Parempia harjoituksia-prosessi jatkui Kisakalliossa

5.3.2019 14:47 Suomen Koripalloliiton ja Assist Centerin yhteinen Parempia harjoituksia -prosessi jatkui viikonloppuna Kisakalliossa. Vuorossa oli kaikkiaan kolmas kerta, kun valmentajakouluttajat kokoontuivat pohtimaan valmentajakoulutuksen keinoja parantaa koripalloharjoitustemme laatua entisestään.

Koripalloliiton ja Assist Centerin Parempia harjoituksia -prosessin kolmannen tapaamisen tarkoituksena oli määritellä hyvän harjoituksen tunnusmerkkejä, pohtia keinoja pelin kautta opettamiseen sekä luoda suuntaviivoja uusien koulutusmateriaalien kehittämiselle. Viikonlopun aikana aiheisiin heittäydyttiin monesta eri tulokulmasta. 

- Harjoitus on urheilun perusyksikkö ja tämän prosessin tarkoituksena on kehittää valmentajakoulutuksemme sisältöjä ja luoda uusia työkaluja tuon yksikön laadun parantamiseen. Meillä on paljon hyviä valmentajia ja Suomessa käynnistyy joka päivä paljon erinomaisia koripalloharjoituksia. Kehitys kuitenkin loppuu tyytyväisyyteen, joten koko ajan pitää puskea eteenpän, kertoo prosessin taustoista Koripalloliiton koulutusvastaava Jussi Räikkä.

- Assist Centerin aloitettua Jyrin (Lohikoski) johdolla toimintansa, olemme saaneet tarvitsemamme lisäresurssin myös valmentajakoulutuksen kehittämiseen ja uskon, että tämän prosessin kautta valmentajakoulutuksemme terävöityy entisestään.

Toimiva kouluttajaverkosto kehitystyön edellytys

Koripalloliiton valmentajakouluttajista paikalla koulutuksessa olivat Martti Iivonen, Juha Oikarinen, J-P Männistö, Kari Luontila, Kalle Bäck, Tristan Fay, Ilkka Palviainen, Jyri Lohikoski, Jussi Räikkä, Petri Selkee, Aki Karjalainen sekä uudet tulokkaat Ville Neva ja Pena Ranta. 

- Meillä on toimiva noin kahdenkymmenen hengen kouluttajaverkosto, joka kiitettävällä aktiivisuudella on mukana aina, kun pyrimme toimintaamme kehittämään. Ilman näitä ihmisiä kehitystyö olisi varmasti paljon hitaampaa ja näköalattomampaa. Toimiva kouluttajaverkosto on meidän voimavaramme - kun aineellista resurssia on rajallisesti, se pitää korvata henkisillä resursseilla.

Kouluttajaverkoston uusimmat jäsenet Ville Neva ja Pena Ranta ottivat heti aktiivisen otteen uudessa roolissaan. Neva toki on jo koulutustehtävistäkin tuttu kasvo seminaarien kautta, mutta kouluttajakoulutuksessa hän oli mukana nyt ensimmäistä kertaa. Äänekoskelainen Ranta ottaa ensiaskeleitaan koripalloliiton koulutustehtävissä.

- Upea viikonloppu takana. Ryhmä koostui erilaisista ympäristöistä saapuneista lajiosaajista, joilla on vankka kokemus sekä valmentamisesta että valmentajien kouluttamisesta. Uutena tulokkaana oli hienoa saada jälleen yksi uusi lähestymiskulma lajiin ja valmentamiseen, Ranta kuvailee kokemuksiaan.

- Koulutuksen suurin anti itselleni oli konkreettisesti esille noussut vanha totuus, että osaavissa käsissä vähemmän voi olla enemmän. Suunnitelmallisuus on valmentajan näkökulmasta selkeyttä tavoitteen laatimiseen ja konkreettisia keinoja harjoituksen laadun arvioimiseen. Perusasioita laadukkaasti tekemällä päästään jo pitkälle.

Aki Karjalainen: "Tuntuu, että olemme monen uuden kehitysaskeleen äärellä"

Jyväskylän Urheiluakatemian koordinaattorina ja KIHU:n palloilulajien asiantuntijana toimiva Aki Karjalainen on ollut jo vuosia Koripalloliiton koulutustoiminnassa mukana. Hän tarkasteleekin prosessia paitsi koripallovalmentajan, myös laajemmasta, näkökulmasta. 

- Tuntuu siltä, että olemme tässä kehitystyössä monen uuden kehitysaskeleen äärellä. Kokeneiden huippuvalmentajien sekä monivuotisten maajoukkuevalmentajien ja valmentajakouluttajien kokemuksien siirtäminen osaksi nuorten maajoukkuetoimintaa ja erityisesti liiton valmentajakoulutusta vaatii paljon työtä, mutta näkyy pidemmällä aikavälillä varmasti parempana arkivalmennuksena eri tasoilla. Yhteiset kokeilut ja kehittelyt erilaisista pelin opetusmenetelmistä tuntuivat toimivilta tavoilta tunnistaa valmennustoiminnan oleellisia asioita. Paljon toimintaa ja oppimista yhdistettynä pelaamiseen oli motivoivaa ja innostavaa osallistujankin näkökulmasta.

