Peli-Karhut finaaliin, Catz tasoitti

3.4.2010 Kotkalainen Peli-Karhut pelaa naisten koripallon SM-finaalissa. PeKa varmisti etenemisensä loppuotteluihin kaatamalla kotonaan Espoo Teamin lauantaina tuloksella 73-69 (35-28). Sen finaalivastustaja selviää kuitenkin vasta maanantaina, kun Catz Lappeenranta tasoitti välieräsarjan Huimaa vastaan hakemalla Äänekoskelta jatkoaikavoiton lukemin 70-69 (65-65, 42-27).

Lisa Lee ja Peli-Karhut puikahtivat naisten SM-finaaliin Espoo Teamin edestä.

PeKan Stephanie Jones ilahdutti runsaslukuista kotiyleisöä levypalloennätyksellään.

Jelena Reshetko tehtaili tuplatuplan, kun Catz hankki dramaattisesti kotiedun takaisin itselleen jatkoajan jälkeen oltuaan voitoin 0-2 sarjassa jo tappiolla. Kuvat: Matti Koskinen & Francois Perthuis.

Peli-Karhut nitisti espoolaisen välierävastuksensa lauantaina ilman maajoukkuesentteri Taru Tuukkasta, joka on toipumassa vatsataudista.

- Tarun poissa ollessa Alli Arppe ja Stephanie Jones nostivat tasoaan hienosti. Lisäksi olimme vähän terävämpiä kuin vastustaja ottelussa, jossa kumpikaan ei rehellisesti sanottuna ollut parhaimmillaan, arvioi PeKa-valmentaja Seppo Kurki.

PeKa oli hienoisesti niskan päällä koko ottelun ajan. Porchia Greenin onnistunut kolmen pisteen heitto nosti kotijoukkueen 59-49-johtoon neljännen jakson alussa. Greenin aikaansaamasta sillasta Espoo nousi parhaimmillaan kolmen pisteen päähän (70-67) Anni Mäkitalon kolmosella, kun aikaa oli reilut 20 sekuntia. Finaalipaikan lopullisesti varmistaneet pisteet heittivät vapaaheittoviivalta PeKalle Green ja Lisa Lee. PeKa voitti ennen lauantaita pelkin vierasvoitoin edenneen välieräsarjan 3-1.

Kuuden pelaajan kapealla rotaatiolla pelanneen PeKan parhaaksi korintekijäksi nousi 26 pistettä tehnyt Lee. Green nosteli 16 ja Arppe 13 pistettä. Jones kahmi 13 levypalloa, joka on hänen ennätyksenä SM-sarjassa.

Espoo Teamin ykkönen oli maajoukkuesentteri Niina Laaksonen 22 pisteellään.

Tuleva vastustaja ensi torstaina käynnistyvään finaalisarjaan tulee Peli-Karhulle toisesta välieräparista, jossa Catz Lappeenrannan ja Äänekosken Huiman välinen mittelö on tasatilanteessa 2-2.

- Pelillisesti ei ole merkitystä kumpi vastaan tulee. Jos vastus olisi Huima, saisimme kotiedun. Joka tapauksessa on meidän kannalta hyvä, että ottelusarjamme meni poikki jo nyt ja tuleva finaalivastus pelaa vielä maanantaina, Kurki pohdiskeli.

- Nyt pidämme ensimmäisen vapaapäivän kahteen viikkoon ja maanantaina alamme juonia finaaleita varten, suunnitteli Kurki.

Catz selvisi pitkän kaavan kautta

Sen paremmin Catzille kuin Huimallekaan ei vapaapäiviä ole luvassa ja lauantainakin joukkueet joutuivat ylitöihin. Catz tasoitti välieräsarjan jatkoajan jälkeen oltuaan sarjassa jo 0-2-tappioasemassa.

- Makealtahan tämä voitto tuntuu kaikkien näiden vaiheiden jälkeen, huokaisi Catz-luotsi Miikka Sopanen.

Catz näytti etenevän helppoon voittoon lauantaina, kun se hallitsi ilmatilaa ja siten ottelun tempoa ensimmäisellä puoliskolla. Parhaimmillaan Catz-johto kävi 19 pisteessä.

Maiju Pekkarisen huimilla kaukoheitoilla pelissä avauspuoliskolla mukana sinnitelleen Huiman onnistui saada juonesta kiinni. Äänekoskelaiset nousivat ensin rinnalle ja jopa 65-59-johtoon, kun varsinaista peliaikaa oli enää kolme minuuttia jäljellä. Vilma Kesänen ja Elisa Bue nostivat pisteillään Catzin jatkoajalle. Lisäajalla Catzille riitti viiden pisteen saldo takaamaan voitto.

- Ei tämä voitto todellakaan helpolla tullut, mutta lopussa kiitos seisoi. Nousu 0-2-tappioasemasta tällaisella voitolla ruokkii luonnollisesti meidän itseluottamusta. Huima on kuitenkin osoittanut niin monta kertaa tämän ottelusarjan aikana vaarallisuutensa ja periksiantamattomuutensa, että helpolla emme tule pääsemään myöskään maanantaina, Sopanen peräänkuulutti.

Catzin korkeimman pistemäärän, 17, heitti Jelena Solovjeva. Jelena Reshetko upotti 14, Elisa Bue 13 ja Kesänen 12 pistettä. Reshetko kauhoi myös 13 levypalloa.

Äänekosken ässä oli Pekkarinen, joka tykitti 23 pistettä. Hänen kahdeksasta kolmosyrityksestään onnistui kuusi.

Catzin ja Huiman välinen viides ja ratkaiseva välierä käynnistyy Lappeenrannassa maanantaina klo 16.

Lisätiedot: Ottelutilastot
 
17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.

16.2.2024 20:10 Naisten Korisliiga

ToPo kauden kolmanteen voittoon HBA:sta

ToPo vei kauden kolmannen Helsingin derbyn nimiinsä. Joukkue jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä, kun se nappasi vieraspisteet 86-66.

10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

7.2.2024 13:33 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Upean tammikuun pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

3.2.2024 18:20 Naisten Korisliiga

Kouvottaret yllätti Hongan – ViVe heitti PeKa:n kumoon

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ViVe, ToPo sekä Pyrintö.

27.1.2024 19:45 Naisten Korisliiga

ToPo:n voittokululle jatkoa – huippuvireinen Saana Kujala johdatti Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo, ViVe ja Pyrintö.

26.1.2024 20:08 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Helsingistä

Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa Tapiolan Honka voitti vieraskentällä HBA-Märskyn 59-56.

24.1.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa kotivoittoja

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan kierroksella nähtiin kotivoittoja, kun Honka, ViVe, Kouvottaret ja ToPo nappasivat sarjapisteitä.

21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

Näytä lisää vastaavia