Peli-Karhut katkaisi EBT:n voittoputken – myös Catz ja Kouvottaret voitokkaita

25.11.2020 21:07 Peli-Karhut venytti voittoputkensa kahdeksan ottelun mittaiseksi ja katkaisi samalla EBT:n voittoputken. Muissa ottelussa voitot nappasivat Catz ja Kouvottaret.

Zykera Rice oli vaikea pideltävä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Peli-Karhut sarjakärkeen

Kierroksen kärkikamppailussa kohtasi kaksi tappiotonta joukkuetta, kun EBT sai vieraakseen Peli-Karhut. Peli-Karhut nappasi ottelusta kauden kahdeksannen voittonsa 102-92.

Ensimmäisen neljänneksen vei nimiinsä EBT. Morgan Bateyn ja Hannah Littlen johdolla joukkue karkasi tauolle johtoasemassa 30-22.

Toisella jaksolla vierasjoukkue terävöitti puolustustaan ja kuroi eroa kiinni Linda-Lotta Lehtorannan ja Elena Melton johdolla. Puoliajalle mentiin jännittävässä tilanteessa 47-45.

Kolmannella jaksolla molempien joukkueiden hyökkäyspeli toimi hyvin. Pisteitä tehtiin pitkään tasatahtiin.  Viimeiselle tauolle mentiin tasatilanteesta 77-77 ja ottelun ratkaisu jäi viimeiselle jaksolle. 

Kokenut Peli-Karhut nappasi johtoaseman itselleen viimeisen jakson alkupuolella. Joukkueesta löytyi useita onnistujia, eikä EBT tuntunut saamaan vieraitaan enää kuriin. Peli-Karhut jatkoi voittoputkeaan 102-92.

Zykera Rice oli ottelun hahmo. Hänelle kertyi 31 pistettä ja 19 levypalloa. Linda-Lotta Lehtoranta kirjautti myös tupla-tuplan 12 pisteellä ja kymmenellä koriin johtaneella syötöllä. Espoolaisista Batey upotti lopulta 24 pistettä ja Littlelle kertyi jälleen tupla-tupla 19 pisteellä ja 14 levypallolla. 

Voitollaan kotkalaiset nousivat yksin sarjan kärkeen. EBT on nyt toisena. 

Ottelutilasto

Pyrintö metsästää edelleen avausvoittoaan

Sarjan häntäpään kamppailussa Catz matkasi Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. Vieraat nappasivat kauden toisen voittonsa lopulta 91-63.

Maajoukkuetauolla vahvistunut lappeenrantalaisjoukkue otti ottelussa nopeasti komennon itselleen. Se karkasi jo ensimmäisellä jaksolla 15 pisteen karkumatkalle.

Toisella jaksolla joukkueiden välinen ero vain kasvoi. Roosa Kosonen esitti loistavia otteita ja puoliajalla peli oli hyvin Catzin hyppysissä, tilanteen ollessa 49-18.

Kolmannella jaksolla peli tasoittui. Pyrintö ei kuitenkaan saanut kunnollista kiriä aikaiseksi ja viimeiselle tauolle mentiin tilanteessa 74-41.

Pyrintö vei viimeistä jatkoa. Se ei kuitenkaan riittänyt enää voittoon asti, sillä vieraiden johto oli niin suuri. Ottelu päättyi lopulta 91-63.

- Vastustaja pelasi tänään kovaa. Pelasimme tänään hyvää joukkuepeliä. Tästä on hyvä lähteä keskittymään seuraavaan peliin, Catzin Jordan Jones sanoi.

Mariah King teki ottelussa 22 pistettä ollen ottelun paras pisteiden tekijä. Kososelle merkittiin lopulta 18 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Reetta-Sofia Tulkki teki Pyrinnölle 13 pistettä. 

- Ei oltu ihan valmiina alusta, Catz tuli kovaa ja heitti tosi hyvällä prosentilla. Loppua kohden parannettiin, mut ei tänään riittänyt, Pyrinnön Tinna Rantalainen kertoi.

