Peli-Karhut ja Catz avausvoittoihin naisten Korisliigan välierissä

31.3.2018 Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät vauhdikkaasti lauantaina. Kotkan Peli-Karhut nujersi Tapiolan Hongan ensimmäisen välieräottelun jatkoajalla lukemin 74–65. Lappeenrannan Catz urakoi väkevän 77–63 -voiton Hyvinkään Pontevasta.

Natalie Day oli liekeissä Lappeenrannan Catzin jatkaessa voittoputkeaan Hyvinkään Pontevaa vastaan. Kuvat: Ville Vuorinen

 

Naisten Korisliigan välierät saivat pirteän startin lauantaina kun Tapiolan Hongan ja Kotkan Peli-Karhujen vuorotellen pyristelemät pisterallit veivät kohtaamisen ratkaisun jatkoajalle. Kotkalaisvieraat olivat ylityöminuuteilla piirun verran kotijoukkuetta parempia ratkaisten naisten Korisliigan kuluvan kauden välierien avauksen nimiinsä lukemin 74–65 (26–32).

 

Hongan ja Peli-Karhujen välieräavaus oli odotetun intensiivinen. Peli-Karhujen tekeminen oli puolivälierien jäljiltä asteen verran varmempaa ottelun alkuminuuteilla, mutta Honka onnistui toisella jaksolla purkamaan vieraiden johtoa pirteästi. Kolmas neljännes oli tasaista suoritusta molemmilta joukkueilta. Päätösjaksolle kuuden pisteen johdossa lähtenyt kotkalaisryhmä oli jo jäädä ottelun lopussa Hongan kyydistä, mutta Daisha Simmonsin kakkoset toivat joukkueet tasatilanteeseen. Jatkoajalla Akilah Sims ja Linda-Lotta Lehtoranta petasivat voittonumerot vierasjoukkueen eduksi.

 

Kotkan Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä oli tyytyväinen joukkueen suoritukseen.

– Ei yllätyksiä tänään. Ottelu oli juuri niiin kova kuin arvasimme, ja jos tämä nyt tästä olisi hävitty, ei minun suusta tulisi yhtään negatiivista sanaa. Niin kuin näki, siellä oli jo aika moni pelaaja aika lopussa ja taisteli kuin hullu, eikä enempää voi vaatia. Teimme niitä asioita, mitä pitikin ja puolustimme hyvin.

Peli-Karhujen Daisha Simmons näki voitossa pelikirjan kuuliaisen noudattamisen tuloksen.

– Aloitimme pelin hyvin ja seurasimme pelisuunnitelmaamme todella hyvin ja sen vuoksi pystyimme voittamaan. Tässä rajassa täytyy pelata aggressiivisesti koko ajan.

Daisha Simmons (20/6/7), Megan Mullings (18/11/1) ja Akilah Sims (17/8/2) pelasivat korkealla tasollaan välieräavauksessa. Hongan riveistä Heta Korpivaara (23/6/1) johti hyökkäyspeliä Kiana Johnsonin (11/6/6) ja Wilesia Hardyn (9/25/3) murskaavan levypallopäivän tuella.

 

Ottelutilastot: Honka–PeKa

 

 

 

 

Catz rymisteli voittoon välieräavauksessa

 

Lappeenrannan Catz avasi kuluvan kauden pudotuspelirupeamansa lauantaina hallitsevaa mestaria Hyvinkään Pontevaa vastaan. Kovalla temmolla otteluun tullut Catz-lauma otti välieräavauksesta voiton numeroin 77—63 (39–32).

 

Catz ja HyPo avasivat välierärupeamansa tasaisissa merkeissä. Lappeenrantalaisemännät heiluttivat hienoisesti ottelun tahtipuikkoa alusta lähtien. Kolmannella neljänneksellä Catz käynnisti tehokkaalla hyökkäystekemisellä karkumatkan yli 20 pisteeseen. Ponteva yritti pinnistellä otteluun mukaan vielä päätösneljänneksellä, mutta vimmaisesti pelannut Catz-lauma sai pidettyä lukemat itselleen voitollisina.

