Puolivälieräennakko 4/4: Kataja hamuaa revanssia BC Nokiasta

2.4.2017 Korisliigan viimeinenkin puolivälieräsarja saa alkunsa maanantaina, kun viime kevään tavoin pudotuspelien avauskierroksella kohtaavat Joensuun Kataja ja BC Nokia. Viime kevään kovimmasta yllätyksestä vastannut BC Nokia lähtee uusimaan viime kevään temppuaan, Katajan hamutessa paikkaa mitalipeleissä sekä tilien tasaamista näätäpaitojen kanssa. Ottelusarja alkaa 3.4.

Teemu Rannikko on jälleen kovan työmaan äärellä, kun BC Nokian takakenttä Niko Mattilan johdolla pyrkii hidastamaan konkarin vauhtia puolivälieräsarjan aikana.

Eldar Skamo tarjoaa Nokialle monipuolisen hyökkäyspelaamisen maestron ja harmaita hiuksia Katajan puolustukselle.

Daniel Mullings on lukeutunut koko kauden ajan Korisliigan kovimpien yksilöiden joukkoon. Puolivälierissä miehen merkitys Katajan hyökkäykselle tulee olemaan jälleen iso.

Ikäistään nuorempi Joni Harjula pelaa liigauransa viimeisiä Korisliigan pudotuspelejä, eikä tankkiin ole varmasti jäämässä tippaakaan bensaa kun kevään viimeinen summeri soittaa näätäpaidoille, tapahtuu se sitten puolivälierissä tai mitalipeleissä. Kuvat: Vesa Kuukka & Erkki Hautaviita

Joensuun Katajan raskas kausi eurokiireineen ehti vihdoin kevääksi tasaantua ja joukkue on päässyt jo hetken keskittymään vain Korisliigan valloittamiseen. Tulosten puolesta Kataja onkin ollut koko sarjan kuumimpia joukkueita, voittaen pudotuspeleihin lähtiessä kymmenestä edellisestä ottelustaan seitsemän.

BC Nokian aikakausi päävalmentaja Ville Tuomisen alaisuudessa alkoi yskähdellen, mutta myös näätäpaidat ovat parantaneet otteitaan kevään mittaan. Parhaana muistutuksena BC Nokian iskukyvystä toimivat joukkueen voitot kotona runkosarjan ykkösestä Salon Vilppaasta, sekä isonumeroinen vierasvoitto aina vaikeasta Kauhajoen liikuntahallista.

Joukkueet päättivät runkosarjan keskinäiseen kohtaamiseen, jossa ei kuitenkaan sen isompaa panosta enää ollut, molempien joukkueiden varmistettua runkosarjasijoituksensa ennen päätöskierrosta. BC Nokia vei alkulämpöinä toimivan kamppailun Nokian palloiluhallissa lukemin 84-65 ja vaikka ottelun panoksesta ei voida juuri edes puhua, näyttivät näätäpaidat kuitenkin jälleen vaarallisuutensa.

- Siihen nähden, että pelasimme noin 55 minuuttia alle tasomme ennen Kataja-ottelua, sen takia meille oli tärkeää saada hyvällä ilmeellä pelattu ottelu ennen pudotuspelejä. Mun mielestä onnistuttiin siinä ja se oli hienoa, toteaa BC Nokian päävalmentaja Tuominen.

- Aika vähän tuli kuitenkaan mitään taktisia juttuja, mistä oltaisiin voitu oppia jotain uutta vastustajasta. Aika perus korista pelattiin. Maanantaina alkavat sitten ne tärkeämmät kamppailut.

Katajan päävalmentaja Greg Gibson otti tappion varsin tyynesti. Puolivälieräsarja alkaa maanantaina ja katseet suunnattiin runkosarjan päätöksen jälkeen nopeasti ottelusarjan avausotteluun.

- Emme juuri murehdi tappiota, maanantaina siirrymme ihan eri maailmaan ja ne pelit ovat ihan oma tarinansa, Gibson muistuttaa.

- Taktisella puolella ei tässä kohtaa lähdetä kokeilemaan juuri. Ja toisaalta, jos joukkueet eivät tiedä miten pelaat 36, itseasiassa meidän tapauksessamme 56 ottelun jälkeen, eivät he tule tietämään sitä milloinkaan. Eikä meidän ottelutahdillamme ole mahdollista hirveästi tuoda uusia asioita pelaamiseemme. Tässä kohtaa kevättä henkinen puoli nousee isompaan rooliin ja perusasioita pitää pystyä toteuttamaan korkealla tasolla koko ajan.

Viime kevään yllätyksen taustalta löytyi BC Nokian kyky väsyttää Katajan takakenttää, erityisesti Teemu Rannikkoa, Niko Mattilan (6,1/2,5/1,5 syöttöä/1,0 riistoa), Joni Herralan ja Henri Hirvikosken (4,7/2,0/1,3 syöttöä) johdolla. Kevään 2017 Kataja on edeltäjäänsä materiaalin puolesta hieman leveämpi, sillä Rannikon (12,3/6,9 syöttöä) lisäksi pelinrakentelusta vastuuta kantavat niin Ilari Seppälä (9,5/3,5 syöttöä) kuin monipuolinen takakentän taistelija Daniel Mullings (14,5/7,2/3,6 syöttöä/2,3 riistoa).

