Pohjoisen alueen seurapäivät - hyvässä hengessä kohti uusia tavoitteita

11.5.2018 08:17 Pohjoisen alueen seurapäivät ke-to 9.-10.5.2018 Kemissä kokosivat yhteen peräti 25 seurahenkilöä.

Pohjoisen alueen seurapäivillä käynnistettiin samalla alueellista seuratoimintaohjelmaa sekä käytiin läpi tulevia toimintoja. Keskiviikkoilta oli pyhitetty seuratoiminnan kehittämiselle. Mukaan seurapäiville oli kutsuttu Kouvolan Kouvojen junioripäällikkö Jyri Haikonen, joka kävi läpi Kouvojen junioritoiminnan organisointia, miten muutamien vuosien aikana on seuran junioritoimintaa kehitetty sekä niitä suunnitteluvaiheita, joita oli läpi käyty. Erinomainen esitys sai pohjoisen porukoilta hyvää palautetta ja keskustelu kävi vilkkaana. 

Muutamissa seuroissa olikin aloiteltu valmennuksen suunnittelua, joten tämä alustus toi erinomaisia vinkkejä käytäntöön. Lisäksi käytiin läpi nuorempien ikäluokkien toimintaa; harjoittelua, markkinointia ja "kilpailutoimintaa" niin supermikro- kuin mikroikäisten toimintaan. Seuraporukan palaute oli erinomaista ja jatkoakin toivottiin, että seurapäiville kutsutaan ensi vuonnakin ulkopuolinen alustaja (jollakin teemalla) ja käydään avointa keskustelua ja ideointia seurojen kesken. 

Seurapäivillä palkittiin Pohjoisen ansioituneita henkilöitä, jotka eivät olleet vielä palkintoaan aikaisemmin saaneet; Kari Niskanen (KuuBa) Seurajohtaja, Teemu Tuominen (Tornio) Seuratoimija, Riina Hurnasti (KuuBa) tyttöjen valmentaja. Lisäksi Oulun NMKY:lle luovutettiin Laatuseuran Tähtitunnustus. (Olympiakomitean, lajiliiton ja liikunnan aluejärjestön myöntämä tunnustus laadukkaasta nuorisotyöstä). Päivällisen jälkeen kokoonnuttiin vielä porukalla viettämään yhteistä aikaa, keskustelemaan, tutustumaan toisiin ja kehittämään pohjoisen koripallotoimintaa. Yhdessä todettiinkin, että seurapäivät ovat tarpeellinen tapahtuma, koska monien kanssa ollaan yhteydessä kauden aikana, mutta joko puhelimella tai sähköpostilla.

Lisää Pikkusudet-korisriehoja

Torstain aamupäivä käytiin läpi seurojen tilannetta ja mitä toiveita ja tarpeita seuroilla on alueen/liiton puolelle. Pääsääntöisesti jokaiselta seuralta tuli toiveet: kilpailutoiminnan kehittämiselle, valmentaja- ja pelaajakoulutusta lisää, viestintää kehitettävä. Kilpailutoiminnan osalta seuroista tuli palautetta, koska muutamissa sarjoissa joukkuemäärät ovat todella vähäiset. Niinpä sovittiinkin, että Pikkususi-koripalloriehoja tullaan lisäämään sekä määrällisesti että myös mini-ikäluokalle, koska tällä hetkellä minien joukkueita on niin vähän ja tätä kautta toivottiinkin, että uusien joukkueiden saaminen riehojen kautta olisi parempi vaihtoehto kuin perinteinen sarjatoiminta.

Samalla todettiin, että koripallotoiminta on käynnistynyt tyttöjen osalta Kuusamossa ja Raahessa ollaan käynnistämässä uudelleen Raahen koripalloilijoiden toimintaa. Monissa puheenvuoroissa toivottiin, että liitosta oltaisiin aktiivisemmin liikkeellä pelaaja- ja valmentajakoulutusten puitteissa. Toki samalla todettiin, että tärkeää on, että myös seura on valmentamiseen/koulututtamiseen liittyvissä asioissa itse aktiivinen liittoon päin.