 

Catzin päävalmentaja Mika Haakana kiitteli erityisesti omiensa levypallopelaamista.
– Olen tyytyväinen voittoon. Meillä oli ehkä vähän käynnistymisvaikeuksia. Levypallopeli on erinomaista ja kokonaisuutena pelasimme 40 minuuttia erittäin hyvin. Natalielta loistava peli.
13 pistettä säkittänyt Catz-laituri Roosa Kosonen oli tyytyväinen omaan suoritukseensa.
– Hyvä peli. Pitää olla tosi skarppina tällaisen tauon jälkeen. Oma suoritukseni oli ihan hyvä – välillä uppoaa paremmin, välillä huonommin.

 

Catzin Natalie Day suoritti välieräavauksen isolla liekillä pussittamalla 31 pistettä ja keräämällä 10 levypalloa. Roosa Kosonen (13/6) ja Valencia McFarland (11/6/5) tukivat hyvin hyökkäystä. Pontevan riveistä Taru Tuukkanen (16/10/3) urakoi tupla-tuplan. Henna Salomaan (12/3/2) pelivire pysyi korkealla.

 

Ottelutilastot: Catz–HyPo

 

 
18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

12.10.2019 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut mätti tulostaululle tylyt lukemat viime kauden finaalistien kohtaamisessa

Peli-Karhut ei jättänyt epäselvyyttä iskukyvystään, kun se kaatoi viime vuoden finaalistien kohtaamisessa Catzin 82-43. Lauantaina toisessa ottelussa Kouvottaret jatkoi voittokulkuaan HyPon kustannuksella.

11.10.2019 21:14 Naisten Korisliiga

Forssan Alku kaatoi ToPon kärkiottelussa, kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla

Naisten Korisliigan perjantain ainoassa kohtaamisessa kauden tappiotta aloittaneet Forssan Alku ja Torpan Pojat kohtasivat toisensa. Tiukka ottelu ratkesi vasta päätösneljänneksellä FoA:n 87-80-voittoon.

10.10.2019 20:46 Naisten Korisliiga

Honka karkasi Pontevalta heti alussa, EBT kesti HBA:n kirin

Naisten Korisliigassa pelattiin torstaina kaksi ottelua. Espoolaisjoukkueet olivat voitokkaita, kun EBT haki pisteet naapuripitäjästä ja Tapiolan Honka voitti kotonaan.

9.10.2019 13:07 Korisliiga

Elisa Viihteeltä lähemmäs 900 kotimaista koripallo-ottelua

Tällä kaudella Elisa Viihde näyttää Korisliigan ja miesten I divisioona A:n lisäksi naisten Korisliigan ja I divisioonan sekä miesten I divisioona B:n kaikki runkosarja- sekä pudotuspeliottelut.

5.10.2019 22:25 Naisten Korisliiga

ToPo ja FoA jatkoivat hienoja otteitaan, Catzille ja EBT:lle avausvoitot

Naisten Korisliiga tarjosi lauantaina neljän ottelun kierroksen. Torpan Pojat ja Forssan Alku ovat Kouvottarien ohella ainoat tappiottomat joukkueet kahden kierroksen jälkeen.

29.9.2019 20:44 Naisten Korisliiga

Tapiolan Honka parempi loppuhetkillä, Catz kaatui sarja-avauksessa

Sunnuntai tarjosi yhden ottelun naisten Korisliigassa, jossa Honka ja lappeenrantalainen Catz avasivat omat sarjakautensa. Tiukka ottelu ratkesi loppuhetkillä Hongan 75-72-voittoon.

26.9.2019 08:03 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: PeKa, Catz ja HyPo uudistuivat kesällä, Kouvottaret pysyi yhdessä

Viime vuoden mitalistit lähtevät alkavaan kauteen uudistuneena. Sen sijaan neljänneksi sijoittunut Kouvottaret pysyi yhdessä ja vahvistui entisestään kesän aikana – sen takia monet valmentajat nostavat joukkueen sarjan kärkeen ennakkoveikkailuissa.

25.9.2019 16:06 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: Honka ja EBT kehittävät nuoria, Forssan Alku ilmoittautui mestaruustaisteluun

Espoolaisjoukkueiden kokoonpanosta löytyy paljon nuoria pelaajia, joiden kehittymiseen panostetaan. Forssan Alku puolestaan haali kesän siirtomarkkinoilta hurjan kotimaisen pelaajakatraan omakseen.

