei ottelussa levypallot nimiinsä 52-44.

- Todella fyysinen peli. Meillä kesti hetken aikaa tottua fyysisyyteen. Hyökkäyspeli toimi tänään ihan hyvin, mutta puolustuspäässä meillä on vielä tekemistä, PeKa:n päävalmentaja Mika Haakana sanoi.

Molemmat joukkueet pelasivat ottelussa kapealla kokoonpanolla. EBT:llä oli yhdeksän pelaajaa ja Peli-Karhuilla yhdeksän.

Aurjanee Alix 26/4/6 koriin johtanutta syöttöä oli ottelun pistekuningatar. Rashida Timbilla 10/17/6 koriin johtanutta syöttöä puolestaan hallitsi korinalustaa. Vieraiden Sierra Moore pussitti 25 pistettä ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä.

- Pärjäsimme tänään ihan kohtuullisesti. Peli-Karhujen kyky tehdä nopeita päätöksiä ja pallonliike johti tänään siihen, että he saivat paljon hyviä heittopaikkoja. Tämä oli meille erinomaista oppia tulevaa varten, EBT:n päävalmentaja Niko Hellman kertasi.

Ottelutilasto

Hongalle voitto Tampereelta

Edellisen ottelunsa hävinnyt Tapiolan Honka palasi voittokantaan Tampereen Pyrinnön vieraana. Honka nappasi sarjapisteet, kun se voitti 79-73.

Vierasjoukkue pelasi vahvan ensimmäisen jakson. Joukkue teki jakson aikana 12 pisteen eron ja se kantoi lopulta loppuun asti.

Tasaisessa ottelussa Honka oli vahvempi korin alla. Se vei levypallotaiston 49-37.

Madelynn Utti teki Hongalle ottelussa tupla-tuplan 21 pisteellä ja 18 levypallolla. Marianne Määttänen pussitti omat ennätyspisteensä. Hän sai kasaan 17 pistettä. Tera Reed teki Pyrinnölle 23 pistettä.

Ottelutilasto

Vimpelille voitto Forssasta

Vimpeli matkasi Forssaan seitsemän pelaajaan voimin. Se onnistui kapeallakin kokoonpanolla voittamaan. Sarjapisteet matkasivat Vimpeliin 72-61.

Pelissä ei pisteillä mässäilty ja suurimmat onnistumiset nähtiin puolustuspäässä. Vierasjoukkue onnistui erityisen hyvin puolustuspäässä toisella ja kolmannella jaksolla. Se onnistui pitämään FoA:n molemmilla jaksoilla alle kymmenessä pisteessä.

Pyrintö ei onnistunut ottelussa pääsemään vapaaheittoviivalle. Joukkue heitti ottelussa vain viisi vapaaheittoa, kun vieraat heittivät niitä 29.

ViVe:n amerikkalaisduo Tynice Martin 28/13 ja Shayla Cooper 22/11 aiheuttivat ottelussa päänvaivaa Pyrinnölle. Kotijoukkueen Jade Vega pussitti 23 pistettä.

Ottelutilasto

 
12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

Näytä lisää vastaavia