Puola ja Slovenia vastustajat naisten EM-jatkokarsinnassa

29.10.2006 Naisten EM-jatkokarsintojen lohkot on arvottu. Suomen karsintalohkoon A arpa heitti Puolan ja Slovenian. Vuoden 2007 syyskuussa pelattavissa jatkokarsinnoissa yhdeksän joukkuetta kisaa yhdestä paikasta EM-lopputurnaukseen sekä B-divisioonaan putoamista vastaan.

Suomi jäi A-divisioonan karsinnoissa tänä vuonna voitoitta. Puola saalisti puolestaan omassa karsintalohkossaan voittosuhteen 4-2, johon ylsivät myös lohkon kaksi muuta kärkijoukkuetta Kroatia ja Saksa. Puolan kohtalona oli jäädä korisuhdevertailussa kaksikon taakse ja näin ilman suoraa paikkaa EM-kisoihin.

- Puola on eittämättä kovin vastustaja, joka lohkoomme olisi voinut tulla. Slovenia ei ole pahimmasta päästä, mutta tietenkin kova vastustaja sekin. Toisaalta on aivan sama keitä lohkossa on, sillä kaikki joukkueet on joka tapauksessa voitettava, mikäli EM-kisoihin mielii, arvioi Espanjassa ammattilaisena pelaava maajoukkuesentteri Taru Tuukkanen.

Suomi, Puola ja Slovenia pelaavat jatkokarsintalohkossaan kaksinkertaisen sarjan eli koti- ja vierasottelut toisiaan vastaan 1.-19.9.2007 välisenä aikana. Samoin tekevät kaksi muuta kolmen joukkueen karsintalohkoa. Lohkojen voittajat ja häviäjät etenevät jatkoturnauksiin, jotka pelataan juuri ennen EM-kisoja. Voittajien turnauksen voittaja etenee EM-lopputurnaukseen. Häviäjien turnauksen kaksi huonointa puolestaan putoaa EM-karsintojen B-divisioonaan. EM-lopputurnaus pelataan Italian Chietissä 24.9.-7.10.2007.

Puola on historian valossa ollut Suomelle aina vaikea vastus. Naisten maajoukkueen viimeinen voitto Puolasta on kymmenen vuoden takaa, jolloin Suomi onnistui EM-karsintaottelussa kaatamaan puolalaiset lukemin 87-85. Kaikkina aikoina Suomi ja Puola ovat kohdanneet 26 kertaa, joista Puola on voittanut 21.

Sloveniaa vastaan Suomella on parempi rekordi. Neljästä kohtaamisesta Suomi on vienyt kolme. Tuorein ottelu on vuodelta 2004, jolloin Suomi voitti Kosicessa lukemin 76-72. Vuotta aiemmin Slovenia pöllytti Suomea Ljubljanassa 78-44-luvuin.

EM-jatkokarsintalohkon A alustava otteluohjelma

01.09.2007

Suomi – Puola

05.09.2007

Puola – Slovenia

08.09.2007

Slovenia – Suomi

12.09.2007

Puola – Suomi

15.09.2007

Slovenia – Puola

19.09.2007

Suomi - Slovenia



Lisätietoja: /maajoukkueet/naisten_maajoukkue/
 
2.2.2016 Maaottelu

Ennakkolipunmyynti naisten EM-karsintaotteluun Suomi-Ruotsi käynnistynyt

Naisten koripallomaajoukkue, Naarassudet, kohtaa seuraavassa EM-karsintaottelussaan länsinaapuri Ruotsin. Ottelu pelataan Töölön Kisahallissa lauantaina 20.2. Ruotsalaisten kannattajaryhmä Moose Nation kaavailee tuovansa otteluun satoja ruotsalaiskannattajia. Ennakkolipunmyynti on käynnistynyt Ticketmasterissa (Lippupalvelu).

11.12.2015 EM-karsinnat

Suomelle myönnettiin 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016!

Suomalaisen koripallon jännitysviikonloppu sai varhaisen ja lentävän lähdön, kun kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan Helsingissä heinäkuussa 2016. Suomi on hakenut myös miesten EM-kilpailuiden 2017 yhtä alkulohkoa, jonka kohtalosta odotetaan päätöstä lauantaina.

