Puolivälieräennakko 4/4: Kataja hamuaa revanssia BC Nokiasta

2.4.2017 Korisliigan viimeinenkin puolivälieräsarja saa alkunsa maanantaina, kun viime kevään tavoin pudotuspelien avauskierroksella kohtaavat Joensuun Kataja ja BC Nokia. Viime kevään kovimmasta yllätyksestä vastannut BC Nokia lähtee uusimaan viime kevään temppuaan, Katajan hamutessa paikkaa mitalipeleissä sekä tilien tasaamista näätäpaitojen kanssa. Ottelusarja alkaa 3.4.

Teemu Rannikko on jälleen kovan työmaan äärellä, kun BC Nokian takakenttä Niko Mattilan johdolla pyrkii hidastamaan konkarin vauhtia puolivälieräsarjan aikana.

Eldar Skamo tarjoaa Nokialle monipuolisen hyökkäyspelaamisen maestron ja harmaita hiuksia Katajan puolustukselle.

Daniel Mullings on lukeutunut koko kauden ajan Korisliigan kovimpien yksilöiden joukkoon. Puolivälierissä miehen merkitys Katajan hyökkäykselle tulee olemaan jälleen iso.

Ikäistään nuorempi Joni Harjula pelaa liigauransa viimeisiä Korisliigan pudotuspelejä, eikä tankkiin ole varmasti jäämässä tippaakaan bensaa kun kevään viimeinen summeri soittaa näätäpaidoille, tapahtuu se sitten puolivälierissä tai mitalipeleissä. Kuvat: Vesa Kuukka & Erkki Hautaviita

Joensuun Katajan raskas kausi eurokiireineen ehti vihdoin kevääksi tasaantua ja joukkue on päässyt jo hetken keskittymään vain Korisliigan valloittamiseen. Tulosten puolesta Kataja onkin ollut koko sarjan kuumimpia joukkueita, voittaen pudotuspeleihin lähtiessä kymmenestä edellisestä ottelustaan seitsemän.

BC Nokian aikakausi päävalmentaja Ville Tuomisen alaisuudessa alkoi yskähdellen, mutta myös näätäpaidat ovat parantaneet otteitaan kevään mittaan. Parhaana muistutuksena BC Nokian iskukyvystä toimivat joukkueen voitot kotona runkosarjan ykkösestä Salon Vilppaasta, sekä isonumeroinen vierasvoitto aina vaikeasta Kauhajoen liikuntahallista.

Joukkueet päättivät runkosarjan keskinäiseen kohtaamiseen, jossa ei kuitenkaan sen isompaa panosta enää ollut, molempien joukkueiden varmistettua runkosarjasijoituksensa ennen päätöskierrosta. BC Nokia vei alkulämpöinä toimivan kamppailun Nokian palloiluhallissa lukemin 84-65 ja vaikka ottelun panoksesta ei voida juuri edes puhua, näyttivät näätäpaidat kuitenkin jälleen vaarallisuutensa.

- Siihen nähden, että pelasimme noin 55 minuuttia alle tasomme ennen Kataja-ottelua, sen takia meille oli tärkeää saada hyvällä ilmeellä pelattu ottelu ennen pudotuspelejä. Mun mielestä onnistuttiin siinä ja se oli hienoa, toteaa BC Nokian päävalmentaja Tuominen.

- Aika vähän tuli kuitenkaan mitään taktisia juttuja, mistä oltaisiin voitu oppia jotain uutta vastustajasta. Aika perus korista pelattiin. Maanantaina alkavat sitten ne tärkeämmät kamppailut.

Katajan päävalmentaja Greg Gibson otti tappion varsin tyynesti. Puolivälieräsarja alkaa maanantaina ja katseet suunnattiin runkosarjan päätöksen jälkeen nopeasti ottelusarjan avausotteluun.

- Emme juuri murehdi tappiota, maanantaina siirrymme ihan eri maailmaan ja ne pelit ovat ihan oma tarinansa, Gibson muistuttaa.

- Taktisella puolella ei tässä kohtaa lähdetä kokeilemaan juuri. Ja toisaalta, jos joukkueet eivät tiedä miten pelaat 36, itseasiassa meidän tapauksessamme 56 ottelun jälkeen, eivät he tule tietämään sitä milloinkaan. Eikä meidän ottelutahdillamme ole mahdollista hirveästi tuoda uusia asioita pelaamiseemme. Tässä kohtaa kevättä henkinen puoli nousee isompaan rooliin ja perusasioita pitää pystyä toteuttamaan korkealla tasolla koko ajan.