Rannikkon hidastaminen on edelleen varmasti Tuomisen joukkojen prioriteettilistan kärkipäässä ja uransa viimeisiä Korisliigan pudotuspelejä pelaava ikinuori Joni Harjula (4,6/1,6 syöttöä) on valmis antamaan kaikkensa tälle projektille, mutta tämän kevään Kataja pystyy olemaan tehokas myös Rannikon ollessa penkillä.

Hyökkäyspäässä BC Nokia tarjoaa Katajalle mielenkiintoisia haasteita. Javier Duren (13,0/5,5) on korintekovoimainen takakentän pommittaja ja kokenut kehäkettu Sefton Barrett (11,9/5,6/1,8 syöttöä) lämpenee kevätauringossa parhaimmilleen.

Omanlaisensa ongelmanratkaisutilanteen Katajalle tarjoaa myös näätälaituri Eldar Skamo (9,9/5,8/3,4 syöttöä) on nokialaisten syöttötilaston piikkipaikalla, eikä sattumalta. 198-senttinen, hyvin liikkuva laituri omaa riittävät työkalut rankaista pienempiään korin lähellä ja haastaa kankeampia nelospaikan pelaajia naama koria kohti. Nämä yhdistettynä Skamon käsittämättömään pallopeliälyyn ja 34% kolmen pisteen heittotarkkuuteen tekevät miehestä Nokian hyökkäyksen todellisen valttikortin.

Katajan korintekovoimainen vahvistuskatras Rion Brownin (18,6/6,5/3,2 syöttöä) ja Darryl Bryantin (18,0/3,5/2,8 syöttöä) johdolla aiheuttavat näätäpaitojen puolustukselle varmasti harmaita hiuksia läpi ottelusarjan, mutta oma mielenkiintonsa on myös joukkueiden etukenttien välinen taistelu.

Parhaimmillaan sarjan eliittiin kuuluva Papa Dia (14,2/6,8) operoi 50% osumistarkkuudella BC Nokian hyökkäysrenkaan ympärillä ja tarjoaa väkevillä skriineillään ja voimakkailla rullauksillaan Isaiah Wilkersonille (13,2/2,6 syöttöä) loistavan palloskriinipartnerin. Vastaavasti Kervin Bristolin (8,6/7,4/1,8 torjuntaa) saavuttua Joensuuhun, on joukkueen hyökkäyspelaamiseen löytynyt Rannikolle vahva rullaaja ja todellista uhkaa myös korirenkaan yläpuolelle.

Edellämainittujen herrasmiesten takana käydään oma kova taistelunsa. Kovaa nousua sarjan parhaiden kotimaisten isojen joukkoon tekevä Daniel Dolenc (8,5/3,4) ja Katajan mestaruuskevään komeetta Tommi Huolila (4,5/3,2/1,0 syöttöä) saavat varmasti paimentaa vastustajan ykkösnimiä, mutta erityisesti miesten keskinäiset väännöt tulevat olemaan komeaa seurattavaa kuumien puolivälieräotteluiden sisällä.

Ennakkosuosikin viitta sarjassa on helppo asettaa Katajan harteille, mutta viime kevät ja BC Nokian vahvat otteet kuluvan kevään edetessä herättävät ainakin toiveita viidenteen peliin etenevästä ottelusarjasta.

 
23.9.2022 20:32 Mestarien liiga

Vaisu heittopäivä vesitti Kauhajoen haaveet Mestarien liigan karsinnassa

Slovakian mestari Levice kaatoi Kauhajoen toisella karsintakierroksella 57-81 (25-37). Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden koki tappion Bakken Bearsille 65-83 (28-45).

23.9.2022 08:38 Mestarien liiga

Kauhajoki aloittaa Mestarien liigan karsinnan perjantaina

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki aloittaa oman Mestarien liigan urakkansa perjantaina, kun se kohtaa toisella karsintakierroksella Slovakian mestarin Patrioti Levicen. Kauhajoki tarvitsee kaksi voittoa selvitäkseen lohkovaiheeseen. Ottelut ovat katsottavissa suorana Mestarien liigan YouTube-kanavalta.

22.9.2022 08:36 Korisliiga

Max Besselink vahvistaa nousija-Honkaa

Viime kaudella vahvaa näyttöä osaamisestaan BC Nokian paidassa antanut Helsingin NMKY:n kasvatti Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, on solminut yksivuotisen sopimuksen Korisliigan nousijajoukkueen Tapiolan Hongan kanssa. Besselinkin lisäksi Honkaan saapuu 21-vuotias Samppa Mäki.

22.7.2022 09:57 Korisliiga

Kolminkertainen Korisliiga-mestari René Rougeau Seagullsiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen 36-vuotiaan yhdysvaltalaisen René Rougeaun kanssa. Kolminkertainen Korisliiga-mestari on edustanut aiemmin urallaan Kauhajoen Karhu Basketia yhteensä 139 ottelussa.

