Peli-Karhut katkaisi EBT:n voittoputken – myös Catz ja Kouvottaret voitokkaita

25.11.2020 21:07 Peli-Karhut venytti voittoputkensa kahdeksan ottelun mittaiseksi ja katkaisi samalla EBT:n voittoputken. Muissa ottelussa voitot nappasivat Catz ja Kouvottaret.

Zykera Rice oli vaikea pideltävä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Peli-Karhut sarjakärkeen

Kierroksen kärkikamppailussa kohtasi kaksi tappiotonta joukkuetta, kun EBT sai vieraakseen Peli-Karhut. Peli-Karhut nappasi ottelusta kauden kahdeksannen voittonsa 102-92.

Ensimmäisen neljänneksen vei nimiinsä EBT. Morgan Bateyn ja Hannah Littlen johdolla joukkue karkasi tauolle johtoasemassa 30-22.

Toisella jaksolla vierasjoukkue terävöitti puolustustaan ja kuroi eroa kiinni Linda-Lotta Lehtorannan ja Elena Melton johdolla. Puoliajalle mentiin jännittävässä tilanteessa 47-45.

Kolmannella jaksolla molempien joukkueiden hyökkäyspeli toimi hyvin. Pisteitä tehtiin pitkään tasatahtiin.  Viimeiselle tauolle mentiin tasatilanteesta 77-77 ja ottelun ratkaisu jäi viimeiselle jaksolle. 

Kokenut Peli-Karhut nappasi johtoaseman itselleen viimeisen jakson alkupuolella. Joukkueesta löytyi useita onnistujia, eikä EBT tuntunut saamaan vieraitaan enää kuriin. Peli-Karhut jatkoi voittoputkeaan 102-92.

Zykera Rice oli ottelun hahmo. Hänelle kertyi 31 pistettä ja 19 levypalloa. Linda-Lotta Lehtoranta kirjautti myös tupla-tuplan 12 pisteellä ja kymmenellä koriin johtaneella syötöllä. Espoolaisista Batey upotti lopulta 24 pistettä ja Littlelle kertyi jälleen tupla-tupla 19 pisteellä ja 14 levypallolla. 

Voitollaan kotkalaiset nousivat yksin sarjan kärkeen. EBT on nyt toisena. 

Ottelutilasto

Pyrintö metsästää edelleen avausvoittoaan

Sarjan häntäpään kamppailussa Catz matkasi Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. Vieraat nappasivat kauden toisen voittonsa lopulta 91-63.

Maajoukkuetauolla vahvistunut lappeenrantalaisjoukkue otti ottelussa nopeasti komennon itselleen. Se karkasi jo ensimmäisellä jaksolla 15 pisteen karkumatkalle.

Toisella jaksolla joukkueiden välinen ero vain kasvoi. Roosa Kosonen esitti loistavia otteita ja puoliajalla peli oli hyvin Catzin hyppysissä, tilanteen ollessa 49-18.

Kolmannella jaksolla peli tasoittui. Pyrintö ei kuitenkaan saanut kunnollista kiriä aikaiseksi ja viimeiselle tauolle mentiin tilanteessa 74-41.

Pyrintö vei viimeistä jatkoa. Se ei kuitenkaan riittänyt enää voittoon asti, sillä vieraiden johto oli niin suuri. Ottelu päättyi lopulta 91-63.

- Vastustaja pelasi tänään kovaa. Pelasimme tänään hyvää joukkuepeliä. Tästä on hyvä lähteä keskittymään seuraavaan peliin, Catzin Jordan Jones sanoi.

Mariah King teki ottelussa 22 pistettä ollen ottelun paras pisteiden tekijä. Kososelle merkittiin lopulta 18 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Reetta-Sofia Tulkki teki Pyrinnölle 13 pistettä. 

- Ei oltu ihan valmiina alusta, Catz tuli kovaa ja heitti tosi hyvällä prosentilla. Loppua kohden parannettiin, mut ei tänään riittänyt, Pyrinnön Tinna Rantalainen kertoi.

Catz nousi voitollaan neljään pisteeseen. Pyrintö on vielä nollilla.

Ottelutilasto

Kouvottaret nousi voittoon Helsingissä

Keskikastin kamppailussa kohtasivat ToPo ja Kouvottaret. Pisteet matkasivat Kouvolaan 68-66.