Viime kevään yllätyksen taustalta löytyi BC Nokian kyky väsyttää Katajan takakenttää, erityisesti Teemu Rannikkoa, Niko Mattilan (6,1/2,5/1,5 syöttöä/1,0 riistoa), Joni Herralan ja Henri Hirvikosken (4,7/2,0/1,3 syöttöä) johdolla. Kevään 2017 Kataja on edeltäjäänsä materiaalin puolesta hieman leveämpi, sillä Rannikon (12,3/6,9 syöttöä) lisäksi pelinrakentelusta vastuuta kantavat niin Ilari Seppälä (9,5/3,5 syöttöä) kuin monipuolinen takakentän taistelija Daniel Mullings (14,5/7,2/3,6 syöttöä/2,3 riistoa).

Rannikkon hidastaminen on edelleen varmasti Tuomisen joukkojen prioriteettilistan kärkipäässä ja uransa viimeisiä Korisliigan pudotuspelejä pelaava ikinuori Joni Harjula (4,6/1,6 syöttöä) on valmis antamaan kaikkensa tälle projektille, mutta tämän kevään Kataja pystyy olemaan tehokas myös Rannikon ollessa penkillä.

Hyökkäyspäässä BC Nokia tarjoaa Katajalle mielenkiintoisia haasteita. Javier Duren (13,0/5,5) on korintekovoimainen takakentän pommittaja ja kokenut kehäkettu Sefton Barrett (11,9/5,6/1,8 syöttöä) lämpenee kevätauringossa parhaimmilleen.

Omanlaisensa ongelmanratkaisutilanteen Katajalle tarjoaa myös näätälaituri Eldar Skamo (9,9/5,8/3,4 syöttöä) on nokialaisten syöttötilaston piikkipaikalla, eikä sattumalta. 198-senttinen, hyvin liikkuva laituri omaa riittävät työkalut rankaista pienempiään korin lähellä ja haastaa kankeampia nelospaikan pelaajia naama koria kohti. Nämä yhdistettynä Skamon käsittämättömään pallopeliälyyn ja 34% kolmen pisteen heittotarkkuuteen tekevät miehestä Nokian hyökkäyksen todellisen valttikortin.

Katajan korintekovoimainen vahvistuskatras Rion Brownin (18,6/6,5/3,2 syöttöä) ja Darryl Bryantin (18,0/3,5/2,8 syöttöä) johdolla aiheuttavat näätäpaitojen puolustukselle varmasti harmaita hiuksia läpi ottelusarjan, mutta oma mielenkiintonsa on myös joukkueiden etukenttien välinen taistelu.

Parhaimmillaan sarjan eliittiin kuuluva Papa Dia (14,2/6,8) operoi 50% osumistarkkuudella BC Nokian hyökkäysrenkaan ympärillä ja tarjoaa väkevillä skriineillään ja voimakkailla rullauksillaan Isaiah Wilkersonille (13,2/2,6 syöttöä) loistavan palloskriinipartnerin. Vastaavasti Kervin Bristolin (8,6/7,4/1,8 torjuntaa) saavuttua Joensuuhun, on joukkueen hyökkäyspelaamiseen löytynyt Rannikolle vahva rullaaja ja todellista uhkaa myös korirenkaan yläpuolelle.

Edellämainittujen herrasmiesten takana käydään oma kova taistelunsa. Kovaa nousua sarjan parhaiden kotimaisten isojen joukkoon tekevä Daniel Dolenc (8,5/3,4) ja Katajan mestaruuskevään komeetta Tommi Huolila (4,5/3,2/1,0 syöttöä) saavat varmasti paimentaa vastustajan ykkösnimiä, mutta erityisesti miesten keskinäiset väännöt tulevat olemaan komeaa seurattavaa kuumien puolivälieräotteluiden sisällä.

Ennakkosuosikin viitta sarjassa on helppo asettaa Katajan harteille, mutta viime kevät ja BC Nokian vahvat otteet kuluvan kevään edetessä herättävät ainakin toiveita viidenteen peliin etenevästä ottelusarjasta.

 
13.9.2021 23:18 Mestarien liiga

Vilpas taipui Mestarien liigan karsinnoissa

Salon Vilppaan historian ensimmäinen euro-ottelu päättyi karvaaseen tappioon romanialaista Cluj-Napocaa vastaan. Vastustajan salama-alusta toipunut Vilpas taisteli takaisin peliin, mutta taipui lopulta 106–97 (51–51).

12.9.2021 12:53 Mestarien liiga

Vilpas-leiri luottavaisena Mestarien liigan karsintaan

Hallitseva Suomen mestari Salon Vilpas matkasi perjantaina Ateenaan, jossa se aloittaa maanantaina Mestarien liigan karsinnan romanialaista Cluj Napocaa vastaan. VeikkausTV näyttää ottelun suorana.

