Okko Järvi tykitti Seagullsin voittoon – suomalaiskolmikko loisti Korihaiden avausvoitossa

7.10.2022 21:15 Miesten Korisliiga-illassa voittoa juhlivat Helsinki Seagulls, Korihait ja Lahti Basketball.

Okko Järvi oli Seagullsin voittoillan kirkkain tähti. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Hallitseva mestari Kauhajoki vieraili tänään viime kauden pronssimitalit vieneen Helsinki Seagullsin luona, ja ottelu äityi ennakoidusti tiukaksi väännöksi. Lopulta kuitenkin kotijoukkue Seagulls juhli voittoa luvuin 91–85.

Helsinkiläisten uunituore hankinta – kertaalleen Kauhajoen paidassa vuoden pelaajan palkinnon voittanut – Okko Järvi oli pelissä mukana käsi kuumana. Järvi sinkosi säkkiin yhteensä 22 pistettä ja teki sen vieläpä kiitettävillä osumatarkkuuksilla. Palloa hänelle jakoi Lassi Nikkarinen, jolle merkittiin kahdeksan pistettä ja seitsemän koriin johtavaa syöttöä.

Kauhajoen ratkaisija oli niin ikään suomalaispelaaja. Sentteri Daniel Dolenc nimittäin takoi tauluun 18 pistettä ja nappasi ohessa neljä levypalloa. Voittoon asti saavutukset eivät kuitenkaan riittäneet.

Kauhajoen valmentaja Janne Koskimies kommentoi ottelun jälkeen:

– Seagulls vei pelin tänään paremmin loppuun asti. Toisella puoliajalla meiltä loppui hyökkäyspäässä toteutus, ja tuntui vähän siltä, ettei oikein lopussa saatu edes palloa kentälle. Seagulls pääsi avaamaan meidän puolustusta vähän liian helposti ja tekemään helppoja pisteitä.

Ottelutilastot

Niemi, Aalto ja Sarcevic pelasivat Korihait voittoon

Kouvolassa nähtiin niin ikään vahvaa kotimaista edustamista, kun Kouvot taipuivat Korihaiden rynnistyksen alla 81–90. Illan ottelun avulla uusikaupunkilaisseura sai avattua kauden pistetilinsä.

Korihaiden kotimainen takakenttä Trey Niemi ja Bojan Sarcevic tilastoivat kumpikin 20 pistettä mieheen, mikä oli illan korkein noteeraus. Lisäksi Niemelle merkittiin viisi levypalloa ja Sarcevicille kuusi levypalloa ja yhdeksän syöttöä. Korinalusten kovin työmyyrä oli Mikael Aalto seitsemällä pisteellä ja kahdeksalla levypallolla.

Kouvojen kovin korintekijä puolestaan oli Deshon Taylor, hänkin 20 pisteellä.

Ottelutilastot

Lahdelle toinen voitto

Lahti Basketball otti kauden toisen voittonsa ja pitää sen ansiosta parhaillaan miesten Korisliigan sarjataulukon ensimmäistä sijaa. Kolmen ottelun jälkeen tosin otanta on niin pieni, ettei johtopäätöksiä asiasta voi vielä vetää. Kaikesta huolimatta alku on ollut nuorelle joukkueelle erinomainen. Tämäniltaiset pisteet tulivat, kun kotikentällään pelannut KTP-Basket taipui luvuin 84–102.

Ottelun ehdoton pistenikkari oli Lahden 23-vuotias amerikkalaistakamies Michael Ertel II. Hänelle merkittiin 33 pistettä, neljä levypalloa ja kuusi syöttöä. Kouvojen puolella näkyvin tilastohirmu oli Roydell Brown 25 pisteellä ja 11 levypallolla.

Ottelutilastot

 
28.1.2023 19:44 Korisliiga

Liigajumbo Korihait avasi alemman jatkosarjan näyttävällä voitolla

Korihait selätti Kobrat 25 pisteen erolla.

27.1.2023 21:16 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käynnistyivät – Heinonen ja Sajantila ottivat tiukassa väännössä kolmoskilpailun

Miesten Korisliigan ensimmäisenä jatkosarjailtana ylemmän portaan voitot menivät Kouvoille, KTP:lle ja Seagullsille. Alemmassa sen sijaan juhlivat Pyrintö ja Nokia.

26.1.2023 09:16 Korisliiga

Joulukuun vahvin Jeffrey Carroll: ”Täällä ei laiteta yhtä tai kahta kaveria voittamaan otteluita viiden puolesta”

Yhdysvaltalainen laituri Jeffrey Carroll valittiin joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi.

