Nuorten All Star –leiritykseen lisätty esitestit

5.11.2008 Suomen Koripalloliiton pelaajakartoitus- eli All Star –leirityksen piirissä vuonna 2009 ovat vuosina 1995 ja 1996 syntyneet pelaajat. All Star –leirityksen uutuutena ovat esitestit, jotka pelaajien on seuraharjoituksissaan läpäistävä ennen kuin seuravalmentajat voivat heidät ilmoittaa leiritykseen.

Esitesteihin kuuluu taito- ja kestävyysosuudet. Taito-osuudessa pelaajan tulee suorittaa lay-up-rata onnistunein suorituksineen tietyssä ajassa. Kestävyystestissä pelaajan tulee juosta 20 metrin mittaista rataa kiihtyvällä tahdilla vaadittava minuuttimäärä.

Ennen kuin seuravalmentaja voi ilmoittaa pelaajansa All Star -leirille, tulee pelaajan saavuttaa testien raja-arvot ainakin kerran omissa harjoituksissaan. Testien toteutusohjeet löytyvät tämän artikkelin lopusta.

- Sekä taito- että kestävyystesti kuuluvat jokaisen nuorten maajoukkuepelaajan testiohjelmaan. Niiden nostamisella All Star –leirien esitesteiksi halutaan asettaa leireille selkeät standardit. Pelaajien on hyvä tietää minkälaista peruskuntoa ja –osaamista heiltä odotetaan, selvittää nuorten maajoukkueiden päävalmentaja Ari Tammivaara.

- All Star –leireillä harjoitellaan kaksi kertaa päivässä, toteutetaan maajoukkuevalmennuksen sisältöjä ja pidetään yllä korkeaa vaatimustasoa. Mikäli pelaaja ei saavuta esitestien raja-arvoja, ei hänellä ole myöskään vielä edellytyksiä harjoitella leirien tasolla, Tammivaara lisää.

All Star –leirien esitesteille määritetyt rajat vastaavat nuorten maajoukkueiden testauksessa arvosanaa 1-2, kun maksimi on viisi.

Entistä tiiviimmin osana valmentajakoulutusta

All Star –leirien valmennuksesta vastaavat 15-vuotiaiden maajoukkueiden valmennusryhmät, joiden päävalmentajina toimivat Jyri Lohikoski (pojat) ja Antti Koskelainen (tytöt). Ensi vuoden toinen uutuus esitestien ohella on All Star –leirityksen yhdistäminen entistäkin tiiviimmin osaksi Koripalloliiton valmentajakoulutusta.

Kesällä 2009 All Star –leireillä maajoukkuevalmentajien apuvalmentajina toimivat huippukoripallovalmentajatutkintoa (HKVT) opiskelevat valmentajat. Kesällä 2008 apuvalmentajiksi oli kutsuttuina seuravalmentajia.

Ilmoittautuminen käyntiin 1.1.2009

All Star –leiritys on alku nuorten maajoukkuetoiminnalle. All Star -vuosi päättyy 15-vuotiaiden maajoukkueiden valintaan vuoden 2009 lopussa. Esitestit läpäisseiden pelaajien ilmoittamismahdollisuus All Star –leiritykseen aukeaa seuravalmentajille 1.1.2009 ja päättyy tammikuun lopussa.

Helmi- ja maaliskuu ovat maajoukkuevalmentajille pelaajatarkkailuaikaa. Leirikutsut lähetetään pelaajille toukokuun alussa ja All Star –leirit järjestetään seuraavan aikataulun mukaisesti.

Pvm

Sukupuoli

Pelaajia

Paikka

08.-11.06.2009

Pojat

80

Vierumäki

11.-14.06.2009

Tytöt

80

Vierumäki

04.-06.09.2009

Pojat

60

Vierumäki

04.-06.09.2009

Tytöt

60

Vierumäki

Esitestien toteutusohjeet ja raja-arvot

Esitestien toteutukseen tarvitaan korin lisäksi törppöjä sekä kansainvälisen koripalloliiton nettipalvelusta ladattava äänitiedosto, jota voidaan testitilanteessa soittaa. Yksityiskohtaiset ohjeet löytyvät Word-tiedostosta, joka on ladattavissa ao. linkin avulla.

Vaaditut raja-arvot ovat seuraavat. Poikkeus voidaan tehdä pelaajien kohdalla, joiden kasvuennuste on yli 205 cm (pojat) ja 188 cm (tytöt). Myös kyseisten pelaajien on suoritettava esitestit ja tulokset ilmoitettava ilmoittamisen yhteydessä.

