Nina Kalmi jatkaa Turun Riennon päävalmentajana

12.3.2018 Turun Riennon Koripallo on solminut jatkosopimuksen naisten I divisioonajoukkuetta sekä A- ja B-tyttöjä kaudella 2017-2018 luotsanneen Nina Kalmin kanssa, jonka toimenkuva laajenee kattamaan tulevalla kaudella myös seuran C-juniorit.

Kalmi koordinoi kaikkien mainittujen ryhmien harjoittelua ja toteuttaa sitä yhdessä seuran muiden valmentajien kanssa. Turun Riennon Koripallossa pyritään tulevalla kaudella luomaan mahdollisimman monelle edellytykset laadukkaaseen päivittäisharjoitteluun. Harjoittelu räätälöidään pelaajien motivaation ja tarpeiden mukaan.

– On ilo jatkaa Riennossa ammattivalmentajana myös kaudella 2018-2019. Tuntuu, että oma projekti on vielä tässä seurassa kesken ja haluan nähdä, miten pitkälle saamme vietyä sekä seuran harjoittelukulttuuria että kilpailullista menestystä, Kalmi kommentoi seuran tiedotteessa.

– Lisäksi seura on hoitanut omat velvoitteensa erinomaisesti. Riennossa on hyvä olla töissä.

Edustusjoukkue nousi Kalmin alaisuudessa kuluvalla kaudella naisten divarin häntäpäästä pudotuspeliviivan tuntumaan ja sijoittui lopulta viidenneksi.

Suurin tekijä menestykselle on ollut kaikkia pelaajia osallistava pelitapa sekä isommalle joukolle jakautunut vastuu. Erityisesti Aada Pekkalainen ja Essi Salminen pelaavat uransa parasta kautta aikuistasolla. Myös päivittäisharjoittelun laatua on pyritty nostamaan koko ajan.

– Toivon mahdollisimman monen edustusjoukkueen pelaajan jatkavan seuraavalle kaudelle. Näissä nuorissa naisissa on paljon potentiaalia kehittyä edelleen urheilijoina ja koripalloilijoina, Kalmi toteaa.

Lisätietoja:

Turun Riennon Koripallon puheenjohtaja Piia Noronen, piia.noronen@gmail.com, puh. 044 5769457

Päävalmentaja Nina Kalmi, nina.kalmi@gmail.com, puh. 040 7783528

 
9.4.2018 Ajankohtainen

Catz II ja Tapiolan Honka lunastivat sarjapaikat I divisioonien nousukarsinnoissa

Viikonloppuna pelatuissa nousukarsinnoissa Catz II varmisti nousukarsinnoissa sarjapaikan naisten I divisioonaan. Miesten I divisioona B:hen nousee Tapiolan Honka.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

29.9.2017 Ajankohtainen

Fanseat ja Elisa Viihde Sport vahvasti mukana koriskaudella 2017-18

Kotimaisten sarjojen lisäksi Elisa Viihde Sport –kanavilla sekä Fanseatilla seurataan tiiviisti suomalaispelaajien otteita Espanjan ACB-liigassa ja Katajan taivalta Mestarien liigassa.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

13.7.2017 09:30 Ajankohtainen

Korisliigojen ja I divisioonien sarjaohjelmat julkaistu

Korisliigan kauden 2017/18 Pantterijahti käynnistyy tiistaina 26.9. Heti ensimmäisessä ottelussa parketille astelee sarjanousija Espoo United, joka isännöi Korihaita. Naisten Korisliiga pyörähtää käyntiin torstaina 28.9. HBA-Helmen ja Catzin kohtaamisella.

17.5.2017 20:54 Ajankohtainen

Naisten palkintogaala mestari-Pontevan juhlaa

Seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden voittanut Hyvinkään Ponteva karkeloi myös kauden parhaiden palkitsemisgaalassa. Taru Tuukkanen palkittiin niin Naisten Korisliigan vuoden pelaajana kuin SM-finaalien vuoden pelaajanakin, Bria Goss haki vuoden ulkomaalaisvahvistuksen pystin Hyvinkäälle ja Miikka Sopanen nimettiin vuoden valmentajaksi.

17.5.2017 Ajankohtainen

Koriskauden 2016-2017 päätösgaala katsottavissa suorana Fanseatilla

Päättyneen kauden parhaat palkitaan tänään Helsingissä. Päätösgaalaa voi seurata suorana Fanseatin kautta kello 19 alkaen.

