PeKa otti toisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen

19.4.2021 20:16 Finaalien toinen ottelu pelattiin Espoossa. Honka oli pitkään ottelussa kuskin paikalla, mutta lopulta voitto matkasi Kotkaan 82-77. PeKa:lla on mahdollisuus varmistaa Suomen mestaruus torstaina.

Zykera Rice oli jälleen avainasemassa, kun PeKa nappasi voiton. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkoi avausjaksolla siitä mihin jäi avausottelussa ja upotti nopeasti kolme kolmosta. Hongan peli asettui uomiinsa vähitellen ja joukkue kiri vieraiden johdon kiinni. Jakson loppupuolella vieraat sortuivat menetyksiin ja tauolle mentiin kotijohdossa 19-16.

- Meidän täytyy olla aggressiivisempia ja liikuttaa palloa paremmin. Myös puolustusta pitää toisella puoliajalla parantaa, Linda-Lotta Lehtoranta kertasi Ruudulle puoliaikahaastattelussa.

Toisella jaksolla joukkueet tekivät pisteitä tasatahtiin. Honka oli parantanut puolustuspelaamistaan huomattavasti avausotteluun verrattuna. Se teki Peli-Karhujen hyökkäämisestä hankalaa, mutta vieraat pysyivät pelissä mukana kaukoheittojen ansiosta. Puoliajalle mentiin kotijohdossa 42-37.

- Oltiin paljon valmiimpia tänään. Ollaan tänään saatu paremmin levypalloja sekä päästy juoksemaan hyvin nopeita hyökkäyksiä, Hongan Taru Tuukkanen totesi Ruudulle puoliajalla.

Kolmannella jaksolla kotijoukkueen nuori Henna Sandvik otti isompaa roolia ja upotti pisteitä hyvällä itseluottamuksella. Vieraat kuitenkin hilasivat itsensä takaisin peliin mukaan. Hongan Cierra Dillard loukkasi nilkkansa jakson loppupuolella, mutta kotijoukkue pääsi siitä huolimatta viimeiselle tauolle johdossa 60-56.

Hongan onneksi Dillard pystyi palaamaan kentälle viimeisellä jaksolla. PeKa nousi jälleen kotijoukkueen rinnalle, kun peliä oli jäljellä viisi minuuttia. Seuraavien minuuttien aikana joukkueet tekivät pisteitä vuorotahtiin.

- Honka tuli tähän peliin tosi kovaa. Onneksi tämä peli kääntyi tänään meille, Peli-Karhujen Anissa Pounds sanoi Ruudulle.

Zykera Rice upotti vapaaheitoillaan kotkalaisjoukkueen pisteen johtoon, kun pelikellossa oli jäljellä 29 sekuntia. Kun Honka ei onnistunut toisessa päässä, pääsi vierasjoukkue lisäämään johtoaan vapaaheittoviivalta. PeKa nappasi ottelusta taisteluvoiton 82-77.

- Oltiin paljon aggressiivisimpia tänään ja johdimme peliä pitkään. Lopussa PeKa sai helppoja heittoja ja peli kääntyi heille. Meidän täytyy pystyä torstaina pelaamaan koko peli samalla tavalla, kuin tänään eka puoliaika, Hongan Elina Aarnisalo totesi Ruudulle.

Rice oli jälleen vaikea pideltävä. Hän viimeisteli 31 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Myös Linda-Lotta Lehtoranta ylsi tupla-tuplaan. Hän pussitti 11 pistettä ja jakoi kymmenen koriin johtanutta syöttöä. Tuukkanen kirjautti 22 pistettä ja repi 14 levypalloa. Gabriella Bronson ja Dillard ylsivät 16 pisteeseen.

Kotkalaisjoukkue voi varmistaa kuudennen Suomen mestaruutensa torstaina kotikentällään.

Ottelutilasto

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.