Peli-Karhut isoon voittoon Hongasta, Korisliiga joulutauolle Catzin komennossa

20.12.2014 Tapiolan Honka ei pystynyt laittamaan vastaan Peli-Karhuille vuoden viimeisellä Korisliiga-kierroksella, kun kotkalaiset hakivat hienon 83-51 (48-30) -voiton Tapiolan urheiluhallista. Muualla hallitseva mestari Catz haki sarjapisteet mukaansa Forssasta, Huima voitti ToPon kärkikamppailussa ja Veto lisäsi Riennon tuskaa sarjan häntäpäässä.

Keira Peak johti PeKan hyökkäystä mallikkaasti voitto-ottelussa Honkaa vastaan.

Dayeesha Hollinsin edustama Catz päätti korisvuoden 2014 voittoon, ja Korisliigan kärkipaikkaan.

Täksi kaudeksi Vimpelin Vetoon siirtynyt Kenya McBee latoi taululle hurjan tupla-tuplan kun Veto voitti vierasottelussa Turun Riennon. Kuvat: Kai Kilappa, Tytti Nuoramo & Francois Perthuis

 

Peli-Karhut päätti koripallovuoden 2014 osaltaan komeasti, kun se haki tärkeät sarjapisteet Tapiolan urheiluhallista numeroin 83-51 (48-30). Vierasvoiton myötä kotkalaiset pysyvät edelleen iskuetäisyydellä, kolmen voiton päässä sarjaa johtavasta Catzista.

 

Ottelun ratkaisu nähtiin kahdessa osassa. Avausjakson lukemin 23-12 nimiinsä vienyt PeKa lähti puoliajalle jo ratkaisevan tuntuisessa 18 pisteen johdossa. Vahvaan puolustukseen pelinsä perustava PeKa löi viimeiset naulat arkkuun vielä päätösneljänneksellä, jonka se voitti vakuuttavasti 22-8.

 

- Meillä on urheilullinen joukkue, olemme fyysisesti kovia. Se näkyi tänäänkin puolustuksessamme. Honka kuuluu sarjan yllättäjiin ja joukkue on vaarallinen, sillä kaikki pelaajat heittävät hyvin. Päätettiin tehdä puolustukseen taktisia muutoksia, jotka toimivat ja saimme Hongan heittopelin kuriin, kertasi PeKan pääkäskijä Seppo Kurki.

 

Kotijoukkue Hongan leirissä näkemykset mukailivat Kurjen vastaavia.

 

- Yritys hyvä, mutta PeKa:n amerikkalaispelaajien urheilullisuus oli meille liian kova pala purtavaksi. PeKa:n hyvä joukkuepuolustus pakotti meidät pois omasta hyökkäyspelistämme. Jen (Schlott) jäi tänään liian yksin, vaikka kantoikin joukkuetta ansiokkaasti, Honka-luotsi Kimmo Kujansivu summasi.

 

Vierailijoiden riveistä esille itsensä nostivat Kujansivun mainitsemat amerikkalaispelaajat. Laiturit Jasmine Gill (18 pistettä/11 levypalloa) ja Natasha Thames (16/10) urakoivat tupla-tuplat, eikä takamies Keira Peakilta (14/9) kyseisestä saavutuksesta puuttunut kuin levypallo.

 

Kotijoukkue Hongan Jennifer Schlott (22/6/3 syöttöä) kantoi joukkuettaan niin hyvin kuin pystyi, mutta voitosta taistelemiseen asti se ei tänään riittänyt. Ainoa toinen kaksinumeroisille pistelukemille yltänyt Honka-pelaaja oli 10 pistettä pussittanut ja 5 levypalloa haalinut Tuuli Menna.

 

 

Ottelutilastot: Honka-PeKa

 

 

Äänekosken Huima voittoon kierroksen kärkikamppailussa

 

Äänekosken liikuntatalon yleisö sai nauttia kovatasoisesta koripallosta, kun kotijoukkue Huima onnistui kaatamaan sarjan kärkipään paikoista myös kilpailevan ToPon. Päätössummerin soidessa taululla seisoivat lukemat 93-81 (46-36). ToPolle tappio oli kolmas perättäinen.

 

Tasaisen avausjakson jälkeen ottelu alkoi kääntymään kotijoukkue Huiman eduksi toisen kymmenminuuttisen puolenvälin jälkeen. Tilanteesta 30-29 alkanut kuuden minuutin jakso meni Huimalle lukemin 16-7 ja siivitti kotijoukkueen 10:n pisteen johtoon kun siirryttiin isolle tauolle, eikä Huima tuota johtoa enää käsistään pois päästänyt.

 

Kotijoukkueen vakuuttavimmista esityksistä vastasivat tutut nimet, kun Michaela Houser pussitti 31 pistettä, Kenya Robinson (20/14/6) oli monipuolisen tehokas ja myös Chandra Harris (11/11) toimitti tupla-tuplan.