Catz nousi voitollaan neljään pisteeseen. Pyrintö on vielä nollilla.

Ottelutilasto

Kouvottaret nousi voittoon Helsingissä

Keskikastin kamppailussa kohtasivat ToPo ja Kouvottaret. Pisteet matkasivat Kouvolaan 68-66.

ToPo aloitti ottelun pirteämmin. Joukkueen puolustus toimi loistavasti, mikä näkyi vieraiden heikkona heittoprosenttina. Ensimmäiselle tauolle mentiin ToPon komennossa 17-4. 


Peli tasoittui toisella jaksolla. Kotijoukkue vei jakson niukasti nimiinsä ja pääsi puoliajalle johdossa 33-17.

Kouvottaret kavensi kotijoukkueen johtoa Aliyah Collierin johdolla kolmannella jaksolla. Joukkue kavensi kotijoukkueen johdon kymmeneen pisteeseen ennen viimeistä jaksoa.

Kouvottaret hallitsi viimeistä jaksoa ja nousi ottelussa kuskin paikalle. Ottelun viimeinen minuutti lähti kuitenkin käyntiin tasatilanteessa. Elli Salovaara nosti vieraat johtoon, kun ottelua oli jäljellä puoli minuuttia. Tästä ToPo ei enää toipunut ja pisteet matkasivat Kouvolaan 68-66.

- Meillä oli vaikeat ensimmäiset 20 minuuuttia, kuten kaikissa tämän kauden vierasotteluissa. Olemme hävinneet kauden kaikki aikaisemmat vierasmatsit ensimmäisen puoliajan aikana ja sama meinasi tapahtua myös tänään. Meillä oli paljon vapaita kolmen pisteen heittoja avausjaksolla ja heitimme ne 0/17. Kolmannella jaksolla teimme 27 pistettä ja se oli jo paljon parempaa. Olen tyytyväinen siihen, että näytimme luonnetta ja tulimme takaisin tähän peliin. Tämä oli meidän ensimmäinen vierasvoitto ja sen takia henkisesti todella tärkeä, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig pohti ottelun jälkeen.

Vierasjoukkueen Sarah Toeaina teki ottelussa 22 pistettä ja nappasi yhdeksän levypalloa. Collier lähenteli tripla-tuplaa. Hänelle kirjattiin 18 pistettä, 12 levypalloa ja yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. Mirva Karvinen upotti kotijoukkueelle 17 pistettä hyvällä heittoprosentilla. 

Kouvottaret on sarjassa neljäntenä. ToPo puolestaan on kuudentena.

Ottelutilasto

 
17.1.2021 19:27 Naisten Korisliiga

Forssan Alku kotivoittoon

HBA matkasi vierasotteluun Forssaan. FoA vei ottelusta pisteet 95-82.

16.1.2021 18:48 Naisten Korisliiga

Catzin tappioputki poikki – PeKa hoiti kärkikamppailun

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voittoihin ylsivät Catz, Honka, Kouvottaret ja Peli-Karhut.

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

14.1.2021 20:17 Naisten Korisliiga

Kouvottaret haki voiton Helsingistä – Hongalle kotivoitto

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Kouvottaret nappasi selvän voiton Märskystä. Honka puolestaan nousi voittoon viimeisellä jaksolla.

13.1.2021 20:33 Naisten Korisliiga

FoA nappasi voiton kärkikamppailussa – Vimpelille voitto jatkoajan jälkeen

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. FoA ja PeKa voittivat omat ottelunsa selvillä eroilla. ViVe haki voiton pitkän kaavan kautta.

10.1.2021 19:29 Naisten Korisliiga

PeKa vei kärkikamppailun – myös Vimpeli ja Forssan Alku voittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Peli-Karhut vei kärkikamppailun Kotkassa. Kotivoittoihin ylsivät myös Vimpeli ja FoA.

8.1.2021 21:07 Naisten Korisliiga

HBA vei Helsingin paikalliskamppailun

Perjantain ainoassa Naisten Korisliigan ottelussa ToPo sai vieraakseen HBA-Märskyn. Vierasjoukkue nappasi kauden toisen voittonsa Torpan Pojista 78-63.

