Pyrinnön kiri jäi vajaaksi EuroChallenge-kotiavauksessa Ventspilsiä vastaan

13.11.2012 22:00 Tampereen Pyrinnön seurahistorian ensimmäinen kotikentällä pelattu kansainvälinen ottelu päättyi kirveltävään tappioon, kun Latvian suurseura BK Ventspils hiljensi Pyynikin noutamalla EuroChallengen alkulohkon toisella kierroksella 74–89 (34–45)-voiton. Pyrintö nousi koko kentän prässillään 19 pisteen takaa tasoihin ja johtoon, mutta Ventspilsin rutiini ratkaisi ottelun lopussa.

Kenneth Lowen 31 pistettä eivät riittäneet Pyrinnön EuroChallenge-kotiavauksessa Ventspilsiä vastaan.

Ronalds Zakis nousi Ventspilsin tasavahvasta joukkueesta ykköstykiksi.

Carl Lindbomin Pyrintö hakee seuraavaksi EuroChallengen avausvoittoaan Norrköpingistä. Kuvat: Tytti Nuoramo.

Pyynikin Palloiluhallin katsomossa kuultiin huokailua ja hiljaista puheensorinaa vain nelisen minuuttia ennen kolmannen jakson loppua, kun Ventspilsin Ronalds Zakis pussitti perättäisillä koreillaan rutinoituneen latvialaisjoukkueen 19 pisteen karkumatkalle, 41–60.

 

Vain neljä minuuttia myöhemmin ”Punakaarti” antoi rumpujen ja torvien soida sydämensä kyllyydestä. Carl Lindbom ja Antero Lehto aloittivat tamperelaiskirin perättäisillä kolmosillaan, ja Pyrinnön päävalmentaja Ville Tuomisen komentama koko kentän prässi sai latvialaiset sijoiltaan. Neljännen jakson alussa Kenneth Lowe päätti Pyrinnön 20-0-kiskaisun vapaaheittoviivalta vieden tamperelaiset pisteen johtoon.

 

Ottelun kääntyessä lopulleen Ventspilsin rutiini kuitenkin piti. Lohkon ennakkosuosikki ampaisi kurinalaisella viisikkopelillään viiden pisteen johtoasemasta (65–70) hetkessä 12 pisteen johtoon (65–77), ja kun tamperelaiset eivät viime hetkillä saaneet palloa korin alle eivätkä upottaneet kolmosiaan, kirjautti Ventspils alkulohkon toisen voittonsa jättäen Pyrinnön edelleen nollille.

 

– Meillä oli epäselvyyksiä siitä, miten meidän pitäisi puolustaa. Tuli pahoja nukahduksia, joista Ventspilsin tasoinen joukkue rankaisee joka kerta, huokaisi Pyrinnön päävalmentaja Ville Tuominen.

 

– Alussa annettiin liian iso kaula. Kun aloimme pelata kovaa, saimme eron kiinni, mutta se ei ollut tarpeeksi, myönsi vastaavasti Carl Lindbom.

 

Ventspilsin kurinalaisuus valttia

 

Ventspils viritteli ottelun ratkaisua käytännössä koko ensimmäisen puoliajan. Latvialaiset hallitsivat korinalustoja täydellisesti ja olivat hyökkäyksessä koko ajan raskasjalkaisempaa Pyrintöä askeleen edellä.

 

Kolmannen ja neljännen jakson taitteessa Pyrintö onnistuikin yllättämään Ventspilsin 20-0-kirin arvoisesti pelaamalla pienemmällä, liikkuvammalla viisikolla. Lopulta ottelun ratkaisi se, että Ventspilsillä oli vyöryttää kentälle kahdeksan tasavahvaa pelaajaa, jotka pystyivät toteuttamaan pelikonseptiaan kurinalaisesti kotiyleisön mylviessä ja Pyrinnön huohottaessa niskaan.

 

Pyrinnöltä nousi hyökkäyspäässä tasolleen ainoastaan Kenneth Lowe (31/3/3 riistoa), joka pelasi ilmiömäisen ottelun. Kokenut sotaratsu hankkiutui vapaaheittoviivalle (15/16) lähes aina halutessaan ja piti tamperelaisia pystyssä henkilökohtaisilla ratkaisuillaan.

 

Damon Williams (10/14/7 syöttöä) keräsi jälleen kovat teholuvut, mutta jäi LaMonte Ulmerin (10/4) ja Carl Lindbomin (10/2) tavoin alhaisiin heittotarkkuuksiin – kolmikko säkitti pelitilanneheitoistaan vain 32,4%.

 

Ventspilsin tehomies oli kymmenestä pelitilanneheitostaan yhdeksän pussittanut Latvian maajoukkuelaituri Ronalds Zakis (20/2). Erinomaisen ottelun pelasi myös vastikään joukkueeseen liittynyt Folarin Campbell (13/7/6 syöttöä/3 riistoa).

 

C-lohkon toisessa ottelussa Norrköping Dolphins avasi voittotilinsä nitistämällä viime kevään Ruotsin Basketliganin finaalivastustajansa Södertälje Kingsin 64–62 (22–34). Ensi viikolla Norrköpingin haastaa vieraskentällä Tampereen Pyrintö.

 

– Meillä on vielä pitkä matka edessämme. Olemme laskeneet, että kolme voittoa vaaditaan jatkopaikkaan. Ventspils tuskin tulee häviämään montaa ottelua, Ville Tuominen puntaroi.

 

Tampereen Pyrintö – BK Ventspils 74–89 (16–26, 34–45, 57–60)

 

Pyrintö: Kenneth Lowe 31/3/3 riistoa, Damon Williams 10/14/7 syöttöä, LaMonte Ulmer 10/4, Carl Lindbom 10/2, Antero Lehto 9/0/3 riistoa, Topias Palmi 2/2, Antti Nikkilä 2/1, Olli Ahvenniemi 0/2, Jesse Niemi 0/1, Ville Pekkola 0/0.

Ventspils: Ronalds Zakis 20/2, Martins Meiers 14/8, Folarin Campbell 13/7/6 syöttöä/3 riistoa, Arturs Berzins 11/8, Donald Sims 11/3, Martins Laksa 11/3.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

Näytä lisää vastaavia