Peli-Karhut taisteli kuilun partaalta Suomen mestariksi

12.4.2011 21:57 Kotkan Peli-Karhujen naisjoukkue voitti koripallon Suomen mestaruuden. Neljännessä finaalikohtaamisessa Catz Lappeenranta kaatui lukemin 60–56 (19–32). PeKa vei finaalit otteluvoitoin 3–1 ja palautti Kotkaan mestaruuden, jonka seura vei viimeksi vuonna 2008. PeKa voitti myös runkosarjan.

Krystal Vaughn sai kunnian noutaa pokaali Peli-Karhujen Suomen mestaruuden kunniaksi.

PeKa voitti edellisen kerran SM-kultaa vuonna 2008. Kuvassa kuitenkin Suomen mestarit vuosimallia 2011.

Linda-Lotta Lehtoranta (vas.) sai valmentajansa kehut Catzin Reetta Piiparin (oik.) paimentamista. Kuvat Kai Kilappa.

Kevään finaaleissa ehti jo muodostua tavaksi, että kotijoukkue lähtee parketilta voittajana. Peli-Karhut mursi tämän myytin, vaikka välillä voitto näyttikin karkaavan emännille.

Peli-Karhut ei osoittanut Lappeenrannan urheilutalolla tippaakaan vieraskoreutta, kun se jo tutuksi tulleeseen tapaansa aloitti ottelun terävästi ja voitti avausjakson 15–11. PeKa vaikutti toisen jakson perusteella kuitenkin jäävän täysin Catz-lauman jalkoihin. Jakso oli PeKalta täysi pannukakku: se onnistui tekemään vain neljä pistettä, kun Catz takoi samassa ajassa tauluun peräti 19 pistettä. Puoliajalle siirryttiin Catzin johtaessa 32–19.

Peli-Karhuja valmentava Seppo Kurki sai puoliajalla heräteltyä joukkonsa taistelemaan tarjottimella olevasta Suomen mestaruudesta.

- Tämä oli hirvittävän kovan taistelun tulos. Täytyy sanoa, että mestaruus noin huonon toisen jakson jälkeen on melkoinen suoritus. Me konttasimme, mutta Catz ei päässyt dominoimaan. Puoliajalla joukkueessa heräsi valtava voitontahto, Peli-Karhut mestaruuteen luotsannut Kurki sanoi juhlahumun keskeltä.

Kolmannella jaksolla PeKa nousi pyörremyrskyn lailla. Amanda Lassiter (18/15) toi PeKan jakson alkupuolella jo kahden pisteen päähän (37–35), minkä seurauksena Catz otti aikalisän. PeKa oli kuitenkin saanut otteen pelistä, ja se pysytteli Catzin kannassa pillin vihellykseen saakka. Jakson viime hetkillä Lisa Lee (23/14) upotti kolmosen ja viimeiselle neljännekselle lähdettiin Catzin hienoisessa johdossa 42–40.

- Päätimme ottaa Reetta Piiparin pois pelistä koko kentän mitalta. Linda Lehtoranta teki tässä loistavaa työtä. Hän pelasi upeasti eikä väsynyt millään, Kurki selvitti ylpeänä.

Vasta viimeinen vapari vapautti

Viimeisen neljänneksen alkupuolella Amanda Lassiter upotti kakkosen korin alta ja PeKa siirtyi johtoon lukemin 48–46.  Hyvään vireeseen yltyneen PeKan siirtyessä 59–54-johtoon Lassiterin vapaaheitoilla reilut puoli minuuttia ennen pelin päätössummeria, otti Catz-luotsi Mika Haakana aikalisän. PeKan pelaajat saattoivat jo kuitenkin maistaa mestaruuden, ja huippuvireessä ollut Krystal Vaughn (17/11) vielä kaunisteli lukemat Hanna Vapamaan virheen jälkeisestä vapaaheitosta voittonumeroihin 60–54.

- Mestaruuteen uskoin ensimmäisen kerran vasta siinä vaiheessa, kun Vaughnin viimeinen vapari upposi, Kurki kuvaili loppuhetkien jännitysnäytelmää.

Catzin materiaalin kapeus näkyi siinä, että se oli taas liikaa Leen pisteiden varassa. PeKa puolestaan onnistui joukkueena, vaikka tutut nimet Vaughn ja Lassiter nousivatkin selvästi joukkuetovereidensa edelle. Linda-Lotta Lehtoranta ylsi tehoihin 11/2.

- Kyllä tämä kulminoitui siihen, että Lee yritti pelata liikaa itselleen sekä siihen, että Linda otti Piiparilta tehot pois. Tänään kohtasi kaksi todella väsynyttä joukkuetta, joista me olimme nyt energisempi ja aktiivisempi. Pelaajille kiitos, he päättivät voittaa mestaruuden ja tekivät sen, Kurki kiitteli.

Lisätiedot: Ottelutilastot
 
9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

Näytä lisää vastaavia