Namika Lahti eteni voiton päähän finaaleista

3.5.2009 Keskiviikkona yllätysvoiton välierien avausottelussa hakenut Namika Lahti nousi kotiyleisönsä edessä täpärään 70-67 (29-38) voittoon Espoon Hongasta. Lahti johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0. Finaalipaikka on Namikalle ensimmäisen kerran katkolla maanantaina Espoossa.

- Sarja menee kolmesta voitosta poikki ja huomenna on taas uusi peli. Kyllä viimeistään tässä vaiheessa tilanteen pitää motivoida itse itseään, totesi Hongan päävalmentaja Mihailo Pavicevic.

Pavicevicin lahtelaiskollega Sami Toiviainen muistutti, että sarja ei ole suinkaan vielä ohi.

- Tosin ei varmaankaan kauhean moni olisi uskonut, että tilanne on tämä kahden ottelun jälkeen. 2-0 -johto ei vie meitä vielä eteenpäin, mutta kaiketi nyt paineet ovat Hongalla.

Ottelun ehdottomaksi hahmoksi oli jo kovaa kyytiä kohoamassa Hongan kapteeni Jukka Matinen (28/1). Maajoukkuelaituri mätti Namikan pussiin erehtymättömästi heti ensimmäisellä neljänneksellä huimat 17 pistettä, eli yhden enemmän kuin koko kotijoukkue yhteensä.

Honka kävi toisella neljänneksellä parhaimmillaan kymmenen pisteen (26-16) johdossa, mutta isännät eivät antaneet missään vaiheessa periksi, vaikka heittopeli timikin siinä vaiheessa vain 33 prosentin tarkkuudella.

Vieraidensa kantaan kotiyleisön huutomyrskyn siivittämänä iskeytynyt Namika löysi jyvänsä heti puoliajan jälkeen, jolloin vuorastaan vieraat näyttivät kadottavan sen täydellisesti. Lahden nousu henkilöityi Ville Vesalaan (11/0), joka nosti Namikan ensimmäisen kerran johtoon numeroissa 43-41, kun kolmatta neljännestä oli pelattu reilut kuusi minuuttia. Honka hävisi tauon jälkeisen kymmenminuuttisen tylysti 20-8.

Päätösneljänneksellä lahtelaisista sankarin viittaa sovitti vuorostaan ylleen Jason Conley (17/12). Viimeisellä neljänneksellä 11 pistettä heittänyt Conley nosti parhaimmillaan Lahden 61-53 johtoon, kun peliä oli jäljellä kolme minuuttia.

Honka tuli vielä 21 sekuntia ennen loppusummeria Akeem Scottin (14/5) kolmosella lukemiin 66-65. 15 sekuntia myöhemmin Conley pisti toisen vapaaheittonsa sisään. Honka pelasi lopussa pallon Tuukka Kotin (6/5) käsiin, mutta kulmasta lähtenyt kolmonen kiersi raudoista ulos.

Hongan ja Lahden välinen kolmas välieräottelu pelataan heti maanantaina klo 18:30 Tapiolan Urheiluhallissa.

Korisliigan täydelliset ottelutilastot ja muita tilastoja löytyy Koripalloliiton tilastopalvelusta, osoitteesta www.basket.fi.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Näytä lisää vastaavia