Myös Karjalaisen mukaan Assist Centerin avulla koripallon valmentajakoulutuksella on mahdollisuus uuteen rytminvaihtoon.

- Assist Centerin käynnistämän kehitysprosessin kautta pääsemme hyödyntämään sekä huippuvalmentajien kokemuksia että eri osaamisalojen tutkittua tietoa uudenlaisten opetusmenetelmien kehittämisessä.

Parempia harjoituksia -prosessi jatkuu työryhmätyöskentelynä ja seuraava yhteinen tapaaminen on syksyllä.

 
11.2.2019 17:49 Valmentajat

Juniorivalmennusverkoston valmentajakerhotapaamisia Nokialla ja Tampereella

Juniorivalmennusverkoston valmentajat Pinja Laitinen, Erkko Ojala ja Kimmo Ketola haluavat kutsua valmentajia yhteen valmentajakerhotapaamisen merkeissä.

13.8.2019 14:15 Liittoa koskeva tiedote

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Pohjoisella alueella

Koripalloliitto järjestää yhteistyössä seurojen kanssa I-tason koulutuskokonaisuuden Pohjoisella alueella. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

24.7.2019 13:08 Valmentajat

Petka Lehtinen ja Juha-Pekka Männistö valmistuivat FECC-koulutuksesta - Lehtinen valittiin primukseksi

Nyt päättynyt koulutusohjelma alkoi kesällä 2017 ja viimeinen jakso järjestettiin alle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailuiden yhteydessä Tel Avivissa, Israelissa. Petka Lehtisen ja Juha-Pekka Männistön myötä FECC-koulutuksesta on nyt valmistunut kaikkiaan 14 suomalaisvalmentajaa.

24.7.2019 11:04 Valmentajat

Minivalmennusseminaarin ilmoittautuminen avattu

Koripalloliitto järjestää 20. - 21.9. järjestyksessään toisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat lupautuneet Juha Oikarinen, Tuomas Rahkonen ja Tristan Fay.

16.7.2019 15:03 Valmentajat

Tarkennuksia Koripalloliiton valmentajien lisenssijärjestelmään

Pelikaudelle 2019 – 2020 tehtävien tarkennusten tavoitteena on lisätä valmentajien mahdollisuuksia päivittää osaamistaan ympäri vuoden ja selkeyttää päivityksen aikataulua. Jatkossa päivitys tulee olla tehtynä tammikuun aikana.

6.3.2019 15:36 Koulutus

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Äänekoskella

Koripalloliitto järjestää yhteistyössä Keskisen alueen kanssa I-tason koulutuskokonaisuuden Äänekoskella. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

27.2.2019 19:22 Pääjuttu

HKVT 2019 -kurssille haku on käynnissä - ilmoittautuminen päättyy 4.3.

Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on ylin Suomen Koripalloliiton järjestämä valmentajakoulutus. Koulutuksen avaintavoitteena on antaa valmiuksia toimia päävalmentajatehtävissä koripallossa. Kohderyhmänä koulutuksessa on kaikki tavoitteellisesta valmentamisesta sekä kansainvälisestä koripallosta kiinnostuneet koripallovalmentajat. Soveltuvuuskokeeseen voi ilmoittautua 4.3. saakka.

27.2.2019 18:45 Koripalloliitto tiedottaa

II-tason koulutuskokonaisuus käynnistyy maaliskuussa - ilmoittautuminen päättyy 4.3.

Koripalloliitto järjestää II-tason koulutuskokonaisuuden Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla. II-tason hyväksytty suorittaminen oikeuttaa Koripalloliiton valmentajalisenssijärjestelmän B-lisenssiin. Ilmoittautuminen maaliskuussa alkavalle kurssille päättyy 4.3.

11.2.2019 21:00 Valmentajat

Lasten valmennuksen erityispiirteet koripallossa–koulutus Kisakalliossa maaliskuussa

Koulutus on suunnattu lasten valmennuksessa mukana oleville, jo koulutus- ja valmennustaustaa omaaville valmentajille, jotka haluavat syventää osaamistaan nimenomaan lasten valmentamisessa. Koulutus järjestetään Kisakalliossa 30. - 31.3.2019. Koulutuksen ensimmäisen päivän ohjelmassa ovat mukana myös Juniorivalmennusverkoston valmentajat. Tähän liittyen koulutukseen pääsee nyt mukaan alennetulla hinnalla. Ilmoittautuminen koulutukseen päättyy 24.3.