 

Vierailija ToPon riveistä edukseen erottuivat tupla-tuplan urakoinut sentteri Niina Laaksonen (21/10), vahvan ottelun kokonaisuutena pelannut Dionne Pounds (20/6/6) sekä totutun tehokas Heta Korpivaara (17/6/4).

 

 

Ottelutilastot: Huima-ToPo

 

 

Catz joulutauolle vierasvoiton siivittämänä

 

Forssan Alku ei saanut voittoputkeaan jatkettua kun Feeniksin parketille tuli vierailemaan hallitseva mestari Catz, mutta tyytyväisiä voidaan forssalaisten leirissä olla päivän esityksen jälkeen. Alkukauden vaikeista ajoista on tapahtunut lähes täydellinen suunnanmuutos parempaan.

 

Ensimmäisen kymmenminuuttisen voittanut Alku johti ottelua vielä toisen jakson alussa lukemin 21-16, mutta puolustuspään intensiteettiään nostaneet lappeenrantalaiset veivät jakson lopun nimiinsä lukemin 15-4, ja karkasivat puoliajalle 31-25 -johdossa.

 

Toisella puoliajallakin Alku pystyi sinnittelemään vierailijoiden mukana aina päätösjakson puoliväliin asti, mutta mestareiden rutiinitaso siivitti lappeenrantalaiset lopulta selkeään 66-46 (31-25) -voittoon.

 

Vierailija Catzin tehokkaimpina päivän koitoksessa esiintyivät Alexandria Anderson (19/6/4 riistoa/2 torjuntaa) sekä Chandrea Jones (12/11).

 

Alun puolelta korkeinta suoritustasoa pitivät yllä Minna Sten (14/6), Sarah Hansen (10/14) sekä hyökkäystä hienosti johtanut Ashley Evans (8/6 syöttöä).

 

 

Ottelutilastot: FoA-Catz

 

 

Veto syvensi Riennon tuskaa sarjan häntäpäässä

 

Vimpelin Veto onnistui päättämään kauden kaksi voittoa putoamisviivan yläpuolella, kun se vuoden viimeisessä ottelussaan voitti putoamispaikalla tällä hetkellä olevan Turun Riennon lukemin 86-69 (39-34).

 

Ottelun ratkaisu nähtiin vasta päätösneljänneksellä, jonka alussa Riento kävi hetkellisesti kolmen pisteen päässä tilanteessa, Vedon johtaessa ottelua 62-59. Seuranneet yhdeksän minuuttia menivät vierailijoille lukemin 24-10, eikä ottelun päätössummerin soidessa paremmasta joukkueesta ollut epäselvyyttä.

 

Vierailija Vedon Kenya McBee latoi taululle hurjan tupla-tuplan, pussittaen 30 pistettä ja repien käsiinsä 22 levypalloa. Breanna Salley tarjosi tukea 21:n pisteen edestä.

 

Kotijoukkueen Shafontaye Myers oli totuttuun tapaan joukkueensa pisteykkönen pussitettuaan 26 pistettä. Amber Moore (19/6/3 syöttöä) ja Sanni Salonen (15/10) suoriutuivat ottelusta myös puhtain paperein.

 

Ottelutilastot: TuRi-ViVe

 

 

 

 

 

 

 
5.2.2020 15:15 Naisten Korisliiga

HBA-Märskyn Awak Kuier on Naisten Korisliigan tammikuun pelaaja

Awak Kuier on valittu Naisten Korisliigan tammikuun pelaajaksi. Valinta on 18-vuotiaalle Kuierille uran ensimmäinen.

26.1.2020 21:03 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin mestaruus Kotkaan

Yli tuhatpäinen yleisö oli saapunut seuraamaan naisten Suomen Cupin finaalia Kouvolan Jatke Areenalle. Kotijoukkueen fanit joutuivat kuitenkin pettymään, kun Peli-Karhut pääsi juhlimaan mestaruutta 96-82.

24.1.2020 13:14 Suomen Cup

Ennakko: Naisten Suomen Cupin finaalissa luvassa huima Kymenlaakson paikalliskamppailu

Kouvottaret kohtaa sunnuntaina Kouvolan Jatke Areenalla Peli-Karhut. Ottelu alkaa kello 19.00 ja se on nähtävissä YLE TV2:ssa suorana lähetyksenä. Voittajajoukkueelle on luvassa 10.000 euron pääpalkinto.

16.1.2020 21:13 Naisten Korisliiga

HBA-Märsky kaatoi Hongan - Awak Kuierilla huimat tilastot

HBA-Märsky kesti vierasjoukkueen kirin ja voitti 83-78. Voiton kulmakivenä toimi Awak Kuier, joka teki 47 pistettä

13.1.2020 10:15 Naisten Korisliiga

Joulukuun kuukauden pelaajan Elena Melton mukaan joukkueella on edelleen varaa parantaa peliään

Joulukuussa Naisten Korisliigan pelaajaksi valittiin Peli-Karhujen Elena Melto. Hän on matkustanut Lappeenrannan ja Kotkan välillä koko kauden ajan, mutta se ei ole näkynyt hänen otteissaan.

