NBA-varaus Koponen pelaa Espoon Hongassa

30.8.2007 NBA:n ykköskierroksen varaus Petteri Koponen, 19, pelaa ensi kaudella koripallon hallitsevan Suomen mestarin Espoon Hongan riveissä. Maajoukkuetakamies Koposen NBA-oikeudet omaava Portland Trail Blazers halusi hänen pelaavan vielä vuoden Euroopassa. Koposella on voimassaoleva sopimus Hongan kanssa, joten seuran valinta oli siltäkin osin luonteva.

- Portland halusi minun pelaavan seurassa, jossa saan paljon peliaikaa ja vastuuta. Hongassa näitä molempia on minulle riittävästi tarjolla, sanoo neljättä kauttaan espoolaisseurassa aloittava Koponen. 

Koposen katseet olivat luonnollisesti myös Euroopan kentillä, mutta vaakakuppi kallistui Hongan puoleen. 

- Euroopassa on aina olemassa se vaara, että en saa peliaikaa riittävästi. 

Portlandin GM tyytyväinen  

Portland Trail Blazersin manageri Kevin Pritchard pitää Koposen jatkoa Hongassa hyvänä asiana. 

- Olemme tyytyväisiä siihen, että hän palaa Honkaan jatkaakseen kehittymistään. Petteri on erittäin lahjakas nuori pelaaja. Odotamme Petterille valoisaa tulevaisuutta NBA:ssa, toteaa Pritchard. 

Portland nimenomaan halusi Koposen itselleen kesäkuussa New Yorkissa järjestetyssä varaustilaisuudessa ostamalla välittömästi hänen oikeutensa numerolla 30 suomalaistakamiehen nimen huutaneelta Philadelphialta. 

Pritchard kertoi heinäkuussa Las Vegasissa pelatun NBA:n kesäliigan aikoihin olleensa yllättänyt siitä, kuinka valmiiksi pelaajaksi potentiaalinen Koponen oli hänen silmissään jo silloin osoittautunut. 

Koponen pystyy keskittymään Hongassa täysipainoisesti kehitykseensä koripalloilijana tutussa ympäristössä hänen uransa tähän mennessä tärkeimmän valmentajan Mihailo Pavicevicin alaisuudessa. 

- Minun on kehitettävä ensisijaisesti fysiikkaani. Se on se suurin haaste jatkossa, viittaa Koponen NBA:n suuntaan. 

- Saan samalla keskittyä täysillä vain korikseen, nyt kun koulukin on ohi, jatkaa Koponen. 

Tilanteen rauhoittanut Portland seuraa tarkoin Koposen otteita Suomen Korisliigassa, mutta aika ei ole vielä aivan kypsä siirtyä NBA-seuran organisaatioon. 

- Paikkaa Portlandin NBA-kautta edeltävälle harjoitusleirille ei ole järkeä tavoitella, jos siellä on jo mukana 15 sopimuspelaajaa, korostaa Koponen.

Mestaruutta puolustamaan 

Hongan omistaja Mika Sohlberg ei spekuloi Koposen tulevaisuudella. Kaikki on mahdollista, mutta nyt lähtökohta on se, että taitava pelintekijä jatkaa uraansa Hongassa, jossa hän on kasvanut ja kehittynyt NBA:n kaikkien aikojen ensimmäiseksi ykköskierroksen suomalaisvaraukseksi. 

- Hongan ja koko suomalaisen koripallon osalta on tietysti iso asia, että Koponen nähdään vielä yhden kauden ajan kotimaisilla kentillä, sanoo Sohlberg.

Pitkäjänteisesti tulevaisuuttaan rakentavalla Hongalla on koossa vankka runko, jonka Koposen ohella muodostavat useamman vuoden jatkosopimukset jo keväällä solmineet maajoukkuemiehet Jukka Matinen ja Kimmo Muurinen sekä tutut amerikkalaisvahvistukset Monte Cummings ja Tim Kisner.

Nuoremmasta kaartista Pavicevicin opissa ovat yhä näkyvämpään rooliin nousemassa kesällä kutsun miesten maajoukkuerinkiin saanut Anselmi Vanjoki, Tampereelta tullut ja suomalaisen koripallon suurlupauksiin lukeutuva Petri Heinonen sekä Juho Nenonen, Teemu Rintala ja Eldar Skamo. 

- Koposen tasoinen pelaaja on tietysti kova vahvistus Hongalle. Uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet puolustaa mestaruutta, vaikka lähdemmekin liigaan kahdella amerikkalaispelaajalla, päättää Sohlberg.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
30.4.2021 14:23 Korisliiga

Nokialaiskasvatti Antti Ahonen ja BC Nokia jatkosopimukseen

BC Nokia ja Antti Ahonen, 20, ovat solmineet jatkosopimuksen, joka kattaa seuraavat kaksi kautta, minkä lisäksi sopimuksesta löytyy pykälä, joka mahdollistaa molempien osapuolien optiovuoden myös kolmannelle kaudelle.

27.4.2021 20:25 Korisliiga

Pantteri jäi Saloon! Vilpas raskaan puolustusväännön jälkeen seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen

Salon Vilpas nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden, ja hopeamitalit jaettiin Kauhajoelle. Korisliiga-finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Vilppaan sentteri Jeremiah Wood.

27.4.2021 09:05 Korisliiga

Atte Perttu jatkaa Korihaissa 1+1-mallisella sopimuksella

Korisliigassa pelaava Uudenkaupungin Korihait on tehnyt jatkosopimuksen Atte Pertun kanssa. Tuleva kausi on Pertulle 12. Korisliigassa ja toinen Korihaissa.

