Naisten Korisliigassa viisi ottelua – Vimpelin ja Kouvottarien hieno vire sai jatkoa

3.11.2021 21:23 Naisten Korisliigassa pelattiin täysi kierros. Otteluissa voittoihin ylsivät PeKa, Kouvottaret, ToPo, ViVe ja EBT.

Shaylen Burnett oli jälleen iskussa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

PeKa pesi kasvonsa Honkaa vastaan

Kaksi edellistä peliä hävinnyt Kotkan Peli-Karhut matkasi Espooseen Hongan vieraaksi. Joukkue pelasi sisuuntuneesti ja voitti ottelun 95-56.

Kotkalaiset olivat vahvempia heti ensimmäisestä puoliajasta lähtien. Se vei molemmat jaksot nimiinsä ja johti puoliajalla 47-32.

Pelin kuva säilyi samanlaisena toisellakin puoliajalla. PeKa oli selvästi parempi ja kasvatti eron 39 pisteeseen. Se vei sarjapisteet 95-56.

Me parannettiin puolustuspelissä selkeästi kahteen edelliseen peliin verrattuna. Oltiin tehty tarkennuksia ja sitä kautta peli sujui paremmin. Toisella puoliajalla levypallopeli ja meidän paikkapuolustus taisi sotkea vähän Hongan hyökkäystä, tuli pitempi pätkä kun Honka ei saanut koria tehtyä. Hyvä että voitettiin kahden takkuisen pelin jälkeen, PeKa:n päävalmentaja Mika Hartonen kertasi.

Isoin ero joukkueiden välille syntyi vaihtopelaajien tekemistä pisteistä. Peli-Karhujen penkki teki 41 pistettä, kun Hongan vastaava jäi neljään pisteeseen.

Peliin lähdettiin ihan hyvällä energialla. Varsinkin alussa missattiin monta hyvää heittoa mitkä taas PeKa laittoi sisään. Meillä vähän loppui kaasu kolmannella jaksolla eikä vieläkään saatu niistä meidän helpoista paikoista sisään, se oli ehkä meidän kompastuskivi tänään. Tsempattiin loppuun saakka kuitenkin joka on hieno juttu, Hongan Sandra Karsten harmitteli.

Naomi Davenport upotti ottelussa 21 pistettä ja keräsi 13 levypalloa. Hänelle kertyi kuitenkin myös kahdeksan menetystä. Inga Orekhova säkitti 18 pistettä. Vierasjoukkueesta Desiree Ramos teki 18 pistettä.

Ottelutilasto

Kouvottaret haki pisteet Tampereelta

Hyvässä vireessä oleva Kouvottaret matkasi Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. Joukkue jatkoi hienoja otteitaan ja nappasi neljännen peräkkäisen voittonsa.

Avauspuolisko oli tasainen. Molemmille joukkueille merkittiin yksi jakso. Puoliajalla kotijoukkue johti ottelua kolmella pisteellä.

Ottelun voiton kannalta ratkaisevin jakso oli kolmas jakso. Kouvottaret vei sen 28-19. Kun viimeisellä jaksolla pisteitä tehtiin tasatahtiin, merkittiin voitto vieraille 86-80.

Ottelun ehdoton hahmo oli Kouvottarien Rashida Timbilla. Hän kasasi tripla-tuplan 20 pisteellä, 22 levypallolla ja kymmenellä koriin johtaneella syötöllä. Myös Sarah Toeaina oli loistava. Hän heitti 32 pistettä ja nappasi 14 levypalloa. Pyrinnön Anni Jämsä säkitti 22 pistettäja jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä.

Ottelutilasto

Topo tylsytti HBA:n hyökkäyksen

Helsingissä nähtiin paikalliskamppailu, kun HBA emännöi ToPoa. Edellisessä ottelussa hyökkäyskilpailun Vimpelille hävinnyt vierasjoukkue oli oppinut läksynsä ja palasi voittokantaan 71-47.

ToPo oli emäntiä edellä jo avauspuoliajalla. Erityisen hienosti se pelasi toisella jaksolla, kun sen puolustus piti Märskyn kahdessa pisteessä. Puoliajalla vieraiden johto oli 18 pistettä.

Toisella puoliajalla ToPo ei päästänyt kotijoukkuetta iskuetäisyydelle. Sarjapisteet matkasivat Munkkiniemeen 71-47.

- Emme päästäneet HBA:ta sen omaan peliin ja saimme pidettyä HBA:n alle 50 pisteessä. Oma puolustuksemme toimi hyvin ja saimme toteutettua myös omaa hyökkäyspeliämme monipuolisesti, ToPo:n Meri Kanerva kertasi.