ToPo aloitti ottelun pirteämmin. Joukkueen puolustus toimi loistavasti, mikä näkyi vieraiden heikkona heittoprosenttina. Ensimmäiselle tauolle mentiin ToPon komennossa 17-4. 


Peli tasoittui toisella jaksolla. Kotijoukkue vei jakson niukasti nimiinsä ja pääsi puoliajalle johdossa 33-17.

Kouvottaret kavensi kotijoukkueen johtoa Aliyah Collierin johdolla kolmannella jaksolla. Joukkue kavensi kotijoukkueen johdon kymmeneen pisteeseen ennen viimeistä jaksoa.

Kouvottaret hallitsi viimeistä jaksoa ja nousi ottelussa kuskin paikalle. Ottelun viimeinen minuutti lähti kuitenkin käyntiin tasatilanteessa. Elli Salovaara nosti vieraat johtoon, kun ottelua oli jäljellä puoli minuuttia. Tästä ToPo ei enää toipunut ja pisteet matkasivat Kouvolaan 68-66.

- Meillä oli vaikeat ensimmäiset 20 minuuuttia, kuten kaikissa tämän kauden vierasotteluissa. Olemme hävinneet kauden kaikki aikaisemmat vierasmatsit ensimmäisen puoliajan aikana ja sama meinasi tapahtua myös tänään. Meillä oli paljon vapaita kolmen pisteen heittoja avausjaksolla ja heitimme ne 0/17. Kolmannella jaksolla teimme 27 pistettä ja se oli jo paljon parempaa. Olen tyytyväinen siihen, että näytimme luonnetta ja tulimme takaisin tähän peliin. Tämä oli meidän ensimmäinen vierasvoitto ja sen takia henkisesti todella tärkeä, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig pohti ottelun jälkeen.

Vierasjoukkueen Sarah Toeaina teki ottelussa 22 pistettä ja nappasi yhdeksän levypalloa. Collier lähenteli tripla-tuplaa. Hänelle kirjattiin 18 pistettä, 12 levypalloa ja yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. Mirva Karvinen upotti kotijoukkueelle 17 pistettä hyvällä heittoprosentilla. 

Kouvottaret on sarjassa neljäntenä. ToPo puolestaan on kuudentena.

Ottelutilasto

 
23.9.2021 14:08 Naisten Korisliiga

Wendi Bibbins täydentää Forssan Alun kokoonpanon

Viime kauden päätteeksi pronssia voittanut forssalaisjoukkue on solminut sopimuksen 26-vuotiaan Bibbinsin kanssa.

21.9.2021 10:43 Naisten Korisliiga

Honka vahvistuu Sandra Karsténilla – Jemina Airaksinen palaa kasvattajaseuraansa

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkue on solminut sopimuksen Ruotsin liigassa pelanneen Sandra Karsténin kanssa. Kouvottaria kaksi edelliskautta edustanut Jemina Airaksinen palaa kasvattajaseuraansa.

10.9.2021 08:21 Naisten Korisliiga

Maija Kuisma siirtyy Tapiolan Honkaan, Telma Hakala nousee edustusjoukkueeseen

Kaksi viimeistä kautta Naisten Korisliigaa ToPo:ssa pelannut Maija Kuisma, 20, jatkaa pelaajauraansa Hongan naisten Korisliiga-joukkueessa. Lisäksi Telma Hakala nousee edustusjoukkueeseen.

9.9.2021 09:11 Naisten Korisliiga

Tuulia Anttonen Forssan Alkuun

Viime kauden pronssijoukkue vahvistuu viime kaudella lappeenrantalaista Catzia edustaneella Tuulia Anttosella (os. Timo).

7.9.2021 10:41 Naisten Korisliiga

Henna Salomaa palaa naisten Korisliigaan – myös Kelsey McClure vahvistamaan ToPoa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Joukkueeseen lisäkokemusta tuo paluun Korisliiga-kentille tekevä Henna Salomaa. Lisäksi seura solmi sopimuksen Kelsey McCluren kanssa.

7.9.2021 08:52 Naisten Korisliiga

Julia Heinonen jatkaa Forssan Alussa

Viime kaudella SM-pronssia voittanut FoA ja Julia Heinonen sopivat jatkosta. 23-vuotiaalle Loimaan Korikonkareiden kasvatille tuleva kausi on kahdeksas naisten pääsarjassa.

