Naisten Korisliigassa viisi ottelua – Vimpelin ja Kouvottarien hieno vire sai jatkoa

3.11.2021 21:23 Naisten Korisliigassa pelattiin täysi kierros. Otteluissa voittoihin ylsivät PeKa, Kouvottaret, ToPo, ViVe ja EBT.

Shaylen Burnett oli jälleen iskussa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

PeKa pesi kasvonsa Honkaa vastaan

Kaksi edellistä peliä hävinnyt Kotkan Peli-Karhut matkasi Espooseen Hongan vieraaksi. Joukkue pelasi sisuuntuneesti ja voitti ottelun 95-56.

Kotkalaiset olivat vahvempia heti ensimmäisestä puoliajasta lähtien. Se vei molemmat jaksot nimiinsä ja johti puoliajalla 47-32.

Pelin kuva säilyi samanlaisena toisellakin puoliajalla. PeKa oli selvästi parempi ja kasvatti eron 39 pisteeseen. Se vei sarjapisteet 95-56.

Me parannettiin puolustuspelissä selkeästi kahteen edelliseen peliin verrattuna. Oltiin tehty tarkennuksia ja sitä kautta peli sujui paremmin. Toisella puoliajalla levypallopeli ja meidän paikkapuolustus taisi sotkea vähän Hongan hyökkäystä, tuli pitempi pätkä kun Honka ei saanut koria tehtyä. Hyvä että voitettiin kahden takkuisen pelin jälkeen, PeKa:n päävalmentaja Mika Hartonen kertasi.

Isoin ero joukkueiden välille syntyi vaihtopelaajien tekemistä pisteistä. Peli-Karhujen penkki teki 41 pistettä, kun Hongan vastaava jäi neljään pisteeseen.

Peliin lähdettiin ihan hyvällä energialla. Varsinkin alussa missattiin monta hyvää heittoa mitkä taas PeKa laittoi sisään. Meillä vähän loppui kaasu kolmannella jaksolla eikä vieläkään saatu niistä meidän helpoista paikoista sisään, se oli ehkä meidän kompastuskivi tänään. Tsempattiin loppuun saakka kuitenkin joka on hieno juttu, Hongan Sandra Karsten harmitteli.

Naomi Davenport upotti ottelussa 21 pistettä ja keräsi 13 levypalloa. Hänelle kertyi kuitenkin myös kahdeksan menetystä. Inga Orekhova säkitti 18 pistettä. Vierasjoukkueesta Desiree Ramos teki 18 pistettä.

Ottelutilasto

Kouvottaret haki pisteet Tampereelta

Hyvässä vireessä oleva Kouvottaret matkasi Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. Joukkue jatkoi hienoja otteitaan ja nappasi neljännen peräkkäisen voittonsa.

Avauspuolisko oli tasainen. Molemmille joukkueille merkittiin yksi jakso. Puoliajalla kotijoukkue johti ottelua kolmella pisteellä.

Ottelun voiton kannalta ratkaisevin jakso oli kolmas jakso. Kouvottaret vei sen 28-19. Kun viimeisellä jaksolla pisteitä tehtiin tasatahtiin, merkittiin voitto vieraille 86-80.

Ottelun ehdoton hahmo oli Kouvottarien Rashida Timbilla. Hän kasasi tripla-tuplan 20 pisteellä, 22 levypallolla ja kymmenellä koriin johtaneella syötöllä. Myös Sarah Toeaina oli loistava. Hän heitti 32 pistettä ja nappasi 14 levypalloa. Pyrinnön Anni Jämsä säkitti 22 pistettäja jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä.

Ottelutilasto

Topo tylsytti HBA:n hyökkäyksen

Helsingissä nähtiin paikalliskamppailu, kun HBA emännöi ToPoa. Edellisessä ottelussa hyökkäyskilpailun Vimpelille hävinnyt vierasjoukkue oli oppinut läksynsä ja palasi voittokantaan 71-47.

ToPo oli emäntiä edellä jo avauspuoliajalla. Erityisen hienosti se pelasi toisella jaksolla, kun sen puolustus piti Märskyn kahdessa pisteessä. Puoliajalla vieraiden johto oli 18 pistettä.

Toisella puoliajalla ToPo ei päästänyt kotijoukkuetta iskuetäisyydelle. Sarjapisteet matkasivat Munkkiniemeen 71-47.

