Naisten Suomen Cupin puolivälierävalinnoissa ei suuria yllätyksiä

28.11.2019 15:07 Naisten Korisliigan runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen valintatilaisuudessa Helsingissä. Runkosarjan ykkönen Kouvottaret valitsi HBA:n vastustajakseen.

Naisten Suomen Cupin puolivälieräparit:

Kouvottaret-HBA
Peli-Karhut- ToPo
Forssan Alku – Tapiolan Honka
EBT – Catz

 

Kouvottaret kohtaa HBA:n, Peli-Karhut valitsi ToPon vastustajakseen

Kaikki kymmenen ensimmäistä otteluaan naisten Korisliigassa voittanut Kouvottaret valitsi Suomen Cup -vastustajakseen HBA:n. Keskiviikkona toisensa kohdanneet joukkueet kohtaavat joulukuussa cup-kilpailussa.

- Eilen meillä oli hyvä peli keskenään. Kilpailullisesti olemme kaksi kertaa tällä kaudella kaataneet HBA:n, joten valinta oli looginen. HBA:n aktiivinen ja aggressiivinen puolustus laittaa meidän joukkueemme testiin, seuran toiminnanjohtaja Jari Hautala kommentoi.

- Kouvottaret on kurittanut meitä suurinumeroisesti tällä kaudella. Perus periaatteistamme emme tule luopumaan, mutta meidän pitää kyllä viilauksia tehdä, että saadaan hyvä peli aikaiseksi, HBA:n Pekka Salminen avasi taustoja.

Runkosarjan kakkonen Peli-Karhut valitsi rankingin kuudentena olleen ToPon. 

- ToPo on tällä kaudella ollut pirteä, nuorekas ja vauhdikas joukkue. Viime kerralla meillä oli Munkassa kiihkeää ja toivottavasti jatketaan siitä cupin puolella. Tavoitteena on voittaa koko kilpailu ja sillä perusteella tämäkin valinta on tehty, päävalmentaja Roope Mäkelä taustoitti.

- Kahden edellisvuoden mestari on meille kova haaste ja se haaste otetaan vastaan ja lähdetään tappelemaan voitosta, kommentoi ToPon toiminnanjohtaja Jomi Suhonen.

 

Forssan Alku kohtaa Tapiolan Hongan, EBT hakee revanssia Catzista

Forssalaisseura valitsi kahdella jäljellä olleesta vaihtoehdosta Hongan. Joukkueet ovat Korisliiga-kaudella kohdanneet kertaalleen, jolloin FoA oli vahvempi kotikentällään. 

- Saamme Honkaa vastaan hyvät match upit, Laura Saarinen avasi valmennuksen välittämää viestiä.

- Alku on sarjan isoin joukkue ja me olemme pienin. Tämä on meille hieno kehittymisen paikka meidän nuorille pelaajille. Forssalaiset voivat hävitä meitä vastaan 10 000 euron pääpalkinnon ja me voimme saada hyvää kokemusta lisää, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu virnisti. 

EBT ja Catz kohtasivat toisensa viime keväänä puolivälieräsarjassa, jonka lappeenrantalaiset veivät 3-1. Tämän vuoden runkosarjassa joukkueet ovat kohdanneet kerran, Catz oli niukasti parempi kotikentällään. EBT lähtee hakemaan revanssia viime vuodelta.

- Tämä on erittäin hieno mahdollisuus meille. Viime vuonna valtakunnan media piti meitä ennakkosuosikkina, mutta silti tiputtiin. Nyt taas päästään harjoittelemaan ennakkosuosikkina pelaamista, EBT:n päävalmentaja Niko Hellman kommentoi.

- EBT on loistava irtopallojoukkue, joka puolustaa sitkeästi. Joudumme vieraskentälle, joka vaikeuttaa jatkoonpääsyämme, Catzin leiristä välitettiin päävalmentaja Mika Haakanan ajatuksia.

 

Aikataulu:

Puolivälierät pelataan keskiviikkona 11.12.2019 klo 18:30. 

