Peli-Karhut ja Catz avausvoittoihin naisten Korisliigan välierissä

31.3.2018 Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät vauhdikkaasti lauantaina. Kotkan Peli-Karhut nujersi Tapiolan Hongan ensimmäisen välieräottelun jatkoajalla lukemin 74–65. Lappeenrannan Catz urakoi väkevän 77–63 -voiton Hyvinkään Pontevasta.

Natalie Day oli liekeissä Lappeenrannan Catzin jatkaessa voittoputkeaan Hyvinkään Pontevaa vastaan. Kuvat: Ville Vuorinen

 

Naisten Korisliigan välierät saivat pirteän startin lauantaina kun Tapiolan Hongan ja Kotkan Peli-Karhujen vuorotellen pyristelemät pisterallit veivät kohtaamisen ratkaisun jatkoajalle. Kotkalaisvieraat olivat ylityöminuuteilla piirun verran kotijoukkuetta parempia ratkaisten naisten Korisliigan kuluvan kauden välierien avauksen nimiinsä lukemin 74–65 (26–32).

 

Hongan ja Peli-Karhujen välieräavaus oli odotetun intensiivinen. Peli-Karhujen tekeminen oli puolivälierien jäljiltä asteen verran varmempaa ottelun alkuminuuteilla, mutta Honka onnistui toisella jaksolla purkamaan vieraiden johtoa pirteästi. Kolmas neljännes oli tasaista suoritusta molemmilta joukkueilta. Päätösjaksolle kuuden pisteen johdossa lähtenyt kotkalaisryhmä oli jo jäädä ottelun lopussa Hongan kyydistä, mutta Daisha Simmonsin kakkoset toivat joukkueet tasatilanteeseen. Jatkoajalla Akilah Sims ja Linda-Lotta Lehtoranta petasivat voittonumerot vierasjoukkueen eduksi.

 

Kotkan Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä oli tyytyväinen joukkueen suoritukseen.

– Ei yllätyksiä tänään. Ottelu oli juuri niiin kova kuin arvasimme, ja jos tämä nyt tästä olisi hävitty, ei minun suusta tulisi yhtään negatiivista sanaa. Niin kuin näki, siellä oli jo aika moni pelaaja aika lopussa ja taisteli kuin hullu, eikä enempää voi vaatia. Teimme niitä asioita, mitä pitikin ja puolustimme hyvin.

Peli-Karhujen Daisha Simmons näki voitossa pelikirjan kuuliaisen noudattamisen tuloksen.

– Aloitimme pelin hyvin ja seurasimme pelisuunnitelmaamme todella hyvin ja sen vuoksi pystyimme voittamaan. Tässä rajassa täytyy pelata aggressiivisesti koko ajan.

Daisha Simmons (20/6/7), Megan Mullings (18/11/1) ja Akilah Sims (17/8/2) pelasivat korkealla tasollaan välieräavauksessa. Hongan riveistä Heta Korpivaara (23/6/1) johti hyökkäyspeliä Kiana Johnsonin (11/6/6) ja Wilesia Hardyn (9/25/3) murskaavan levypallopäivän tuella.

 

Ottelutilastot: Honka–PeKa

 

 

 

 

Catz rymisteli voittoon välieräavauksessa

 

Lappeenrannan Catz avasi kuluvan kauden pudotuspelirupeamansa lauantaina hallitsevaa mestaria Hyvinkään Pontevaa vastaan. Kovalla temmolla otteluun tullut Catz-lauma otti välieräavauksesta voiton numeroin 77—63 (39–32).

 

Catz ja HyPo avasivat välierärupeamansa tasaisissa merkeissä. Lappeenrantalaisemännät heiluttivat hienoisesti ottelun tahtipuikkoa alusta lähtien. Kolmannella neljänneksellä Catz käynnisti tehokkaalla hyökkäystekemisellä karkumatkan yli 20 pisteeseen. Ponteva yritti pinnistellä otteluun mukaan vielä päätösneljänneksellä, mutta vimmaisesti pelannut Catz-lauma sai pidettyä lukemat itselleen voitollisina.

 

Catzin päävalmentaja Mika Haakana kiitteli erityisesti omiensa levypallopelaamista.
– Olen tyytyväinen voittoon. Meillä oli ehkä vähän käynnistymisvaikeuksia. Levypallopeli on erinomaista ja kokonaisuutena pelasimme 40 minuuttia erittäin hyvin. Natalielta loistava peli.
13 pistettä säkittänyt Catz-laituri Roosa Kosonen oli tyytyväinen omaan suoritukseensa.
– Hyvä peli. Pitää olla tosi skarppina tällaisen tauon jälkeen. Oma suoritukseni oli ihan hyvä – välillä uppoaa paremmin, välillä huonommin.

 

Catzin Natalie Day suoritti välieräavauksen isolla liekillä pussittamalla 31 pistettä ja keräämällä 10 levypalloa. Roosa Kosonen (13/6) ja Valencia McFarland (11/6/5) tukivat hyvin hyökkäystä. Pontevan riveistä Taru Tuukkanen (16/10/3) urakoi tupla-tuplan. Henna Salomaan (12/3/2) pelivire pysyi korkealla.

 

Ottelutilastot: Catz–HyPo

 

 
3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

Näytä lisää vastaavia