Pasi Riihelä varmisti IS-tähtikisan voiton

8.3.2004 Lappeenrannan NMKY:n laituri Pasi Riihelä on lukeutunut SM-Koriksen valovoimaisimpiin tähtiin koko kauden ajan. Sunnuntaisessa SM-ottelussa Riihelä ratkaisi 24 pisteellään Lappeenrannalle kotivoiton Pussihukista. Hän pokkasi ottelusta kolme IS-tähteä ja varmisti samalla IS-tähtikilpailun voiton ensimmäisenä suomalaisena pelaajana.

Kun SM-joukkueilla on runkosarjaa jäljellä 1-3 otteluun, on Pasi Riihelän etumatka IS-tähtikisassa tavoittamattomat seitsemän tähteä. Riihelä on saanut kauden peleissä kaikkiaan 54 tähteä, kun kisan kakkosella, Kouvojen Ville Kaunistolla, niitä on 47. Suomalaiskaksikon perässä tulevat BC Jyväskylän piskuinen takamies Glenn Stokes (46 tähteä) ja Pyrbasket Lynn Washington (46).  

IS-tähtiä jaetaan SM-Koriksessa kolmatta kautta. Viime kaudella kisan voitti Pussihukkien monipuolinen Erron Maxey ja edellisellä kaudella Hongan takamies Lonnie Cooper. Tähtien saajista on vastannut jokaisessa ottelutapahtumassa Ilta-Sanomien tähtiraati. Valintakriteereinä ovat toimineet näyttävät suoritukset, joukkuepelaaminen sekä reilu peli. Ilta-Sanomien tähtiä on jaettu kolmelle parhaalle pelaajalle siten, että paras pelaaja on saanut kolme tähteä.  

IS-tähtikisan kokonaisvoitosta Pasi Riihelä kuittaa mukavat palkintorahat, sillä voittajalle on tiedossa 3.400 euron palkintoshekki.    

- Se on iso raha ja kiva bonus, myhäili voittopotistaan kuullut Riihelä, kuusikuukautisen lapsen isä.  

- Kausi on ollut pitkä. Henkilökohtaisella tasolla katsoen pelaan varmasti urani parasta kautta, joka sinällään on erittäin palkitsevaa – erityisesti, kun joukkuekin on menestynyt kivasti. Tällaiset lisäpalkinnot kelpaavat silti. Paljosta saan tietenkin kiittää joukkuetovereita, jotka paikkoja minulle ovat pelanneet, Riihelä pohdiskeli.  

Mahdollisuus myös korikuninkuuteen 

Lappeenrannan NMKY:llä on runkosarjassa jäljellä kaksi ottelua ja Riihelällä on vielä mahdollisuus saavuttaa toinenkin merkittävä meriitti ansioluetteloonsa. 199-senttinen ja 28-vuotias Pasi Riihelä on nimittäin mukana kisattaessa SM-Koriksen korikuninkuudesta. Piikkipaikkaa pistetilastossa pitää tällä hetkellä Jyväskylän Stokes, joka on tehnyt keskimäärin 24,7 pistettä ottelua kohti. Riihelän pistekeskiarvo on 24,4.  

Stokes ja Riihelä ovat pelanneet saman määrän otteluita, joten selkeämpää on vertailla miesten tekemiä pistemääriä. Kokonaismäärässä Stokes on 11 pistettä edellä kilpakumppaniaan. Mikäli Pasi Riihelä siis onnistuu tekemään kahdessa viimeisessä ottelussa 12 pistettä enemmän kuin Stokes, leivotaan Riihelästä ensimmäinen suomalaissyntyinen korintekijä sitten vuoden 1980. Tuolloin SM-pistetilaston voitti Tapio Sten hurjalla 34,9 pisteen keskiarvollaan (peliaika 4 x 12 minuuttia).  

Vaikka korikuninkuus onkin käden ulottuvilla, on Pasi Riihelällä prioriteettilistalla yksi kohta sen edellä.  

