Pyrinnölle toinen perättäinen voitto – pisteitä myös Korisliigan kärkikaksikolle

2.1.2024 20:24 Miesten Korisliigan kärkikaksikko porskuttaa menojaan, mutta alemmille sijoille jumiutunut Tampereen Pyrintö on kohentanut myös otteitaan.

Antero Lehto oli vedossa Pyrinnön voitossa Kouvoja vastaan. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Tampereen Pyrintö nappasi toisen perättäisen voittonsa – kaudella kaiken kaikkiaan viidennen – vieraillessaan Kouvolassa. Ylemmän jatkosarjan paikkaa tavoitteleva isäntäjoukkue Kouvot joutui taipumaan tamperelaisille luvuin 74–80.

Pelin onnistujia Pyrinnön riveissä olivat muiden muassa laituri Jordan Ngatai 17 pisteellä ja viidellä levypallolla sekä pelinjohtaja Antero Lehto 15 pisteellä ja viidellä koriin johtavalla syötöllä.

– Loppu meni jännittäväksi, mutta meillä oli maltti mukana, ihan kuten oli alusta saakka. Pystyimme mielestäni tänään hallitsemaan koko peliä. Puolustuspäämme oli monin paikoin riittävän hyvä, että saimme pakotettua Kouvot heikon todennäköisyyden puolimatkan heittoihin ja keräsimme niistä levypallot, Lehto kommentoi Ruudun haastattelussa.

Kouvojen korikuningas tappiossa oli Thomas Gipson III 18 pisteellä ja kuudella levypallolla.

Ottelutilastot

Onnistumisia myös sarjataulukon yläpäässä

Helsinki Seagulls on karannut turvalliselle etumatkalle miesten Korisliigan sarjataulukossa. Tämäniltainen kohtaaminen KTP-Basketia vastaan päättyi otteluisäntä Seagullsin 101–88-voittoon.

Tilastokortin ykkösnimet voittajajoukkueessa olivat Chuba Ohams ja Mar'Qualen Grant. Ohams merkkautti 22 pistettä ja 13 levypalloa, kun taas Grant keräsi nimiinsä 24 pistettä ja seitsemän syöttöä. Vedossa oli myös Lassi Nikkarinen, joka lisäsi pakkaan 15 pistettä ja viisi syöttöä.

– Meillä on hyviä pelaajia ja toimiva pelisuunnitelma, joten kokonaisvaltainen tekeminen tuottaa tulosta. On pakko olla tyytyväinen pärjäämiseemme. Tänään nähtiin kuitenkin ensimmäisellä puolikkaalla meiltä huonoa puolustamista ajoittain, joten siihen täytyy keskittyä jatkossa. Hyökkäystilanteita täytyy myös hieman nopeuttaa, sillä meinasi mennä välillä vähän kävelyksi, Nikkarinen totesi Ruudulla.

KTP:n paras pistemies oli Roydell Brown 23 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

Ottelutilastot

Sarjakakkonen BC Nokia paransi myös asemiaan voittamalla vierasottelunsa Salossa. Vilpas taipui illan kohtaamisessa 79–88. Vilpas kuuluu illan muiden häviäjien Kouvojen ja KTP:n kanssa samaan joukkoon, joka taistelee ylemmän jatkosarjan paikoista todella tiiviissä sumpussa.

Nokian nokkamies korinteossa oli Both Gach, jolle merkittiin 25 pistettä ja kuusi levypalloa.

Vilppaan puolella sen sijaan tahtipuikkoa heilutti Tyree Eady 18 pisteellä. Joukkuetoveri Riku Laine merkkautti kymmenen pistettä ja viisi levypalloa.

– Ottelusta kertoo oikeastaan kaiken se, että emme johtaneet sekuntiakaan. Yritimme roikkua mukana, minkä pystyimme, mutta emme kyllä olleet samalla kentällä kauhean usein. Nokia on aivan älyttömän hyvä avoimen kentän joukkue, joka tekee paljon koreja nopeista hyökkäyksistä, joten heittovalinnat olivat meillä isossa roolissa pelisuunnitelmassa, muttemme pystyneet sitä kunnolla toteuttamaan, Laine kommentoi Ruudulla.

Ottelutilastot

 
14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

Näytä lisää vastaavia