Välierät pelataan keskiviikkona 8.1.2020 klo 18:30. Tilaisuudessa arvottiin välierävaihteen kotiedut. Kouvottaret-HBA-parin voittaja kohtaa kotikentällä voittajan parista EBT-Catz. Kaavion toisella puolella Peli-Karhut-ToPo-voittaja kohtaa kotikentällään Forssan Alku-Honka-ottelun voittajan

Finaali pelataan sunnuntaina 26.1.2020 klo 19:00 Suomen Cupin rankingissa 23.11. paremmin
sijoittuneen kotikentällä. YLE TV2 televisioi finaalin.

Naisten Suomen Cup 2019-20 pähkinänkuoressa

Naisten Suomen Cupin osallistumisoikeuden saivat ne Korisliigan seurat, jotka olivat 23.11. pelattujen otteluiden jälkeen voittosuhteella mitattuna Naisten Korisliigan runkosarjassa sijoilla 1.–8. 

Naisten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen (10 000) euron ja hävinnyt kolmen tuhannen (3 000) euron rahapalkinnon.

 
14.2.2021 19:12 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin mestaruus jälleen Kotkaan

Peli-Karhut voitti toisen perättäisen Suomen Cupin mestaruuden, kun se voitti vieraskentällä EBT:n. PeKa karkasi jo avausjaksolla emänniltään, eikä luopunut johdostaan missään vaiheessa. Finaali päättyi 98-81.

12.2.2021 12:44 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin finaaliennakko: EBT haastaa tappioitta kauden pelanneen Peli-Karhut

Naisten Suomen Cupin finaali pelataan ystävänpäivänä 14.2. Pallo nousee ilmaan klo 17:30, mutta lähetys ottelusta alkaa Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 17:20.

20.1.2021 20:27 Suomen Cup

EBT ja Peli-Karhut kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa

Naisten Suomen Cupin välierissä nähtiin vierasvoittoja. PeKa kaatoi Vimpelin ja EBT Kouvottaret.

20.1.2021 08:10 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin välierät keskiviikkona, Ruutu näyttää ottelut suorina lähetyksinä

Taistelu Suomen Cup -pokaalista ja 10 000 euron pääpalkinnosta jatkuu keskiviikkona 20.1., kun Kouvottaret kohtaa EBT:n ja Vimpelin Veto saa vastaansa Peli-Karhut.

12.12.2020 19:59 Naisten Korisliiga

Vimpeli, PeKa, Kouvottaret ja EBT etenivät Suomen Cupin välieriin

Naisten Suomen Cupissa pelattiin puolivälierät. Seuraavalle kierrokselle jatkavat PeKa, Kouvottaret, EBT ja Vimpeli, joka yllätti Hongan.

8.12.2020 15:25 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin puolivälierien aikataulu vahvistettu

Tulevana lauantaina 12.12. ratkaistaan naisten Suomen Cupin neljä välieräjoukkuetta. Naisten Suomen Cupin voittaja saa pokaalin ja mitalien lisäksi 10.000 euron rahapalkinnon.

26.11.2020 14:05 Naisten Korisliiga

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään etäyhteydellä. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

26.11.2020 09:51 Korisliiga

Miesten ja naisten Suomen Cupin valintatilaisuus suorana tänään klo 13 YouTubessa

Molempien Korisliigojen runkosarjan kahdeksan joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät käynnistyvät joulukuussa.

26.1.2020 21:03 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin mestaruus Kotkaan

Yli tuhatpäinen yleisö oli saapunut seuraamaan naisten Suomen Cupin finaalia Kouvolan Jatke Areenalle. Kotijoukkueen fanit joutuivat kuitenkin pettymään, kun Peli-Karhut pääsi juhlimaan mestaruutta 96-82.

24.1.2020 13:14 Suomen Cup

Ennakko: Naisten Suomen Cupin finaalissa luvassa huima Kymenlaakson paikalliskamppailu

Kouvottaret kohtaa sunnuntaina Kouvolan Jatke Areenalla Peli-Karhut. Ottelu alkaa kello 19.00 ja se on nähtävissä YLE TV2:ssa suorana lähetyksenä. Voittajajoukkueelle on luvassa 10.000 euron pääpalkinto.

