Pesaro eteni Euroliigassa 16 parhaan joukkoon

11.2.2005 Suomen maajoukkuepelureiden Hanno Möttölän ja Teemu Rannikon italialaisjoukkue Scavolini Pesaro raivasi tiensä Euroliigan 16 parhaan joukkueen joukkoon myöhään torstai-iltana. Pesaro kaatoi Charles Smithin paluun siivittämänä Italian hallitsevan mestarin Montepaschi Sienan 83-69.

Pesaro oli Sienaa vastaan pakkovoiton edessä. Voitto nosti Pesaron voittosuhteeseen 7-7, jolla se pääsi B-lohkossa tasapisteisiin Sienan ja kreikkalaisen AEK Ateenan kanssa. Kolmikon keskinäisten otteluiden vertailussa Pesaro jäi ryhmän viimeiseksi ja lohkossa kuudenneksi. Seitsemäs voitto oli silti Pesarolle elintärkeä, sillä se nosti joukkueen Euroliigan kolmen alkulohkon parhaaksi lohkokuutoseksi ja siten jatkoon. Mikäli Pesaro olisi hävinnyt, olisi kyseisen paikan ottanut itselleen espanjalainen Unicaja Malaga (6-8), joka päätöskierroksella voitti C-lohkossa Benetton Trevison. Euroliigan jatkosarjaan eteni lohkojen viisi parasta sekä paras lohkokuutonen. Jatkolohkojen arvonnat suoritetaan maanantaina 14.2. 

Charles Smith oli torstaina Pesaron sankari. Nilkkavamman vuoksi lähes kolme viikkoa sivussa ollut Smith palasi tositoimiin ja heti joukkueensa parhaaksi korintekijäksi heitettyään 20 pistettä. Hanno Möttölä sai virhetilinsä täyteen pelattuaan 23 minuuttia. Hän ehti sitä ennen kirjauttaa tililleen viisi pistettä, kaksi levypalloa, yhden riiston ja yhden syötön. Teemu Rannikko pääsi peliin 12 minuutiksi, jonka aikana suomalaispelintekijä pussitti yhden kolmosen ja vapautti kahdesti joukkuekaverinsa korintekoon.  

Scavolini Pesaro otti komennon ottelussa kotiyleisönsä riemuksi jo avausjaksolla päästyään 20-9-johtoasemaan. Johto ei enää vaihtunut, vaan isännät onnistuivat pitämään vieraansa selkänsä takana. Hetken näytti pesarolaisittain pahalta neljännellä jaksolla, kun Möttölä sai viidennen virheensä ja Siena kiri kahdeksan pisteen päähän (72-64). Scoonie Penn teki nopeasti viisi pistettä ja Robert Archibald lisäsi kaksi, joiden ansiosta Pesaron oli jälleen helpompi hengittää.  

Hanno Möttölä pelasi kaikki Pesaron 14 Euroliigan alkusarjan peliä. Keskiarvoikseen 209-senttinen suomalainen tehtaili 14,5 pistettä, 5,7 levypalloa ja 1,5 riistoa ottelua kohden 30,1 minuutissa. Hänen heittoprosenttinsa olivat hyvää luokkaa kakkosten napsahtaessa sisään 51,5 prosentin (49/95), kolmosten 40,0 prosentin (18/45) ja vapaaheittojen 82,5 prosentin (52,/61) tarkkuudella.  

Teemu Rannikon peliaika väheni oleellisesti Pennin liityttyä Pesaron vahvuuteen joulukuun lopussa. Rannikon keskiarvoiksi muodostui lopulta 4,9 pistettä, 1,5 levyriä ja 1,5 syöttöä 19,4 minuutissa. Ennen Pennin mukaantuloa Rannikko pelasi järjestään yli 25 minuuttia ottelua kohden.  

Skyliners jäi alkulohkoon 

Euroliigan C-lohkossa Jukka Matisen edustama Frankfurt Skyliners hävisi päätöskierroksen pelinsä Moskovan TsSKA:lle kotonaan lukemin 88-103. Moskovan TsSKA:sta tuli Euroliigan historian ensimmäinen joukkue, joka on selvittänyt alkusarjan tappioitta. Se voitti kaikki 14 peliään. Skylinersin kausi meni pipariksi lukuisten loukkaantumisten vuoksi. Joukkueen sijoitus lohkossa oli seitsemäs ja voittosuhde 4-10.  

Matinen on ollut yksi Skylinersin sairastuvalla pariinkin otteeseen piipahtanut peluri. Hän oli poissa nilkkavamman vuoksi myös TsSKA-ottelusta. Niissä yhdeksässä ottelussa, jotka Matinen pelasi, hän teki keskimäärin 2,6 pistettä ja poimi 2,1 levyriä. Ottelut olivat Matiselle alkuun painajaista, kun hyvänä heittäjänä tunnettu suomalainen ei löytänyt sihtiään. Matisen pelitilanneheittojen onnistumisprosentti oli Euroliiga-peleissä surkea 16,3 (7/43). Aloitus oli mahdollisimman huono, kun Matinen pommitti kuudessa ensimmäisessä ottelussa 18 ensimmäistä kolmosyritystään ohi.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

Näytä lisää vastaavia