Namika Lahti yksin Korisliigan kärkeen

19.11.2008 Namika Lahti nousi yksin Korisliigan kärkeen, kun se haki keskiviikkokierroksella voiton Porvoon Tarmosta 77-51 (42-28) -lukemin. Lahtelaisten kanssa tasapistein liigan kärjessä ollut Joensuun Kataja kärsi puolestaan tappion Uudessakaupungissa Korihaille numeroin 89-79 (46-51).

Namika Lahti karkasi Porvoossa voittoon toisella neljänneksellä, jonka vieraat veivät selvästi 26-12. Kun lahtelaisjohto kasvoi seuraavalla jaksolla jo yli 20 pisteeseen, oli Tarmo lyöty.

Ilkka Vuori heitti voittajille 16 pistettä ja Ville Vesala sekä Sami Pekkola 13.

25 pallonmenetystä tuhrineesta Tarmosta Steve Barnes heitti 16 pistettä, mutta sortui kymmeneen menetykseen. E.J. Drayton pääsi 14 pisteeseen.

Uudessakaupungissa Kataja johti peliä puoliväliin asti, kunnes Korihait nousi edelle voitettuaan kolmannen jakson 15 pisteellä. Viimeisellä jaksolla Kataja kiri parhaimmillaan kolmen pisteen päähän.

Kotikoreihin 15 kolmen pisteen koria nakanneesta Korihaista Alain Laroche teki 20 pistettä ja Mark Zoller 18.

Ilman Petri Virtasta ja Quinnel Brownia pelanneesta Katajasta Larry Blair heitti 27 pistettä ja Jeremiah Wood 18.

Kouvot kaatoi vajaalukuisen Hongan

Kouvot jatkoi Kouvolassa tappiottomien kotipeliensä sarjaa kaatamalla vajaalukuisen Espoon Hongan 84-71 (47-42).

Kouvot johti peliä koko ajan ja kasvatti johtoaan tasaisesti. Suurimmillaan ero kasvoi kolmannen jakson lopulla 17 pisteeseen.

Calvin Walls teki Kouvoille 21 pistettä ja Roope Suonio 13.

Hongan teho rajoittui Ben Perkinsin (19), Kimmo Muurisen (16) ja Akeem Scottin (16) varaan. Hongalla on viisi pelaajaa sairaslistalla, joista Jukka Matinen ja Monte Cummings aloitusviisikosta.

ToPolle selkäsauna

ToPo kärsi kauden tähän asti suurimman tappionsa, kun FoKoPo haki toisen peräkkäisen vierasvoittonsa pääkaupunkiseudulta, nyt tuloksella 95-58 (48-26).

Todellisen selkäsaunan kärsineelle ToPolle tappio oli jo kuudes seitsemästä viime pelistä.

Ensimmäinen neljännes oli vielä tasainen, mutta sen jälkeen ToPoa vietiin, kun FoKoPo voitti toisen neljänneksen peräti 28-8 ja kolmannenkin 28-11.

FoKoPon tehokkaimpia olivat Charles Thomas 22:lla ja Ray Cunningham 20 pisteellä.

ToPosta pääsivät kaksinumeroisiin pisteisiin vain Timo Heinonen 13:lla ja Roope Ahonen 11 pisteellä. ToPon yhdysvaltalaistrio sai aikaan vain 11 pistettä.

KTP voittovireessä

KTP jatkoi sarjan tämän hetken pisintä voittoputkea, kun se haki voiton Karkkilasta 81-72 (38-38) -tuloksella. Voitto oli kotkalaisille neljäs peräkkäinen.

Kotijoukkue Team Componenta piti pelin tasaisena puoliväliin asti, mutta kolmannen ja neljännen jakson KTP johti koko ajan. Componenta pääsi parhaimmillaan viimeisen neljänneksen alussa kolmen pisteen päähän.

Ville Mäkäläinen ja Damon Williams heittivät KTP:lle 17 pistettä mieheen.

Componentan tehoparin muodostivat Frank Richards 20:llä ja KTP:ssä kauden aloittanut Darrell Waters 19 pisteellä.

Pyrintö tappioputkessa

Tampereen Pyrintö kärsi neljännen peräkkäisen tappionsa, kun Lappeenrannan NMKY paranteli kotivoitollaan asemiaan 89-77 (42-39) -tuloksella.

Helposti ei voitto Lappeenrantaan jäänyt, sillä Pyrintö kärkkyi kotijoukkueen kannoilla lähes loppuun asti. Tamperelaiset elättelivät voitontoiveita vielä toiseksi viimeisellä minuutilla 79-74 -tilanteessa, kunnes LrNMKY vei seuraavan minuutin ratkaisevasti 7-1.

Kotijoukkueen teho keskittyi ulkomaalaisvahvistusten käsiin, kun Demetrius Brown (26), H. Coleman (25), Jerel Blassingame (23) tekivät LrNMKY:n 89 pisteestä 74.

Pyrinnön tarkimpia olivat Antero Lehto 17:llä ja Antti Nikkilä 15 pisteellä.

(STT)

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit