PeKa, Vimpeli ja Honka maajoukkuetauolle voitoilla

30.1.2021 20:08 Naisten Korisliigassa pelattiin vielä kolme ottelua ennen maajoukkuetaukoa. Niissä voittoihin ylsivät Peli-Karhut, ViVe ja Honka. Seuraavan kerran Naisten Korisliigaa pelataan 10.2.

Doniyah Cliney auttoi joukkueensa tärkeään voittoon. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Peli-Karhut edelleen tappioitta

Kotkan Peli-Karhut matkasi Munkkiniemeen ToPon vieraaksi. Sarjakärki oli ottelussa totutun vahva ja vei pisteet mukanaan 99-65.

PeKa karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkueelta. Sen hyökkäys toimi hyvin ja myös puolustus oli timanttista. Tauolle mentäessä vieraat johtivat peliä 48-22.

Kolmannella jaksolla nähtiin ottelun suuripisteisin jakso. Sen vei nimiinsä Peli-Karhut 34-25 ja karkasi suurimmillaan jo 36 pisteen johtoon. 

Viimeinen jakso oli ottelussa tasaisin. Se kirjattiin ToPo:lle pisteellä. Pisteet kuitenkin matkasivat Kotkaan 99-65.

-Pitää olla todella tyytyväinen voittoon. Meillä oli vähän haastavat lähtökohdat, kun ollaan ottelusumassa ja pieniä loukkaantumisia joukkueessa. Tänään kuitenkin koko joukkue hoiti oman hommansa kentällä erittäin hyvin, josta voi olla todella iloinen. Meillä on tällä hetkellä hyvä meininki joukkueessa ja kaikki pelaajat näyttää nauttivan pelaamisesta. Nyt pääsemme pitämään lyhyen huilin, jonka jälkeen myös loukkaantuneiden pitäisi palata takaisin joukkueen vahvuuteen, vieraiden päävalmentaja Roope Mäkelä totesi.

Kotkalaiset hallitsivat ottelussa korin alustaa. Se teki sieltä 46 pistettä, kun kotijoukkue jäi 22 pisteeseen.

PeKa onnistui ottelussa laajalla rintamalla. Viidelle pelaajalle merkittiin kaksinumeroinen pistemäärä. Noora Järvikangas teki 18 pistettä ja otti seitsemän levypalloa. Linda-Lotta Lehtoranta teki 16 pistettä ja antoi yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. ToPo:n paras pisteiden tekijä oli Nea Kuisma 14 pisteellä.

Ottelutilasto

Vimpeli voitti HBA:n 

Vimpeli ja HBA kohtasivat toisensa Vimpelissä. Ottelussa pelattiin tärkeistä pisteistä pudotuspeliasetelmia ajatellen. Kotijoukkue vei ottelun 82-74.

Ensimmäisellä puoliajalla molemmat joukkueet veivät yhden jakson nimiinsä. Toisen jakson ansiosta Vimpeli pääsi puoliajalle johdossa 39-31.

Kolmannella jaksolla Vimpeli kasvatti johtoaan. Se merkittiin kotijoukkueelle 22-17.

Päätösjaksolla HBA sai aikaan pienen kirin. Se onnistui kaventamaan ViVe:n johtoa, mutta voittoon asti se ei riittänyt. Tärkeät pisteet jäivät Vimpeliin 82-74.

- Olimme tänään valmiita pelaamaan ja teimme tänään parempaa työtä kuin vastustaja. Pelasimme joukkueena ja hallitsimme kenttää. Olen tyytyväinen sekä omaan että etenkin joukkueen suoritukseen. Olen myös iloinen siitä, että pääsemme maajoukkuetauolle voiton kera, Vimpelin Mariah Miller sanoi.

Kotijoukkue nappasi ottelussa enemmän levypalloja. Sille kertyi 53 levypalloa, kun vierasjoukkue jäi 40 levypalloon. 