- Emme päästäneet HBA:ta sen omaan peliin ja saimme pidettyä HBA:n alle 50 pisteessä. Oma puolustuksemme toimi hyvin ja saimme toteutettua myös omaa hyökkäyspeliämme monipuolisesti, ToPo:n Meri Kanerva kertasi.

Vieraat olivat vahvoilla korin alla. Se teki kolmen sekunnin alueelta 36 pistettä, kun HBA nosteli sieltä vain 14 pistettä.

- Avausjaksolla hävisimme levypallot selvästi.  Toiselle puoliskolle paransimme, mutta heittoprosentit eivät olleet tarpeeksi hyviä, vaikka saimme luotua hyviä paikkoja, Saana Kujala sanoi.

Taru Tuukkanen oli elementissään ja teki tupla-tuplan 23 pisteellä ja 14 levypallolla. Erika Davenport säesti 19 pisteellä ja 14 levypallolla. Märskyn pisteykkönen oli Kujala 17 pisteellä.

Ottelutilasto

Vimpeli jatkaa kärjessä

Sarjakärki ViVe sai vieraita Lappeenrannasta. Se ei antanut Catzin yllättää ja nappasi pisteet 82-74.

Avauspuolikkaalla joukkueet eivät vielä saaneet kunnollista eroa välilleen. Kotijoukkue johti puoliajalla 34-33.

Vimpeli tuli kolmannelle jaksolle paremmalla sykkeellä ja karkasi 12 pisteen johtoon. Catz onnistui päätöjaksolla kaventamaan eroa, mutta voittoon asti se ei riittänyt. Sarjapisteet jäivät Vimpeliin 82-74.

Lokakuun valopilkuksi valittu Shaylen Burnett oli jälleen joukkueensa kantavia voimia. Hän kirjautti 15 pistettä, 16 levypalloa ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Kym Royster saalisti tupla-tuplan 24 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Catzin riveistä Seiarra Barrett säkitti 27 pistettä.

Ottelutilasto

EBT:lle pisteet Forssasta

Tappioputkessa rämpivä FoA sai vieraakseen EBT:n. Joukkueen tappioputki sai jatkoa, kun vieraat hakivat pisteet 77-68.

EBT vei avauspuoliajan nimiinsä toisen jakson ansiosta. Se piti sen aikana kotijoukkueen yhdeksässä pisteessä ja pääsi puoliajalle yhdeksän pisteen johdossa.

Toinen puoliaika oli tasainen. Ero pysyi kuitenkin lopulta samana, kuin puoliajalla ja EBT:n voitto kirjattiin 77-68.

EBT:n Alyesha Lovett teki ottelussa 30 pistettä. Venla Määttänen pelasi loistavasti ja kasasi 19 pistettä sekä kymmenen levypalloa. FoA:n Ninni Salmi teki 14 pistettä. Samaan pistemäärään pääsi myös Wendion Bibbins. Hän nappasi myös 14 levypalloa.

Ottelutilasto

 
28.1.2022 20:46 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan jatkosarjojen aloitus siirtyy

Jatkosarjojen piti käynnistyä 5. helmikuuta, mutta koronan takia tehtyjen ottelusiirtojen takia jatkosarjat pyörähtävät käyntiin 12. helmikuuta.

28.1.2022 10:45 Naisten Korisliiga

Anni Jämsä siirtyy Italian A2-sarjaan

Tampereen Pyrinnön kapteeni Anni Jämsä siirtyy loppukaudeksi pelaamaan Italian Serie A2 -sarjaa Torinoon.

28.1.2022 10:23 Naisten Korisliiga

Joulukuun Valopilkku Naomi Davenport: ’’Suomen Cupin voitto oli hieno kokemus, jonka muistan lopun ikääni’’

Naomi Davenport on viihtynyt Kotkassa. Palkintokaappiin on jo kertynyt täytettä Suomen Cupin voiton myötä.

26.1.2022 21:21 Naisten Korisliiga

PeKa:n voittoputki venyi kymmeneen – Kouvottaret ja EBT vierasvoittoihin

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. PeKa kaatoi kotonaan Vimpelin, kun taas vierasvoitoista vastasivat Kouvottaret ja EBT.