29.1.2019 18:17 Valmentajat

Siiri Sarias tyytyväinen II-tason koulutuskokonaisuuden antiin

Oulun NMKY:n U14-tyttöjen valmentaja Siiri Sarias sai II-tason koulutuskokonaisuutensa valmiiksi viime viikolla. Kaiken kaikkiaan tiivis koulutus piti sisällään kymmenen päivää lähiopiskelua Kisakallion urheiluopistolla, valmistautumis- ja etätehtäviä sekä koulutuksen päätteeksi Koripalloliiton kouluttajalle annetun oman valmennuksen näytön palautekeskusteluineen. Siiri oli tyytyväinen koulutuksen antiin.

21.1.2019 15:15 Pääjuttu

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Klaukkalassa

Koripalloliitto järjestää yhteistyössä Klaukkalan NMKY:n kanssa I-tason koulutuskokonaisuuden Klaukkalassa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

18.1.2019 16:23 Valmentajat

Juniorivalmennusverkoston toiminta käynnistyi onnistuneesti

Juniorivalmennusverkosto on Suomen Koripalloliiton ja Assist Centerin (Kisakallion Urheiluopiston koripallon osaamiskeskuksen) yhteinen hanke suomalainen juniorikoripallovalmennuksen kehittämiseksi ja arkisen seuratoiminnan auttamiseksi. Verkoston toiminta käynnistyi onnistuneesti ensimmäisellä verkostotapaamisella Kisakallion Urheiluopistolla 11.-14.1.

15.1.2019 17:37 Valmentajat

Nuorisovalmennusseminaari keräsi 135 valmentajaa Kisakallioon

Vuotuinen Nuorisovalmennusseminaari Kisakallion Susi Training Centerissä keräsi jälleen kerran ison joukon valmentajia yhteen. Seminaarin ohjelmassa oli tuttuun tyyliin mielenkiintoisia esityksiä ja valmentajien illallinen Rantamakasiinin tunnelmallisessa miljöössä. Nuorisovalmennusseminaarin esitykset ja materiaalit löytyvät nyt Koripalloliiton valmentajakoulutuksen oppimisympäristöstä, Susi Campuksesta.

1.1.2019 20:17 Valmentajat

NVS 2019: 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue demoryhmänä lauantaina 12.1.

Nuorisovalmennusseminaarin ilmoittautuminen on avoinna vielä 8.1. saakka. Nyt myös demoryhmät ovat vahvistuneet. Perjantaina Susi Training Centerin parketille astelevat Tapiolan Hongan U15-pojat ja lauantaina on vuorossa alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueryhmän pelaajia. Seminaariin on jo nyt ilmoittautunut esiintyjineen 110 koripallovalmentajaa.

21.12.2018 10:58 Pääjuttu

Nuorisovalmennusseminaarin ilmoittautuminen on avoinna 8.1. asti

Kisakalliossa 11. - 12.1. järjestettävän Nuorisovalmennusseminaarin ilmoittautuminen on avoinna aina tammikuulle asti. Majoitustilaa on kuitenkin tarjolla enää rajoitetusti, joten majoitusta kaipaavien kannattaa ilmoittautua nopeasti.

7.12.2018 13:06 Koulutus

NVS 2019: Seminaarin ohjelma on valmis

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteisyössä jokavuotisen Nuorisovalmennusseminaarin koripalloperheen kotipesässä Susi Training Centerissä 11. – 12.1.2019. Seminaarin ohjelma on nyt valmis, kun alle 16-vuotiaiden tyttöjen valmennusjohtoa esiintyy lauantain päätteeksi.

30.11.2018 12:48 Koulutus

NVS 2019: Joonas Iisalo ja Daniel Jansson mukaan Nuorisovalmennusseminaariin

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteisyössä jokavuotisen Nuorisovalmennusseminaarin koripalloperheen kotipesässä Susi Training Centerissä 11. – 12.1.2019. Seminaarin uusimmat esiintyjä ovat Joonas Iisalo ja Daniel Jansson.

25.11.2018 11:05 Valmentajat

NVS 2019: Martina Roos-Salmen aihe vahvistunut

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteisyössä jokavuotisen Nuorisovalmennusseminaarin koripalloperheen kotipesässä Susi Training Centerissä 11. – 12.1.2019. Lauantaina esiintyvän Martina Roos-Salmen esityksen otsikko on vahvistunut.

20.11.2018 11:53 Valmentajat

NVS 2019: Mikko Tupamäen aihe vahvistunut

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteisyössä jokavuotisen Nuorisovalmennusseminaarin koripalloperheen kotipesässä Susi Training Centerissä 11. – 12.1.2019. Perjantai-iltana esiintyvän Mikko Tupamäen esityksen otsikko on vahvistunut.

9.11.2018 12:24 Valmentajat

Nuorisovalmennusseminaari 11. - 12.1.2019 Kisakalliossa

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteisyössä jokavuotisen Nuorisovalmennusseminaarin koripalloperheen kotipesässä Susi Training Centerissä 11. – 12.1.2019. Seminaarin ensimmäiset esiintyjäkiinnitykset ovat Jari Nykänen, Martina Roos-Salmi ja Mikko Tupamäki.

Näytä lisää vastaavia