Pvm

Sukupuoli

Raja-arvo

Taitotesti

Tytöt

2’00

Taitotesti

Pojat

1’50

Kestävyystesti

Tytöt

10 min

Kestävyystesti

Pojat

11 minLisätietoja: /maajoukkueet/
 
30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

17.3.2011 Pohjoinen alue

EM-karsintojen fanikatsomot täyttyy vauhdilla

Koripalloseurat ovat tarttuneet aktiivisesti ensi elokuussa pelattavien EM-karsintaotteluiden lipputarjoukseen ja täyttäneet Helsingin Jäähalliin kaavaillut alkuperäiset fanikatsomot. Koripalloliitto on laajentanut fanikatsomoita, jotta kaikki seurat voivat hyödyntää maaliskuun loppuun saakka voimassaolevan tarjouksen.

9.3.2011 Pohjoinen alue

Seuroille EM-karsintalippuja tarjoushintaan maaliskuun loppuun saakka

Ennakkolipunmyynti Suomen miesten koripallomaajoukkueen elokuussa pelattaviin EM-karsintaotteluihin on käynnissä. Karsintojen kotiottelut pelataan Helsingin Jäähallissa 15.8. (Portugali) ja 21.8. (Unkari) ylösheiton tapahtuessa klo 19 molempina ottelupäivinä. Koripalloliitto tarjoaa jäsenseuroilleen maaliskuun loppuun saakka mahdollisuuden lunastaa pääsylippuja tarjoushintaan.

15.11.2007 Pohjoinen alue

Nuorten EM-kisojen pelipäivät ja -paikat 2008 julkaistu

Kesällä 2008 järjestettäviin koripallon nuorten EM-kilpailuihin on ilmoittautunut ennätykselliset 223 maajoukkuetta 50 eri maasta. Suomi lähtee tavoittelemaan viidellä maajoukkueella nousua A-divisioonaan. EM-kisojen pelipaikat ja päivämäärät on julkaistu. Lue myös nuorten maajoukkuevalmennuksen esittely.

2.10.2007 Pohjoinen alue

Nuorten paikalliset maajoukkueleirit käynnistyvät

Viime keväänä käynnistetty nuorten maajoukkuevalmennuksen uudistus pääsee todenteolla vauhtiin syksyn aikana. Lokakuussa alkavilla paikallisilla maajoukkueleireillä leiritetään n. 160 pelaajaa ja joulukuussa alkavilla All Star -leireillä n. 120–140 pelaajaa. Yhteensä leirejä järjestetään 19 syksyn ja talven aikana yhdeksällä paikkakunnalla. HUOM! Artikkelissa olevaa aikataulua päivitetty 4.10.

4.4.2007 Pohjoinen alue

Ari Tammivaarasta nuorten maajoukkueiden päävalmentaja

Suomen Koripalloliitto on kiinnittänyt Saksasta kesällä Suomeen palaavan Ari Tammivaaran nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi. Miesten maajoukkueen entisen päävalmentajan sopimus on tuorein Koripalloliiton viimeaikaisista panostuksista nuorten valmennukseen. Tammivaara aloittaa osa-aikaisessa tehtävässään 1. heinäkuuta.

30.3.2007 Pohjoinen alue

Yli 300 nuorta katsastetaan paikallisilla maajoukkueleireillä

Koripalloliitto uudisti alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusjärjestelmän tälle vuodelle. Pelaajapotentiaali kartoitetaan paikallisilla maajoukkueleireillä, joista ensimmäinen järjestetään Helsingissä tulevana viikonloppuna. Kaikkiaan kutsun paikallisille maajoukkueleireille on saanut tai saa yli 300 pelaajaa.

26.2.2007 Pohjoinen alue

Alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusjärjestelmä uudistuu

Alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusta maajoukkuetoimintaan on aiempina vuosina hoidettu aluevalmennuksen ja –joukkueiden avulla. Kartoitusjärjestelmä on uusittu ja uudenmallinen kartoitus käynnistyy keväällä 2007.

22.2.2007 Pohjoinen alue

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat nimetty

Suomen Koripalloliitto on valinnut valmennusjohdot seitsemälle nuorten maajoukkueelleen. Valittujen nimekkäästä joukosta löytyy runsaasti aiempaa kokemusta maajoukkuevalmennuksesta, jonka lisäksi nimettyihin lukeutuu useita valmennuspuolelle siirtyneitä entisiä huippupelureita.

