PeKa kiri voittoon – Tera Reed heitti kauden korkeimman pistemäärän Pyrinnön voitossa

15.2.2023 20:35 Naisten Korisliiga jatkui maajoukkuetauon jälkeen kolmella ottelulla. Ylemmässä jatkosarjassa voittoon ylsivät PeKa ja Pyrintö. Alemmassa jatkosarjassa Märsky haki voiton Lappeenrannasta.

Tera Reed oli hurjassa iskussa. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Tapiolan Honka sai vieraakseen sarjan piikkipaikkaa pitävän Kotkan Peli-Karhut. Kotijoukkue joutui ottelussa pettymään, kun PeKa haki sarjapisteet 80-76.

Honka oli ottelussa pitkään parempi joukkue. Espoolaiset nappasivat johtoaseman toisella jaksolla ja pitivät siitä kiinni aina viimeiselle jaksolle asti. PeKa nousi johtoon neljä minuuttia ennen loppua ja kasvatti sarjajohtoaan.

- Vaikea ottelu pitkän tauon jälkeen. Donica Crosby tuli tauon aikana mukaan ja häntä ajetaan sisään. Olimme pitkään hukassa, mutta lopussa pystyimme nostamaan intensiteettiä ja saimme tästä tärkeän voiton, Mika Haakana kertasi ottelua.

Natalie Kleemann-Day pussitti vieraille 21 pistettä. Roosa Kosonen urakoi tupla-tuplan arvoisesti. Hänelle kirjattiin 14 pistettä ja 14 levypalloa. Hongan Madelynn Utti heitti 19 pistettä ja keräsi 17 levypalloa.

Ottelutilasto

Tampereen Pyrintö matkasi illan ottelussa Forssan Alun vieraaksi. Vieraiden heittopeli toimi hienosti ja sen turvin joukkue haki sarjapisteet 96-82.

Pyrintö otti komennon heti ensimmäisellä jaksolla. Se merkittiin heille 30-19. Johto pysyikin tamperelaisten käsissä loppuun saakka vaikka kotijoukkue pääsikin lähelle.

- Tosi hyvä ottelu meiltä. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla pääsimme juoksemaan ja hyökättiin kohti koria. Pärjäsimme myös puolustuspäässä hienosti. Yksi parhaista puoliajoista tällä kaudella, Pyrinnön päävalmentaja Petteri Mollenius sanoi.

Tera Reed oli ottelun ylivoimainen hahmo. Hän pussitti hurjat 48 pistettä ja keräsi lisäksi 12 levypalloa. Pistemäärä on tämän kauden korkein sarjassa. Ellen Järvinen heitti 14 pistettä. Jade Vega oli kotijoukkueen ykkönen 21 pisteellä.

HBA otti voiton alemmassa jatkosarjassa

Alemman jatkosarjan ainoassa ottelussa HBA haki vieraspisteet Lappeenrannasta. Voitto kirjattiin Märskylle 71-58.

Ottelussa ei hyökkäyspään onnistumisilla juhlittu ja se näkyi tulostaululla. HBA pohjusti voittonsa toisella jaksolla, jonka se kuittasi nimiinsä 20-7. Märskyn vaihtopelaajat heittivät ottelussa 31 pistettä, kun Catz oli lähes täysin amerikkalaispelaajiensa pisteiden varassa.

HBA:lta kymmenen pelaajaa ylsi pisteille ottelussa. Korkeimman pistemäärän joukkueesta heitti 12 pisteellä Anni Mujunen. Catzin Terrinique Battle oli ottelun pistekuningatar 27 pisteellä.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.