Pavicevic painii Hongan loukkaantumissuman kanssa

9.12.2008 Espoon Hongan viisi kertaa koripallon Suomen mestariksi valmentanut Mihailo Pavicevic, 50, on joutunut painimaan koko alkukauden hänen joukkueensa avainpelaajia kohdanneen loukkaantumissuman kanssa.

- Olemme pelanneet 15 ottelua ja vain neljässä niistä olen saanut koko joukkueeni jalkeille. Sanoin jo syksyllä, että yhdenkin aloitusviisikon pelaajan puuttuminen on meille iso ongelma tällä kaudella, toteaa tiiviin joukkuepelin nimeen tunnetusti vannova Pavicevic.

Vanttaja leikkauksessa

Kahdeksan ottelua edukseen kääntäneen Hongan montenegrolaisluotsi on saanut toisaalta iloita nuorten pelaajien esiinmarssista muun muassa liigadebytantti Antto Nikkarisen, 17, malliin.

- Nuoret pelaajani ovat olleet hyviä, mutta heiltä ei voi odottaa vielä tässä vaiheessa samaa tasoa ottelusta toiseen, muistuttaa Pavicevic.

Ikävä kyllä Hongan vuonna 1991-syntyneiden pelaajienkaan kaarti ei ole välttynyt loukkaantumisilta.

Samuli Vanttajan nilkasta pettivät nivelsiteet harjoituksissa ja tiistaina leikkauksessa olleella 206-senttisellä nuorukaisella on edessään arviolta noin kahdeksan viikon mittainen sairausloma.

“Kautemme käynnistyy uudelleen nollasta”

Joulukuussa vain kolme ottelua pelaavaa Honkaa odottaa kova harjoituskuuri vuodenvaihteen jälkeen.

- Aloitamme kauden ja joukkuepelin hiomisen silloin tavallaan kokonaan nollasta. En voi muuta kuin toivoa, että loukkaantuneina olleet pelaajat pysyvät terveinä. He eivät ole enää aivan nuorukaisia, viittaa Pavicevic lähinnä kapteeni Jukka Matisen, 30, ja Monte Cummingsin, 33, suuntaan.

Pohje- ja myöhemmin selkävaivoista kärsinyt Matinen on pystynyt pelaamaan kuluvalla kaudella vasta viisi ottelua, eikä kantapäätään potenut Cummingskaan ole välttynyt kolhuilta.

Honka palaa kentille keskiviikkona reilun viikon mittaisen tauon jälkeen kohdatakseen Team Componentan Karkkilassa.

- Matinen on edelleen sivussa siitä ottelusta. Cummings on puolestaan keskenkuntoinen, sillä hän ei pystynyt harjoittelemaan kahteen viikkoon.

Muurisen (Kimmo) tilanne on avoin, kartoittaa Pavicevic yhdessä Akeem Scottin ja Ben Perkinsin ohella Hongan kovan viisikon muodostavan suomalaistrion tilannetta.

Vatsapöpö vei voimat laihtuneelta Muuriselta

Sitkeästä flunssasta ja vatsataudista kärsinyt Muurinen, 27, palasi Hongan harjoituksiin lähes kolmen viikon tauon jälkeen maanantaina.

- Jaksoin kevyttä alkulämmittelyä 15 minuutin verran ja sen jälkeen minun oli annettava periksi. Tauti on vienyt voimat, myöntää Muurinen.

Vauhdikkaan maajoukkuelaiturin 202-senttisessä ja 96-kiloisessa olemuksessa ei ole ollut grammaakaan liikaa. Vatsapöpö on kuitenkin jättänyt jälkensä jäntevään runkoon.

- Laihduin sairastelun aikana ainakin viisi kiloa. Karkkila-pelin tilanne katsotaan osaltani päivän kunnon perusteella, suunnittelee Muurinen.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Henkilöt

Asiat

 
7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

6.5.2024 14:31 Korisliiga

Rougeaulle 100 torjuntaa pudotuspeleissä täyteen

Helsinki Seagullsin Rene Rougeau torjui lauantaina ratkaisevassa seitsemännessä välieräpelissä Kauhajokea vastaan vastustajan koriinheiton neljästi.

6.5.2024 12:01 Korisliiga

Aapeli Alanen palaa Bisonsiin

Bisons Loimaa tiedottaa tehneensä 1+1-vuotisen Lahdesta kotoisin olevan Aapeli Alasen kanssa.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

Näytä lisää vastaavia