Pitkä välimatka tuo oman mausteensa EBT:n ja Vimpelin sarjaan – FoA ja Kouvottaret ennakkoon tasaisin pari

23.3.2021 08:00 EBT:n ja Vimpelin välisessä sarjassa kohtaa kaksi loistavaa levypallojoukkuetta. FoA ja Kouvottaret pelasivat tasaisia pelejä jo runkosarjassa.

Kulunut kausi on ollut EBT:n Lotta Vesiluoman uran toistaiseksi paras. Se on tuonut paikan myös maajoukkueeseen. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Levypallopeli isossa roolissa EBT:n ja ViVe:n välillä

EBT sijoittui runkosarjassa kolmanneksi. Joukkue oli pitkään kiinni jopa kakkossijassa, mutta Honka tuli loppusuoralla ohi. Voittoja joukkueelle kertyi sarjan aikana 20 kappaletta, joka on tuplamäärä Vimpelin voittosaldoon verrattuna.

Muihin ottelupareihin verrattuna parissa on huomattavasti pidemmät välimatkat. Se ei kuitenkaan Niko Hellmanin mukaan espoolaisten peliin.

- Vimpelillä on pitkä välimatka, aina kun liikkuvat, niin ei EBT tästä ainakaan valita. Nautitaan vähän pidemmän bussimatkan mahdollistamasta yhteisestä ajasta, hän sanoo.

EBT:n runkosarja oli onnistunut. Joukkueessa usko omaan tekemiseen on todella korkealla tasolla.

- Ollaan iloisia hyvin sujuneesta runkosarjasta ja usko siihen mihin parhaimmillamme pystytään, on korkeammalla kuin koskaan. Lähdetään nälkäisenä jahtaamaan meidän ensimmäistä yhteistä pudotuspelisarjan voittoa ja paikkaa mitalipeleihin, Hellman toteaa.

Otteluparissa nähdään kaksi loistavaa levypallojoukkuetta. EBT:n riveistä löytyy Hannah Little, joka sijoittui levypallotilastossa toiseksi. Muita joukkueen avainpelaajia ovat Morgan Batey, Sanni Tuomisto ja Lotta Vesiluoma. Vimpelin riveistä löytyy myös yksilötaitoa ja se on pantu merkille EBT:ssä.

- Vastassa on erinomainen levypallojoukkue, joka nojaa erityisen vahvasti aloitusviisikkoonsa. Kayla Gordon ja Doniyah Cliney pelaavat erinomaista kautta, Hellman kertoo.

Ottelusarjan ratkaisu tullaan näkemään siinä kumpi joukkue pystyy hallitsemaan tempoa paremmin. 

- Hyvin keskeinen asia on, kumman joukkueen tavoittelemalla tempolla otteluissa pelataan, Hellman päättää.

Vimpeli on tottunut runkosarjan aikana matkustamaan pitkiä matkoja. Vierashallina toimiva Opinmäen liikuntahalli on myös päävalmentaja Jukka-Pekka Kujalan mieleen.

ViVe pyrkii pitämään pelin tempon hieman hitaampana, sillä espoolaisten vahvuudet ovat nopeassa pelissä.

- EBT on meille sopiva vastustaja, sillä pelasimme heidän kanssaan tasaisia pelejä runkosarjassa. Puolustuspelissä pyritään saamaan tempoa EBT:n vauhtia hidastetuksi. Hyökkäyspelissä meillä eri vaihtoehtoja, joten katsotaan, mikä toimii parhaiten, Kujala sanoo.

Kayla Gordon vei runkosarjan levypallotilaston nimiinsä. Hän nappasi levypalloja melkein 18 levypallon keskiarvolla. Muita joukkueen avainhahmoja ovat Doniyah Cliney ja Mariah Miller, jotka ovat tottuneet urakoimaan isoja minuutteja. Kuten Hellman myös Kujala korostaa levypallopelin merkitystä.

