Pussihukkien Klingbergistä lokakuun pelaaja

30.10.2000 Suomen Koripalloliitto on valinnut 24-vuotiaan Kimi Klingbergin miesten SM-Koriskauden ensimmäiseksi kuukauden pelaajaksi. Pelintekijän roolissa kentällä temmeltävä Klingberg johdatti vantaalaisjoukkue ennen loukkaantumistaan Pussihukat lokakuun aikana kuuteen voittoon.

PuHu avasi kautensa 30.9, jolloin se niskaansa kotitappion Kouvoille. Lokakuu oli voitokas. Klingbergin vahvan panoksen ansiosta Pussihukat voitti kuusi seuraavaa otteluaan. "Hukkalauman" raatelemaksi jäivät mm. sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuvat Honka ja Namika Lahti.

Vain yhdellä ulkomaalaisvahvistuksella pelaava PuHu onkin ollut alkukauden suurin yllättäjä ja ilopilleri. Ja Kimi Klingbergillä on ollut paljon tekemistä asian kanssa. Klingberg heitti lokakuun kuudessa pelissään pelinjohtotehtävien ohella 21,0 pistettä, repi 4,0 levypalloa, antoi 4,00 syöttöä ja riisti 2,00 kertaa ottelua kohden.

Lokakuuhun mahtui Klingbergin osalta myös vastoinkäymisiä. Hän loukkasi polvensa 21.10. ottelussa Honkaa vastaan aivan kamppailun loppuhetkillä. Maanantaina saadut tulokset magneettikuvauksista kertoivat korutonta kieltä. Klingbergin polvesta on eturistiside poikki ja edessä on leikkaus, josta toipumiseen 182-senttisellä takamiehellä menee kuusi kuukautta.

Sunnuntaina PuHu pelasi ilman Klingbergiä lokakuun seitsemännen ottelunsa SM-Koriksessa. Ilman Klingbergiä joukkue hävisi Uudessakaupungissa Korihaille 79-97.

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia