Pyrbasketille 2-metrinen monitaituri

29.8.2002 Huolellisista vahvistusvalinnoistaan tunnettu Pyrbasket on julkistanut ensimmäisen ulkomaalaisapunsa nimen. SM-Koriksen tamperelaisjoukkuetta vahvistaa tulevalla kaudella 200-senttinen ja 30-vuotias Al Hamilton.

- Monipuolinen yleispelaaja, joka pystyy pelaamaan pelipaikkoja 2, 3 ja 4 kentän molemmissa päissä. Nopea ja hyvin tempopelissä viihtyvä ja hyvin palloa käsittelevä veteraani, joka luokitellaan enemmän taitopelaajaksi kuin fyysiseksi voimapelaajaksi, luetteli Jarmo Laitinen, joka vastaa Pyrbasketin vahvistusvalinnoista.

Hamilton on uransa aikana ehtinyt nähnyt maailmaa. Yhdysvaltain CBA- ja IBL-liigojen ohella mies on useampaan otteeseen pelannut sekä Etelä-Amerikassa että Aasiassa. Koripallo-oppinsa Hamilton sai Weber Staten yliopistossa, jossa hän vietti vuodet 1989-93. Yliopistouran keskiarvokseen Hamilton heitti 17,3 pistettä. CBA:n Fargo-Moorhead varasi hänet vuoden 1994 varaustilaisuudessa toisella kierroksella (25. varaus).

Hamilton saapuu Suomeen 4.9. ja on mukana Pyrbasketin ensimmäisessä harjoitusturnauksessa Ruotsissa, jossa vastaan asettuvat Ruotsin viime kauden mestari Plannja Basket ja pudotuspeleissä mukana ollut Sundsvall Dragons sekä joukkue Norjasta.

Toiseksi ulkomaalaisvahvistuksekseen Pyrbasket etsii vielä Hamiltonin rinnalle hieman fyysisempää levypallopelaajaa, joka kuitenkin soveltuu joukkueen kovaan tempopeliin.

Henkilöt

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia