Puolivälieräennakko 2/2: PeKa ja Kouvottaret ottavat yhteen – pääkaupunkiseudun paikallissarjassa kohtaavat Honka ja ToPo.

23.3.2023 10:18 PeKa ja Kouvottaret aloittavat oman sarjansa torstaina. Hongan sekä ToPo:n vuoro on perjantaina. Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

ToPo ja PeKa tavoittelevat paikkaa mitalipeleissä. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Viime kaudella finaaleissa kohdanneet paikallisvastustajat Peli-Karhut ja Kouvottaret kohtaavat tällä kertaa jo puolivälierävaiheessa.

- Pudotuspelit tulevat tällä kaudella olemaan todella tasaiset jo senkin takia yleisöä tullaan toivottavasti näkemään puolivälierävaiheessa hyvin hallilla. Lyhyen välimatkan takia yleisöä on vieläkin enemmän, Peli-Karhujen päävalmentaja Mika Haakana sanoo.

Peli-Karhut saavutti runkosarjan ykköstilan. Se ei kuitenkaan tullut helpolla ja voitto varmistui vasta päätöskierroksella.

Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kahdesti. Molemmilla kerroilla Peli-Karhut on poistunut voittajana. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin muuttuneet kohtaamisien jälkeen.

- Haastava sarja edessä. Kouvottaret toteuttaa omaa pelisuunnitelmaa hienosti. Omassa tekemissä on onnistuttava hyvin, jotta etenemme jatkoon.

PeKa on kärsinyt loukkaantumisista kauden aikana ja ovat joutuneet pelaamaan pienellä rosterilla. Täksi kaudeksi joukkueeseen siirtynyt Roosa Kosonen on ollut vahva. Myös Roosa Lehtoranta ja Lotta Vehka-aho ovat pelanneet hienosti. Rashida Timbilla, Natalie Kleemann-Day ja Donica Cosby muodostavat vaarallisen trion.

Pelin temmon kontrollointi on isossa osassa välieräpaikkaa ratkaistaessa.

- Kapean kokoonpanon takia on tärkeää, että pystymme kontrolloimaan pelin tempoa. Ei voida pelata yltiöagressiivisesti 40 minuuttia joka ilta. Omia juttuja pitää pystyä toteuttamaan korkealla tasolla, Haakana päättää.

Myös Kouvolassa odotetaan pudotuspelien alkua kovasti.

- PeKa sytyttää aina. Viime vuonna finaaleissa oli hyvä tunnelma molemmilla paikkakunnilla. Toivottavasti lyhyt välimatka saa vierasfanit liikkeelle, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig pohtii.

Kouvottarien päävalmentaja odottaa sarjasta fyysistä vääntöä, jossa mikään ei tule ilmaiseksi.

- PeKa on hyvin organisoitu joukkue, joka toteuttaa puolen kentän hyökkäystään kovalla temmolla. Joukkueesta löytyy hyviä heittäjiä ja taitavia korintekijöitä, joten meidän puolustus joutuu venymään äärimmilleen jotta voitot kairataan, Frimodig sanoo.

Kouvolalaisjoukkue vahvistui aivan siirtotakarajan kynnyksellä, kun Jaimoni Welch-Coleman saapui joukkueeseen kolmanneksi amerikkalaiseksi. Tierra Hodges ja Alexandria McDonald ovat kuuluneet joukkueen kantaviin voimiin. Kotimaisista pelaajista Essia Hurme, Roosa Frimodig ja Heta Äijänen ovat kirjauttaneet isoja minuutteja.

Oman tekemisen taso on oltava korkealla sarjassa.

- Puolustuspäähän on löydyttävä fyysisyys ja intensiteetti, jotta saadaan PeKan hyökkäystä horjutettua. Omassa hyökkäyksessä toteutus ja pallon liike ovat avaimia voittoihin, Frimodig päättää.

Sarja alkaa torstaina 23.3. Kotkassa. Toinen ottelu on edessä lauantaina 25.3. Kouvolassa. Tarvittaessa pelataan vielä tiistaina 28.3.

Honka ja ToPo iskevät yhteen

Tapiolan Honka nappasi lopulta kolmannen sijan tasaisessa ylemmässä jatkosarjassa. Puolivälierissä vastaan asettuu paikallisvastustaja ToPo.