- Levypallopeli on isossa roolissa. Lisäksi meidän pitää pystyä kontrolloimaan ottelun tempoa. Hienoa päästä pelaamaan pudotuspelejä, meillä on ottelusarjassa vain voitettavaa, hän päättää.

FoA:n ja Kouvottarien sarja vaikuttaa tasaiselta

Forssan Alku onnistui pitämään Kouvottaret takanaan runkosarjassa. Ottelupari on ennakkoon puolivälieräpareista tasaisin. Forssalaisten voittosarakkeeseen merkittiin 19 voittoa, kun taas Kouvottaret sai kasaan 18 voittoa. FoA:n päävalmentaja Aleksi Suomisen mukaan joukkueessa on hyvä fiilis.

- Meillä on joukkueessa todella hyvä fiilis tällä hetkellä. Kausi jatkuu ja mikä tärkeintä saadaan pelata! Jokaisesta pelistä, joka saadaan pelata pitää muistaa nauttia, hän toteaa.

Forssalaisten riveistä löytyy Mia Loyd, joka on yksi sarjan valovoimaisimpia pelaajia. Tällä kaudella isossa roolissa ovat pelanneet myös Keondria Calloway, Anni Mäkitalo ja Heta Äijänen. Joukkue on vahvistunut myös kauden aikana, kun Ninni Salmi siirtyi Forssaan.

- Pyritään siihen, että ollaan valmiita pelaamaan 40 minuuttia joka ilta, Suominen sanoo.

Kouvottaret on FoA:n päävalmentajan mukaan joukkue, jossa on loistavat amerikkalaispelaajat. Lisäksi heidän riveistään löytyy loistavia kotimaisia heittäjiä. Pudotuspelisarja ratkeaa perusasioihin.

- Levypallopelaaminen, pallosta huolenpitäminen ja aktiivisuus ovat ne asiat, johon tämä sarja ratkeaa, hän päättää.

Myös Kouvottarissa on joukkueen päävalmentajan Joonas Frimodigin mukaan hyvä fiilis. 

- Kaikki on varmasti odottanut näitä pelejä ja tunnelma on takuulla katossa, kun pallo nousee ilmaan, hän sanoo.

Kouvottaret onnistui viemään kauden kolmesta kohtaamisesta yhden. Pelit olivat kuitenkin suurimmaksi osaksi tasaisia. 

- Forssa on todella fyysinen joukkue, josta löytyy kokoa isossa päässä ja takakentällä on paljon heittovoimaa sekä Mäkitalo kapellimestarina pyörittämässä peliä. Siirtymissä Forssa on Loydin johdolla vaarallinen joukkue, Frimodig sanoo.

Sarah Toeaina ja Aliyah Collier ovat olleet kauden aikana Kouvottarien pelin sielu. Kotimaisista pelaajista isoimmissa rooleissa ovat pelanneet Roosa Frimodig ja Kaisa Kuisma. Oman pelin pääkohdat ovat hyvin selvillä.

- Pallosta huolehtiminen on ensimmäinen asia missä halutaan olla hyviä. Toinen juttu on 1vs1-puolustus sisällä ja kaarella sekä transition-puolustus, koska Forssa juoksee hyvin kenttää. Kolmas tärkeä asia on levypallopeli, jossa on pärjättävä hyvin, Frimodig pohtii.

Molemmista joukkueista löytyy aivan loistavia pelaajia. Sarja tuleekin kulminoitumaan siihen kumpi saa toisen pois mukavuusalueiltaan.

- Paljon ratkeaa, kuinka paljon onnistumme hidastamaan Loydia. Hän on sarjan yksi parhaista, ellei paras pelaaja. Toinen iso asia on varmasti kumpi saa puolustuksessa vastustajan pois omalta mukavuus alueelta. Tämän myötä katsotaan toisessa pelissä, kumpi pystyy reagoimaan paremmin vastustajan tekemiseen ja tekemään viilauksia omaan peliin, Kouvottarien päävalmentaja päättää.

 

 
12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

Näytä lisää vastaavia