25.4.2021 19:46 Korisliiga

Kauhajoki perui kesälomat – Karhun huikea energia venytti Korisliiga-finaalit vähintään kuudenteen otteluun

Kauhajoki kavensi kotivoitollaan miesten Korisliigan finaalit 3–2-tilanteeseen. Pelejä jatketaan tiistaina Salossa.

24.4.2021 12:34 Korisliiga

Teemu Rannikolle 100 pudotuspeliottelua täyteen

Salon Vilppaan Teemu Rannikko pelasi perjantaina uransa 100. Korisliigan pudotuspeliottelunsa, kun Vilpas ja Kauhajoki kohtasivat toisensa neljännessä finaalissa.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

23.4.2021 20:16 Korisliiga

Vilpas voiton päässä Pantterista – Mikko Koiviston tulitus takasi edun

Salon Vilpas kohensi voittotilastoaan 3–1:een kaatamalla kotonaan Kauhajoen.

23.4.2021 14:55 Korisliiga

Korihait ja Manuel Barnes kahden vuoden sopimukseen

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt kahden vuoden sopimuksen Manuel Barnesin, 28, kanssa. Barnes on pelannut kaksi edellistä kautta I divisioona A:ta Kristika Turussa.

23.4.2021 12:04 Korisliiga

Vili Nyman palaa KTP-Basketiin, kotkalaisille lisäksi tukku jatkosopimuksia

Vili Nyman palaa Kotkaan neljän vuoden tauon jälkeen. KTP on solminut jatkosopimukset Topias Kuukkasen, Markus Rautasalon ja Joonas Timosen kanssa.

23.4.2021 09:56 Korisliiga

Aapeli Syrjämäelle ja Teemu Kristerille jatkosopimukset Kouvoihin

Syrjämäki ja Kouvot käyttivät sopimuksessa olleen optiovuoden. Seuran oman kasvatin Kristerin sopimus on kestoltaan kaksivuotinen.

23.4.2021 09:12 Korisliiga

Lassi Nikkarinen Seagullsin takakentälle 2+1-mallisella sopimuksella

Kuluneella kaudella pronssia voittanut Helsinki Seagulls on kiinnittänyt takakentälleen kaksi edellistä kautta BC Nokiaa edustaneen Lassi Nikkarisen, 24.

21.4.2021 20:15 Korisliiga

Kauhajoki kavensi kotikentällään – vajaamiehisen joukkueen armoton puolustus tukahdutti Vilppaan

Salon Vilppaan johto Korisliiga-finaaleissa kaventui 2–1:een, kun Kauhajoen puolustus piti vieraat kurissa.

18.4.2021 18:03 Korisliiga

Vilpas jatkoi karhunkaatoa Korisliiga-finaaleissa – Rannikko tulessa kaaren takaa

Salon Vilppaan ja Kauhajoen välinen toinen finaaliottelu päättyi samoissa merkeissä kuin edellinenkin.

15.4.2021 21:51 Korisliiga

Seagullsille Korisliiga-pronssia – tahtipuikkoa heilutti kotimainen veteraaniosasto

Helsinki Seagulls juhli miesten Korisliigan pronssimitalia kotikentällään. Pronssimitalit olivat seuralle sen historian kolmannet.

15.4.2021 19:39 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin Kauhajoella – Salon Vilpas ryöväsi kotiedun heti

Salon Vilpas nappasi sarjajohdon ensimmäisessä finaaliottelussa Kauhajokea vastaan.

15.4.2021 14:45 Korisliiga

Erivapauden anomisen laiminlyönti toi 16 kuukauden toimintakiellon

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK on määrännyt koripalloilija Jacoby Armstrongille 16 kuukauden mittaisen urheilun toimintakiellon. Lyhyesti viime syksynä Korisliigassa pelannut Armstrong laiminlöi erivapauden hakemisen käyttämälleen lääkeaineelle ja antoi positiivisen testituloksen dopingtestissä.

14.4.2021 14:45 Korisliiga

Korisliigan finaaliennakko: Hallitseva mestari kohtaa karaistuneen ennakkosuosikkien kaatajan

Kauhajoen ja Salon Vilppaan välisessä finaalisarjassa kohtaavat kaksi hyvin erilaista polkua kulkenutta joukkuetta. Ruutu välittää kaikki finaaliottelut studioineen omassa palvelussaan.

14.4.2021 08:23 Korisliiga

Äänestä hulvattoman Hang Time -sarjan paras jakso ja voita Korisliigan virallinen pelipallo

Ruudussa kauden mittaan nähty Hang Time -sarja Korisliiga-pelaajista on tuonut ihastuttavat persoonat lähemmäksi kannattajia. Nyt on aika äänestää kauden paras jakso.

13.4.2021 12:00 Korisliiga

Korisliigan pelaajat valitsivat tähdistöpelaajat omaan Dream Teamiinsa Veikkausuutisissa

Korisliigan yhteistyökumppani Veikkauksen sivuilla Korisliigan tähtipelaajat valitsevat tämän kauden pelaajista ne suosikkinsa, jotka ottaisivat omaan tähdistökentälliseen.

13.4.2021 08:00 Korisliiga

Erotuomarit Korisliigan finaaleihin valittu

Playoff-valintaryhmä on valinnut kuusi erotuomaria torstaina 15.4. käynnistyvään Karhu Basketin ja Salon Vilppaan finaalisarjaan.

Näytä lisää vastaavia