25.9.2019 08:23 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: ToPo, Vimpelin Veto ja HBA lähtevät taistelemaan pudotuspelipaikasta

Naisten Korisliiga-kausi käynnistyy torstaina 26.9. ToPon ja Vimpelin Vedon silmissä siintää pudotuspelipaikka. HBA:ssa puolestaan etsitään uusia vastuunkantajia urallaan seuraavan stepin ottaneiden tilalle.

11.9.2019 12:49 Naisten Korisliiga

Natalie Day palaa Catziin, myös joukkueen valmennus täydentyi

Lappeenrannan Catz kiinnitti kolmannen amerikkalaispelaajan rosteriinsa, kun joukkueessa toissakaudella tehokkaasti esiintynyt 29-vuotias Natalie Day allekirjoitti vuoden mittaisen sopimuksen seuran kanssa.

28.8.2019 19:41 Naisten Korisliiga

Amy Griffin palaa Vetoon

Naisten Korisliiga-kauteen 2019-20 valmistautuva Vimpelin Veto saa riveihinsä tutun vahvistuksen, kun viime kaudella joukkueessa tehokkaasti esiintynyt 183-senttinen, 23-vuotias Amy Griffin palaa ryhmään.

12.8.2019 15:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan ja divarien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2019-20

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2019-20 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 26.9. Divisioonat starttaavat lokakuun ensimmäisellä viikolla.

31.7.2019 09:08 Susiladies

Kaisa Kuisma siirtyy Portugaliin, uusi osoite Vitória SC

Napolin universiadijoukkueen Kaisa Kuisma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille ammattilaiseksi, kun 180-senttinen Orimattilan Jymyn kasvatti on tehnyt sopimuksen Portugalin pääsarjaa pelaavan Vitória Sporte Cluben kanssa.

18.7.2019 08:57 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan tähtipelaaja Lena Reshetko siirtyy Peli-Karhuihin

Viimeiset 14 kautta naisten Korisliigassa Lappeenrannan Catzia edustanut Lena Reshetko on solminut vuoden mittaisen sopimuksen hallitsevan Suomen mestarin PeKan kanssa.

11.7.2019 12:27 Naisten Korisliiga

Mika Haakana vuoden jatkosopimukseen Catzin kanssa

Catzin päävalmentajana viisi kultaa, kolme hopeaa ja yhden pronssin saavuttanut Mika Haakana jatkaa päävalmentajana nyt jo kymmenettä kautta lappeenrantalaisjoukkueessa

8.7.2019 08:12 Naisten Korisliiga

Camille Zimmermanille jatkosopimus Kouvottariin

Kouvottaret sai parin päivän sisään lisää iloisia uutisia maailmalta, kun viime kaudella ammattilaisuransa juuri Kouvolasta aloittanut 23-vuotias Camille Zimmerman palaa tuttuun Kouvottaret-paitaan tulevaksi kaudeksi.

5.7.2019 10:31 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan tehopakkaus Claire Lamunu jatkaa Kouvottarissa

25-vuotias Claire Lamunu jatkaa Kouvottarissa myös tulevalla kaudella. Seura solmi ugandalaisen tehopelaajansa kanssa yhden kauden kattavan jatkosopimuksen.

3.7.2019 12:44 Naisten Korisliiga

Hartonen jatkaa Kouvottarien penkin päässä – tukku runkopelaajia jatkosopimukseen

Kouvot on solminut vuoden mittaisen sopimuksen päävalmentajana jatkavan Mika Hartosen kanssa. Vuoden mittaiset pelaajasopimukset ovat seuran kanssa allekirjoittaneet Kaisa Lind, Roosa Frimodig, Maria Koskinen ja Henriikka Vähäuski.

2.7.2019 08:39 Pääjuttu

Petra Noponen Forssan Alkuun – Vuoden tulokas Ella Salminen jatkaa

Tehokkaana kaukoheittäjänä tunnettu Noponen pelasi viime kaudella SM-hopeaa voittaneessa Catzissa. Vuoden tulokas -palkinnon päättyneellä kaudella voittanut Ella Salminen jatkaa Forssassa.

Näytä lisää vastaavia