- Ekassa erässä pääsimme pelaamaan meidän omaa peliämme ja nopeita hyökkäyksiä, mutta vauhti hyytyi. Toisen puoliajan alussa saatiin hyvä vire ja lopussa olimme pääsemässä monta kertaa takaisin peliin, mutta vire kuitenkin loppui, vieraiden Silja Viita pohti. 

Kayla Gordonin tilastoihin merkittiin 21 pistettä ja 19 levypalloa. Myös Doniyah Cliney teki tupla-tuplan 19 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Viita teki HBA:lle 26 pistettä. 

Ottelutilasto

Tapiolan Hongalle avausvoitto Espoon paikallisissa

Tapiolan Honka kohtasi vierasottelussa EBT:n. Kauden kaksi aikaisempaa kohtaamista vienyt EBT joutui tällä kertaa taipumaan, kun Honka nappasi voiton 75-72.

Ottelu oli ensimmäisellä puoliajalla tasainen. Molemmat joukkueet saivat nimiinsä yhden jakson. Puoliajalla kotijoukkue johti peliä pisteellä.

Kolmannella jaksolla Honka paransi hyökkäyspeliään ja karkasi viimeiselle tauolle kuuden pisteen johdossa.

Viimeisellä jaksolla EBT pääsi vielä uhkaamaan vieraiden voittoa. Ottelussa nähtiinkin jännittävä loppu, mutta lopulta Honka haki vierasvoiton 75-72.

Hongasta Taru Tuukkanen teki 17 pistettä ja otti 12 levypalloa. Myös Gabriela Bronson teki tupla-tuplan 17 pisteellä ja 11 levypallolla. Morgan Batey teki ottelun korkeimman pistemäärän 28 pisteellä. Hannah Little teki 11 pistettä ja keräsi huimat 22 levypalloa.

Ottelutilasto

 
7.5.2021 14:40 Naisten Korisliiga

Linda-Lotta Lehtoranta on naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, mestari Peli-Karhut rohmusi palkintoja

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 29-vuotiaan Linda-Lotta Lehtorannan sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Suomen mestari Peli-Karhujen edustajia palkittiin neljässä kategoriassa.

6.5.2021 09:11 Naisten Korisliiga

Kouvottarille mieluisa jatkosopimus: Sarah Toeaina jatkaa Kouvolassa

Kouvottaret on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Sarah Toeainan kanssa, joka oli päättyneellä kaudella naisten Korisliigan runkosarjan kolmanneksi kovin pisteidentekijä.

5.5.2021 10:22 Naisten Korisliiga

Tähtipelaaja Zykera Rice vuoden jatkosopimukseen Peli-Karhujen kanssa

Tuore Suomen mestari Peli-Karhut solmi jatkosopimuksen Gonzagan yliopiston kasvatin Zykera Ricen kanssa.

3.5.2021 13:30 Korisliiga

Korisliigojen parhaat palkitaan Korisliigan somekanavissa tämän viikon aikana

Joukkueiden kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet miesten ja naisten Korisliigan parhaat pelaajat kaudella 2020–21.

3.5.2021 08:21 Naisten Korisliiga

Mika Hartonen nousee mestarijoukkue Peli-Karhujen päävalmentajaksi

Kolmannen peräkkäisen naisten Suomen mestaruuden voittaneen kotkalaisjoukkueen päävalmentajana aloittaa Mika Hartonen. Sopimus on kestoltaan yksivuotinen.

30.4.2021 10:37 Naisten Korisliiga

Frimodig ja Piipari jatkavat Kouvottarien valmennuksessa

Naisten Korisliigassa pelaava Kouvottaret jatkaa tulevalla kaudella tutussa komennossa, kun Joonas Frimodig jatkaa päävalmentajana ja Reetta Piipari hänen apunaan.

29.4.2021 12:14 Naisten Korisliiga

Mestaruushaastattelussa Roosa Lehtoranta: ’’ Sillä on iso merkitys, että ensimmäinen mestaruus tulee siellä, mistä kaikki on lähtöisin’’

Kotkan Peli-Karhut juhli sunnuntaina Suomen mestaruutta. Joukkueen riveissä ensimmäisestä mestaruudestaan pääsi nauttimaan seuran oma kasvatti Roosa Lehtoranta.