Vieraat olivat vahvoilla korin alla. Se teki kolmen sekunnin alueelta 36 pistettä, kun HBA nosteli sieltä vain 14 pistettä.

- Avausjaksolla hävisimme levypallot selvästi.  Toiselle puoliskolle paransimme, mutta heittoprosentit eivät olleet tarpeeksi hyviä, vaikka saimme luotua hyviä paikkoja, Saana Kujala sanoi.

Taru Tuukkanen oli elementissään ja teki tupla-tuplan 23 pisteellä ja 14 levypallolla. Erika Davenport säesti 19 pisteellä ja 14 levypallolla. Märskyn pisteykkönen oli Kujala 17 pisteellä.

Ottelutilasto

Vimpeli jatkaa kärjessä

Sarjakärki ViVe sai vieraita Lappeenrannasta. Se ei antanut Catzin yllättää ja nappasi pisteet 82-74.

Avauspuolikkaalla joukkueet eivät vielä saaneet kunnollista eroa välilleen. Kotijoukkue johti puoliajalla 34-33.

Vimpeli tuli kolmannelle jaksolle paremmalla sykkeellä ja karkasi 12 pisteen johtoon. Catz onnistui päätöjaksolla kaventamaan eroa, mutta voittoon asti se ei riittänyt. Sarjapisteet jäivät Vimpeliin 82-74.

Lokakuun valopilkuksi valittu Shaylen Burnett oli jälleen joukkueensa kantavia voimia. Hän kirjautti 15 pistettä, 16 levypalloa ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Kym Royster saalisti tupla-tuplan 24 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Catzin riveistä Seiarra Barrett säkitti 27 pistettä.

Ottelutilasto

EBT:lle pisteet Forssasta

Tappioputkessa rämpivä FoA sai vieraakseen EBT:n. Joukkueen tappioputki sai jatkoa, kun vieraat hakivat pisteet 77-68.

EBT vei avauspuoliajan nimiinsä toisen jakson ansiosta. Se piti sen aikana kotijoukkueen yhdeksässä pisteessä ja pääsi puoliajalle yhdeksän pisteen johdossa.

Toinen puoliaika oli tasainen. Ero pysyi kuitenkin lopulta samana, kuin puoliajalla ja EBT:n voitto kirjattiin 77-68.

EBT:n Alyesha Lovett teki ottelussa 30 pistettä. Venla Määttänen pelasi loistavasti ja kasasi 19 pistettä sekä kymmenen levypalloa. FoA:n Ninni Salmi teki 14 pistettä. Samaan pistemäärään pääsi myös Wendion Bibbins. Hän nappasi myös 14 levypalloa.

Ottelutilasto

 
4.6.2023 17:44 Naisten Korisliiga

Petra Noponen palaa Tapiolan Honkaan

Välikauden verran sivussa ollut Petra Noponen, 26, palaa Naisten Korisliigaan kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan edustusjoukkueeseen. Noponen, 174 cm, pelasi pääsarjatasolla edellisen kerran kaudella 2021-22, jolloin hän juhli Peli-Karhujen kanssa Suomen mestaruutta.

1.6.2023 13:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vuoden pelaaja Roosa Kosonen: ”Yksin ei pärjää, vaikka pelaisi kuinka hyvin”

Monipuolinen laitapelaaja Roosa Kosonen liittyi syksyllä Kotkan Peli-Karhujen menestysjoukkueeseen uutena mutta jätti välittömästi jälkensä.

1.6.2023 08:40 Korisliiga

Jussi Laakso ja Mika Haakana pokkasivat Vuoden valmentaja -palkinnot

Seagullsin mestarivalmentaja Jussi Laakso on Korisliigan vuoden valmentaja. Naisten Korisliigassa valinta osui Peli-Karhut mestaruuteen luotsanneeseen Mika Haakanaan.

31.5.2023 14:50 Naisten Korisliiga

Niemi ja Kanerva palkittiin korisliigojen kehittyneimpinä, Carroll ja Thomas Vuoden ulkomaalaispelaajat

Korihaiden Trey Niemi ja ToPon Meri Kanerva äänestettiin korisliigojen vuoden kehittyneimmiksi pelaajaksi. Seagullsin Jeffrey Carroll ja ToPon IImar’I Thomas puolestaan parhaat ulkomaalaispelaajat.