- Pelaamme kahdessa viimeisessä pelissämme tiukasti vielä pudotuspelien kotikenttäedusta. Sen saavuttaminen on ehdottomasti tärkein asia tällä hetkellä. Lähtökohtamme Stokesin kanssa ovat sitä paitsi hyvin erilaiset. Jyväskylä on varma putoaja ja pelaa paineettomia otteluita, kun meillä on jäljellä playoff-henkiset kamppailut Joensuun Katajaa ja Namika Lahtea vastaan. Tietenkin jos heitto kulkee, en aio ratkaisuja kaihtaa, mutta joukkueen asema sarjataulukossa on etusijalla, lateli Riihelä.  

Lappeenranta on jo varmistanut pudotuspelipaikkansa ja on sarjataulukossa tällä hetkellä viidentenä. KTP Basketin, Hongan ja Namika Lahden muodostama kärkikolmikko on varmistanut jo kotikenttäedun puolivälieriin. Neljännestä sijasta ja sen tuomasta kotiedusta taistelevat runkosarjan päätöskierroksilla LrNMKY:n ohella Kouvot, PuHu ja Kataja.  

Pasi Riihelä solmi äskettäin Lappeenrannan NMKY:n kanssa 1+1-vuotisen jatkosopimuksen, joten hänet nähdään SM-parketeilla myös ensi kaudella. Urallaan 53 miesten maaottelua pelannut Riihelä on valittu SM-Koriksen vuoden pelaajaksi vuonna 1998, vuoden kehittyneimmäksi 1997 ja vuoden tulokkaaksi 1996. Ammattilaisena Riihelä pelasi eurokentillä kaudet 1998-2001.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_sm-koris/is-tahtikisa/
 
7.5.2021 17:00 Korisliiga

Okko Järvi on Korisliigan Vuoden pelaaja, Pyrinnölle rutkasti tunnustusta

Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Okko Järvi äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Tampereen Pyrintö putsasi palkintopöytää kolmessa eri kategoriassa.

6.5.2021 08:34 Korisliiga

Severi Kaukiainen Kauhajoelle – Malcolm ja Innamaa jatkavat oranssipaidoissa

Karhu Basket on solminut kaksivuotisen sopimuksen edelliset neljä kautta Kouvoja edustaneen Kaukiaisen kanssa. Seura käytti optiovuoden Collin Malcolmiin sekä sorvasi vuoden jatkosopimuksen Eero Innamaan kanssa.

4.5.2021 21:38 Korisliiga

Tuomas Hirvonen ja Kouvot vuoden mittaiseen jatkosopimukseen

Kausi 2021–22 tulee olemaan Kouvolan Poikien kasvatille jo kymmenes Kouvojen paidassa. Hirvosen sopimus sisältää ulkomaan option.

3.5.2021 15:30 Korisliiga

Juho Nenonen: ”Vilppaan mestaruus on rakennettu yhdessä”

Juho Nenonen saapui Salon Vilppaaseen syksyllä 2015. Nenonen on nähnyt läheltä sen työn, mitä salolaisjoukkueessa on tehty menestymisen eteen. Viime viikolla voitettu Suomen mestaruus on palkinto pitkäjänteisestä työstä.

3.5.2021 12:43 Korisliiga

Bojan Sarcévic palaa Korihaihin pitkällä sopimuksella

Uudenkaupungin Korihait ja taiturimainen takamies Bojan Sarcévic on solminut kolmivuotisen sopimuksen. Sarcévicin ansiokas ura Suomessa käynnistyi juuri Korihaissa.

27.4.2021 20:25 Korisliiga

Pantteri jäi Saloon! Vilpas raskaan puolustusväännön jälkeen seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen

Salon Vilpas nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden, ja hopeamitalit jaettiin Kauhajoelle. Korisliiga-finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Vilppaan sentteri Jeremiah Wood.

25.4.2021 19:46 Korisliiga

Kauhajoki perui kesälomat – Karhun huikea energia venytti Korisliiga-finaalit vähintään kuudenteen otteluun

Kauhajoki kavensi kotivoitollaan miesten Korisliigan finaalit 3–2-tilanteeseen. Pelejä jatketaan tiistaina Salossa.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

23.4.2021 20:16 Korisliiga

Vilpas voiton päässä Pantterista – Mikko Koiviston tulitus takasi edun

Salon Vilpas kohensi voittotilastoaan 3–1:een kaatamalla kotonaan Kauhajoen.

