Paikallisikoni luotsaa KTP-Basketin uuteen nousuun – valmentaja Roope Mäkelä on tyytyväinen joukkueensa pelikuntoon

28.9.2021 17:40 Kotkassa sekä pelaajana että valmentajana meriittejä kerännyt Roope Mäkelä on ottanut komentoonsa KTP-Basketin, jonka viime kausi päättyi niukkaan putoamiseen ennen playoffeja.

Roope Mäkelä edusti KTP:tä 2000-luvun molemmin puolin kaikkiaan kahdeksan kauden ajan. Kuva: Ville Vuorinen

Kotkalaisen KTP-Basketin kausi 2020–21 päättyi kismittävään tilanteeseen. Joukkue jäi yhdeksännelle sijalle voittotilastoin 10–12 ja näin ollen putosi niukasti pudotuspelien ulkopuolelle.

Kausi oli myrskyisä erityisesti yllättävien valmentajavaihdosten vuoksi. Pysyvämpää korvaajaa ei tarvinnut Tomi Kamiselle kuitenkaan onneksi hakea kaukaa. Oikea vaihtoehto kaudelle 2021–22 löytyi niinkin läheltä kuin oman kaupungin Naisten Korisliiga -joukkueesta, Kotkan Peli-Karhuista.

Nyt Roope Mäkelä pääsee vihdoin aloittamaan uudet työnsä miesten Korisliigan puolella.

– Viisi vuottani PeKassa olivat huikeaa aikaa kaikin puolin. Ei minulla olisi ollut mitään vastaan sitäkään ajatusta, että olisin jäänyt sinne yhä, mutta on toki hyvää vaihtelua kohdata uusia haasteita. Kun KTP kysyi minua valmentajakseen, niin ei kyllä kauaa tarvinnut miettiä vastausta.

Mäkelä on entinen paikallinen pelaajaikoni, ja hänen saavutuksensa PeKan valmentajana tunnetaan ympäri Suomen. Siellä hän on kerännyt palkintokaappiinsa Suomen mestaruudet vuosilta 2018 ja 2019 sekä Suomen cupin voiton vuodelta 2020.

KTP:n kaikki 12 pelipaikkaa on saatu täytettyä jo syyskuun alkupuolella, mutta roolien tasapaino on vielä täysi mysteeri, koska kaikki yhteinen kokemus on vasta harjoitustilanteista. Tämän vuoksi Mäkelä ei halua lähteä analysoimaan, vieläkö johonkin osaan kenttää tarvittaisiin uutta vertaa.

– Jonkin verran vaihtuvuutta on ollut kokoonpanossa. Olemme tällä hetkellä vielä nippu yksilöitä, joista täytyy alkaa tehdä yhtenäistä joukkuetta, hän kertoo.

Mäkelä kuitenkin kehuu, että joukkueen kotimainen runko on treenannut hyvin jo pitkän aikaa, ja alku näyttää sen johdosta lupaavalta. Myös amerikkalaisvahvistukset ovat pääosin kokeneita pelaajia, joten tosipaikan alettua yhteen hitsautumisessa tuskin kestää kauaa.

Joukkuetta pitkän aikaa kentältä käsin johtanut Michael Pounds lopetti viime kaudella uransa, joten kapteenin viitta on siirtynyt eteenpäin. Sen on ottanut nyt harteilleen Topias Kuukkanen, jolla on pelivuosia KTP:ssä takanaan jo kaksi ja Korisliigassa yhteensä viisi.

Mäkelä kertoo, että kaikki henkinen johtaminen ei kuitenkaan riipu kapteenista yksin.

– Kuukkasen lisäksi johtohahmoihin tulee lukeutumaan varmasti Remu Raitanen, jolla on takana hyvä maajoukkuekesä ja todennäköisesti tulevaisuus Susijengissä myöhemminkin. Hän on monipuolinen ja pitkä pelaaja, joka on päässyt kesän aikana hyvään kuntoon.

Päävalmentaja mainitsee myös KTP:n monivuotisen runkopelaajan Joonas Lehtorannan sekä amerikkalaisvahvistuksista pelinjohtaja Richard Williamsin, joka on tehnyt valmentajaan vaikutuksen jo pelkkien harjoitusnäyttöjen perusteella.

– Meillä on urheilullinen joukkue, jossa isotkin pelaajat ovat nopeita. Tämä on ehkä vähän klisee, mutta olemme rakentaneet kokoonpanon niin, että jokainen 12 pelaajasta pystyy juoksemaan kenttää ja olemaan aggressiivinen. Pallon pitää liikkua enemmän syöttämällä kuin pomputtamalla, ja siitä on nähty jo hyviä viitteitä. Nyt nähdään, saammeko siirrettyä sen varsinaisiin otteluihinkin, Mäkelä toteaa.

KTP-Basket 21-22 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy perjantaina 1.10., kun avausottelussa Korihait kohtaa Kauhajoen. Lauantaina on ohjelmassa viiden ottelun kierros. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

 
15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.

2.3.2024 20:20 Korisliiga

Korihait selätti Nokian tiukassa väännössä – Kauhajoelle vierasvoitto Katajasta

Miesten Korisliigassa pelattiin kaksi ylemmän jatkosarjan ottelua, joissa voittajiksi nousivat Korihait ja Kauhajoki.

Näytä lisää vastaavia