21.7.2022 08:24 Korisliiga

Katajalle kaksi uutta pelaajaa: Christian Keeling vahvistukseksi, Thomas Exaucia Korisliiga-tulokkaaksi

Kataja Basket on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta, kun joukkuetta täydentävät yhdysvaltalainen Christian Keeling, 24, ja Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Thomas Exaucia, 21.

19.7.2022 19:44 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 10.5.2023. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

15.7.2022 17:00 FIBA Europe Cup

FIBA Europe Cup -arvonnat suoritettu – Kataja Basketin ensimmäinen karsintavastus on israelilainen Hapoel Haifa

FIBA Europe Cupin syyskuun lopussa pelattaviin karsintaturnauksiin ja alkulohkoihin suoritettiin eilen Münchenissä. Joensuulainen Kataja Basket eteni suoraan välierävaiheeseen, jossa vastustajaksi arvottiin israelilainen Hapoel Haifa.

13.7.2022 16:49 Korisliiga

Quin Cooper tuo heittovoimaa Korihaihin

Korisliigaa pelaava Uudenkaupungin Korihait on tehnyt pelaajasopimuksen 30-vuotiaan yhdysvaltalaislaituri Quin Cooperin kanssa. Cooper tulee Uuteenkaupunkiin Belgian ja Hollannin yhteisliigassa pelaavasta Aris Leeuwardenista.

13.7.2022 16:41 Susijengi

Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom vahvistaa Tapiolan Honkaa

Viimeiset viisi vuotta Puolan, Ranskan, Liettuan, Kroatian ja Islannin sarjoissa viihtynyt Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom, 30, palaa kotimaan kentille. 206-senttinen Lindbom on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan edustusjoukkueen kanssa.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

8.7.2022 10:16 Mestarien liiga

Mestarien liigan karsintaparit arvottu – Kauhajoki suoraan toiselle kierrokselle

Mestarien liigan tulevan kauden lohkoarvonnat sekä karsintaparit arvottiin torstaina. Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki kohtaa karsinta-avauksessaan voittajan parista Egis Körmend (HUN) – Patrioti Levice (SVK).

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

20.6.2022 10:41 Korisliiga

Finaalien MVP Cameron Jones jatkaa Kauhajoella – Jeffrey Crockett uutena oranssipaitoihin

Viime kauden parhaimmaksi ulkomaalaispelaajaksi sekä finaalien arvoikkaamksi valittu Cameron Jones ja hallitseva Suomen mestari Kauhajoki ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

15.6.2022 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Johannes Sarekoski Koripalloliiton huippuerotuomarivalmentajaksi

Suomen Koripalloliiton uudeksi huippuerotuomarivalmentajaksi on valittu pitkän linjan Korisliiga-erotuomari Johannes Sarekoski, 47. Sarekoski aloittaa uudessa pestissään kesällä 2022.

14.6.2022 19:36 Susijengi

Hannes Pöllälle jatkosopimus Kouvoihin

Korisliigan vuoden tulokkaaksi keväällä äänestetty Susijengin nuori sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 24, jatkaa Kouvolassa. 211-senttinen ja 123-kiloinen Pöllä takoi Kouvoille viime kaudella 10,4 pistettä ja 6,8 levypalloa ottelua kohden.

14.6.2022 18:57 Korisliiga

Mubashar Ali KTP-Basketin korien alle

Vuosi sitten Susijengissä debytoinut ja viime vuodet yliopistokoripalloa Yhdysvalloissa pelannut helsinkiläisen Warriorsin kasvatti Mubashar Ali, 25, debytoi syksyllä Korisliigassa. 213-senttinen Ali on solminut yksivuotisen sopimuksen perinteikkään kotkalaisjoukkueen KTP-Basketin kanssa.

10.6.2022 16:57 Korisliiga

Tuukka Kotti vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliiga-paluuseen valmistautuva Tapiolan Honka on solminut sopimuksen 226 miesten maaottelua pelanneen Tuukka Kotin, 41, kanssa, joka tuo suuren annoksen kokemusta joukkueeseen.

6.6.2022 15:31 Korisliiga

Okko Järvi Seagullsin takalinjoille kaksivuotisella sopimuksella

Korisliigan kevään 2021 arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) palkittu Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi, 26, palaa Suomeen. Susijengi-debyyttinsä viime kesänä tehnyt ja päättyneellä kaudella belgialaista Phoenix Brusselsia edustanut 193-senttinen Järvi on solminut kaksivuotisen sopimuksen Helsinki Seagullsin kanssa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

26.5.2022 10:32 Susijengi

Daniel Dolenc mestari-Karhun korin alle, Carter jatkaa Kauhajoella

Espoo Basket Teamin kasvatti ja Susijengin korinalusduunarina kunnostautunut Daniel Dolenc, 28, liittyy Suomen mestari Karhu Basketin vahvuuteen kaksivuotisella sopimuksella. Kauhajokisten korinalusta tulee olemaan ensi kaudella väkivahva, sillä myös mestaruuden takuumiehiin lukeutunut Simeon Carter jatkaa seurassa.

Näytä lisää vastaavia