7.6.2013 Pohjoinen alue

Naisten EM-karsinnat käynnistävät 27 kotimaaottelun kesän

Suomen koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisölle tiuhaan alkaneen kesän aikana. Ohjelmassa on peräti 27 kotimaassa pelattavaa maaottelua, joista ensimmäiset pelataan naisten EM-karsintojen muodossa Töölön Kisahallissa tulevana viikonloppuna. Maajoukkueiden kotipelit on ladattavissa älypuhelimiin Calmighty-sovelluksen avulla.

28.3.2013 09:47 EM-karsinnat

Lipunmyynti kesän maaotteluihin käynnistynyt!

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisön edessä ensi kesänä. Lipunmyynti Susijengin valmistaviin maaotteluihin Hartwall Areenalle sekä Naarassusien EM-karsintoihin on käynnistynyt.

8.6.2012 12:00 Video

Suomen korismaajoukkueen kannustusbiisin musiikkivideo julkaistu

Suomen koripallomaajoukkueen ja tulevien EM-karsintojen virallisen kannustuskappaleen musiikkivideo on julkaistu. ”Susijengi 2.0” –nimeä kantavan kappaleen videolla vilisee Suomi-koriksen legendaosastoa. Artistien lisäksi videolla vilahtaa mm. Anssi Rauramo, Lea Hakala, Terhi Airas sekä Sakari Pehkonen.

30.5.2012 Pohjoinen alue

Peräti 29 kotimaaottelun kesä käynnistyy perjantaina 1.6.

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesän aikana peräti 29 maaottelua kotimaassa. Suomalaisyleisöllä on mahdollisuus nähdä ”Susijengit” saalistamassa Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella. Kotimaaotteluiden kesän käynnistää Suomen naisten maajoukkue kohtaamalla huippumaa Liettuan Pasilassa 1.6. ja 2.6.

13.3.2012 06:57 Pohjoinen alue

EM-karsintojen ennakkolipunmyynti käynnistynyt

Ennakkolipunmyynti Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueiden EM-karsintaotteluihin on käynnissä. Pääsyliput ovat lunastettavissa viime vuodesta tutuin hinnoin Lippupalvelusta, joka hoitaa lipunmyyntiä. Suomen miesten ”Susijengi” saalistaa EM-paikkaa 17.8.-11.9.2012 Helsingin Jäähallissa pelattavissa karsintaotteluissa. Naisten karsinnat pelataan Tikkurilan Valtti Areenalla 13.6.-14.7.2012.

3.2.2012 EM-karsinnat

Suomen miehet pelaavat Helsingin Jäähallissa, naiset Tikkurilan Valtti Areenalla

Suomen Koripalloliitto on valinnut aikuisten maajoukkueiden pelipaikat ensi kesän EM-karsintojen kotiotteluille. EM-kisoissa yhdeksänneksi venyneen Suomen miesten maajoukkueen eli ”Susijengin” kotiluolana säilyy Helsingin Jäähalli. Korisnaiset pelaavat puolestaan kotiottelunsa Tikkurilan Valtti Areenalla, Vantaalla. Myös kotiotteluiden ajankohdat ovat tarkentuneet.

5.12.2011 EM-karsinnat

Suomen miesten ja naisten alustavat EM-karsintaohjelmat selvillä

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueille arvottiin sunnuntaina ensi kesän EM-karsintavastustajat. Maajoukkueita odottaa tiiviit kuukauden mittaiset karsintarupeamat, joissa seulotaan joukkueet vuoden 2013 EM-kisoihin. Suomen alustavat otteluohjelmat on julkaistu.

30.4.2010 EM-karsinnat

Basket.fi-sivut avattu Facebookissa – osallistu kisaan!

Suomen Koripalloliitto on avannut ”Basket.fi – Korista 24/7” –sivut yhteisöpalvelu Facebookissa. Avajaisten kunniaksi Facebook-sivulla on tarjolla muun muassa kilpailu, jonka pääpalkintona on Nokia 97 mini –multimedialaite Comes with Music –palvelulla.

Näytä lisää vastaavia