17.8.2021 18:23 Susijengi

Hannes Pöllä Kouvojen paitaan

Viimeiset neljä kautta yliopistokoripalloa Yhdysvaltain NCAA-liigan Oklahomassa ja Tennessee-Martinissa pelannut Susijengin sentteri ja Lahti Basketball Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 211 cm ja 23 vuotta, edustaa alkavalla 2021-22 Korisliiga-kaudella Kouvoja.

16.8.2021 09:50 Korisliiga

Henri Kantonen, Cameron Jones ja Rene Rougeau tekevät paluun Korisliigaan ja Kauhajoelle

Susijengiin murtautunut ja viime kaudella Ranskan Pro B:ssä pelannut Henri Kantonen vahvistaa Karhu Basketia alkavalla kaudella. Edellisen mestaruuden takuumiehet Rene Rougeau ja Cameron Jones pukevat oranssin paidan jälleen.

13.8.2021 10:58 Korisliiga

Petteri Koponen Korisliigaan pitkän tauon jälkeen, vahvistaa Seagullsia

Korisliigasta keväällä 2008 Suomen mestarina ja liigan arvokkaimpana pelaajana lähtenyt MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 33, palaa kotimaan pääsarjakentille kolmentoista ulkomaan ammattilaisvuoden jälkeen. Susijengin pitkäaikaisen keulakuvan, mm. Espanjassa, Venäjällä ja Italiassa uraa tehneen Koposen uusi seura on Helsinki Seagulls.

5.8.2021 13:34 Susijengi

Roope Ahonen Vilppaaseen kymmenen vuoden jälkeen

Korisliigan hallitseva mestarijoukkue, salolainen Vilpas Vikings sai haaviinsa yhden kesän siirtomarkkinoiden kovimmista pelaajista, kun Vilppaan oma kasvatti Roope Ahonen, 31, allekirjoitti seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen. Keväällä Espanjan kakkosliigan mestaruutta juhlineen Ahosen sopimuksessa on ulkomaanoptio 15.8. asti.

23.7.2021 10:01 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuussa alussa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 9.5.2022. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

7.7.2021 09:00 Korisliiga

Joonas Lehtoranta palaa KTP-Basketiin

Kevään Hollannin liigassa Feyenoordissa pelannut Joonas Lehtoranta, 27, on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa KTP-Basketin kanssa. Lehtoranta siirtyi Korisliiga-kauden jälkeen juuri Kotkasta Hollantiin.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

24.6.2021 08:46 Korisliiga

Kobrat julkaisi ensi kauden joukkueensa rungon: Carter, Kilpinen ja JBA-kaksikko Lapualle

Korisliiga-kauteen valmistuva Kobrat on solminut sopimukset Paul Carterin, Justus Kilpisen, Henry Boydin ja Chrysostom Chukwuman kanssa. Lapualaisjoukkue luottaa jatkossakin Jussi Turjaan ja Juho Lehtorantaan.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

16.6.2021 13:08 Korisliiga

Vuoden ulkomaalaispelaaja Jeremiah Wood ja Vilpas jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas ja finaaleiden arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä Vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittu Jeremiah Wood solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen.

9.6.2021 14:50 Korisliiga

Osku Heinoselle kahden vuoden jatkosopimus Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Osku Heinosen kanssa. Kokenut ja tarkkakätinen Heinonen aloittaa jo 12. kautensa Pyrinnön Korisliiga-joukkueessa.

7.6.2021 11:26 Korisliiga

Pyrinnölle merkittävä jatkosopimus, David Gonzalvez jatkaa Tampereella kevääseen 2023

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeninsa David Gonzalvezin, 33, kanssa. Tuleva kausi on amerikkalaisen kuudes Korisliigassa.

3.6.2021 10:00 Susijengi

Matti Nuutinen nostaa tossut naulaan

Kolmet arvokisat, kahdet EM-karsinnat ja yhdet MM-karsinnat Susijengin sinivalkopaidassa pelannut likaisen työn tekijä ja kaksinkertainen Suomen mestari, kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 31, lopettaa koripallouransa.

2.6.2021 15:00 Mestarien liiga

Suomen mestari Vilpas lähtee Mestarien liigan karsintoihin

Keväällä ensimmäisen koripalloilun Suomen mestaruutensa voittanut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Mestarien liigan karsinnat pelataan 13.–17. syyskuuta. Arvonta suoritetaan heinäkuussa ja otteluohjelma varmistetaan heinäkuun viimeinen päivä.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

2.6.2021 08:34 Korisliiga

Korisliigassa ja Susijengissä debytoinut Remu Raitanen siirtyy KTP:hen

KTP-Basket ja Susijengin nuorempaan osastoon kuuluva Remu Raitanen solmivat 1+1-mallisen sopimuksen. 206-senttinen Raitanen esiintyi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengin paidassa.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

Näytä lisää vastaavia