6.9.2021 11:45 Naisten Korisliiga

Maya Brewer Pyrintöön

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen 23-vuotiaan Maya Brewerin kanssa.

6.9.2021 08:37 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajaksi valittu Linda-Lotta Lehtoranta jatkaa Peli-Karhuissa

Hallitseva Suomen mestari sai iloisia uutisia, kun naisten maajoukkueen takapelaaja Linda-Lotta Lehtoranta solmi yksivuotisen jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa.

6.9.2021 08:20 Naisten Korisliiga

Kaisa Kuisma jatkaa Kouvottarissa

Kouvottaret ja Kaisa Kuisma ovat solmineet jatkosopimuksen kaudelle 2021–22. Kuisman lisäksi Kouvottarien kokoonpano täydentyy omalla kasvatilla, kun Iida Tuviala allekirjoitti tulevaa kautta koskevan sopimuksen.

3.9.2021 09:02 Naisten Korisliiga

Taru Timo Pyrintöön, Anna Peltola jatkaa

Naisten Korisliiga-kauden vajaan kuukauden päästä aloittava Tampereen Pyrintö on solminut sopimuksen Taru Timon kanssa. Anna Peltola solmi puolestaan jatkosopimuksen.

3.9.2021 08:30 Naisten Korisliiga

EBT:lle tärkeitä jatkosopimuksia: Vesiluoma, Mäntylä ja Niinikoski jatkavat

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Espoo Basket Team on solminut jatkosopimukset Lotta Vesiluoman, Kiia Mäntylän ja Amanda Niinikosken kanssa. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Juliana Haddad ja Roberta Björnman.

2.9.2021 13:54 Naisten Korisliiga

Royster Vimpelin Vedon rosteriin

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Vimpelin Veto on tehnyt pelaajasopimuksen yhdysvaltalaispelaaja Kym Roysterin kanssa.

2.9.2021 11:15 Naisten Korisliiga

Laaksonen ja Karasti jatkavat Catzissa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Catz on solminut yksivuotiset sopimukset Lotta Laaksosen ja Mariel Karastin kanssa.

30.8.2021 12:13 Naisten Korisliiga

Seairra Barrett vahvistamaan Catzia

Lappeenrantalainen Catz on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen 25-vuotiaan laiturin Seairra Barrettin kanssa.

27.8.2021 10:53 Naisten Korisliiga

Mäkelä ja Rinnevuori Forssan Alkuun

Viime kauden pronssimitalijoukkue vahvisti tulevan kauden joukkuettaan Iina Mäkelällä ja Josefiina Rinnevuorella.

27.8.2021 10:39 Naisten Korisliiga

Pyrinnön naisille iso kasa sopimuksia

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö on tehnyt sopimukset Evianna Sipilän, Rosa Lehden, Aino Lampisen, Heli Poikelan, Niia Littlen, Anni Nurmisen ja Kenisha Williamsin kanssa.

26.8.2021 14:34 Naisten Korisliiga

Vimpelin Vedolle tukku pelaajasopimuksia

Naisten Korisliigassa pelaava Vimpelin Veto on tehnyt jatkosopimukset kaudelle 2021–22 Pihla Jaatisen, Minttu Isorannan, Emilia Vörlinin, Jemina Männikön ja Adalmiina Syynimaan kanssa.

26.8.2021 09:13 Naisten Korisliiga

Davida Dale Forssan Alun takakentälle

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Forssan Alku on pestannut viime kaudella Liettuassa pelanneen Davida Dalen.

26.8.2021 09:01 Naisten Korisliiga

Whisper Fisher vahvistamaan Pyrintöä

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö on solminut yksivuotisen sopimuksen yhdysvaltalaisen Whisper Fisherin, 23, kanssa.

25.8.2021 11:54 Naisten Korisliiga

Paltemaa ja Katajavuori jatkavat Hongassa, Tyson-Thomas uutena mukaan

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tapiolan Honka on solminut jatkosopimukset Lotta-Kaisa Paltemaan ja Kaisa Katajavuoren kanssa. Amerikkalainen Carmen Tyson-Thomas vahvistaa tulevalla kaudella.

Näytä lisää vastaavia