Peli-Karhut tarrasi mestaruuden syrjään

10.4.2011 Kotkan Peli-Karhut hyödynsi kotikenttäetunsa kolmannessa SM-finaaliottelussa ja peittosi Karhuvuoressa vierailleen Catz Lappeenrannan numeroin 75–66 (45–36). Voiton myötä Peli-Karhut siirtyi otteluvoitoissa 2–1-johtoon ja eteni askeleen lähemmäs viime kevään hopeiden kirkastamista. Mestaruus on katkolla PeKalle tiistaina Lappeenrannassa.

Krystal Vaughn ja PeKa runttasivat voiton kolmannessa finaalissa.

Kaisa Tuuren Catz on tiistaina pakkovoiton edessä, mikäli mielii jatkoa finaalisarjalle. Kuvat: Kai Kilappa & Matti Koskinen.

PeKa aloitti ottelun räväkästi voittamalla ensimmäisen jakson 29–15. Catz tuli kuitenkin toiselle jaksolle selvästi kovemmalla sykkeellä ja kavensi takamatkan yhdeksään pisteeseen ennen puoliaikaa.

Kolmannella jaksolla PeKa otti taas vahvemman otteen pelistä ja sai pidettyä Catzin hyökkäykset kurissa.  Catzin ryhtiliike viimeisellä neljänneksellä toi sen jo neljän pisteen päähän (68–64) reilut neljä minuuttia ennen pelin päättymistä. PeKa onnistui kuitenkin ottamaan lopussa arvokkaita pisteitä ja pitämään samalla puolustuksensa kasassa. Samaan aikaan Catz-pelaajat sortuivat virheisiin ja heittelivät ohi, mikä takasi PeKalle voiton.

- Ei mikään nätti voitto, mutta voitto kuitenkin. Aloitimme taas hyvin, mutta nukahdimme sitten jotenkin. Emme onnistuneet puolustamaan riittävästi jaksojen alussa, jolloin Catz pääsi iskemään. Pidimme onneksi pintamme loppuun asti, huojentunut PeKa-luotsi Seppo Kurki mietti.

Parketin tehokkain oli kotijoukkueen Krystal Vaughn, joka heitti 26 pistettä ja kauhoi 12 levypalloa. Vaughnin joukkuetoveri Amanda Lassiter kirjautti tililleen 16 pistettä, 17 levypalloa sekä viisi syöttöä. Shanika Freeman komppasi tehoin 10/10.

Catzin ehdoton kärkinimi ja ottelun toiseksi paras oli Lisa Lee, joka pussitti 23 pistettä ja otti viisi levypalloa. Hanna Vapamaa puolestaan kunnostautui yhdeksällä pisteellä ja 12 levypallolla.

Finaalisarja jatkuu Lappeenrannassa tiistaina 12. huhtikuuta, jolloin Suomen mestaruus on katkolla PeKalle.

- Tässä vaiheessa kumpikaan joukkue tuskin onnistuu yllättämään toista. Eiköhän tämä ratkea siihen, kumpi jaksaa painaa loppuun asti, Kurki alleviivasi.

Lisätiedot: Ottelutilastot
 
30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

Näytä lisää vastaavia