8.1.2021 12:22 Naisten Korisliiga

Hongan naisten päävalmentaja Kujansivulle varoitus

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkueen päävalmentajalle Kimmo Kujansivulle varoituksen.

7.1.2021 20:49 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkoi voittoputkeaan – Kouvottaret kaatoi sarjakärjen

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Niissä voitot menivät Kotkaan ja Kouvolaan.

6.1.2021 20:49 Naisten Korisliiga

Honka ja Vimpeli kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Molemmissa nähtiin kotivoitot, kun Honka kukisti FoA:n ja Vimpeli kukisti Pyrinnön.

4.1.2021 10:07 Naisten Korisliiga

Antti Nikkilä Pyrinnön naisten Korisliiga-joukkueen päävalmentajaksi

Tampereen Pyrinnön naisten päävalmentaja vaihtuu loppukaudeksi, kun tehtävää hoitanut Juri Heinämäki luovuttaa vastuun Antti Nikkilälle.

3.1.2021 20:58 Naisten Korisliiga

FoA palasi tositoimiin voitolla

Forssan Alku matkasi Vimpeliin Vedon vieraaksi. Vierasjoukkue nappasi ottelusta pisteet 77-65

30.12.2020 12:11 Naisten Korisliiga

Vimpelin Vedon ja Peli-Karhujen naisten Korisliiga-ottelu siirtyy

Suomen Koripalloliiton kilpailujaos on määrännyt keskiviikkona 30.12. pelattavan Vimpelin Vedon ja Peli-Karhujen välisen naisten Korisliiga-ottelun siirrettäväksi myöhempään ajankohtaan.

29.12.2020 14:20 Naisten Korisliiga

Marraskuun Valopilkku Linda-Lotta Lehtoranta: ’’Naiskoripallo sekä koripallo ylipäätään on täällä arvostettua ja tyttökoris on nosteessa’’

Naisten Korisliigan marraskuun Valopilkuksi valitun Linda-Lotta Lehtorannan mukaan Peli-Karhut pyrkii olemaan parhaimmillaan keväällä, kun pelataan tärkeimpiä pelejä.

19.12.2020 17:28 Naisten Korisliiga

EBT, FoA ja Honka joulutauolle voitoilla

Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut ennen joulutaukoa. Otteluissa voittoihin ylsivät EBT, FoA ja Honka.

17.12.2020 20:07 Naisten Korisliiga

HBA kaatoi Pyrinnön

Torstain ainoassa ottelussa HBA-Märsky sai vieraita Tampereelta. Helsinkiläisjoukkue nappasi ottelusta voiton 69-60.

16.12.2020 21:16 Naisten Korisliiga

Vimpeli ei pystynyt yllättämään EBT:tä

Espoo Basket Team sai vieraakseen Vimpelin. Vierasjoukkue oli ottelussa lähellä yllätystä, mutta lopulta pisteet jäivät Espooseen 84-77.

15.12.2020 21:25 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ratkaisi voiton viimeisellä neljänneksellä

Lappeenrannan Catz sai vieraita Kouvolasta. Vierasjoukkue kävi hakemassa pisteet Lappeenrannan Urheilutalolta 73-64.

14.12.2020 13:45 Korisliiga

Pelaajien GIF-animaatiot ovat kaikkien vapaasti käytettävissä sosiaalisessa mediassa

Susijengin lisäksi kaikista sekä naisten että miesten Korisliigan pelaajasta löytyy Giphy-sivustolla omat GIF-animaatiot. Kyseiset tiedostoformaatit ovat suosittuja sosiaalisen median kanavissa värittämään kuvia tai videoita.

12.12.2020 19:59 Naisten Korisliiga

Vimpeli, PeKa, Kouvottaret ja EBT etenivät Suomen Cupin välieriin

Naisten Suomen Cupissa pelattiin puolivälierät. Seuraavalle kierrokselle jatkavat PeKa, Kouvottaret, EBT ja Vimpeli, joka yllätti Hongan.

Näytä lisää vastaavia