2.1.2020 09:24 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille kärkipaikan ratkaissut Elena Melto on Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja

Sarjakärki Peli-Karhuja edustava 24,3 pistettä ja 30,3:n teholukeman tilastoinut Elena Melto valittiin Naisten Korisliigassa joulukuun pelaajaksi.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.12.2019 21:29 Naisten Korisliiga

Kuier palasi kentälle, mutta Louin veti pidemmän korren – Honka ja ToPo illan voittajat

Naisten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Tapiolan Honka ja Torpan Pojat. HBA-Märskyn Awak Kuier palasi takaisin pelikentille, mutta Alex Louinin johtama ToPo oli lukiolaisille liikaa.

14.12.2019 21:21 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvisti johtoaan Naisten Korisliigassa – Claire Lamunu loukkaantui, mutta 17-vuotias Henriikka Vähäuski paikkasi huippusuorituksella

Voittajia Naisten Korisliigassa olivat tänään Kouvottaret, Catz Lappeenranta ja Tapiolan Honka. Illan näyttävin sentterien kaksintaistelu käytiin yli 20 vuotta pelanneen Taru Tuukkasen ja vasta 17-vuotiaan Henriikka Vähäuskin välillä.

12.12.2019 20:54 Naisten Korisliiga

Vimpelin Veto oli vedossa – Amy Griffinillä ennätyksiä hipova 58:n teholukema

Naisten Korisliigan toiseksi viimeistä sijaa pitävä Vimpelin Veto haki HBA-Märskyn luota reilun 58–91-voiton. Ottelun tehosankari oli Amy Griffin.

3.12.2019 10:12 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja jälleen Kouvottarista – marraskuun valinta on Camille Zimmerman

Kouvottarissa kovaa jälkeä tehnyt Camille Zimmerman on Naisten Korisliigan marraskuun pelaaja.

1.12.2019 19:49 Naisten Korisliiga

Yllätyskäänne Kymenlaakson derbyssä – Peli-Karhut katkaisi Kouvottarien voittoputken yli 50 pisteen voitossa

Peli-Karhut järjesti yllätyksen Kotkassa katkaisemalla Kouvottarien voittoputken kymmeneen otteluun ja nappaamalla samalla sarjataulukon kärkipaikan itselleen.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

9.11.2019 20:43 Naisten Korisliiga

EBT juhli sarjapisteitä kotonaan, Kouvottaret ja Catz voittivat vieraskentillä

Kouvolalaisjoukkue jatkaa yhä sarjakärjessä ilman ainuttakaan tappiota.

8.11.2019 10:38 Naisten Korisliiga

Lokakuun pelaaja Claire Lamunu ei tyydy voittoputkesta huolimatta – ugandalaissentterin vapaa-aika kuluu Kouvolassa avantouimalla

Claire Lamunu valittiin kuukauden pelaajaksi Naisten Korisliigassa toisen perättäisen kerran. Edellinen valinta tuli viime runkosarjan viimeisenä kuukautena. Hänen edustamansa Kouvottaret porskuttaa parhaillaan sarjan kärjessä 7–0-tuloksella, mutta Lamunu sanoo, että työtä on silti tehtävänä kevättä ajatellen.

2.11.2019 19:42 Naisten Korisliiga

Kuukauden pelaaja Lamunu loisti Kouvottarien seitsemännessä perättäisessä voitossa – ToPon Louinilla 43 pisteen ilta

Naisten Korisliigan hallitseva kuukauden Claire Lamunu teki vaikuttavaa työtä Kouvottarien kaataessa Vimpelin Vedon. Illan muita voittajia olivat Lappeenrannan Catz ja Torpan Pojat.

24.10.2019 21:50 Naisten Korisliiga

HBA rökitti ToPon Naisten Korisliigan helsinkiläiskohtaamisessa

Huippulupaus Awak Kuier oli raivokkaana korin alla, kun HBA Märsky kukisti illan ainoassa ottelussa Torpan Pojat 84–62.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

12.10.2019 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut mätti tulostaululle tylyt lukemat viime kauden finaalistien kohtaamisessa

Peli-Karhut ei jättänyt epäselvyyttä iskukyvystään, kun se kaatoi viime vuoden finaalistien kohtaamisessa Catzin 82-43. Lauantaina toisessa ottelussa Kouvottaret jatkoi voittokulkuaan HyPon kustannuksella.

11.10.2019 21:14 Naisten Korisliiga

Forssan Alku kaatoi ToPon kärkiottelussa, kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla

Naisten Korisliigan perjantain ainoassa kohtaamisessa kauden tappiotta aloittaneet Forssan Alku ja Torpan Pojat kohtasivat toisensa. Tiukka ottelu ratkesi vasta päätösneljänneksellä FoA:n 87-80-voittoon.

Näytä lisää vastaavia