25.1.2023 22:19 FIBA Europe Cup

Hurja toinen puoliaika johdatti Kauhajoen vierasvoittoon – puolivälieräpaikka askeleen lähempänä

Kauhajoki jatkoi upeita otteitaan FIBA Europe Cupissa, kun se kaatoi slovakialaisen Patrioti Levicen vieraskentällä 55–86 (31–28). Kauhajoki jatkaa jatkolohkonsa kärjessä puhtaalla pelillä.

24.1.2023 16:00 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma on vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät perjantaina 27. tammikuuta. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

24.1.2023 12:00 Korisliiga

Oikeusturvalautakunta hyväksyi Korihaiden valituksen – uusintaottelua Korihait-Pyrintö ei pelata

Urheilun oikeusturvalautakunta käsitteli maanantaina 23.1. Korisliiga-joukkue Korihaiden tekemän valituksen Suomen Koripalloliiton hallituksen päätöksestä määrätä liigaottelu Korihait-Pyrintö uudelleen pelattavaksi. Oikeusturvalautakunta hyväksyi valituksen, jonka myötä tiistaille 24.1. aikataulutettua uusintaottelua ei pelata.

21.1.2023 20:45 Korisliiga

Kouvot otti Taylorin johdolla viimeisen paikan ylemmästä jatkosarjasta – Sarcevicin hurja tilastorivi toi Korihaille neljännen voiton

Miesten Korisliigassa pelattiin varsinaisen runkosarjan viimeinen kierros. Tiistai-iltana pelattavan Pyrinnön ja Korihaiden uusintaottelun jälkeen käynnistyvät jatkosarjat.

20.1.2023 20:46 Pääjuttu

KTP varmisti voitolla paikkansa ylemmässä jatkosarjassa – Vili Nyman kentän tehokkain

KTP-Basket jatkaa runkosarjan jälkeen pelejä ylemmässä jatkosarjassa. Yksi paikoista on yhä ratkaisematta.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

20.1.2023 12:20 Korisliiga

Korihaiden ja Tampereen Pyrinnön Korisliiga-ottelu uusitaan

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kokouksessaan hyväksynyt Tampereen Pyrinnön valituksen Korisliigan ottelusta Korihait-Pyrintö 30.12.2022, jonka myötä ottelu pelataan uudelleen.

18.1.2023 20:36 Korisliiga

Nokia hukutti Pyrinnön haaveet ylemmästä jatkosarjasta – Vilpas varmisti oman paikkansa

Salon Vilpas ja BC Nokia ottivat kumpikin tärkeän voiton tavoitellessaan ylemmän jatkosarjan paikkoja tiukassa sumpussa. Voiton sai myös ykkössijansa jo varmistanut Kauhajoki.

17.1.2023 20:32 Korisliiga

KTP katkaisi tappioputkensa kovalla päänahalla – Kobrat kesti Korihaiden paineen

Miesten Korisliigassa viedään runkosarjan viimeisiä kierroksia. Tänään voiton ottivat KTP, Kobrat ja Honka.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

12.1.2023 13:00 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina luvassa kaksi huimaa välierää

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan perjantaina ja lauantaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät BC Nokia, Helsinki Seagulls, Kataja Basket ja Kauhajoki.

10.1.2023 21:58 FIBA Europe Cup

Kauhajoki jatkaa hurjana eurokentillä – haki arvokkaan vierasvoiton Israelista lohkon kärkiottelusta

Kauhajoen vierassaldo FIBA Europe Cupissa pysyi puhtaana, kun joukkue kaatoi tiistaina jatkolohkon kärkiottelussa israelilaisen Hapoel Haifan 59–66 (30–41). Kauhajoki jatkaa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä.

10.1.2023 20:30 Korisliiga

LJ Thorpen lähes koko kentän kolmonen siivitti Pyrinnön voittoon – Katajalle kotivoitto Nokiasta

Miesten Korisliigassa nähtiin tänä iltana kaksi kotivoittoa, kun sarjapisteet menivät Tampereen Pyrinnölle ja Kataja Basketille.

10.1.2023 12:00 Korisliiga

Seagullsin Jeffrey Carroll on Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi valittiin Helsinki Seagullsin Jeffrey Carroll.

8.1.2023 18:55 Korisliiga

Kauhajoki otti vierasvoiton Kouvoista – pitää kiinni paalupaikastaan

Illan ainoa Korisliiga-ottelu päättyi Kauhajoen vierasvoittoon Severi Kaukiaisen johdolla.

Näytä lisää vastaavia