21.4.2021 20:15 Korisliiga

Kauhajoki kavensi kotikentällään – vajaamiehisen joukkueen armoton puolustus tukahdutti Vilppaan

Salon Vilppaan johto Korisliiga-finaaleissa kaventui 2–1:een, kun Kauhajoen puolustus piti vieraat kurissa.

18.4.2021 18:03 Korisliiga

Vilpas jatkoi karhunkaatoa Korisliiga-finaaleissa – Rannikko tulessa kaaren takaa

Salon Vilppaan ja Kauhajoen välinen toinen finaaliottelu päättyi samoissa merkeissä kuin edellinenkin.

15.4.2021 21:51 Korisliiga

Seagullsille Korisliiga-pronssia – tahtipuikkoa heilutti kotimainen veteraaniosasto

Helsinki Seagulls juhli miesten Korisliigan pronssimitalia kotikentällään. Pronssimitalit olivat seuralle sen historian kolmannet.

15.4.2021 19:39 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin Kauhajoella – Salon Vilpas ryöväsi kotiedun heti

Salon Vilpas nappasi sarjajohdon ensimmäisessä finaaliottelussa Kauhajokea vastaan.

14.4.2021 14:45 Korisliiga

Korisliigan finaaliennakko: Hallitseva mestari kohtaa karaistuneen ennakkosuosikkien kaatajan

Kauhajoen ja Salon Vilppaan välisessä finaalisarjassa kohtaavat kaksi hyvin erilaista polkua kulkenutta joukkuetta. Ruutu välittää kaikki finaaliottelut studioineen omassa palvelussaan.

14.4.2021 08:23 Korisliiga

Äänestä hulvattoman Hang Time -sarjan paras jakso ja voita Korisliigan virallinen pelipallo

Ruudussa kauden mittaan nähty Hang Time -sarja Korisliiga-pelaajista on tuonut ihastuttavat persoonat lähemmäksi kannattajia. Nyt on aika äänestää kauden paras jakso.

13.4.2021 12:00 Korisliiga

Korisliigan pelaajat valitsivat tähdistöpelaajat omaan Dream Teamiinsa Veikkausuutisissa

Korisliigan yhteistyökumppani Veikkauksen sivuilla Korisliigan tähtipelaajat valitsevat tämän kauden pelaajista ne suosikkinsa, jotka ottaisivat omaan tähdistökentälliseen.

12.4.2021 12:05 Korisliiga

Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Karhu Basket ja Salon Vilpas aloittavat finaalisarjan torstaina 15.4. kello 18.00 Kauhajoella. Mestariksi vaaditaan neljä voittoa. Ruutu-palvelu välittää kaikki finaalit kotikatsomoihin.

11.4.2021 19:29 Korisliiga

Vilpas finaaliin – Aatu Kivimäen kylmähermoinen ajo ratkaisi välierät

Salon Vilpas selätti vaikeat ennakkoasetelmat ja lähetti ennakkosuosikki Helsinki Seagullsin pronssipeliin.

9.4.2021 20:56 Korisliiga

Kauhajoki varmisti finaalipaikan – Seagulls kavensi Vilppaan johtoa ja sinnittelee yhä mukana

Kauhajoki eteni miesten Korisliigan välieristä finaaliin ja lähetti Pyrinnön pronssiotteluun. Seagullsin ja Vilppaan sarjassa johto kapeni.

8.4.2021 11:10 Susijengi

Teemu Rannikon muistelmateos ilmestyy syyskuussa

Suomi-koriksen kaikkien aikojen ikoneihin lukeutuvan, Susijengin pelinrakentajana vuosikausia ihastuttaneen turkulaislähtöisen ja Salon Vilpasta Korisliigassa edustavan Teemu Rannikon, 40, muistelmateos ilmestyy syksyllä. Valtteri Mörttisen kirjoittaman kirjan ”Teemu Rannikko – Pelin tekijä” julkaisee Docendo.

Näytä lisää vastaavia