Pekka Valpola kävi läpi liiton sääntömuustosasiaa. Asiasta käytettiin muutamia puheenvuoroja, mutta mitään suurta vastarintaa ei Pekan alustus aiheuttanut. Toki kyseistä asiaa oli käyty läpi jo liittovaltuustossa.

Pohjoisen alueen puheenjohtaja Markku Annanolli kävi läpi Barent's Basketball toimintaa (ent. kalottimaaottelut). Tarkoituksena on koripallon osalta pelata joka vuosi eli
ensi vuonna koripalloilijat (Suomi, Ruotsi, Norja ja Venäjä) pelaavat Rovaniemellä oman turnauksensa ja vuonna 2020 on Kajaanissa viralliset Barent'sin kisat, joihin osallistuu 16 eri lajia. Markun alustuksen osalta käytiin vilkasta keskutselua pelaajien leirityksen, valmennuksen osalta. Samalla päätettiin, että kytketään Barentsin toiminta osaksi pohjoista pelaajapolkua, jossa 14 vuotiaista lähdetään leirittämään pelaajia kohti 16 vuotiaiden toimintaa.

Erotuomaritoiminnan kehittäminen

Pohjoisen alueen erotuomarikoordinaattori Jukka Sorro kävi läpi tavoitteita, toimenpiteitä ja aikataulua, miten pohjoisen alueen erotuomaritoimintaa lähdetään yhdessä seurojen kanssa kehittämään. Jukalla olikin jo ensi kaudelle tehty runkoa koulutuksen osalle. Samalla keskusteltin erotuomaritarkkailusta alueella. Tuomaritoiminta kiinnostikin osanottajia ja yhdessä todettiinkin, että nyt on korkea aika lähteä kehittämään tuomaritoimintaa. Palverissa sovittiinkin, että syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestetään Oulussa C-junioreiden turnaus ja samalla Pohjoisen alueen erotuomariklinikka.

Lopuksi keskusteltiin kilpailu-, valmennus-, pelaajatoiminnan kehittämisestä alueella. Alueen palkitsemisista tehdään ohjeistus vuosittain.
Aluehallituksen päätettäväksi, edelleen kehittettäväksi jäi iso joukko asioita:
- alueellisen ja eri aluiden kilpailutoiminnan kehittäminen (etenkin alueellisten sarjojen (sarjaohjelmat)
- alueen valmentajakoulutus (teema), valmentajien yhteiset palaverit (Barents toiminnan yhteyteen)
- alueellinen pelaajakoulutus (hyödyntäen Barents toimintaa)
- yhteistyö erotuomaritoiminnan osalta (koulutukset)
- alueellisen seuratoimintaohjleman jatkaminen (seurakohtaiset toimenpiteet, vuosittain seurat yhdessä - seurapäivien jatkaminen)

 
28.3.2024 14:01 Pääjuttu

Davviguovlu Koris levittää korista Lapin lakeuksille

Oulun NMKY:n viime syksynä käynnistämässä hankkeessa tehdään säntillistä jalkatyötä pysyvän koripallotoiminnan käynnistämiseksi pohjoisimmassa Lapissa. Koripallon vauhti ja yhteisöllisyys kiehtovat myös pohjoisen lapsia ja nuoria, ja neljällä hankkeen piiriin kuuluvalla paikkakunnalla toimii jo oma koriskerho.

26.10.2023 12:20 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton kauden 2023-24 aluesarjojen ilmoittautumiset avattu

Kevätkauden sarjailmoittautumiset alueen sarjoihin on avattu eLSA-sarjanhallintajärjestelmässä. Ilmoittautuminen kevätsarjaan on mahdollista 3.12.2023 asti. Vain kokonaan uudet joukkueet ilmoittautuvat järjestelmän kautta, sarjaa vaihtavat joukkueet ilmoittavat sarjavaihdoksesta sarjan järjestäjälle.

