Peli-Karhut aloitti finaalit kotivoitolla

6.4.2011 21:35 Kotkan Peli-Karhut nujersi kotiareenallaan vierailleen Catz Lappeenrannan lukemin 89–65 (38–38) naisten SM-sarjan finaaliavauksessa keskiviikkona. Seuraavan kerran finalistit ottavat mittaa toisistaan perjantaina Lappeenrannassa.

Krystal Vaughnin kuusi peräkkäistä pistettä päätösjaksolla auttoivat PeKan lopulliselle karkumatkalle.

Reetta Piiparin Catz pääsee yrittämään finaalisarjan tasoitusta perjantai-iltana kotiyleisönsä edessä Lappeenrannassa. Kuvat: Kai Kilappa & Matti Koskinen.

PeKa lähti otteluun erittäin terävästi ja karkasi kymmenen pisteen johtoon (21-11) jo reilun kuuden minuutin pelin jälkeen.

Ontuneen ensimmäisen neljänneksen jälkeen Catz aloitti ryhtiliikkeen ja nousi toisella jaksolla muutamaan otteeseen jopa PeKan ohitse. Catzin Hanna Vapamaa (15/4) onnistui tärkeissä kolmosissa ja piti joukkueensa moraalia yllä. Puoliajalle mentiin tasatilanteessa, eikä kolmaskaan jakso vielä tuonut ratkaisevaa eroa joukkueiden välille.

Viimeiselle neljännekselle lähdettiin PeKan hienoisessa kolmen pisteen johdossa 57–54.

- Saimme peliin hyvän aloituksen ja pienen suvantovaiheen jälkeen myös hyvän lopun. Catz unohti viimeisellä jaksolla puolustaa ja me pääsimme rokottomaan aika vapaasti, PeKa-luotsi Seppo Kurki selvitti.

Lopullisesti avausfinaali ratkesi päätösneljänneksen puolivälissä Krystal Vaughnin kuuden peräkkäisen pisteen myötä, jotka nostivat kotijoukkueen 72-60-johtoon.

Catzin yksi ongelma oli tehoton aloitusviisikko, jonka onnistui pussittaa vain 44 pistettä PeKan 78:aa vastaan. PeKa upotti kakkoset, kolmoset ja vapaaheitot paremmalla tarkkuudella kuin vastustajansa ja kahmi levypallotkin ahnaammin.

- Puoliajalla olin pettynyt meidän levypallopelaamiseen, mutta sekin korjaantui, kun otimme puolustuspään tarkemmin. Meillä on taitava joukkue, johon voi luottaa tiukassa paikassa, Kurki jatkoi.

Parketin parhaimmisto löytyi PeKan riveistä, kun Vaughn (26/5), Shanika Freeman (19/17) ja Amanda Lassiter (19/8) toivat karhunosan joukkueensa pistesaaliista. Catzin tehokkaimmat olivat Vapamaa ja Jelena Reshetko (15/7) sekä 11 pistettä saalistanut Reetta Piipari.

Joukkueet kohtaavat perjantai-iltana finaalisarjan toisessa ottelussa Lappeenrannan urheilutalolla.

- Ei meillä vielä ole niskaotetta vastustajasta, mutta voitto kasvattaa itseluottamusta jatkoa ajatellen, PeKan valmentaja Seppo Kurki pohdiskeli voittoisan finaaliavauksen jälkitunnelmissa.

Lisätiedot: Ottelutilastot
 
27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

Näytä lisää vastaavia