25.4.2021 17:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei Suomen mestaruuden

Finaalisarjan neljäs ottelu pelattiin Espoossa. Peli-Karhut nousi toisella puoliajalla voittoon 75-57 ja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Joukkue voitti kauden aikana kaiken mahdollisen, sillä se vei tällä kaudella myös Suomen cupin.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

22.4.2021 20:10 Naisten Korisliiga

Hongalle avausvoitto finaalisarjassa

Kotkan Peli-Karhuilla oli mahdollisuus ratkaista Suomen mestaruus suoraan kolmessa ottelussa. Vierasjoukkue ei kuitenkaan tähän suostunut ja hallitsi päivän ottelua oikeastaan alusta loppuun. Ratkaisu siirtyi ainakin neljänteen peliin, kun Honka voitti 90-64.

20.4.2021 09:10 Erotuomarit

Naisten toisessa finaalissa tehtiin historiaa: naispuolinen nelikko vastasi oikeuden jakamisesta

Tapiolan Hongan ja Peli-Karhujen toisessa finaalissa tehtiin suomalaista korishistoriaa, kun ottelun koko erotuomarikolmikko sekä komissaari olivat naisia.

19.4.2021 20:16 Naisten Korisliiga

PeKa otti toisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen

Finaalien toinen ottelu pelattiin Espoossa. Honka oli pitkään ottelussa kuskin paikalla, mutta lopulta voitto matkasi Kotkaan 82-77. PeKa:lla on mahdollisuus varmistaa Suomen mestaruus torstaina.

19.4.2021 13:30 NCAA

Emerita Mashaire siirtyy tulevaksi kaudeksi Cincinnatin yliopiston vahvuuteen

HBA-Märskyssä kautensa päättänyt, Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Emerita Mashaire, 20, on sitoutunut Cincinnatin yliopistoon, jonne hän siirtyy tulevaksi kaudeksi. Leppävaaran Pyrinnön kasvatti pussitti HBA:lle naisten Korisliigassa 9,1 pistettä per ottelu.

17.4.2021 18:39 Naisten Korisliiga

Forssa nappasi pronssimitalit

EBT ja Forssan Alku päättivät kautensa pronssiottelussa, joka pelattiin Espoossa. FoA oli parempi ja päätti kautensa voittoon 74-55.

17.4.2021 12:56 Naisten Korisliiga

Elena Melto kovaan rajapyykkiin, Peli-Karhut sivusi pudotuspelien kolmosennätystä

Naisten Korisliigan avausfinaalin vieneen Peli-Karhujen Elena Melto otti 200. riistonsa pudotuspelissä. PeKa tykitti 17 onnistunutta kolmen pisteen heittoa, joka sivuaa ennätystä.

16.4.2021 20:38 Naisten Korisliiga

PeKa ylivoimainen ensimmäisessä finaalissa

Naisten Korisliigan finaalit saatiin käyntiin Kotkassa. PeKa vei ottelua heti alusta asti ja nappasi voiton 101-68.

15.4.2021 10:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Honka haastaa kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneen PeKa:n

Finaaleissa kohtaavat runkosarjan voittaja Peli-Karhut ja kakkonen Tapiolan Honka. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa ja Ruutu näyttää kaikki finaalit monikameratuotantona.

14.4.2021 10:15 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Peli-Karhut ja Tapiolan Honka aloittavat finaalisarjan perjantaina 16.4. klo 19.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

13.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Honka pelaa Suomen mestaruudesta

Espoolaisjoukkueet ratkaisivat finaalipaikan kohtalon Hongan kotikentällä. Kotijoukkue otti toisen perättäisen voittonsa 74-62 ja eteni finaaleihin voitoin 3-2.

13.4.2021 08:18 Naisten Korisliiga

Honka ja EBT ratkaisevat finaalipaikan – huippuottelu monikameratuotantona Ruudussa tänään

Naisten Korisliigan viides ja ratkaiseva välierä Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin välillä pelataan tänään. Ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 18.00.

Näytä lisää vastaavia