11.5.2017 Ajankohtainen

Kalmi Riennon naisten edustusjoukkueen peräsimeen

Turun Riento on valinnut Nina Kalmin naisten edustusjoukkueen päävalmentajaksi.

Suomen Koripalloliitto ottaa käyttöön home grown -säännön

Lauantaina Kisakalliossa kokoontunut liittovaltuusto hyväksyi kilpailu- ja kurinpitosäännöt kaudelle 2017-18. Yksi merkittävimmistä muutoksista on ns. home grown -säännöstön käyttöönotto, jolla pyritään tukemaan pitkäjänteistä pelaajien kehitystä.

21.4.2017 Ajankohtainen

Kataja Basketin naisten edustusjoukkue hakee päävalmentajaa kaudelle 2017-18

Joensuulainen Kataja Basket hakee naisten edustusjoukkueelle päävalmentajaa osa-aikaiseen työsuhteeseen kaudelle 2017-18. Joukkue aloittaa viidennen kautensa valtakunnallisessa 1. divisioonassa.

31.3.2017 Ajankohtainen

Turun Riento hakee naisten edustusjoukkueelle päävalmentajaa

Turun Riento hakee päävalmentajaa kaudelle 2017–2018 naisten valtakunnallisessa I divisioonassa pelaavalle joukkueelleen.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

3.2.2017 Ajankohtainen

Reetta Piipari Espoo Unitedin urheilutoimenjohtajaksi

Espoo United on nimennyt koripallon urheilutoimenjohtajakseen Reetta Piiparin. Ville Neva jatkaa miesten divarijoukkueen luotsina myös kaudella 2017/18.

1.11.2016 Ajankohtainen

Aleksi Valavuori toimintakieltoon 25.12. asti

Suomen Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikkö on asettanut Aleksi Valavuoren toimintakieltoon kahdeksi kuukaudeksi. Valavuori asetettiin väliaikaiseen toimintakieltoon 26. lokakuuta, joten nyt määrätty toimintakielto päättyy 25.12.2016.

7.10.2016 Ajankohtainen

Naisten I divisioonassa kohtaavat nuoruuden into ja kokemus - sarja käyntiin sunnuntaina

Naisten I divisioonassa nähdään kolme uutta joukkuetta, kun Korisliigasta pudonnut Tampereen Pyrintö palaa divarikentille ja Keravan Kori-80 sekä Tapiolan Honka nousivat II divisioonasta sarjaporrasta ylemmäs. Viime kaudelta tuttuja joukkueita ovat Kataja Basket, BC Nokia, Helmi Capitals, Helsingin NMKY, Torpan Pojat, Turun Riento sekä Puhuttaret.

5.5.2012 Pohjoinen alue

Koripalloon valmentajien sarjakohtaiset koulutustasovaatimukset

Suomen Koripalloliitto ottaa valtakunnallisissa sarjoissaan käyttöön valmentajien sarjakohtaiset koulutustasovaatimukset. Päätöksen myötä valmentajalta edellytetään kullakin sarjatasolla tietyn koulutustason suorittamista, jonka lisäksi saavutettua koulutustasoa pidetään täydennyskoulutuksella. Vaatimustason nosto koskee niin aikuisten kuin nuortenkin sarjoja.

30.9.2006 Pohjoinen alue

Koripalloliiton uusi tilastopalvelu julkaistu

Suomen Koripalloliitto on avannut uuden tilastopalvelunsa. Pelikaudella 2006-07 tilastopalvelu kattaa miesten ja naisten kaksi ylimmäistä sarjatasoa eli mestaruussarjat ja I divisioonat. Laajan tilastovalikoiman lisäksi palvelu tarjoaa live-seurannan Korisliigan ja naisten SM-sarjan otteluista.

6.9.2006 Ajankohtainen

Naisten I divisioonan ohjelma julkaistu

Lokakuun 1. päivänä käynnistyvän naisten I divisioonan otteluohjelma on valmis. Sarjan kymmenen joukkuetta taistelevat divisioonan kärkipaikasta, joka tietää nousua SM-sarjaan. Divisioonassa viimeiseksi jäävä putoaa II divisioonaan.

24.3.2006 Ajankohtainen

Taistelu I divisioonien sarjapaikoista alkaa

Miesten ja naisten I divisioonan karsinnat alkavat tulevana viikonloppuna. Ensimmäinen vaihe pelataan kolmen joukkueen lohkoissa turnauksina 25.-26.3.2006 ympäri Suomea.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

Näytä lisää vastaavia