26.1.2022 13:25 Naisten Korisliiga

Tapiolan Hongan kaksi seuraavaa ottelua siirtyy

Hongan piti kohdata naisten Korisliigassa keskiviikkona 26.1. HBA ja maanantaina 31.1. Tampereen Pyrintö.

23.1.2022 15:00 Naisten Korisliiga

HBA:lle viikonlopun toinen voitto

HBA ja Pyrintö kohtasivat Helsingissä. Peli oli molemmille jo toinen lyhyen ajan sisään. Märsky otti ottelusta sarjapisteet 86-62.

22.1.2022 19:18 Naisten Korisliiga

Vimpelille tappio kotikentällä – myös Märsky ja Kouvottaret voittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Vimpeli koki ensimmäisen tappion kotikentällään. Märsky ja Kouvottaret ottivat voitot jännittävissä otteluissa.

21.1.2022 21:13 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut ylivoimainen

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina yksi ottelu. Siinä sarjakärki PeKa voitti sarjassa viimeisenä olevan Pyrinnön 95-51.

19.1.2022 20:53 Naisten Korisliiga

Taistelu keskikastissa tiivistyy – FoA ja Catz tärkeisiin voittoihin

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. PeKa oli kotonaan suvereeni. Catz ja FoA puolestaan paransivat asemiaan sarjataulukossa.

18.1.2022 21:56 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Topo kasvattivat voittosaldoaan

Naisten Korisliigassa palattiin tositoimiin kahdella otellulla. Voitokkaasti paluun tekivät Kouvottaret ja ToPo.

16.1.2022 20:33 Suomen Cup

Suomen Cup jälleen Kotkaan

Kotkan Peli-Karhut uusi Suomen Cupin voittonsa, kun se kukisti jännittävien vaiheiden jälkeen ToPo:n 77-64.

15.1.2022 16:36 Suomen Cup

ToPo ja Peli-Karhut Suomen Cupin finaaliin, ToPon Bronson hurjasteli tripla-tuplan

Sunnuntaisessa naisten Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Torpan Pojat ja hallitseva cup-mestari Peli-Karhut. Välierät tarjosivat kaksi jännää ottelua, jotka ratkesivat vasta päätösneljänneksellä.

14.1.2022 12:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan päivitetty otteluohjelma julkaistu

Vuodenvaihteen jälkeen tauolle jääneen Naisten Korisliigan päivitetty otteluohjelma on nyt julkistettu. Kausi jatkuu 18.1. kahdella ottelulla.

14.1.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Suomen Cup -ennakko: naiset lähtevät mestaruusjahtiin kutkuttavista asetelmista

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina. ToPo:n ja HBA:n kohtaaminen alkaa 11:15 ja PeKa sekä EBT iskevät yhteen kello 14:30 alkaen. Finaali pelataan sunnuntaina kello 17:15 alkaen. Ottelut ovat nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

7.1.2022 17:31 Naisten Korisliiga

Naomi Davenport on Naisten Korisliigan joulukuun Valopilkku

Ensimmäistä kauttaan Suomessa pelaava amerikkalainen johdatti Peli-Karhut kolmeen voittoon joulukuussa.

5.1.2022 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga keskeytetään heikentyneen koronatilanteen takia

Aikuisten pääsarjaryhmä on tiistaina illalla pitämässään kokouksessaan päättänyt keskeyttää naisten Korisliigan ajalle 5.–17.1. vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

30.12.2021 17:13 Naisten Korisliiga

Marraskuun Valopilkku Kym Royster: ’’Meillä on joukkueessa ratkaisijoita joka pelipaikalle’’

Kauden suurimpana yllättäjänä voidaan pitää Vimpelin Vetoa, joka on sarjassa toisella sijalla. Joukkueen pelaajat ovat myös napanneet henkilökohtaisia palkintoja, kun kaikki kauden Valopilkku palkinnot ovat menneet Vimpeliläisille. Tällä kertaa haastattelussa Kym Royster.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

18.12.2021 19:47 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle neljän ottelun saattelemana – voitot ViVE:lle, PeKa:lle, Kouvottarille sekä EBT:lle

Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut tämän vuoden puolella. Seuraavan kerran pelataan 5.1.2022.

15.12.2021 21:01 Naisten Korisliiga

Catzille tärkeä voitto – myös Honka, PeKa ja ToPo kartuttivat voittosaldoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen pelipäivä ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Catz, Honka, PeKa ja ToPo.

Näytä lisää vastaavia