Namika Lahti -ikoni Roope Suonion peliura päätökseen

29.10.2012 Korisliiga menettää erään kokeneimmista ja värikkäimmistä kotimaisista pelaajistaan, kun Namika Lahden seuraikoni Roope Suonio joutuu lopettamaan peliuransa lonkkavamman johdosta. Suonion, 30, uran viimeiseksi otteluksi jäi 12. lokakuuta Lahdessa pelattu ottelu Namikan ja Tampereen Pyrinön välillä.

Roope Suonion pääsarjaura päättyi lonkkavaivoihin.

Suonio ehti pelata kaudella 2012/13 kolme liigaottelua. Kuvat: Francois Perthuis & Kai Kilappa.

Suonion toinen lonkka leikattiin reilu vuosi sitten ja takamies pääsi takaisin pelikuntoon, mutta nyt myös toinen lonkka on rikki, eikä mahdollista enää huipputason koripalloa. Myöskään leikattu puoli ei ole toipunut täysin entiselleen.

 

– Vaikeaa tähän on oikein mitään sanoa, koville ottaa. Lääkäri suositteli lopettamista, jotta pystyisin elämään normaalisti myös uran jälkeen. Kaikki minua tuntevat tietävät, etten tällaista päätöstä ihan helpolla tee, Suonio kommentoi päätöstä.

 

– Koripallon parissa pysyn tavalla tai toisella, haluan yhä pelata edes huvikseni. Seuran kanssa olemme keskustelleet tulevaisuuden roolistani.

 

– Todella harmillinen tilanne. Roope on hieno pelaaja ja upea ihminen. Menetys on joukkueelle kova, kun kapteeni ja yksi ehdottomista runkopelaajista ei pysty pelaamaan, mutta nyt tietenkin tärkeää on myös se, että hän pystyy elämään urheilu-uran jälkeen mahdollisimman tervettä elämää, Namikan päävalmentaja Ilkka Palviainen miettii.

 

174-senttinen Suonio oli ensimmäisen kerran mukana Namikan pääsarjajoukkueessa jo kaudella 1999/2000, kun lahtelaiset voittivat ensimmäisen Suomen mestaruutensa. Kausien 2007/08 ja 2008/09 päätteeksi Suonio valittiin Korisliigan parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi.


Suonio ehti pelata urallaan runkosarja ja pudotuspelit yhteen laskettuna 384 ottelua, heittää niissä 2920 pistettä, jakaa 720 syöttöä ja noukkia 668 levypalloa. Vapaaheittonsa Suonio pussitti huikealla 86,8% tarkkuudella. Hän ehti saavuttaa urallaan kevään 2000 Suomen mestaruuden lisäksi kolme SM-hopeaa, yhden SM-pronssin sekä Suomen cupin mestaruuden.

 

Namika Lahden lisäksi Suonio pelasi uransa aikana tiensä karkkilalaisen Team Componentan, Vantaan Pussihukkien sekä Kouvolan Kouvojen fanien sydämiin.Lisätietoja: Namika Lahden uutinen
 
Lisätietoja: Roope Suonio
 
 
27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

Näytä lisää vastaavia