3.12.2019 16:03 Suomen Cup

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin otteluohjelmat julki

Koripallon Suomen Cup käynnistyy joulukuussa. Tammikuussa pelattavat finaalit televisioidaan YLE TV2:lta. Puolivälierät ja välierät näkyvät Elisa Viihteen kanavilla.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

23.9.2019 18:00 Suomen Cup

Miesten Suomen Cup uudistuu, naiset taistelevat cup-kannusta kuuden vuoden tauon jälkeen

Tulevana kaudella Suomen Cup -pokaaleista taistelee sekä naisten että miesten Korisliigan kahdeksan parasta joukkuetta. Suomen Cup -paikat määräytyvät Korisliigan voittosuhteiden mukaan 23.11. pelatun kierroksen jälkeen.

10.2.2013 18:30 Suomen Cup

Catz uusi cup-kultansa näytöstyylin

Naisten SM-sarjan kärjessä viihtyvä Lappeenrannan Catz toisti vuoden takaisen temppunsa järjestämällä todellisen näytöksen cupin finaalissa Äänekosken Huimaa vastaan. Päävalmentaja Mika Haakana pääsi käyttämään koko pelaaja-arsenaaliaan, kun ”kissalauma” repi ja raastoi Huiman hajalle molemmissa kenttäpäädyissä matkallaan 81–48 (44–19)-voittoon.

9.2.2013 Suomen Cup

Latvala lunasti Huimalle cup-finaalipaikan viime hetken heitolla

Naisten Suomen cupin välierässä nähtiin lauantaina yllätystulos, kun Huima kaatoi Peli-Karhut viime hetken kolmosella. Jännitysnäytelmä päättyi Huiman voittoon lukemin 69–70 (54–55). Äänekoskelaisten sankarina juhlittiin 17-vuotiasta Ulriikka Latvalaa, joka masensi ennakkosuosikin vain neljä sekuntia ennen ottelun loppua.

9.2.2013 Suomen Cup

Catz pyyhkäisi Hongan tieltään cupin välierässä

Naisten Suomen cupin sunnuntaisessa finaalissa nähdään toisinto vuoden takaisesta otteluparista, kun Lappeenrannan Catz nujersi odotetusti Tapiolan Hongan ja selvitti tiensä finaaliin Äänekosken Huimaa vastaan. Naisten SM-sarjan piikkipaikkaa pitävä Catz myllytti Honkaa pistein 79–56 (46–30).

8.2.2013 Suomen Cup

Naisten cup-ennakko: PeKa itsevarmana viime talven cup-finalisti Huiman kimppuun

Naisten Suomen cupin Final Four -turnaus käynnistyy lauantaina Lappeenrannassa kotkalaisjoukkue Peli-Karhujen ja viime talvena cupin finaaliin selviytyneen Äänekosken Huiman kohtaamisen merkeissä. Peli-Karhut lähtee välierään voittoputkessa, kun taas Huiman iskukykyä ovat verottaneet takapelaajien loukkaantumiset.

7.2.2013 Suomen Cup

Naisten cup-ennakko: Nuorekas Honka haastaa sarjakärki Catzin

Naisten SM-sarjakausi 2012/13 on edennyt toiselle puoliskolleen hallitsevan mestarin Lappeenrannan Catzin merkeissä. ”Kissalauma” on niitannut 22 ottelustaan maukkaat 20 voittoa ja lunastanut siten Lappeenrantaan ensi viikonloppuna pelattavan naisten cupin Final Fourin. Cupin välierässä Catzin haastaa SM-sarjan syyskauden väriläiskä, nuorekas Tapiolan Honka.

22.1.2012 Suomen Cup

Catz kiihdytyskaistalta Huiman ohi naisten Cup-finaalissa

Lappeenrannan Catz voitti naisten Suomen Cupin, kun se otti ylivoimaisen voiton Äänekosken Huimasta. Catz ei koko ottelun aikana antanut tilaa Huiman kokeneille pelaajille. Vaikka vastakkain oli kaksi SM-sarjan kärkijoukkuetta, Catz vei voiton selvin lukemin, 59–91 (27–39).

20.1.2012 Suomen Cup

Kohti Final Fouria: Kokenut Huima ja voittoisa Catz ratkovat Cup-kullan kohtalon

Final Four-turnauksen aattona naisten Suomen Cup on edennyt jo finaalivaiheeseensa. Cupin loppuottelussa kohtaavat Tampereen Pyynikillä sunnuntaina SM-sarjan kärkijoukkueet, kokenut Äänekosken Huima sekä hulppeassa 17 ottelun voittoputkessa sarjakärjessä jyräävä Lappeenrannan Catz.

Näytä lisää vastaavia