5.6.2023 12:18 Koripalloliitto tiedottaa

Sarjailmoittautumiset koriskaudelle 2023-24 avattu

Kaudella 2023-24 Koripalloliiton sarjanhallinnan käyttöliittymiä on edelleen olemassa kaksi; tilastointia vaativat sarjat hallinnoidaan vanhemmassa FIBA Organizer -sarjanhallintaympäristössä. Kaikki muut sarjat hallinnoidaan jo tutuksi tulleessa eLSA-sarjanhallintajärjestelmässä.

1.6.2023 14:16 Pohjoinen alue

Pohjoisen alueen palkitsemiset kaudella 2022-2023

Pohjoisen aluehallitus valitsi kauden 2022-2023 palkittavat.

19.4.2023 11:05 Seura tiedottaa

Rovaniemen NMKY hakee vastuu-ja apuvalmentajia kaudelle 2023-2024

Rovaniemen NMKY ry hakee vastuuvalmentajia ja apuvalmentajia kaudelle 2023-2024 (elokuu-kesäkuu)!

11.4.2023 17:18 Pohjoinen alue

Barents 2023 – Suomi koripallon kärkimaa

Suomen joukkueet pärjäsivät hyvin pe-su 31.3.-2.4.2023 Norjassa (Narvik) käydyissä Barents kisoissa.

27.3.2023 13:41 Pohjoinen alue

Barents Winter Games pe-su 31.3.-2.4.2023 Norja (Narvik)

Pohjoisen alueen tyttöjen ja poikien joukkueet matkaavat Barents Winter Gamesiin Norjaan (Narvik) ja pelaavat Norjan ja Ruotsin joukkueita vastaan. Suomi on ollut mukana urheilun kalottitoiminnassa jo lähes 70 vuotta. Vuonna 2014 siirryttiin uuteen Barents Games-järjestelmään, jossa vuorovuosin kesälajit kootaan Kesäkisoihin ja talvilajit Talvikisoihin. Näin kisoille saadaan enemmän näkyvyyttä, ja osanottajille hienompi tapahtuma, jossa he tapaavat muitakin kuin oman lajin urheilijoita.

10.11.2022 14:57 Pohjoinen alue

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Pohjoisella alueella

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Pohjoisella alueella yhteistyössä seurojen kanssa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

20.10.2022 11:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton kevään aluesarjojen ilmoittautumiset avattu

Kevätkauden sarjailmoittautumiset on avattu eLSA-sarjanhallintajärjestelmässä, joka on käyttöliittymältään sama kuin eSCO-pöytäkirjasovellus. Järjestelmät helpottavat joukkueen yhteyshenkilön kauden aikaista otteluiden hallintaa. Ilmoittautuminen kevätsarjaan on mahdollista 4.12.2022 asti.

22.8.2022 09:05 Seura tiedottaa

Biddy Basketin 1-tason valintaleiri Oulussa 17.-18.9.2022

Biddy Basket on vienyt pelaajia Amerikkaan vuodesta 1979 lähtien. Keräämme vuoden 2023 matkalle 24 poika- ja 24 tyttöpelaajaa, jotka ovat syntyneet 1.9.2009 jälkeen. Eli joukkueet koostuvat pääasiassa 2010 syntyneistä. Tämän lisäksi olemme vieneet vuotta nuoremmat Eurooppaan vuodesta 2012. Tulevana vuonna suuntaamme Valencian alueelle. Matkaan lähtee 12 poika ja 12 tyttöpelaajaa, jotka ovat syntyneet 1.9.2010 jälkeen. Eli joukkueet koostuvat pääasiassa 2011 syntyneistä.

Näytä lisää vastaavia