22.4.2004 Pohjoinen alue

EM-karsintojen kotiottelupaikat valittu – YLE vahvasti mukana

Miesten ja naisten maajoukkueet pelaavat ensi syyskuussa viisi EM-karsintojen otteluaan Suomen kamaralla. Pelipaikat kyseisille otteluilla on valittu. Suomen Koripalloliitto on myös solminut EM-karsintoja koskevan televisiointisopimuksen YLE:n kanssa, joka takaa kattavan näkyvyyden Suomi-koriksen lippulaivoille.

19.12.2003 Pohjoinen alue

”Sudenpennut” valittu vuodelle 2004

Kahdeksan nuorten maajoukkueen pelaajaryhmät on nimetty vuodelle 2004. Suomen 18-, 17-, 16- ja 15-vuotiaiden (synt. 1986-89) poikien ja tyttöjen maajoukkueisiin valittiin viime vuotiseen tapaan kuhunkin 24 pelaajaa. Vuoden 2004 aikana kyseisistä maajoukkueista EM-kisoihin tai -karsintoihin osallistuvat 18- ja 16-vuotiaat.

11.12.2003 Pohjoinen alue

Canon All Star Cupin palkitut, tulokset ja tilastot

Maanantaina 8.12. päättyneessä Canon All Star Cupissa oli mukana yli 250 tulevaisuuden koripallotoivoa. Maajoukkuetoimintaa varten kartoituksessa Vierumäellä olivat tapahtumassa 1987- ja 1989-syntyneiden ikäluokat. Seuraavassa Canon All Star Cupin palkittujen ja kisavoittajien lista sekä ikäluokkien pelaamien otteluiden tulokset ja tilastot.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

2.12.2003 Pohjoinen alue

Koristoivot jälleen koolla Vierumäellä

Yli 250 tulevaisuuden koripallotoivoa temmeltää jälleen Suomen Urheiluopistolla, Vierumäellä 5.-8.12. Maajoukkuetoimintaa varten kartoituksessa Vierumäellä ovat Canon All Star Cup -nimeä kantavassa tapahtumassa 1987- ja 1989-syntyneiden ikäluokat. Seuraavassa mm. listaus tapahtumaan kutsutuista pelaajista sekä tapahtuman ohjelma.

20.2.2017 Pohjoinen alue

SUSI All Stars -pelaajakartoituksen ilmoittautuminen alkaa

SUSI All Stars on Koripalloliiton valmennusohjelman, Suden polun, ensimmäinen askelma. Vuosittain järjestettävän SUSI All Stars -leirityksen kautta pelaajat hankkivat ensimmäisiä kokemuksiaan Suden polulla harjoittelemisesta, sen haastetasosta sekä toimintakulttuurista yhdessä ikäluokan muiden pelaajien kanssa. Seuravalmentajien tehtävänä on ilmoittaa Suden polulle pyrkivät pelaajansa SUSI All Star leiritykseen 10.4. mennessä.

16.3.2016 11:02 Pohjoinen alue

Tule vapaaehtoiseksi tekemään koripallon suurta kansainvälistä tapahtumaa – 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016 Helsingissä

20-vuotiaiden miesten koripallon EM-kisat pelataan Helsingissä, Helsingin jäähallissa ja Pasilan urheilutalolla 16.-24.7.2016. Kisaorganisaatio etsii n. 200 vapaaehtoista erilaisiin ottelu- ja tapahtumatoteutuksen tehtäviin. Hakuaikaa on 8.4. saakka.

9.3.2016 20:23 Pohjoinen alue

Nuorten EM-kilpailuiden vapaaehtoisten haku alkaa 16.3.2016

Mitä Sinä teet heinäkuun kaksi viimeistä viikkoa? Nyt sinulla on mahdollisuus kokea kansainvälinen ja korkeatasoinen koripallotapahtuma ja olla itse mukana järjestämässä sitä vapaaehtoisena.

31.7.2015 Pohjoinen alue

Elokuun KORI-lehti luettavissa netissä

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ilmestynyt KORI-lehti on luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

17.4.2015 Pohjoinen alue

Huhtikuun KORI-lehti luettavissa netissä

Torstaina 16.4. Ilta-Sanomien välissä ilmestynyt KORI-lehti on luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehden teemana on lauantaina 18.4. käynnistyvät Korisliigan pudotuspelit ja katsaukset Pantteri-jahtiin osallistuviin joukkueisiin.

Näytä lisää vastaavia