30.5.2023 14:25 Korisliiga

Blomgren ja Vehka-aho Vuoden puolustuspelaajat, Kaukiainen ja Kujala toivat penkiltä voimaa

Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

22.5.2023 14:18 Naisten Korisliiga

Räty, Blomfelt ja Frimodig jatkosopimuksiin Kouvottarien kanssa - Erlund uutena pelaajana mukaan

Kouvottaret on solminut jatkosopimukset viime kauden runkopelaajiin kuuluneiden Johanna Rädyn, Yasmine Blomfeltin sekä Roosa Frimodigin kanssa. Uutena kasvona Taret-paidassa nähdään Sofie Erlund, joka siirtyy Kouvolaan Helsingin Namikasta.

8.5.2023 16:33 Naisten Korisliiga

Sandra Prieto ToPon naisten päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella naisten SM-hopeaa ja Suomen Cupin voittanut Torpan Pojat on pestannut uudeksi päävalmentajaksi espanjalaisen Sandra Prieton.

21.4.2023 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille viides peräkkäinen Suomen mestaruus

Peli-Karhut nappasi seurahistorian kahdeksannen mestaruuden. Se vei kolmannen ottelun 85-83 ja koko finaalisarjan otteluvoitoin 3-0.

19.4.2023 09:44 Naisten Korisliiga

Naisten toisessa finaaleissa ennätyskirja uusiksi: Thomasin 44 pistettä kaikkien aikojen ennätys

Torpan Poikien IImar’I Thomasin 44 pistettä on naisten Korisliigan pudotuspelien kaikkien aikojen ennätys. Thomas nousi jaetulle ykkössijalle yhdessä Jurgite Kausaiten kanssa.

18.4.2023 21:25 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei huiman trillerin ja siirtyi finaaleissa 2-0 johtoon

PeKa nappasi toisen voiton naisten finaalisarjassa. Joukkue haki vierasvoiton kahden jatkoajan jälkeen 103-93 ja on voiton päässä mestaruudesta.

16.4.2023 19:29 Naisten Korisliiga

ViVe avasi mitalitilinsä

Vimpelin Veto päätti kautensa pronssijuhliin, kun joukkue kukisti pronssiottelussa Forssan Alun jännittävien vaiheiden jälkeen 80-76. Mitali oli ViVe:n seurahistorian ensimmäinen.

15.4.2023 18:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille ensimmäinen kiinnitys mestaruuteen

Kotkan Peli-Karhut aloitti finaalisarjan väkevästi. Joukkue nappasi johdon itselleen, kun se voitti kotikentällään 80-71.

14.4.2023 07:00 Naisten Korisliiga

Suomen Cupin finaalista tutut PeKa ja ToPo taistelevat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigakausi huipentuu lauantaina alkavaan finaalisarjaan. Vastakkain ovat viidettä peräkkäistä mestaruuttaan tavoitteleva PeKa sekä ensimmäistä mestaruuttaan havitteleva ToPo.

11.4.2023 16:37 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy lauantaina 15.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

10.4.2023 19:18 Naisten Korisliiga

ToPo:lle ensimmäinen finaalipaikka

ToPo nappasi seurahistoriansa ensimmäisen finaalipaikan Naisten Korisliigassa. Joukkue voitti neljännessä ottelussa vieraskentällä ViVe:n 84-77 ja eteni finaaleihin otteluvoitoin 3-1.

9.4.2023 19:09 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille viides peräkkäinen finaalipaikka

PeKa eteni jälleen finaaleihin ja tavoittelee viidettä peräkkäistä mestaruutta. Se haki päivän ottelussa vierasvoiton 95-67 ja vei välieräsarjan 3-1.

7.4.2023 19:29 Naisten Korisliiga

ToPo:lle toinen kiinnitys finaalipaikkaan

Torpan Pojat otti toisen voiton välierissä, kun se kaatoi ViVe:n 78-66. Helsinkiläiset johtavat välieräsarjaa 2-1.

6.4.2023 21:10 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut voiton päässä finaaleista

Kotkan Peli-Karhut oli toipunut tappiosta ja esiintyi vakuuttavasti kotiyleisönsä edessä. Se ei antanut FoA:lle mahdollisuutta ryöstöön, vaan voitti selvästi 95-61. Samalla se siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

5.4.2023 20:30 Naisten Korisliiga

ViVe tasoitti ottelusarjan

Vimpelin Vedon ja ToPo:n välieräsarjassa pelattiin toinen ottelu. Vimpeli oli vahvempi kotonaan 88-81 ja tasoitti ottelusarjan tilanteeseen 1-1.

Näytä lisää vastaavia