- Lyhyet välimatkat helpottavat palautumista ja mahdollistavat laadukkaan harjoittelun myös välipäivinä, Hongan päävalmentaja Niko Nyholm sanoo.

Honka on ollut niskan päällä joukkueiden kauden aiemmissa kohtaamisissa. Se on vienyt niistä molemmat. Pudotuspelisarjasta Nyholm odottaa energistä, jossa kamppaillaan kovaa loppuun saakka.

- Mielestäni ToPo sopii matchupeiltaan meille aika hyvin. Joukkue on kuitenkin hyvin valmennettu ryhmä, jossa on kokenut runko vahvistettuna kahdella kovalla vahvistuksella.

Madelynn Utti ja Cierra Walker ovat täyttäneet roolinsa hienosti ja olleet joukkueen kantavia voimia läpi kauden. Elsa Lemmilä on ottanut seuraavat kehitysaskeleensa urallaan. Hongan runko koostuu pitkälti omista kasvateista.

- Meidän täytyy luottaa omaan konseptiimme 100 % koko sarjan ajan. Joukkueena toimiminen molemmissa päissä on tärkeää, Nyholm sanoo.

ToPo vei nimiinsä Suomen Cupin tammikuussa. Joukkue joutui kuitenkin pettymään, kun se jäi alempaan jatkosarjaan. Siinä joukkue oli paras ja nappasi kuudennen sijan.

Myös ToPo:n päävalmentaja on samoilla linjoilla lyhyiden pelimatkojen vaikutuksesta.

- Toivottavasti saadaan kiihkeä ja yleisöön menevä ottelusarja, kun on pääkaupunkiseudun sisäinen puolivälieräsarja kyseessä, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi sanoo.

Honka on aiheuttanut ToPo:lle haasteita aiemmissa kohtaamisissa.

- Hongalla on paljon heittovoimaa kaarella. Joukkueesta löytyy myös kaksi monipuolista isoa pelaajaa Utti ja Lemmilä.

ToPo vahvistui vielä kauden loppuvaiheessa, kun Iggy Allen liittyi joukkueeseen. Ilmar’I Thomas on ollut yksi sarjan parhaita pelaajia läpi kauden. Joukkueella on vahva kotimainen runko. Magdalene Agyei ja Meri Kanerva ovat loistaneet.

- Sarjan ratkaisun kannalta isossa roolissa on irtopallopelaaminen ja temmon kontrollointi. On tärkeää, että meidän oma toteutus pysyy laadukkaana läpi sarjan.

Sarjan avausottelu on edessä perjantaina 23.3. Toinen ottelu pelataan Helsingissä maanantaina 27.3. Tarvittaessa pelataan vielä 29.3.

 
10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

7.2.2024 13:33 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Upean tammikuun pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

3.2.2024 18:20 Naisten Korisliiga

Kouvottaret yllätti Hongan – ViVe heitti PeKa:n kumoon

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ViVe, ToPo sekä Pyrintö.

27.1.2024 19:45 Naisten Korisliiga

ToPo:n voittokululle jatkoa – huippuvireinen Saana Kujala johdatti Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo, ViVe ja Pyrintö.

26.1.2024 20:08 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Helsingistä

Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa Tapiolan Honka voitti vieraskentällä HBA-Märskyn 59-56.

24.1.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa kotivoittoja

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan kierroksella nähtiin kotivoittoja, kun Honka, ViVe, Kouvottaret ja ToPo nappasivat sarjapisteitä.

21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 17:52 Suomen Cup

Naisissa PeKa ja ToPo lunastivat paikat Motonet Suomen Cupin finaaliin

Naisten puolella Motonet Suomen Cupissa nähdään uusinta viime vuoden finaalista. PeKa eteni finaaliin kaatamalla Hongan. ToPo puolestaan pudotti Pyrinnön kyydistä. Urhea-hallissa pelattava finaali pelataan sunnuntaina 21. tammikuuta klo 17:45. Se on nähtävissä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

19.1.2024 14:00 Suomen Cup

Pystyykö kukaan horjuttamaan voittamatonta ToPoa naisten Suomen Cupissa?

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina 20. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa sunnuntaina. Torpan Pojat lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

Näytä lisää vastaavia